Le kéne cserélnem a LG8120-met valami gyorsabbra. Igazából a BurnProof hiánya a legfájóbb.
Jó lenne olyasmi, ami már 24x tud újraírni, de nem létszükséglet. Szerintetek milyen típust érdemes megvenni? Olyan br.30-at szánnék rá max. Látok Plextor 48/24/48-at 30-ért, de LG 48/16/48-at már lehet kapni 16-ért. Megéri azt a majd 2x árat? Havi 30-40CD-t írok, a többnyire legolcsóbb hengerelt lemezekre, semmi audio, főképp divx. Tehát az fontos lenne, hogy a gyengébb minőségű lemezeket is kiválóan kezelje.
A polfórum felírására gondoltam.
Ja, hogy így? Azt hittem, valami fene bonyolult progival tervezed megoldani, ami folyamatosan tölt+ír...
Az eszköz mondjuk a Website Extractor lehetne, vagy, mint mondtad, bármelyik offline browser.
Végül is jobban belegondolva, nem is a hogyan az igazi kérdés, hanem a MIÉRT???
Mármint, hogy ne őrüljön meg? Abban csak reménykedem. Vagy a polfórum felírását...lementem valami offline borzerrel, vagy ha magában nem megy, letöltöm a topiclistát, wincmd wieverrel kimásolom az összes urlt (két katt), azokat beleszerkesztem egy html fileba, onnan. Arra, hogy minden topic forum.cgi nevet fog viselni, csak találok vmi megoldást...
Vennék
-holnap,
-1x-en írni tudó, vagy gyorsabban is (közel) azonosat produkáló,
-üzembizos,
-a garancia elmúltával magától nem széteső,
-20k-s árhatárt nem átugró
cdírót.
Hol tudnám ezt megtenni?
Ja, és ne őrüljön meg a teljes polfórum folyamatos felírásától se, ui. ezt szándékozom tenni vele próbaüzemként :))
Milyen tapasztalatok vannak 8 centis CD-RW-kel kapcsolatban?
Teac CD íróm van. Nekem úgy tünik, minden OK. De azért néha elég furcsa hangokat hallok írás közben (vagyis inkább elötte).
Bár ez olvasáskor is jelentkezik (lehet, hogy rosz helyen nyitottam a topicot?).
Lenne egy kérdésem:
Lame 3.91 vs. Opticom mp3 producer V2 (Fraunhofer-es license-t használ bár nem épp új termék) melyiket érdemesebb használni, ha a minél jobb minőség /eredeti és mp3-ból visszalakított wav-ot összehasonlítva/ a cél?
EAC->Compression options->External Compression->Use external program for compression->becsekk
Parameter passing scheme->Lame MP3 Encoder
Browse->kijelölöd a lame.exe-t /érdemes a az EAC könyvtárába bemásolni egy páldányát, és arra mutatni.../.
Additional command line option /itt van a kutya lényege elhantolva.../: "-m s -b 192 -h --resample 44.1" /idézőjelek nélkül !!!/, és így bármilyen wav-ot átalakít neked szabvány 192kbit/s-HighQuality-44.1kHz-stereo mp3-á... :o)
Bit rate: 192
High quality radio button becsekk, a maradék 3 opsön szintén.
Amit még érdemes/kell beállítani; EAC options->Tools->On extraction...->becsekk, use=1, és Do not open external...->becsekk.
Hajrá !!! :o)
Békés ünnepeket, és boldog Új Évet kívánok mindannyiótoknak, és természetesen összes szeretetteknek is ! :o)))))))))))))
Kipróbáltam ma a LAME tömörítőt (v3.93) és lenne egy kérdésem: hogyan lehet beállítani, hogy ne változó bitréttel dolgozzon, hanem azzal, amit én megadok neki? Beírtam, hogy 192k, de vbr-eket gyárt. És azt sem tudom állítani, hogy sztereo-joint sztereo stb. Van valakinek ötlete/tapasztalata? (EAC-on belül fut)
Nos, én pedig a rossz lemezeket egy toronyba gyűjtöm, majd ha lesz elég felfőzöm őket és a szoba két átellenes sarkába felrögzítem a két végét. Kellett nekem új írót venni, azóta sajnos/szerencsére nem rontottam... na, majd besegítek neki :)))
> A legérdekesebb felfedezést az iroda-részlegen tettem....
Én CD/DVD megsemmisétésre egy régi fémvágo ollót használok + régi orosz kávédaráló. (Bazi nagy, erös a motorja, magyarán még egy csontvázt is le lehet vele daráltatni) :) 1 CD / 5 perc a telyesitménye, de fokozhato. ;-) Ja, és az ára... :-P
ja, a korommal csak azért jöttem elő, mert mint tudjuk, a hallás erősen gyengül az életkor előrehaladtával. tehát elhiszem, hogy a fiatalabbak még sok mindent hallanak, amit én már sajnos nem
Na, bementem a győri nagy-tescoba bevásárolni. Nézelődő körutamon érintettem a cd részleget is.
Érdekes volt a tesco gazdaságos 50db-os kiszerelés. Nem néztem bele, kívülről is szörnyű volt. Már csak néhány dobozt láttam, de némelyik úgy nézett ki, mint amivel fociztak :)
Nem találtam a több-tíz disc között 80min/700MB CD-RW lemezt, viszont láttam vékonytokos színes cédét ötdarabos kiszerelésben (öt különböző szín) Sajna se a márka, se az ár nem ugrik be most, de sokalltam, úgyhogy nem vettem :)
Megnéztem a cd-tornyokat, cd-polcokat is, de silány minőség volt mind, némelyikn olyan vékony műanyag volt, hogy pl az 50 darabos torony falraszerelés után szerintem letörött volna. Volt két fajta, ami megtetszett a dobozáról is, nem is volt drága, de mivel a csomagolásából nem tudtam kibújtatni, nem vizsgálhattam meg, s mivel zsákba macskát nem veszek, otthagytam.
A legérdekesebb felfedezést az iroda-részlegen tettem. Az iratmegsemmisítő mintájára CD/DVD-megsemmisítő berendezés. Érdekes szerkezet, a leírás szerint akár óránként többszáz lemezt meg tud semmisíteni a két pengéjével. Ilyet még nem láttam, de szerintem nagyon király :) Igaz, az ára is 22ezer huf volt :)
szerintem meg érdemes lenne tesztelni azokat az embereket, akik azt állítják, hogy hallják azt az eltérést
vannak néhányan, akik hallják
vannak rengetegen, akik csak a sznobériát űzik magas fokon
én már elég öreg vagyok, túl a negyvenen, csak az zavar, ha egy hanganyag kimondottan torz, vagy "szemetes", esetleg olyan, mintha telefonból rögzítették volna. ha hallok egy zenét, szépen csengő magas, és szépen telt mély hangokkal, akkor nem fikázom, függetlenül attól, hogy milyen módon került lemezre, szalagra.
Gyorsabb a kezem, mint az eszem, pedig az sem egy Villám Vili... :o))
Pontosítok: (saját tapasztalat(is)) akkor lehet gubi, ha 2x RW-t olyan íróval akarod törölni, amelyik min. 4x RW sebességet tud csak /TEAC 540 ->Ricoh 2x RW/. De hallottam már olyat is, hogy 4x RW-re 2x-en karcolt anyagot másik min. 4x RW-t tudó íróval nem tudta letörölni. Nem voltam ott, mondták.
Ha bárkinek van ettől eltérő tapasztalata, örömmel olvasom, és meghajlok... 8-)
most írtam én is egy audio cd-t 8-as sebbel(lobbal) LG-n ZB szeretett vezérünk útmutatásai szerint. az mp3 192-es volt. kevés az olyan vájtfülű aki megnondja, hogy tömörítettből lett visszaírva, szerintem tök jól szól a 2x100 wattos Sonyn. psze modhatom a winmx-nek vagy az imesh-nek, hogy 320-as bitráta alatt nem érdekel semmi.
A HS írók csak akkor tudnak 4x-en sima RW-t írni, ha a 4x írás bennük van. Így pölö a min 8x új, nagysebességű írókkal /pl.LG/ sima RW-nek fölösleges nekiesni..
Ezt azért módosítsuk egy picit :)
Az Lg GCE8240 ugye 24x10x40x-es, ami már a HS kategória. 8x-os a min cd-r irás, dokumentáltan tud 2x és 4x cd-rw-t írni, a gyakorlatban meg eddig csak 4x-esen tudtam vele régi újraírhatóra írni, 2x-es sebesség rendszeresen eltűnik, amikor beteszem az rw-t. Viszont az is igaz, hogy max 2x-es lemezem meg nincs, meg 4x+ sincs :)
Szóval azt, hogy egy gyors író nem támogatja a lassú rw-t, ne jelentsük ki ilyen gyorsan :)
6640: 1.Igen, ha ugyanannyira túlírható lemezt használsz. 2.Fölösleges. 3.Amit az első pontban írtam.
RW<->HS-RW: Yamaha 8424: a SCSI-s csak 2x-en ír újra...
A HS írók csak akkor tudnak 4x-en sima RW-t írni, ha a 4x írás bennük van. Így pölö a min 8x új, nagysebességű írókkal /pl.LG/ sima RW-nek fölösleges nekiesni...A Plexi-nek valszeg rossz napja lehetett, mert egyébként tunnya... :o)
Kaktusztea(6634): a Mt.Rainer mellé mindenképpen kell packet-writing sw is....