Keresés

Részletes keresés

lehcsi Creative Commons License 2008.06.07 0 0 721
A mi átadási határidőnk 2008. január 31. ui. még a Murus előtti időben szerződtünk, ilyenformán május 30-án telt le a 120 nap. Annak fényében, hogy az Albert még nem hívott be aláírni a burkolatos szerződést, a július egy meglepően korai időpont lenne
Előzmény: Paco155 (720)
Paco155 Creative Commons License 2008.06.06 0 0 720
A csúsztatáshoz nem kell szerződésmódosítás, hiszen már benne van a szerződésben. Az valami más lehetett. Ha kaptál egy értesítést amiben a dátum is szerepel akkor az az időpont+30 napamikortól a kötbér él. De a negyedik épületnek még az eredeti átadási határideje sem jött el, nem hogy a 30 nap értesítés nélküli lehetőségük így nem értem miért aggódsz. :P Július 31-is még akár egy új házat is építhetnek. :D
Előzmény: lehcsi (719)
lehcsi Creative Commons License 2008.06.05 0 0 719
Köszi a kimerítő választ, jobban elolvasva a szerződést, a 120 nappal kapcsolatban tényleg az a helyzet, amit írtál, azaz írásban kell, hogy értesítsenek a 90 napos hosszabbításról. Mi kaptunk is ilyet és ebben valami szerződésmódosításról is szó volt, amire végül nem került sor, mindössze a Varga Tamásnál voltam egy beszélgetésen, ahol fölmérte, hogy el szeretnénk-e állni a szerződéstől. Ő is beszélt a szerződésmódosításról meg júliusi átadást emlegetett a 4. épülettel kapcsolatban, aztán a részükről semmi sem történt, egyedül itt a fórumon írta valakinek, hogy annyira belehúztak, hogy esetleg már júniusban kész lesz a négyes
Paco155 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 718
1. Nem teljesen. A kötbér az átadási határidő + 30 naptól ketyeg. Az átadási határidőt írásban előre jelezve eltolhatják maximum 90 nappal. Tehát ha neked nem szóltak, hogy eltolják akkor a szerződésben szereplő határidő + 30 naptól szól a kötbér. Ha szóltak akkor az akkori dátum amire az eltolás szól. (Azaz ha azt mondták, hogy nem február 28 hanem április 10 az átadás akkor május 10-től ketyeg a kötbér.
2. A kötbér naponta fél ezrelék, de maximum a netto ár 5%-a. Tehát egymillió forintonként 500 ft, de ha eléri a 41666 ft-ot akkor megáll. Ezt jól számoltad.
3. 30 napig. Utána dönthetsz hogy vissza minden, vagy alku. Ezt korábban már kifejtettem.
4. Nem. A kötbérfizetési kötelezettség kezdetétől számított 31 napon már kérheted a visszafizetést ha úgy döntesz. Ha elég dühösen ordítozol akkor akár két nap múlva számládon a pénz. De nincs lakásod. Ha a lakást átveszed és csak a kötbér visszafizetését várnád akkor kicsit más a helyzet akkor egyszerűbb a maradék kifizetendő 10%-ból levonni a kötbért a Liliomdombbal egyeztetve,és csak annyit kifizetni. Legalábbis a szerződés ezt megengedi.
5. Igen volt, korábban itt le is írta.
Előzmény: lehcsi (716)
lehcsi Creative Commons License 2008.06.04 0 0 717
Persze a 2. pontban 41666 Ft-ot kellett volna írnom a 8333 helyett
lehcsi Creative Commons License 2008.06.04 0 0 716
Eddig nem volt sok sikerem a problémáim fórumra bocsájtásával, megpróbálkozok egy újabbal:

Ha minden igaz, nálunk is elkezdett ketyegni a kötbér-óra, ebben már közületek sokaknak van tapasztalata, íme néhány kérdés:

1. Ez tűnik a legegyszerűbbnek, gondolom a kötbérfizetés kezdete az átadási 6áridő+120 nap
2. Föltételezve, hogy mindenkinek alapból ugyanaz szerepel a szerződésében, jól számolom-e, hogy a lakás bruttó vételárának (garázsostól, tárolóstól) minden 1 millió forintjára napi 500 Ft a kötbér (összesen maximum 8333,33 Ft)
3. Meddig tart a Liliomdomb fizetési kötelezettsége? (itt olvastam már használatba- és birtokbavételről, meg határidőről a hibák kijavítására)
4. Ha jól értettem, a Liliomdomb 3 hónappal az után fizet, hogy a 2. pontban leírt esemény bekövetkezik
5. Volt-e valakinek vitája mindezzel kapcsolatban a Liliomdombbal

Belabatyo Creative Commons License 2008.06.04 0 0 714
Motoros Tom, melyik kérót neztetek ki a II-esben?
Előzmény: Tom a motoros (711)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2008.06.04 0 0 713
gratula a beköltözéshez :)
Előzmény: Belabatyo (712)
Belabatyo Creative Commons License 2008.06.03 0 0 712
Sziasztok!

Siekrult bekoltoznunk mult hetvegen, szombaton. A 3. epuletben ha jol szamoltam 5 lakasban lakunk mar. Szoval nalunk az atadas:
A muszaki atadasrol irtam mar, talaltunk hibakat, jegyzokonyveztunk. Az elso birtokbaadasi kiserletnel maradt meg ez-az igy nem lett birtokba veve a lakas, mert ugye utana vagy hagy az ember ott kulcsot, vagy mindig odamegy, ha valaki maszatolna ott. En nem vettem birtokba, igy a felelosseg (lakas allaga es a benne levo cuccok miatt) marad annal akinel a kulcs, raadasul nincsenek ram utalva. Nah, 1 het mulva jott a masodik birtokbaadas. Megcsinaltak nehany dolgot, nehany kimaradt, de vegul is atvettuk. Kicsit zavart, hogy a teraszon nem csereltek ki nehany egyertelmuen hanyagul lerakott burkoloelemet, raadasul amikor odajott az emberke (burkolofonok, aki egyebkent normalis tagnak latszik) mondta, hogy Ő nem szivesen szedne most fol oket, mert 1000 mas dolga van, raadasul ugyis lesz 1 ev mulva bejaras es akkor javitanak majd mindent.

Volt sok-sok ellenerzesem az ugymenettel kapcsolatban az elmult 2 evben (meg tervezoasztalrol vettuk a lakasunkat, ez volt az elso eladott a III-asban). Sok dolgot nem jol kezeltek szerintem, amit ha mashogy csinalnak, az en hozzaallasom is mas lett volna. A vegen a mi epitesvezetonknek volt nehany nagyon pozitiv megmozdulasa, amivel sokat tett azert, hogy valtozzon a velemenyem, sot Ilona is mosolygos volt az utolso nehany talalkozasunk alkalmaval.
Nem tetszett az, ahogyan a MURUS kezelt bizonyos dolgokat. Nem az Albert hibaja, szerintem O korrekt volt velunk, bar neha beszeltem rondan vele, elotte. Albert, igy utolag bocsi! De akkor sem tetszett az, hogy lepten-nyomon megkotottek a kezemet: burkolatok valasztasa, szaniterek valasztasa, futotestek teljesitmenyenek es szamanak konfiguralasa, fuggetlenul attol, hogy fizetem a felarat, az attervezest.

Nalunk muszaki atadaskor volt kulsos emberke es az O velemenye is az volt (elso kerdes: miert van itt ennyi es ekkora radiator), hogy a MURUS a muszaki valtoztatasokkal kapcsolatban nem volt minden esetben rugalmas. Ertem en, hogy nem lehet kinyalni mindenkinek a segget (bar jelen esetben mi voltunk a vasarlok), de akkor ezt az elejen tisztazni kell es nem a vasarlas es beleélés utan beinteni. Persze nalunk eppen generalkivitelezo valtas, szoval MURUS akkor az elejen meg sehol nem volt.

Summa: tehat kulsos emberkem minden hibatol fuggetlenul azt mondta, hogy latszik azert, hogy minoseget probalnak csinalni. Raadasul minden varakozasunknak megfeleloen nagyon franko ott elni - tul vagyunk a 3. ejszakan.
Aki jon a 3-asba: garazs meg nincsen keszen, hianyzik az ut, de epul. Lift nincsen, gyanitom, hogy a koltozesek es folyo nagyobb munkalatok idejeig, a lift allaganak megorzese miatt nem is lesz beuzemelve (fajt az a sok lepcso, de tulajdonkeppen megertem), tehat doboz-setaltato baratokat szep szammal invitalni!

A lejobbakat...
Tom a motoros Creative Commons License 2008.05.30 0 0 711

Sziasztok Kedves leendő Lakótársak!

Arra az elhatározásra jutottunk a Feleségemmel, hogy mellétek költözünk a 2. épületbe.

A következők miatt kérnénk a segítségeteket: (olvasva ezt a fórumot) van-e olyan dolog amire külön oda kell figyelni a szerződéskötés előtt, illetve a lakás átvétele előtt, után. Mi az amit másképp csinálnátok, mert jóhiszeműen nem foglalkoztatok az éppen aktuális dologgal (ami később probléma lett)?

Minden jó tanácsot szívesen fogadunk és előre is köszönjük segítségeteket.

Üdvözlettel:

Tom

sancarlosp Creative Commons License 2008.05.29 0 0 710
Kezd lassan a heppem lenni ez a kapu téma, de hagy írjam le a mai sztorit.
A biztonsági őrök, akiknek semmi közük az elkerített lakóterülethez, ki-be, de inkább be engednek bárkit, így az építési forgalmat is. Voltam olyan bátor, vagy szemét, hogy szépen bezártam a kaput. Addig-addig ment ez, hogy, az őrök ezt megunták, úgyhogy odaadták a kapunyitó irányítót az egyik munkásnak, így saját maguk tudnak ki be járni az elkerített lakó területre. Miután utánuk, előttük is bezártam a kaput, elegük lett ebből, így kiiktatták a kapu motorját, (elrontották vagy kikapcsolták nem tudom). Most tárva nyitva van a kapu, az jön be aki akar.

Szóltam a Liliomdombosoknak a történetről (nagyjából ott, amikor a biztonságiőrök odaadták a távirányítót a munkásoknak), illetve jeleztem, hogy rángatják a kaput a munkások, de semmi nem történt, pedig csak az erkélyre kellett volna kilépniük és odaszólni.

Mindegy csak azért írtam le, hogy a T. Lakók tudják, hogy miért nem működik a kapu, és ne forduljon elő az, ami a garázsajtónál volt, hogy állítólag „valamelyik lakó elrontotta”.

De hogy ne csak a Murus munkásait szóljam le, az 1-es házon dolgozó munkások pl a B lépcsőház ajtaját rángatták a minap, mert, idézem: „A faszom ki van már, hogy körbe kell menni”, így kirángatva az ajtót, elrontva a zárat, gondolom sokkal könnyebb lesz…

Egyébként a hozzáállás a megszokott, nem érdekli senkit, meg van a saját dolguk. Lehet, hogy picit több ember lenne, aki a lakók bajait intézi jobban menne a dolog, de gondolom nem a minőség számít. Meg különben is, akkor kevesebb lenne a nyereség vagy valami ilyesmi gondolom. Az előrelátás, előregondolkodás zéró…
s96kj Creative Commons License 2008.05.28 0 0 709
A minap Frankfurtba mentem, és a repülőről tök jól néztek ki az épületek! Reméljük nemsokára már közelrol is igaz lesz ez, mind az öt házra...
sancarlosp Creative Commons License 2008.05.23 0 0 708
Varga Úr!

Maga tényleg nem ért a szép szóból?
Ma dettó ugyan az történik, mint a múltkor. Az 1-2-es területén keresztül viszik a konténereket az 5-ös házból. Az út már teljesen tönkrement, nem beszélve a hangosan csipogó tolatásokról!

Kérem, intézkedjen!
lehcsi Creative Commons License 2008.05.23 0 0 707
A hozzászólásokat olvasgatva a helyzet fokozódik, beismerem, hogy vasárnap délután mi is bebicikliztünk a tárva álló kapun, hogy megnézzük, hogy áll a jövendőbeli lakásunk. Erre vonatkozna a kérdésem is: a negyedik (ötödik) ütembe bevásárlók közül tud-e valaki valami várható átadási időpontot, aláírta-e már valaki a burkolatokkal kapcsolatos szerződést. Amúgy amit láttunk, elég bizalomgerjesztő, a lakott épületek és környezetük jól néz ki, de visszaülve a vesszőparipámra, az épületek udvarába nagyjából 1 hinta férne el a sík részen, amint ezt Gabek is megállapította.
foolery Creative Commons License 2008.05.22 0 0 706

Az Europea olyan jól működő cég, hogy kikapcsolták a vezetékes telefonjukat.

Nem tudna valaki véletlenül segíteni abba, hogy lehet velük felvenni a kapcsolatot??????

Előzmény: foolery (705)
foolery Creative Commons License 2008.05.22 0 0 705
Az ajtók zárogatásáról még csak annyit, hogy a garázsok meletti kukatároló ajtaja is zárva van.....a"biztonság kedvéért"....de persze a házak főbejárata nyitva-tárva......akkor?????? és ha valaki pl, a 2. épületbe szeretne este gyalog hazamenni a kukatárolón keresztül nem tud bemenni, mert zárva,-.......viszont a főbejárat felé a "B" részen nyugodtan kitörheti a bokáját olyan sötét van.....azért ki lesz a felelős???? nem beszélve arról, hogy a toi-toi munkás budit, miért a 2.épület elé kellett felállítani? ki akarja nézegetni, szívni, és hallgatni az ajtó csapkodásukat??????..........miért nem tették a 4-5. épülethez ahol még dolgoznak az emberek??????
Előzmény: Gabek7 (703)
foolery Creative Commons License 2008.05.22 0 0 704

A tegnap éjszakai eset minősíthetetlen!!!!!

Mint ahogy egy csomó dolog minősíthtetlen, például a problémák kezelése.

Senki nem foglakozik vele, ha már az átadott lakásokon belül valami gond van......lehet könyörögni, kérni, ordibálni...... szaladgálni egyik embertől a másikig , mint pók a falon.....süket fülekre talál az ember.....Akkor milyen 3 éve garanciális javításokról beszélünk?????És  nem véletlen, hogy azok az emberek akik egy kicsit is szívükön viselték az ide költözők sorsát már nem dolgoznak a cégnél.......nézzük meg kik maradtak:(:(

Előzmény: sancarlosp (702)
Gabek7 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 703

Teljesen egyetértek!!!! Arról volt szó, hogy az 1-2-es épületet lezárják. Ez a mai napig nem történt meg! Mindenki ott jár ki-be, és nem csak a lakókról beszélek.

Arról nem is beszélve, hogy  a bejárati kapu nem csukódik be magától . A legelején ez a funkció működött. Néhány lakó ezzel tisztában van és be is zárja maga mögött, de a többség nem.  Még az is felmerült bennem, hogy direkt nem csukódik, hogy a munkagépeknek ne kelljen állandóan nyitogatni. Ezt azért merem feltételezni, mert amikor  végre megjavították az 1-es garázsajtót, akkor azt is napközbenre kiiktatták. (nem a lakók ) A bejárati ajtó szintén nincs napközben zárva. Ide csak az nem jön be, aki nem akar.

Engem is idegesít ez az átjáróház, nem erről volt szó! Még szerencse, hogy általában este érek haza így csak ritkán szembesülök vele. De az, hogy hajnalban is bejönnek, ez egyenesen felháborító!

Egy régebbi téma : valóban elhangzott egyszer, hogy a házak között kis játszótér lesz, de ez csak valószínű egy álom volt.  Most ugyanis egy hegy van  ott, oda ugyan  nem fér már semmi.

Előzmény: sancarlosp (702)
sancarlosp Creative Commons License 2008.05.22 0 0 702
Tisztelt Varga Úr (= Liliomdomb = Murus)

Árulja, el, hogy van az, hogy hajnali 1 órakor arra ébredek, hogy konténert pakolnak fel az elkerített 1-2 -es lakóterületen, az 5-ös háztól? Voltam annyira bátor, mint tulajdonos, hogy lemenjek, és kérdőre vonjam a tisztelt urakat, hogy ugyan, mi olyan fontos, hogy hajnali 1 órakor kelljen azt elszállítani, és pláne az elkerített lakóterületen keresztül (magánterület)?
A válasz: „Szerinted? Dógozom!”
A pofátlanság teteje, amit megengednek maguknak!!!

Eddig toleráns voltam, de mostantól, minden fórumon (fogyasztóvédelem, ügyvéd), azon leszek, hogy a legapróbb, kihágást, szerződésszegést, kőkeményen megtoroljak.

Árulja el, hogy van az, hogy a 4-5 –ös ház biztonsági őreinél távirányító van az 1-2 –es épülethez, akik utasításba kapják, hogy engedjék be hajnali 1 kor a konténer szállítókat a lakóterületre?

Kérem, számoljanak el, minden kulccsal, távirányítóval, ami nem a tulajdonosoknál van!

Előre leszögezem, nem kérek a bocsánatkérésből, abból már túl sok volt!

Csak azért mentem bele a lakásvásárlásba, mert Ön többször szóban (és szerződésben), biztosított arról, hogy le leszünk kerítve az építési területről. Ezt folyamatosan, és többször megszegték, most lett elegem, elegünk ebből!

Ön hazugnak állított be egy fórumozót, amikor kérdőre vonták Önt pár dologban, most én tenném ugyanezt. Ön hazudott nekünk! De legalábbis nem járt el úgy, ahogy azt ígérte nekünk! (a kettő kb ugyan az)
Jóindulatból tanácsolom, hogy vegye ezt minden meglévő és leendő tulajdonos figyelembe!
sancarlosp Creative Commons License 2008.05.22 0 0 701
Ok! Majd felruházunk tiszteletbeli lakónak, képviselőnek, és akkor lesz jogod! A sörözésre welcome!
Előzmény: Paco155 (700)
Paco155 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 700
Köszönöm, jelen pillanatban számvevőbizottsági tag vagyok abban a házban ahol most lakom, és ez a költözés után is megmarad. Nekem egy ház ügyeit intézni is elég, de sörözésben bármikor benne vagyok, meg a pofám is kinyitom majd a közgyűléseken ha kell. Egyelőre viszont semmi jogom nem lenne odamenni.
Előzmény: sancarlosp (699)
sancarlosp Creative Commons License 2008.05.21 0 0 699
Paco155,

Te leszel a mi emberünk! Mármint a lakóközösségé! Kár, hogy nem jöttél el az eddigi lakógyűlésekre, kellenének az olyan emberek, mint Te! Komolyan! Nem sértésnek szánom a többi lakó felé, de nem sokan nyitották ki a szájukat a lakógyűlésen a közös részekkel kapcsolatos, „finoman szólva” elmaradásokért.

Várunk nagyon!
Ha beköltöztetek, szólj, és egy sör mellett megbeszéljük, mi mindent lehetne csinálni itt, hogy jobb legyen!

Nem akarok negatív lenni Péter (Agárdi), ne érts félre, csak proaktív, és konstruktív lakója szeretnék lenni a közösségnek…
Előzmény: sancarlosp (697)
Paco155 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 698
Mivel szerencsére még nem vagyok abban a helyzetben hogy a lakás árának visszaadásáról beszélgessek velük így nincs benne tapasztalatom. Tehát ez ügyben hiszek neked.

Viszont ha az elmélethez visszatérünk akkor a pénz része viszont ha kifejtjük egész pontosan így néz ki: Amit befizettél + a befizetés napjától a kifizetés napjáig számított banki alapkamat + a foglaló összege még egyszer. Ilyen esetben nem tudom, hogy még a kötbért is ki kell-e fizetniük vagy sem. Mindenesetre minimum annyit kell kifizetniük mint amennyiért a lakást el tudnák adni, és akkor még ott van a te ízlésedre kialakítás, szóval nekik tényleg jobban megéri ha nálad marad.
Te viszont abból a pénzből szintén meg tudod venni máshol az azóta emelt árú lakást. Csak egyet lehet bukni az pedig ha hitelből van a lakás, mert akkor az összes banki költség plusz az addig befizetett kamat elvész.
Ha viszed a számlát az albérletről akkor a kötbérfizetés kezdetétől számolva elvileg azt is meg kell téríteniük neked mint az ő késedelmükből származó igazolt károdat. A kérdés csak az hogy ezt ha visszautasítják akkor van-e kedved peresíteni. (újabb idegeskedés, stb, de nyernél)
Persze fentiek mind az elmélet a gyakorlatban ez úgy valósul meg, hogy attól függ mennyit tudsz ezekből érvényesíteni, mennyit tudsz kialkudni, sőt mennyire vagy kompromisszumképes hiszen van amikor neked kell engedni. A kötélidegre való erős igény sajnos minden építkezésre vonatkozik.

Nálunk bár közösen vesszük a lakást, a barátnőm nevére fog szólni. Mégis minden ügyet én intézek, mert ő már a második apró kibaszásnál kiakadt, és majdnem visszamondtuk az egészet. Én meg türelmes barom vagyok, el tudom 100x is mondani, hogy "de ez van ideírva, ezt ígérték", és nem adom fel a harmadiknál.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha nem hagyom hogy minden szart lenyomjanak a torkomon, hanem ragaszkodom a szerződésben és a mellékleteiben leírtakhoz, akkor előbb-utóbb (inkább utóbb) mindig elfogadják hogy ha ígértek valamit akkor azt be is kell tartani. Ami nagyon fontos, hogy EL KELL OLVASNI a szerződést, és a mellékleteket. Nem csak akkor amikor aláírjuk, hanem minden egyes esetben amikor valami nem úgy történik amit mi vártunk. Ha nincs szerencsénk akkor azt írtuk alá, le kell nyelni a békát, de ha jól emlékeztünk akkor van mit az orruk alá tartani, hogy ezért fizettem, ezt kérem.

Előzmény: sancarlosp (697)
sancarlosp Creative Commons License 2008.05.21 0 0 697
Paco155,

Elméletben igazad van, viszont a gyakorlatban sajnos nem így mennek a dolgok!

Csont nélkül azt fogják mondani, hogy visszaadják a pénzedet, még ha többet is kell adniuk. A foglalót kb 1, de inkán 1,5 éve kifizetted, illetve akkori áron kötöttél szerződést. Most a lakás jóval többért eladható (nálunk a 25 millás lakásból, 2 év alatt 28 millás lett, a garázs, 2 milla helyett 3 milla).

Ok, hogy nem vagy köteles átvenni a lakást, de mi van, ha muszáj vagy átvenni, mert a nem teljesen kész lakás, és az utca közül kell választanod? Ez ugyancsak igaz a visszakapott foglalóra, ami nem jelenti azt, hogy rögtön tudsz lakni valahol…
Ezt egy felnőtt talán fel tudja valahogy dolgozni, de mit mondok a gyerekeknek a 4. albérlet után???

Tehát ok, amit mondasz, elméletben elfogadom, járható út, de kötél ideg kell hozzá, és elég sok utánajárás, idegeskedés stb. Az alkut pedig el lehet felejteni, tényleg, hidd el, a tapasztalat mondatja velem…
Előzmény: Paco155 (694)
Jossarian_ Creative Commons License 2008.05.21 0 0 696
1m3 meleg víz ? kerül?
Paco155 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 695
De egyébként bármilyen alku jó, ami arra ösztönzi a liliomdombot, hogy a visszajáró kétszeres foglalónak csak egy részét fizessék ki neked a csúszás fejében.
Előzmény: Paco155 (694)
Paco155 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 694
Azért ez nem teljesen így van.
Ha a kötbér elérte a maximum összeget akkor választhatsz, hogy nem kéred a lakást és a teljes eddig befizetett összeg plusz a foglaló kétszerese visszajár VAGY köthetsz egy alkut a liliomdombbal.

Gondolkodjunk Béláim.
Az első eset a liliomdombnak abszolut nem jó, mert egyrészt a 10 % foglaló kétszerese komoly összeg, másrészt utána azt a lakást, ami a te ízlésed szerint lett módosítva és beburkolva nem biztos hogy hamar el tudják adni. De ha csak a foglaló kétszeresét nézzük akkor is ott van a vételár 10 %-nyi értéke amit ki kell fizetnie.

Tehát ha Te azt mondod nekik, hogy vissza minden, akkor egy 25 milliós lakásnál ki kell fizetniük plusz 2,5 milliót neked. Te ezzel az összeggel tudsz játszani. Ha azt az alkut ajánlod fel, hogy fizessék továbbra is a kötbért akkor a liliomdomb 5 hónap múlva is csak töredékét kell hogy visszafizesse annak a 2,5 milliónak azaz bele fog menni az alkuba. Neked meg azért jó, mert egyrészt sietni fognak a munkálatokkal, másrészt át tudod venni a lakásodat, ezenkívül kapsz vissza pénzt a várakozásod miatt. Te viszont csak akkor vagy köteles átvenni a lakást ha ténylegesen azt teljesítették ami a műszaki mellékletben és az annak módosítására megkötött külön szerződésekben van. Vagyis az ott szereplő anyagokat beépítették és a munkálatokat 100%-os minőségben elvégezték. Megnéztem a szerződést és az szerepel benne, hogy a lakhatóságot nem befolyásoló hibák esetén ÁTVEHETED a lakást és NEM az hogy KÖTELES VAGY ÁTVENNI.

Capische? :)
Előzmény: foolery (693)
foolery Creative Commons License 2008.05.21 0 0 693

Sziasztok!

A kötbér határa véges, mint tudjuk...a szerződés értelmében.(a nettó vételár 0,5%...vagy valami ilyesmi) és ha azt elérted, se kötbérfizetés,...se lakásátadás....

Előzmény: Paco155 (692)
Paco155 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 692
Nekem az a véleményem, hogy ha gány akkor nem kell átvenni amíg ki nem javítják. Az 5 hónapos csúszásra meg ott a kötbér. És ha még mindig problémás akkor garanciában ki kell javíttatni.
Előzmény: Bentel (690)
Paco155 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 691
Na, átadták?
Előzmény: Belabatyo (689)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!