1részt......másrészt pedig jöhetne pár jó ötlet mert nekem meg lassan (mivel költözünk) aktuális lesz az üvegház építés. 1enlőre pedig azon kívül, hogy bontott ablakokat fogok felhasználni nincs ötletem.
Decemberig el kellene majd vele készülnöm, hogy lehessen palántázni......
kiraktam a fészbúkra hogy ablaküvegeket keresek az ingyenes oldalra ... akik lecserélték termopánra s nem volt hol tárolják a régit örömmel adják. a többi is építkezésből megmaradt cserépalávaló lécből, csavarokból megmaradt festékből készült nem sok pénzt költöttem rá .. az alapja is csak kövek időt energiát annál többet :) de hát tudod valamit valamiért ..csak így lehet .. :)
Dehogynem , már julius elejétől érik a paradicsom benne ..megvolt a házikó régebb is csak most új tetőt csináltam neki ...most következik az öntözőrendszer kiépítése :)
csak nyáron van üzembe helyezve hisz nem fűtthető.. most hagyma , retek és saláta van benne később amint apiacon megjelennek a palánták akkor paradicsom paprika dinye stb lessz benne amig lehavaz ősszel megint retek s saláta
Nem tudom, Te mennyiért láttál fóliát, de a 4 éves (4S) fóliák ára 0,87-0,9 euró/m2 körüli áron mozog. Ez a az árfolyam a jó minőségű fóliáknál. A kevésbé tartósak valamivel olcsóbbak.
Most adtam el 3 db (16m x 25m) használt fóliát egy ezresért az OLX-en.
ha szeretnéd fűtteni akkor inkább télikertet csinálj mondjuk hozzáépítve a kazánházhoz ahonnan ugye a meleg kijöhet .. nekem ez már alapból lehetetlen lenne hisz nincs kazánházam :)
ha van lehetőséged lehet fémből is csinálni a rámát ..Javaslom egyszer szerezd be az ablakokat mielőtt kezdenél betonozni ,leszabni ,hegeszteni a keretet , hisz a ablakok mérete menyisége is meghatározza pontosan mekkora lesz majd a kész házikó. :)
Nálunk ilyen veszély nincs, hogy le kellene majd bontani mert nem lesz használva. :)
Én körbe egy 30cm mély betonalapra gondoltam, abba lesznek beállítgatva majd mondjuk 40x20-as zártszelvények mondjuk 1,5-2 méterenként. Hosszába szintén 40x20-as (de lehet, hogy csak 20x20-as) zártszelvény lesz majd behegesztve. Csak még azt nem tudom, hogy az ablakszárnyakat hogyan fogom rögzíteni. Talán hozzácsavarozom a zártszelvényhez alatta pedig mondjuk kinyomom sziloplaszttal, hogy ne legyen huzat.
Tetőszerkezetre én nyeregtetőre gondoltam, de még nem tudom ahhoz milyen zártszelvény lesz jó ami tényleg stabilan megtartja az ablakot.
Fűtést kell bele csinálni szerinted?
Valahol mintha olvastam volna, hogy szoktak bele csinálni.
A szerkezete egyszerű mint a fakerék képeken látszik hogy csupán andráskötésekkel van megerősítve és az ablaknyilók is meg az egész csavarokkal van összerakva mivel az űveg nehéz a szél se tudja megmozgatni és az ablaknyílók adják az egésznek a stabilitását. Most vettem 3.5*5 centis cseréplécet abból fogom megcsinálni a tetőszerkezetet ...