Keresés

Részletes keresés

G20 Creative Commons License 2002.06.07 0 0 226
"Összenő, ami összetartozik. Nem én tehetek róla, hogy nincs nálunk rendes jobboldal"
Csak erobol baratom! Aztan sirankozzatok a megosztottsagon.
Előzmény: Törölt nick (212)
Instant-Quick Béla Vazul Creative Commons License 2002.06.07 0 0 225
A Kéri is a Kende fajba tartozó démon?

Előzmény: Ódri (220)
G20 Creative Commons License 2002.06.07 0 0 224
1)Nem ertek egyet de attol meg megtettek es ennek oka van. Ezeket az okokat a jobboldalon keresni legalabb akkora naivitas mint a pesti lumpenprolik esete.
2)Ez sem megvetendobb mint a templomi figyeloszolgalat. Akkor ki emelte fel a szavat ballib korokbol?
3)Kende csak egy szelsoseges pelda. Addig amig a baloldal nem veti ki az ilyen alakokat addig nem lesz megbekeles. Persze mondhatnad hogy miert nem kezdi a jobb. Erre azt tudom mondani hogy a gyengebb(ld. media,gazdasagi hatalom) oldaltol ez nem varhato el. Mi tobb a rendszervaltas utan most allt ossze az az egyseg amirol minden jobboldali erzi hogy nem szabad egyoldaluan megbontania.
4)Ld.1.
Előzmény: Instant-Quick Béla Vazul (211)
firstmaggio Creative Commons License 2002.06.07 0 0 223
Ok! Akkor bedőltem egy körmönfont fogalmazásnak :-)
Jesszenszkyt is mindig félreértették és félremagyarázták, pedig mérnöki precizitással fogalmazott :-)

De hát mitt tett Medgyessy a kultúra ellen, ami kiváltja egyes kultúrált emberek ellenérzését?
Remélem nem azzal jössz, hogy nem határolódott el a Kende könyvtől. Az még annál is gyengébb lenne, mintha most azt kérném Orbán Viktortól, hogy határolódjon el a miniszterelnököt kifütyülőktől.

Előzmény: curvoisier (219)
curvoisier Creative Commons License 2002.06.07 0 0 222
Kendét nem láttam. Meg nem is számítottam rá, hogy eljön, minek.
Tényleg nagyon undorító volt.

Végre valamiben egyetértünk Pixyvel. Szerinte Kende nagyon undorító, cserébe elismerem, hogy kulturálatlan dolognak tartom a mégoly undorító Kéri leköpését.
Haladunk, s az efölött érzett örömben térek hétvégi nyugovóra.

Előzmény: Törölt nick (218)
Bulibubus Creative Commons License 2002.06.07 0 0 221
Kezd az ember gyomra össze vissza forogni...

Számomra a könyv, az írás szent - ezen kívűl kevés más dolog a világon...

A könyv szentélye a könyvesbolt - számomra az eredetileg az antikvárium volt (emlékszik még valaki a Király utcai kis boltra a troli megállónál?)

A másik szentély a kiállítás - számomra a könyvhét is. Közérthetőség kedvéért olyan mint a templom...

Ki oda belép el kell hogy rakja fegyvereit és mindent a könyv, az írás imádatára kell, hogy átadjon...

Aki nem ezt teszi, arról jelentősen romlik a véleményem, aki meg a kifütyülőket, köpködőket támogatja az sajna az én szememben ugyanolyan állat, mint a fütyülős banda.

Én ezeknek a kedves fíúknak csak azt javallanám, hogy menjenek haza és köpködjék a kedves családjukat, meg fütyörésszenek otthon a kádban...

A konyvet, az írást és a kultúrát meg hagyják békén - ha valami nem tetszik nekik, akkor írjanak egy könyvet jelentessék meg és jöjjenek el a könyvhétre dedikáltatni... Ott, akkor, a kis asztalnál pedig jó, vagy rossz érzéssel vehetik tudomásul az OLVASÓ ÉRTÉKITÉLETÉT - nem fütty, köpet, pofonok, rágalmak formájában, hanem szép magyar vásárlói forintok képében...

kellemes hétvégét

Előzmény: firstmaggio (217)
Ódri Creative Commons License 2002.06.07 0 0 220
No, Kendére megérkezett a válasz. Egy haverom küldte mélben tegnap az eseményekt. Már akkor is felháborodtam, hogy hogy van bőr a képén ilyesmire elmenni.
Meg azt se értem, hogy Kéri miért vár szeretetet.
Tudom, nem megoldás és nem is kulturált Megyót kifügyülni, de valahol egyet tudok érteni vele. Nem alkalmas miniszterelnöknek sem képességei, sem erkölcsi alapon.
Előzmény: Törölt nick (205)
curvoisier Creative Commons License 2002.06.07 0 0 219
Kedves firstmaggio,
nem azt mondtam, hogy ez sérti a kulturált emberek jóérzését, hanem azt, hogy ez sérti kulturált emberek jóérzését.
Sok kulturált embernek Medgyessy és a kulturáltság összeférhetetlen fogalmak.
Attól te még lehetsz kulturált ember.

Én körmönfontam arra próbáltam rávenni Pixyt, hogy ezt fogadja el. Nem teszi. Feketének lát mindent, akinek nem teszik az ő piros esőkabátja. Kár.

Előzmény: firstmaggio (217)
firstmaggio Creative Commons License 2002.06.07 0 0 217
T. curvoisier!

Ha nem értettem félre Pixy azt írta, hogy M.P.-t már évek óta látja a könyvnek eme fesztiválján.
Erre Te kifejtetted, hogy ezt elhiszed, de ez sérti a kultúrált emberek jóérzését.

Erre bátorkodtam megemlíteni, hogy bár kultúrált embernek hiszem magam nekem nem sértette a jóízlésemet.

Hát nem tudom ezen mit tudtam félreérteni...
Ha mégis akkor bocs!

Előzmény: curvoisier (210)
Instant-Quick Béla Vazul Creative Commons License 2002.06.07 0 0 216
Rögzítsük a tényeket.

1. Megjelent Medgyessy, erre füttyögtek.
2. Ezután en passant inzultáltak többeket, többek között Kérit (ez kb. 10 percell a MP után volt).
3. Kende Péter ezután kb. 30-35 perccel ment arra (én nem láttam, csak mondták és akkor is fütyültek,azt hallottam)
4. Az öreg Püski bácsinál ezalatt asszem csurka dedikált, majd ott vigyorgott makovecz, előttük pedig különféle (tényleg) halmozottan hátrányos helyzetű külsejű egyének nemzeti szinű zászlokkal grasszáltak és néha ennek-annak beszóltak.

Nem volt kellemes hangulat.

Előzmény: Törölt nick (205)
Barnamedve Creative Commons License 2002.06.07 0 0 214
Miért?
Édesapám, ez a Fütyülős Polgári Kör tudta, hogy hol van a Vörösmarty-tér, hát odamentek fütyülni.

Ez a nevük: Fütyülős Polgári Kör! „Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!”

Előzmény: curvoisier (209)
curvoisier Creative Commons License 2002.06.07 0 0 213
No lásd, Pixy,
követve módszeredet egy nagyon kicsit én is elolvasgattalak itt a Indexen és máris megbuktál, hiszen rögtön kiderült, hogy Ajtóklubot jóval többször láttál, mint én.
Lesz-e mea culpa?
Előzmény: Törölt nick (203)
Instant-Quick Béla Vazul Creative Commons License 2002.06.07 0 0 211
Nem értem. Most ennek mi köze van a Kendéhez?

De fordítsuk meg és rögzítsük:

1. Szerinted rendjén való és normális, hogy MP. kifütyülik a Vörösmarty téren külsejüket (sorry) kulturáltságuk (még egy sorry) okán oda nem illőnek látszó személyek, akik mellesleg a nemzeti zászlóval grasszálnak fel és alá? Más szóval, hazánk jelenlegi állapota és a veszélyek ezt indokolttá teszik?

2. Helyénvaló, hogy a könyvhéten egyesek minősíthetetlen hangon kérjenek számon egyes személyektől pl Kéri, olyan dolgokat, amik jó részét nem ő, hanem mondta, hanem (mondjuk ki)jobboldali szennysajtó terjeszti róla?

3. Erre az egészre Kende Péter léte (akitől szinte semmit nem olvastam) a magyarázat?

4. Ezt a jelenséget örömmel kell fogadnia minden jobboldalinak?

Jól értelek?

Előzmény: G20 (200)
curvoisier Creative Commons License 2002.06.07 0 0 210
firstmaggio,
előbb olvasd el, miről beszélünk pixyvel.
Előzmény: firstmaggio (208)
curvoisier Creative Commons License 2002.06.07 0 0 209
Szia, öreg haverom,
te itt?
Kicsit szedd azért össze magad, kérlek.
Előzmény: Barnamedve (206)
firstmaggio Creative Commons License 2002.06.07 0 0 208
"megjelenése sérti a kultúrát és kulturált emberek jóérzését."
Ezt most hogyan kell érteni. A fent említett kultúrált tömeg fütyült és köpködött?

Nekem nem sértette a jóérzésemet! Lehetek még kultúrált ember?

T. Ódri!
Talán ha fel tudnád fogni, hogy Kéri miket mond és annak milyen összefüggései vannak, akkor nem írnál ilyen butaságokat....

Előzmény: curvoisier (199)
curvoisier Creative Commons License 2002.06.07 0 0 207
Szóval nem tartod... kár.
(Más tét esetleg?)
Előzmény: Törölt nick (203)
Barnamedve Creative Commons License 2002.06.07 0 0 206
Mi van? Kezdődik a církusz?

Ez a csürhe, Orbán Viktor vezetése alatt vajon melyik Polgári Körhöz tartozott? Melyik kis Mókusörs volt az ötezer közül? „Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Előzmény: curvoisier (190)
curvoisier Creative Commons License 2002.06.07 0 0 204
Mikor inzultálták Kendeférget?
Előzmény: Ódri (201)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2002.06.07 0 0 202
Van akit kifügyülnek, de miniszterelnök.
Van akit éljeneznek, de exminiszterelnök.
S vannak akik fütyülés és éljenzés helyett dolgoznak. S az országot õk viszik elõre
Ódri Creative Commons License 2002.06.07 0 0 201
Kendét is inzultálták...
Amúgy szvsz Kéri is megérdemelte. Az édes anyukáját maoistázza inkább, azzal jobban járna.
Előzmény: Törölt nick (198)
G20 Creative Commons License 2002.06.07 0 0 200
Nos akkor:
1)Azt ugye nem tagadjatok hogy a Kende konyv semmikepp sem a kultura csucsa
2)Azt sem tagadjatok hogy a balliberalis partok nepszerusitettek Kendet
3)Azt sem tagadjatok hogy Medgyessynek van koze a ballib partokhoz
=>ne zsortolodjetek ha a szennyirodalom tamogatoit nem fogadjak voros szegfuvel a konyvnapon hanem kifutyulik.

De nezzuk mas szemszogbol:
1)Teny hogy Medgyessyt kifutyultek
2)Teny hogy Medgyessy ballib
3)Teny hogy a futyules a konyvnapon tortent
=>nagy kedvvel hozzatok osszefuggesbe a jobbos, kulturaellenes, fasiszta, csocselek, zsebdiktator szavakat.Gratulalok! Ertelmisegi ereny.

curvoisier Creative Commons License 2002.06.07 0 0 199
Kicsit lábszagúra vetted a stílust, de nem baj, majd ha együtt védjük a kultúrát, akkor távolább állok az arcvonalban.
Évek óta látom Medgyessyt a könyvhéten. Nem most volt kint először, rendszeresen elmegy.

Rendes vagyok és elhiszem, hogy ez így is van. Sőt, lehet, hogy te kíséred őt? Az a szép piros kabát megvan még? De hogy szavam ne felejtsem, mindez egyáltalán nem változtat azon, hogy megjelenése sérti a kultúrát és kulturált emberek jóérzését.

Persze te ezt honnan tudnád, mikor kizárólag Lovas/Bencsik/Bayer-irományokat olvasol, azok meg sose könyvhetiek.
Hú, ez nagyon frappáns volt, kicsit elszégyelltem magam...
Azért bármibe lefogadom, hogy te többet olvastál nevezett személyektől, mint én. Legyen a tét a könyvtárad meg az enyém. Tartod? Gondold meg :)

Előzmény: Törölt nick (192)
wizes Creative Commons License 2002.06.07 0 0 197
Máig nem tudod hugy valakit anyagilag becsapta kis miépes haverod, s ezekután kapott kis dá-dát mivel nem fizetett Ft.-okat a megígért hóka-mókára?
Nos mi a válasz?
Ne válaszolj!
wizes.
Előzmény: Wic (158)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.06.07 0 0 196
Lakatos Pali ott volt?
Előzmény: Ódri (195)
Ódri Creative Commons License 2002.06.07 0 0 195
Akkor miért érzed bajnak, hogy leköpték, vagy mit tudom én mit csináltak vele?
Szvsz semmi keresnivalója nem lett volna ott... Legalábbis az irodalomnak semmi köze ahhoz, amit ő csinál, szerencsére.
Előzmény: Törölt nick (189)
firstmaggio Creative Commons License 2002.06.07 0 0 194
Azért remélem nem.........
Előzmény: Törölt nick (193)
firstmaggio Creative Commons License 2002.06.07 0 0 191
Mivel a "Csak A Narancs Volt" sokkal nehezebb olvasmány, ezért -bár tényleg kategóriákkal komolyabb, mint "A Viktor"- nem félt attól a fidesz PR, hogy ez elrontaná OVI megítélését. Aki veszi a fáradtságot és elolvassa, -vagyis kíváncsi a történetre, esetleg felidézi benne saját emlékeit egy korról- az már úgyis elveszett, mint szavazó a fidesz számára. Ha jobboldali akkor ezeknek ott a Centrum....
Tehát, nem kellett a könyvet és szerzőjét démonizálni, mivel nem jelentett akkora veszélyt, mint a populárisan megírt Kende könyv.
Miközben a politizálást lehúzták a mosópor reklám szintjére fidesz papagájék, közben vérig sértődtek azon, hogy a túloldalon is van hajlandóság a populizmus használatára.

"Aztán vannak olyanok, akik ezt a csürhét próbálják védelmezni. Ők mik?"

Akiknek szükségük van rájuk és a hangoskodásaikra, azok pl. a minden felett lebegő szimbólumkép kiagyalói és építői. És aki használni is tudja őket az maga a SZIMBÓLUM.

Előzmény: Törölt nick (183)
curvoisier Creative Commons License 2002.06.07 0 0 190
Nem térve ki a szegény bankárt kifütyülők értéklésére, engedd meg, hogy megemlítsem: igen sok, csürhetagsági igazolvánnyal nem rendelkező ember van az országban, aki szerint a Medgyessy pofavizitje a könyvhéten merőben kultúraellenesnek tekinthető.
Ha toleranciaküszöbödön ez a vélemény nem botlik meg, akkor a kultúraellenesség helyett célszerűbb és látványosabb lenne más fogást találnod a fütyülőkön.
Előzmény: Törölt nick (159)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.06.07 0 0 188
Ez a Belvárosi Elit.

A lumpenproli-réteg ellenpontja...

Előzmény: conca (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!