ja ha mán a csumizásnál tartunk. te ki emlöjéböl csumizod ki ezeket a agyfingásokat? melyik csoport csecsén csüngsz? vagytán saját agyszüleményeid ezek a bibliát rombolo eszmék. Marx is ábrándozot az hun van mán! felmegy az agyhugykövem ezektöl a vadságaitol. az a banyát meg a képen a szobád falárol szkenelted be amivel meg szortad a fél világot?
Regya gyülölöm a tanításukat,de nem a tagokat ez azért különbség.
A tagoknak pedig joguk van megtudni,hogy miésrt is diszíti a kétszárnyú nap a baál szimbólum a kongresszustermüket és a tanulmányaik fedőlapjait, amelyekből a központ a mágikus tanokat adagolja nekik.
Ezek a tanuk agymosás áldozatai lettek,akiknek visszaéltek őszinteségével és félrevezették őket,amikor azt állították nekik,hogy az igaz istent szolgálják.
Joguk van megtudni az igazságot erről a Baál kultuszt ápoló sátáni szervezetről, és hamis jehova istenéről,akinek a nevében oly sokszor szóltak hazugságot.
Ezért igérem neked,ha rajtam mulik minden háztartásba eljut az leleplező igazság erről az antikrisztus útját előkészítő szervezetről, bálványaik eredetéről.
ezeket csak te álitod. ezek csak vagdalkozások és nem érvelések. sokan leírták itt is mán hogy mivan mia koser de te azt nem hald vagy nem akarod megérteni. amugy meg csipázom az emlöket föleg ha jo kemények.
naon zabos vagy az örtoronyosokra, és csak a gyülölet vezérel! áruld máá el miköze Jézusnak az utákozáshoz meg a boszuhoz, meg a gyülölethez? mért te ilyen vagy és nem Jézus követö! az hot ziher.
Akkor azt írták volna,hogy szellemi eledel,nem pedig kenyér. abban az időben nem szórakoztak az ennivalóval,amikor az emberek éhesek voltak. Kenyeret adtak neki nem pedig jó tanácsot,ahogy jehova tanui teszik,oztán utjára engedik.
A szellemi eledel,szellemi izrael ez mind mágikus kijelentés.
A kétszárnyú nap Baál szimbólummal diszített őrtorony bálványszervezet tanulmányai és a spiritiszta adventista könyvek használják ezt a kijelentést.
regya, a különbség az,hogy az első századi keresztények,akiről ezt Gamáliel mondta nem hordták magukon a Baál kultusz jelét a kétszárnyú napot és nem nem hódoltak egy Artamisz istennővel azonosítható őrtorony bálványnak.
Ha a mai jehova tanúi jelentek volna meg Ganmáliel és a tanács előtt a kétszárnyú nappal és az őrtorony bálvánnyal,valószínüleg még a templom kárpitját is körmével felszaggatná,hogy azon nyomban megkövezze őket.
Úgyhogy ne keverd össze a sátánista őrtorony szervezet tagjait az igaz keresztényekkel.Úgy látom te is szivesen csüngsz az őrtorony bálványuk emlőin:
Üröm,ha neked személyes kapcsolatod lenne Istennel az Atyával,akkor az arra indítana,miután rámutattam neked bizonyítékok által,hoy az őrtorony bálvány szervezet nem Istentől az Atyától van,hanen egy sátáni mágikus szervezet,hogy azzonnal térdre ess előtte és kérd a bocsánatát,hogy nem az ő Szavában hittél,hanem egy Isten Szavának mindenben ellentmondó jehova antikrisztust követtél.
Ha neked azután is ez a bálványszervezet a egyedüli megmentés helye, és nem számít neked,hogy a kétszárnyú nap Baál szimbólum az Isten előtt oly útálatos bálvány ott díszeleg a a képen a Jehova Tanui Isten Királyságának hirdetői könyv 329. oldalán a képen az 1965 ben átadott new yorki kongresszus- terem homlokzatán,valamint a 648. és 651. oldal tanusága szerint azoknak a tanulmányoknak a fedőlapján,amelyekből a tanítást kapod az Artemisz őrtorony bálványszervezetén keresztül,akorr az állítom,hogy jehova nevü hamis istenedben Lucifert imádod,amit szintén érzel valahogyan magadban.
Így van, nem hiszem el, ha ez bántó, akkor bizonyítsd be, hogy van személyes kapcsolatod Istennel, Jézussal, kerubokkal, sátánnal, ördöggel, démonokkal, akárkikkel szentekkel!
" Ha pedig így lenne, hogy szólt valakihez, akkor más milyen jogon vonná ezt kétségbe? "
Aha....., hát nem olyan bonyolult, mint ami elsőre kinéz, hisz a kereszténységben lévők mást sem mondanak, minthogy személyes kapcsolatuk van isteneikkel, szent kettős, négyes, háromas, ki tudja hány fejű, lábú, szemű, kezű és mekkora nagyra álmodott mindentudó és mindenhatósága, ám ez ha még sincs így, akkor az egész kereszténység hazugságok halmazaira épül!
De nem akadok senki védelmére kelni, de ez egy kicsit nekem is szól a részedről. Azt írod:"majd akkor lesz Isten szava, ha Ő személyesen szól, akár hozzád is,"
Ha Isten személyesen szólna valakihez, akkor azt csak az a személy hallaná, mert másképpen, nem személyes! Ha pedig így lenne, hogy szólt valakihez, akkor más milyen jogon vonná ezt kétségbe?
" "Mostanra nézve is mondom néktek, álljatok el ez emberektől, és hagyjatok békét nékik: mert ha emberektől van e tanács, vagy e dolog, semmivé lesz; Ha pedig Istentől van, ti fel nem bonthatjátok azt; nehogy esetleg Isten ellen harczolóknak is találtassatok." csel 5:38,39 "
Aha, ennek is két oldala van, attól függ, hogy melyikről csócsálják át a másik félre!
És, ha éppen az ateistáktól kapod azt, amit Isten üzen a hamis egyházaknak?
Szerintem az emberek isteneik nevében hazudoznak, így amit te egy szentelt irathalmazból kiokoskodsz, az nem más, mint a halandók értelmezései és nem Isten szava, majd akkor lesz Isten szava, ha Ő személyesen szól, akár hozzád is, addig meg kell ítélni mi igaz és mi nem, még a bibliából is!
A felekezeti istenek meg közösségi házi bálványok, semmi közük még a bibliai Istenhez, se!
Nem kötelező hinni, erről van szó, sőt nem is kell, ám mégis hitetéssel házalnak az egyházak!
" Isten szereti azokat akik hisznek benne "
Ez úgy hülyeség, mint a lelki izraeliség!
Avagy a Jézus a Mihály valláspiaci adaptáció!
" Azokat,akik betartják az Ő törvényeit "
Mond, te melyik Isten által adott törvényeket tartod be?
Mert én egyről tudok, az a mózesi!
Nekem nyugodtan idézhetsz a bibliából......
" És pláne milyen jogon kérdőjelezed meg Isten döntéseit? "
Milyen jogon nevezed Isten döntésének az egyházak teológiai dogmatika által jóváhagyott írott és íratlan szabályrendszereket?
Ha valaki nem hisz a nagylábúban, azt nem is érdekli és nem is fog rola tiszelettel beszélni. Tudom hülye hasonlat. Aki nem hisz Istenben, Jézusban, annak már megbocsásson az Úr, de ez badarságnak tűnik. Vannak olyan emberek akik kíváncsiak, csak nemi merik beismerni ezt, és vannak olyanok akik pedig szándékos bosszantás véget vannak itt. Így ne csodálkozz. Vannak olyanok akik strucc politikát folytatnak. Nem akarok senkit meg bántani, de emlékeztet kicsit az ilyen, egy gyerekre, aki két fülét befogva hangosan kiabál, - nem hallom, nem hallom. A vallásosakat és azon belül is a Tanúkat támadják a legjobban, miszerint nem látnak tovább a hitüknél. Én úgy gondolom, hogy pont fordítva igaz ez, mert igen is, kinyílt egy újabb dimenzió, látás mód, stb., pont a hittel.
rád ez igaz bár álitolag nem voltál még asem. talátam egy jó írást rolad. gubajani irta rohatul találó sztem. meg is osztanám,
Bármit írsz...eddigi levezetéseidből nem bizonyultál megbízható információ forrásnak. Megvizsgálom magam a témát. Ember!! 2009-et írunk. Ne ragadj le 1918-nál. Vagy még mindíg cumizol, s tejen élsz ? Vagy csak amikor idézel pontatlanul, csak az egész történelmükből egy lap van meg 1918 környékéről? A mostani történelmüket nézd meg. Én jelenleg nem gyakorlok semmilyen vallást, de tudnék a történelmi egyházakra sarat dobálni, ráadásul elfogulatlanul tenném. Nem tudsz már kicsit felnőni a feladathoz? ez nagyon gyerekes. Nem fogok vitázni veled. Arra gondoltam épp, mi van, kivágtak a gyülekezetükből, mint macskát xxarni, s nehéz felhagyni istentelen viselkedéseddel? Nagyon bánthatja az igazságszolgáltatás érzékeny lelkedet hogy Isten előtt nem tudtál tisztán megállni. Tudod, a hitről beszélgettem katolikus pappal, református lelkésszel, meg most had ne soroljam milyen felekezetekkel már. De nem támadva. Neked a normális beszélgetés valahogy nem megy. Legalább is emberségesen, s ezen az oldalon.
Az kiabál, akinek a háza ég. A hited háza neked pedig lángokban állhat, ahogy a hozzászólásaid erre mutatnak. Tartsd tiszteletben mások hitét s ne háborgasd őket. Olvastam már a Bibliából ezt-azt, s ajánlanám a következő Igét megfontolásra:
"Mostanra nézve is mondom néktek, álljatok el ez emberektől, és hagyjatok békét nékik: mert ha emberektől van e tanács, vagy e dolog, semmivé lesz; Ha pedig Istentől van, ti fel nem bonthatjátok azt; nehogy esetleg Isten ellen harczolóknak is találtassatok." csel 5:38,39
nem vonék egy nagy bibliás de halotam eztis meg aztis. kimonta hogy pogányoknak beszéltek csak? a zsidoknak nem beszéltek? ök meg vendégszertök votak szerintem. nem mindenki bunko. tanuk rendesek udvariasak. öreg segiteni mennek mindenkinek és nem zaklatni. én bunko vok de ha valaki megakar dögleni aza ö dolga. nagyanám onta nem eröszak a disznotor!
nem vok egy nagy bibliás és amit tudok aztis etől atol halottam. de sugd ide s fülembe szerinted csak "pogányoknak" téritetek akko? má bocsássá meg ember de ugyhalotam a zsidoknak is beszétek! vagy nem? ök meg vendészeretök votak vagy nem? Ábrahám nem vot vendég szeretö?
Úgy érzem,hogy kötekedni akarsz. Szerinted az Isten szava "nem igaz"?? Hogy "hazudik"? Hát ez nem szép dolog tőled,hogy ilyeneket írsz.
De legyen ez a te dolgod,olvasd el te is a Bibliát...és értelmezd a saját magad belátása szerint. Nem kötelező hinni,mindenkinek egyéni dolga eldönteni hogy mit gondol,miben hisz.
Csak akkor miért kérdezősködsz,ha úgyis belekötsz mindenbe?
Isten szereti azokat akik hisznek benne,és híven szolgálják. Azokat,akik betartják az Ő törvényeit.
Ha te Istennnek nem hiszel, akkor nem válaszolok a kérdéseidre, mert teljesen felesleges. Ha az Isten szava nem győz meg, sőt megkérdőjelezed Őt, és a Bibliában leírtakat,akkor nekem sem fogsz hinni,idézhetek neked akár mit a Bibliából.
Arra meg hogy ilyen negatív dolgokat írsz Istenről,arra nem vagyok kíváncsi.
És pláne milyen jogon kérdőjelezed meg Isten döntéseit?
A magyar nyelvben így nincs kulonbség, de bibliailag igen, de ez után Neked kellene utána nézni. Amúgy adok egy kis segítséget, napjainkabn sokan kritizálják Jehova Tanúit, hogy a legalkalmatlanabb pillanatban zaklatják az embereket pont a házról-házra végzett szolglatuk kozbe (tényleg nem a legszerencsésebb ebéd ido allatt zavarni az embereket), ezzel osszefuggésben, ha a keresztények az elso században házról-házra jártak volna, akkor ugyanúgy mint napjainkban azt sérelmezték volna a polgárok, ilyen torténelmi feljegyzés nem található.
Istenhez menni kifejezés alatt nem a hívok jovobeni állapotárra gondoltam, hanem az Istennel való komunikációra, amiben a kozvetítoi szerepet Jézus tolti be. Aki Krisztusban van, annak nincs kétféle reménysége, mindenki ugyanazt a jutalmat kapja, a Biblában nincs kulonválasztva a Jézus kovetoi számára, hogy kétfajta jutalomban részesulnének (foldi és mennyei), gondolj az utolsó óra szolgáira, a példázatban ugyanazt a jutalmat kapták meg, mint a tobbiek. Kérdésedre a válasz pedig az, hogy az ember és az Isten kozt nincs szugség semmiféle foldi szervezetre, gyulekezetre ..., kozvetítoi szerepet betolteni egyedul Jézusnak van joga az Isten és az ember kozott. Természetesen jó a gyulekezet, feltéve, ha a tagjai folott egyénenként csak Jézus áll, így lehet az egész gyulekezet feje Jézus. Ellentétes esetben, ha egy helyi gyulekezet folott valamiféle kozponti szervezet áll, az kimondottan káros a kozosség számára, mert akadályozza az Isten munkáját, amit O az egyénen akar elvégezni.