htibor: de, erre gondoltam. :) Szerintem nagyon nagy poén. Alf meg az ideológiái... Ez nem lopás, hanem a tőke újrafelosztása. Valóban kicsit körülményesen tettem fel a kérdést.
Új kérdések:
1. Teddy: nagyherceg lehetsz 5000 fontért.
Mylord: ...?
2. Stokes: Látnia kellett volna a hidegtől pirosra csípett arcukat.
Morbus: igen, beszéltünk már annak idején ezekről, de szerintem érdekesek, úgyhogy megvitathatjuk őket még1x.
Addig is egy kérdés:
Mit válaszolsz Stokes James-nek, amikor már sokadszor közli vele, hogy egyszerűen lopás, amit csinál? Pontosabban fogalmazva: Alf hogyan értelmezi a lopást? Mert ugye szerinte az nem az.
Abban a részben, mikor Meldrum megvizsgálja a személyzeti "hátsófertályt", Ivy szobájában megnézi Ivy babáját és megkérdi, hogy a papájától szebb ajándékot kap-e. Erre Stokes azt mondja, hogy nem híve a kényeztetésnek. Ez egy elszólás,tulajdonképpen itt Stokes lebukik, nem? Azt nem tudom, hogy ez most szándékos, vagy hiba a forgatókönyvben, figyelmetlenség.
A magyar szinkron meg sokszor vicces, hogy a szereplők egyszer tegezik, egyszer magázzák egymást. Gondolom, volt már szó itt ezekről, de ennyi hozzászólást nem tudok most visszaolvasni.
T. topictársak.... mint egykori rendszeres topiclátogató, egyet-mást én is tudok a sorozatról, de ma az öcsém kérdezett egy fogósat, amire hirtelenjében nem tudtam válaszolni, csak azt, hogy legjobb tudomásom szerint nincs.
Szóval a kérdés: Charles-nak, a püspöknek (érseknek félrefordítva) van vezetékneve?
Eddig amit találtam, ott is mindig annyi, hogy Charles, the Bishop.... tud valaki erről esetleg?
Megint felröppent a hír, hogy tavasszal a 'Halló, halló!' 5. évadjával együtt a Budapest Film kiadja a 'Csengetett, Mylord?' első sorozatát is. De jó lenne már végre!
Gondolod, hogy nekünk ez nem felfogható? ;) Párom digitalizálja, tökjó a minősége, csak kimaradt egy rész. Még keresi a megoldást, hogy azt az 1 részt hogyan és honnan szerezhetné meg. Ha nem sikerül, akkor akar tárgyalni. Nem hűjjegyerek ám. ;)