A '84-es hanganyag engem is nagyon érdekelne, de tudtommal a teljes verzió nem létezik. Nekem van róla pár dal, meg létezik róla bootleg, de az is csak egy rész, meg a fene tudja, hogy tényleg az van-e rajta. Sokszor össze-vissza keverik a bootlegeken is a dolgokat. A '86-os koncert CD-jén pl tök hülyeség van kiírva setlistként, pedig állítólag felismerhető, hogy Budapesten van a buli, szóval lehet, hogy más koncertek is belekeveredtek. Nem tudom mert nem hallottam, csak az biztos, hogy nem az volt a setlist ami a bootlegen fel van tüntetve. A lényeg, hogy a 84-esről is csak ilyenek léteznek, aminek csak egy része Pesti. Amúgy engem leginkább azért érdekelne, mert a mai napig nem tudom a pontos setlistet, mert elég fiatal voltam még és annyira nem ismertem a dalokat. Itt van, ami biztos 84-ből, de úgy emlékszem, hogy ezután még voltak extra visszahívások és jóval hosszabb koncertet adtak, mint a szokásos. Úgy tudom, hogy akkoriban messze a Pesti volt a legnagyobb közönség ami előtt addig játszottak (40-50ezer), szóval lehet, hogy tányleg ráhúztak még pár régi nótát. Sajnos nem tudom.
Intro: Churchill Speech
Aces High
Two Minutes To Midnight
The Trooper
Revelations
Flight Of Icarus
Rime Of The Ancient Mariner
Losfer Words
Powerslave / guitar solo
The Number Of The Beast
Hallowed Be Thy Name
22 Acacia Avenue
Iron Maiden
Run To The Hills
Running Free
Sanctuary
1.Brave New World(sokak nem értenének vele egyet, de nekem ez volt az első maiden album, amit hallottam, úgyhogy ez érzelmi alapon nálam örökké kiemelt helyen lesz) 2. AMOLAD 3. DoD(Itt nagyon hezitáltam, mert a Dance szerintem slágeresebb, de az AMOLAD viszont jobban egyben van.) 4. Virtual XI 5. X Factor
Amúgy pedig hozzátenném, privát véleményként, hogy szerintem az Accident of Birth, Chemical Wedding, és Thyranny of Souls az össze '93 óta készült Maiden anyagot kenterbe veri...nálam. Szerintem őszintébbek, jobban összerakottak, és kegyetlen ütős számok vannak rajtuk. Ha már csak a maidenes számokat nézzük meg róluk: pl. The Tower- egy futureal, vagy wickarman, rainmaker sincs szerintem még a közelében sem...
Trooperoby, úgy látszik a te ízléseddel hasonló lehet az enyém is. Épp most hallgatom a DOD albumot és ez így már elsőre is bejön. A BNW-öt újra meg kellene hallgatnom, mert arra már nem emlékszem (csak haloványan dereng valami), de valószínű, hogy nálam is a MOLAD lenne a harmadik a "New Wave of Bruce" időszakból. :)
Tudna valaki segíteni, hogy a '84-es pesti koncert hanganyagát honnan lehetne beszerezni? Esetleg a Behind the Iron Curtain bővebb verzióját? Megvettem Polgár Péter könyvét és nagyon tetszik! Sok mindent ír amiről nem is tudtam. Olyan hangulata van a könyvnek, hogy le sem lehet tenni! :) Köszönet neki, hogy megírta!
Látszólag nem nagyon kezeli a rendszer a Word-ből copy-zott írást.
A j betűl pl mosolyok :)
Más:
valaki lentebb ha jól értettem lekocarajongózta Adrian1234-et, azaz Iron Maidnem Töfit... mellé :))))
Blaze:
megértem a szimpátia tüntetést Blaze mellett, hiszen emberileg végtelenül kedves, barátságos, nyílt fazon.
De frontemberként kevés a Maidenhez ( lásd pl E-klub: come on, come on, come on, come on+mellé kar lóbálás... ennyi) hangja ha van is, az adott témákat rettentő zavaróan tolta.
Ő hibája vagy sem, vagy csak részben, az X Factor + Virtual leggyengébb pontja az ének, csak azután a hangzás.
Nem beszélve koncerteken a Bruce-témákról...
Azzal teljesen egyetértek, hogy profikkal ( Martin Birch ), profi körülmények között ( nem a sufniban ) az a két album sokkal nagyobbat üt ( a Virtual-on jellemző, jóbarátom szerint pötyögtetős gitárfutmoknak nevezett témák a BNW+DOD-on is rengetegszer előkerülnek ), de az ének számomra akkor is gáz.
Egyébként úgy emléxem, Def Leppard-ék zagyváltak Steve-nek, hogy a házi stúdió mennyivel kényelmesebb, 2-3 albummal meg is térül a summa.
Mondjuk a No prayer bakeliten félelmetesen jól szól!!!!!!!
De hál' Istennek a reunion ( +Bruce ) komolyabb hátteret kívánt és követelt...
Albumok:
bár hangulattól függően kívánom meg a lemezeket, a reunion után nekem abszolút egyértelműen a Dance az überzsír, aztán BNW és utána Matter.
A Dance-Paschendale-No more lies trió 9.9-ről indítja a pontozást felfelé:)
A Matter-en alapvetően minden "alkatrész" más az addig megszokottaknál
( és ezt divat egyből pozitívan értékelni, én azért nem következtetnék egyenesen arra, hogy a más az jobb ),
nekem egy kicsit túl sokszor van visszafogva a lendület olyan részeknél is, ahol a Maiden múlt kívánná a beindulást és ez egy kicsit ma is zavar.
Remélem az a turné hatással lesz a dalírásra is
( na nem úgy, mint anno, hogy Bruce Jethro Tull dalokat ír majd :)) )
és egy kicsit klasszikusabb vonalat követ majd az új album. Eddig okés a történelem Amolad-dal, de még egy ilyen prog lemez sok lenne, főleg egymás után.
Kicsit még a setlist-ben felbukkanó Fear-nél maradva:
nem jelentheti ez azt szerintetek, hogy a History turnéknak ezennel vége??
Kicsit sajnálom, hogy nem merték meghúzni, hogy ez alkalommal csak a 5-7 albumok dalaiból válogassanak.
Ahogy bírnék nagyon egy kizárólag BNW-Dance-Amolad dalokból tolt Best of-ot!!!!!!
Ezek szerint be kell szereznem a Chemical Wedding-et. Az első szólólemez megvan (Tattooed Millionaire asszem), de az annyira vékony és ízetlen, hogy utána meg sem próbálkoztam a többivel.
Először is köszönöm az esetleg innen befutott szavazatokat!
Örök élmény marad, hogy egy színpadon állhattam a Maiden-nel!
Bár a téma már lefutott, de én is elmondanám, hogy fantasztikus koncert volt.
Őszintén szólva így volt tökéletes: Prágában sikerült Dave-vel szemben az első sorból
élvezni a show-t, Szigeten azért elég durva volt a zsufi…
Sokan attól tartok, még a kivetítőkön át sem tudták igazán élvezni.
De Prágában ott látni pár méterről Somewhere Cyborg Eddie-t, ahogy sétálgat, gitározik, majd az utsó másodpercekben félreérthetetlen férfias mozdulatokat tesz a deréktájékán…. Zsír volt. Nem beszélve az aranyszínben pompázó, az Iron Maiden dal alatt szétnyíló fejről!!!!!! Gyerekkoromban brutál szar minőségű VHS-ről is hatalmas volt, de ezt élőben látni 22 évvel később, egészen elérzékenyültemJ
A Rime-Powerslave + Moonchild szavakba nem önthető. És a pesti HCW J
A kritikákat olvasgattam, Gyárfi kollégának innen is köszönöm, jót lehetett mulatni a szánalmas irományokat. Igazából még fikázni is bénák J
Kit érdekel? Nem 2 perce szeretjük a Maiden-t és mi tudjuk, mi miért történik, hol tartanak…
Ez az Iron Maiden történetének legnagyobb szabású és legsikeresebb turnéja, ennyi.
Boldogok vagyunk, hogy részesei lehettünk, néhányan többször is! Feledhetetlen volt!!!
Igazából én sosem értettem, a kritikus, mint szakma létjogosultságát.
Ha elfogadjuk, hogy ízlések és pofonok egyénenként változnak, mi szükség rájuk?
Tényszerű ismertetőre talán, de egyéni vélemény és következtetések nélkül.
De ha már mégis összefüggéseket keresek akár a show elemeiben, akár a dalok kiválasztásában, akár a zászlólengetésben, az a minimum, hogy felkészülök előbb a témából.
Ez néhány kritikából nem igazán tűnt ki… J Seráfütty!
Reméljük, új albummal jönnek Prága-Bécs mellett hozzánk is!!! J
Ez a zenekar azért jutott fel a csúcsra, mert Harris minden döntés előtt megállt egy pillanatra és azt mondta magában, hogy a büdöskurvaistenit, akkor is én tudom, hogy mi a helyes és mindenki más bekaphatja. Ezért küldte el a picsába Di' Annot és hozta be Dickinsont és pont ezért volt jó döntés Blaze is. Nem centizte ki, hogy most akkor mennyire tudja ki énekelni a The Evil That Men Do refrénjét meg ilyenek, hanem valami azt súgta neki, hogy ez a faszi kell nekem és kész. S igaza is lett, össze sem lehet hasonlítani az utolsó dickinsonos turné dinamikáját az X-Factor turnééval...szó szerint újjászületett a zenekar és a korai évek fasza dögös punkos hozzáállása jött elő megint. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel jobb lemez lett az első Blaze-s album a FOD-nél. Azt meg ki nem szarja le, hogy nem adtak el annyi lemezt. Grunge korszak volt meg no metal, a divatarcok lekoptak, mert ne legyen kétségünk, anno a 4 estés Long Beach koncerteken is tízezrével álltak ott azok akik öt év múlva már azt sem tudták, hogy mi az a Maiden, akkor azonban kimentek mert azt volt a divat meg ott voltak a haverok.
Szal jó döntés volt Blaze és jó döntés volt Bruce visszahozatala, mert végre összegyűlt annyi vér az agyában, hogy megint meg akarta mutatni, hogy ki is ő. Mondjuk ettől függetlenül egyedül a DOD lett zseniális lemez, ami akár oda tehető a Piece Of mind vagy a Seventh Son mellé, a másik kettő csak egy tiszteséggel összerakott metal zene.
Ettől senki nem hiszi magát igényes zenehallgatónak, csak van akinek bánjta a fülét és ezért képtelen meghallgatni. Megjegyzem elég sokan vannak. Dickinsonnak is vannak nem teljesen tiszta részei fenthagyva, mégsem olyan zavaró, mert nagyságrendekkel nagyobb kaliber és elviszi az előadás a kisebb hibákat. Blazenél sajnos nem viszi el és nem is kisebb hibák vannak, hanem nagyok. A Nightwisht ne keverjük ide, nem összemérhető egy Maidennel, meg amúgy is teljesen más történet zeneileg.
Egy dolog biztos. A következő énekesgenerációk nem Blaze-től fognak énekelni tanulni, hanem Bruce-tól, ebben biztos lehetsz. Én maximálisan megértem, hogy van aki szereti, mert pl. vele ismerte meg a bandát, vagy vele látta először élőben, de szakmailag nagyon rossz amit csinál azokon a lemezeken. Ez olyan tény amin kár vitatkozni, ez nem ízlés kérdése. Ettől még valaki szereztheti a hangját, meg az egész figurát, ez más kérdés. A korai Helloween dolgokat is szeretjük, pedig Kai Hansen is nagyon hamis volt akkoriban, de óriási nótákat írt. Mondjuk ez sajnos nem annyira jellemző egy X factorra, de azért azon is van pár jó dal.
1. Blaze: Szerintem vannak vele baromi jó számok, de nagyon nem tud érdekelni az együttes azon időszaka... ha előveszik a számokat turnéra szívesen hallgatom, de ha fel kéne sorolnom a top 10 kedvenc maiden számomat, akkor biztosan egy blaze-es sem lenne benne(míg a phantom of the opera biztosan).
2. A Matter of Life and Death: Azokat megértem, akiknek nem jön be annyira az album, mert nem olyan ,,slágeres" hanzású, mint a régebbi lemezek, de az érthetetlen, hogyha valaki leszarozza. A Brither than a Thousand Sun pedig szerintem örök klasszikus marad(legalábbis számomra) Ostrava-ban hatalmasat szólt az a szám, felejthetetlen.
3. És a nagy kérdés: Debrecen vagy Sziget?(Én sajnos nem tudom a választ, mert Debrecenben nem voltam, de a cimboráimnak ez a mostani jobban tetszett, a számok miatt valszeg nekem is ez jönne be jobban...)
"Az megint nem az ő hibája, hogy pont az XF és a VXI szól a leggyengébben a Maiden katalógusból. "
Blaze-ről van szó, pár beírással ezelőttről. Szóval ez maximálisan igaz, azt viszont hiába próbálja meg Steve-re kenni, hogy bűn hamisan énekel szinte végig. Én elhiszem, hogy főleg Steve akart olyan dolgokat énekeltetni vele, ami nem neki való, meg Steve hagyta fent a hamis verziókat, de ennyi önkritikának minden zenészben kell lenni, hogy nem hagy fent hamis dolgokat, ha az Atyaúristen mondja, hogy jó lesz az úgy, akkor sem. Ha pedig netán nem hallotta, hogy hamis, az még nagyobb baj. Én megkérdeztem tőle, hogy ugyan miért hamis az egész lemez és szemrebbenés nélkül Steve-re kente. Azért ez elég vicces, hiszen mégsem Steve énekelt hamisan. Elhiszem, hogy "kisgyerek volt" még a zenekarban, hogy beledumáljon a dolgokba, de ezt hülyeség volt hagynia. Legalábbis ezzel az összes zenész előtt leírta magát egy életre. Mondjuk a többi tagnak is illett volna jobban odafigyelni ezeknél a lemezeknél. Kellett pár év mire észbekaptak, hogy gáz van.
Mondjuk eleve egy idióta ötlet volt Steve részéről olyan énekest bevenni, akinek esélye sincsen eléneklni a Dickinson-os nótákat, de hát mint tudjuk, elég önfejű tud lenni. Ezt persze leginkább Blaze-nek kellett volna felmérnie még az elején és nem hülyét csinálni magából. Igazából kicsit sajnálom őt, hogy belemászott ebbe, én biztosan nem tettem volna a helyében, bár fene tudja, biztos nagy volt a csábítás. Mindettől még persze lehet jó énekes, meg jó frontember, de nem ide való volt, ezt már egyértelműen megmutatta a idő.
Nem érdemes ezeken a dolgokon ennyire vitázni. Kinek mi jön be, ízlések és pofonok. Nekem például a Fear of the Dark-ig minden bejön. Az összes album, az összes dal, egyszerűen minden. Aztán van a Blaze szakadék. Ha meglesz minden a Maiden-től amiket szeretnék begyűjteni, ezekre az albumokra 99%, hogy akkor sem fogok igényt tartani. Most meg van van egy teljesen új Maiden, ismét Bruce hangjával, ami nagyot ugrik az előző szintén Bruce albumhoz képest. Ezzel még mindig nem tudom, hogy hogyan is állok. Ma meghallgattam a Matter of Life and Death albumot. Rájöttem, hogy ezt régebben... szóval megvan. :) Szoknom kell ezt, nem akarok elhamarkodott véleményt írni. Lehet, hogy úgy járok majd, mint a Scorpions két legutóbbi albumával. Sokáig nem éreztem rájuk, azt vártam tőle, mint a régi albumoktól. Aztán egyszer csak ráéreztem az ízére és azóta imádom azt a két albumot is! :) Pár hónapig barátkozom az albumokkal, aztán majd kiderül, hogy hová fogom őket sorolni.
Kar ezt ennyire komolyan venni, lehet, hogy nem pont ugy ertettem ezt a buta emberes dolgot, ahogyan te gondoltad, mindegy is. En a Dance of Deathnel a nagy szintis virgazasoknal mar kezdtem huzni a szamat, ennek ellenere maig szerintem a debreceni koncert vezet elmenyben, pedig ott sem hanyagoltak az akkor uj notakat. Ugyanezt nem tudom elmondani a Matter of... -rol. A The Pilgrim elso 30 masodperce tetszik pl., de a refrennel mar sirogorcsot kapok. Es ezek a hosszu, elnyujtott szamok... En nem tamadom oket azert kulonosebben, mert ilyen zene szol beloluk, viszont nekem ez a szar kategoria, nem tudok mit tenni. Majd ha 10 ev mulva meg itt leszunk a forumon, visszaterhetunk ra, lehet, hogy mas velemenyen leszek. Nem kell read-onlyzni, meg tovabb ragodni ezen.
A Matter of Life and Death nekem sem igazan jott be, pedig nagyon sokszor meghallgattam. Nekem leginkabb Bruce Chemical Weddingjere hasonlit, amivel szinten nem tudtam megbaratkozni.
A Blaze-fele lemezek kozul pedig csak a Virtual XI-et ismerem, hat az egyertelmuen az enekhang miatt elvezhetetlen. El nem tudom kepzelni, hogyan szolhattak a torkabol a klasszikus Maiden-dalok.
Én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a következő lemezen a direktebb dalok lesznek túlsúlyban. '90-ben is a No Prayer egy visszalépés volt a két elődje után, már ami az összetetebb dalszerkezeteket, és az egy számon belüli ezer váltást illeti. Most csináltak már 3 ilyen albumot, és az ezen a turnén játszott dalok is lehet, hogy Harrist is más irányba tereli. Ebből a progos vonalból meg a tízezerszer elénekelt egy soros refrénekből már mindent kihoztak, amit ki lehet:)
Én amúgy nagyon szeretem a Matter-t, én is a reunion utáni legjobb albumnak tartom. De ennek ellenére örülök, hogy már abban a körben láttam őket tavaly, amikor nem tolták el az egész lemezt. Azért ez nem a The Wall vagy Operation:Mindcrime.
Na jó ezt még beírom, aztán tényleg átmegyek read-onlyba, jobb lesz mindenkinek.
"A rajongo nem attol lesz rajongo, hogy barmi Maideneset eletolnak, azt feltetel nelkul elfogadja es imadja."
Ki a f*sz mondott ilyet? Feltétel nélkül imádni és leszarozni között vannak átmenetek. Én pl. nem vagyok oda a Blaze-korszak lemezeiért, de nem tartom őket szarnak. Pár sorral lentebb ott a véleményem. A No Prayer sem áll túl közel hozzám, vhogy úgy érzem mikor hallgatom azt a lemezt, hogy nem igazán találta a csapat az irányt. A 7th Son bizonyos szempontból csúcspont volt, ezután változtatni akartak, de vhogy elkapkodták a dolgot. Ettől függetlenül nem mondom azt hogy unalmas szar a lemez, mert vannak rajta jó nóták.
"Most akkor nem vagyok 'igazi' rajongo?"
Leghátsóbb gondolatomban sem akartam itt flame-et gerjeszteni, vagy sértegetni. De mégis, tényleg nincs két-három szám sem a Matteren, amire azt mondanád hogy ez jó? Nincsenek zenei megoldások, amik tetszenek róla? Unalmas maszlag az egész 75 perc? Szar at egész?
Na jó, most már tényleg húzok a retekbe... Utálok magyarázkodni és parttalan vitákba süllyedni.
Ez a 'buta ember aki ezt leszarozza' hozzaallas minden, csak nem 'okos'. A rajongo nem attol lesz rajongo, hogy barmi Maideneset eletolnak, azt feltetel nelkul elfogadja es imadja. Szamomra ez a Matter of Life and Death meglehetosen unalmas anyag, erosen progressziv, reszemrol meg a szar jelzot is megkapja, de persze ettol meg nem kell feloszlaniuk. En adtam egy eselyt a lemeznek eloben Milanoban, a foprogram felenel elkezdtem unni, pedig 6 eves korom ota vallom magam 'Maidenesnek'. Most akkor nem vagyok 'igazi' rajongo? En nem varok sokat ettol a jovore beigert lemeztol, majd meglatjuk. Egyaltalan nem baj, hogy kiserleteznek, ha ez (is) kell ahhoz, hogy jol erezzek magukat, foleg ha kozbn ilyen turnekkal kapraztatnak el minket, mint a mostani, vagy az Eddie Rips Up Europe-os.
Blaze-re hatalmas feladat hárult, mikor Harris őt választotta. Ha pedig megkapta a lehetőséget, hülye lett volna nem élni vele. Ezért nem lehet hibáztatni. Az megint nem az ő hibája, hogy pont az XF és a VXI szól a leggyengébben a Maiden katalógusból. Steve-re jellemzők az ilyen "vegyük-fel-itt-a-garázsba'-dejó-nyersen-szól-adjuk-ki-így" akciók. Ha ezt a két lemezt is komolyabb technikával, és mondjuk Martin Birch segítségével veszik fel, biztos nem lenne ennyire mostoha gyerek a rajongók számára.
Egy Martin Birch már Paul DiAnno hangjával is csodát tett: az első Maiden lemezen is jól énekelt Paul, de a Killersen már hátborzongató a hangja, nagyon illik az éneke a lemez sötét, borongós hangulatához. Blaze-ből is ki lehetett volna hozni többet is, ez egészen biztos.
Mindemellett az a véleményem, hogy Bruce és Blaze nem ugyanaz a kategória. De ugyanakkor hülyeség bűnbaknak kikiáltani. Állítólag a szólólemezei egész jók, lehet be kéne szerezni egyet-kettőt...
Én a Matter Of Life fikázás előtt állok értetlenül. Rajongói fórumon. Többen is leírtak olyan baromságot, hogyha már csak ilyen szar lemezeket tudnak produkálni, akkor hagyják abba, vonuljanak vissza. Nagyon nívós, részleteiben kidolgozott, csemegékkel teli anyag, vmit visszahoz a 80-as évek feelingjéből is - tényleg nagyon buta ember az, aki ezt leszarozza - úgy hogy közben maidenesnek vallja magát. :))
"Arra leszek kiváncsi, ha kijön az új Maiden album, akkor nagyobb lesz-e a népszerűsége, ennek a turnénak köszönhetően. Ez most nagyot lökött az eddig is jól menő szekéren..."
Az egyik legnagyobb külföldi Maiden fórumon (maidenfansunited) az utóbbi időben külön sport lett a Matter Of Life fikázása. :( Pedig szerintem egy kiváló lemez, egy nagyon kidolgozott anyag, nagyon egységes színvonalú, nincs hullámzás a dalok között. Ott a helye a polcon a Golden Era lemezek mellett. Ehhez képest megy a fika hogy unalmas, meg nem kell a progrock shit, stb. Kb. mikor a 7th Son idején ment a fika, hogy nem kellenek a billentyűs hangszerek. :(
Komolyan nem értem, szomorú vagyok ha arra gondolok, milyen érzés lehet a tagoknak beleolvasni egy "rajongói" fórumba, és ilyen ostoba fikázásokkal szembesülni. Szerencsére van annyi eszük - meg Steve is van annyira önfejű és makacs / diktatórikus - hogy nem hagyják magukat befolyásolni. (pl. "play the classics" zászló eltépése az egyik Matter bulin)
Szóval a turné biztos tolt egyet a Maiden amúgy is emelkedő népszerűségén, de sajnos vannak, akik nem szeretik a legújabbkori Maident. Szar lehet nekik, ugyanis a Maiden már nem fog új Numbert vagy 7th Sont írni. Fejlődnek, a bizonyos kereteken belül kipróbálnak új dolgokat, és minőségi zenét írnak - ettől többet ne várjunk el tőlük. Azt is megtehetnék hogy nem csinálnak egyetlen új lemezt sem, a 25 éves számaik is megtöltik az arénákat. Ehhez képest keményen dolgoznak, nem lazítanak.
Ez a koncert nagyon nagy volt! És Bruce ígérete szerint visszatérnek! A fikázó cikkeket elolvastam, és jót röhögtem... nem érdemes foglalkozni velük, látszik, hogy nem értenek hozzá, és nem tetszik nekik, hogy egy ilyen stílusú banda ekkora közönséget vonz.
OFF-tegnap láttam az Avantasia-t. Hatalmas volt. A hangosítás nagyszerű volt, ami a Szigeten ritka. Tobias hatalmas magyar zászlót lengetett. Azt mondta egy mondatban, hogy ,,BudapeSZt...Sorry BudapeSt!!!!"- nagyon jó hangulat volt, igazi örömzene. Még Bob Cathley is itt volt, és amin igazán meglepődtem, hogy Kai Hansen is berohant a színpadra gitározni! Jorn meg egyszerűen fergeteges volt, a hangja egy égzengéssel ér fel. Sajnos bejelentették, hogy a tegnapi koncert nem csak a turné utolsó állomása volt, hanem egyben az utolsó Avantasia koncert is örökre:(
ON- Arra leszek kiváncsi, ha kijön az új Maiden album, akkor nagyobb lesz-e a népszerűsége, ennek a turnénak köszönhetően. Ez most nagyot lökött az eddig is jól menő szekéren...
"de nem bírtam sohasem megbékélni Blaze hangjával..."
Én sem. OK, jó énekes, de egy élő legendát nem lehet egy "jó énekessel " pótolni. Ripper Owenst sem fogadta el a közönség Halford helyett, pedig ott azért jóval kisebb volt a különbség mint Blaze és Bruce között. (nekem még jobban is tetszik Ripper éneke, de ízlések és pofonok ugye)
Blaze, + olcsó stúdiótechnika, igazából ennyi a negatívum, de ezek azért sokat homályosítanak az egyébként jó dalokon. Mert a dalokkal igazából nincs semmi gond, a koncertlemezeken nem lógnak ki a klasszikusok közül, sőt a Sign Of The Cross szerintem a Rock In Rio csúcspontja.