Nem a biztositék 160A-es ha nem a kábel.A gyereket alig birtam lebeszélnia még vastagabb tápkebelről,mert valamelyik okos forumot bujva az erősitőjéhez 25-ős heggesztőkábelt irtak a nagyokosok táp vezetéknek.Ami 250A-t bir.Biztositékot egy 40A-est vettem.Valami fogalmam azért van az elektronikához,mert az a szakmám,de 25 éve csak hobbi szinten múvelem.Áttmentem inkább kereskedelmi csomagoló forgalmazoba.Abbol legalább meglehet élni.
Akkor meg jó lesz az az átalakító! (mivel csak mélyhangokra kell.)
Az erősítőt meg úgy kösd be, hogy a hangszórót a 4 ohm Subwoofer felirattal jelzett két pontra kösd.
Így hídban nagyobb teljesítményt tudsz kivenni belőle.
A táp ugye adott, a system remote-ra +12V kell valahonnan. Ha a rádión nincs ilyen kimenet (elektromos antenna vagy remote) akkor egy kapcsolóval is megoldhatod.
A rádión a loudnesst és a hangszínszabályzást kapcsold ki illetve állítsd alaphelyzetbe.
Amikor az erősítőt bekapcsolod, a hangerő legyen minimumon illetve az erősítőn a Gain level szintén min-re állítva.
Tegyél be egy olyan zenét, ami jellemző a stílusodra és kezdd el beállítania cuccot.
A rádió hangerejét állítsd kb 2/3 ra. A szettek ekkor már szólnak, arra ügyelj, hogy ne torzítsanak.
Az erősítő Gain level szabályzóját kezdd el föltekerni annyira, ahogy a hangkép neked jó.
Halkítsd vissza elfogadható hangerőre a rádiót.
Van mégegy beállítandó poti az erősítőn, ez a vágási frekvencia. 120-150 Hz körülre érdemes, de függ attól, hogy a mélysugárzó meddíg bír fölmenni.
A Crossover legyen bass-ra állítva, a Bass boost meg Off-ra. Ha kell, (bár nem hiszem) a Bass boost-tal tudsz tőbb mélyet kicsikarni, de szerintem az már fölösleges.
Úgy állítsd be a rendszert, ahogy neked kellemes.
Ha túl sok mélyet teszel hozzá egy idő után zavaró lesz.
Jó szórakozást!
(A golfot kb 1 hétig állítgattam de még mindíg találok "lyukat" a hangképben.)
Azt a belinkelt valamit én találtam.Azzal is eggyet értek hogy meg lehetne oldani kisseb lóvéból,csak az a gond hogy nem konyitok az ide beforasztok egy ezt meg annak a végére egy amazt,és szerintem ezzel nem csak én vagyok igy,azért is fordulunk a kérdéseinkel az itt lévő szakikhoz.
min 245-ös gumit szerelsz az autódra = sportkocsid van ????
Abban igazad van, hogy nem feltétlen igaz, de nem ez az alap feltétel, hanem sokadik, amikor már rá kell segíteni az autó akusztikája és menetzaj miatt és már ez hiányzik hozzá.
(az általam javasolt alap megoldás minimális pézbefektetéssel jár, szinte annyival, mint a belinkelt átalakító és fényévekkel jobb lesz az eredmény)
Emberek! Ez olyan megoldás, mint ha a törött műanyag lökhárótót Powetape-el ragasztanád le, mert az autó úgyis szürke.
Az ilyen megoldások eléggé tákolmányok!
Azzal kezdhetjük, hogy a gyári fejegység nem igazán minőségi. De legalább van kormány táv hozzá, meg középen kijelző.
Tehát maradjunk annaál, hogy ezt használjuk.
A végfok IC bemenetésről egy kondi kicsatolással nagyon egyszerűen ki lehet hozni a - közel - vonal szintű jelet, ami mehet be az erősítő RCA-jaba.
ugyanígy kihozható a kapcsoló jel is. Ettől a megoldástól nem lesz high-end, de legalább egy kicsit tartunk a normál megoldás irányába.
A műszerfal tetején ott van egy 10cm-es hangszórónak a hely ( a mostni magas helyett) ide be kell rakni egy jobb minőségű koax-at - (jobb esetben egy komponene szet-et aminél a magas a műszerfalra vagy az A oszlopra megy)
Ennek a frekijét az erősítőn kb 100-150Hz-től lefelé vágni kell.
Az ajtóba maradhat a gyári hangszóró, vagy be kell építeni egy 20cm-es mélyet. Ezt pedig felülről vágni.
Ha ezt megcsinálod, akkor minimális beruházással, elég türhető dolgot lehet csinálni.
(megj: jó minőségű zene != legyen mélynyomód ! )
(megj 2: én egyszerűen beraktam egy clarion dxz938-at+kormánytáv, 10cm-es hangszórót+DLS magasat. Semmi serősítő, mert ennek a fejnek a belső erősítője önmagában kenterbe ver sok külső erősítőt. Fázistolás és vágások úgy ahogy beállítva)
Beszerelés szempontjából könnyű dolgod van mert F....SZA a térelválasztód,ha hátra teszed a ládikát az se baj.Nekem meg a fülkéből kel gazdálkodnom ami nem sok opciot ad.A beszerelést kénytelen vagyok napolni mert nálunk nem találtam ilyen kütyüt,elvileg a héten átugrok M.O.-ra és veszek eggyet.
Leirhatnád,mert pont én is a fiam autojába szerelnék erősitőt.A táp kábellal tisztában vagyok,de mire figyeljek még?Nem kell szájba rágosan csak nagy vonalakban.Táp kábelt 160A-est vettem.Az erősitő csak 2x50W-t.