Keresés

Részletes keresés

igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 838
"A közút fogalma alatt mindazon utak értendők, amelyek rendeltetése a forgalom"

több kérdés?

(segítek: az erdei utaknak nem ez a rendeltetése)
Előzmény: - yahoo - (833)
Fine Tune Creative Commons License 2006.11.22 0 0 837
Nem értem ezt a vitát.

Van, ahová nem szabad bemenni motorral, quaddal. Tábla tiltja és kész. A cikk annak nyomán íródott, hogy a Szalajka völgybe nem szabad bemenni, de bemennek.

Ez olyan, mintha arról vitatkoznánk, szabad e mindenhol bringázni.
Afefgyan Creative Commons License 2006.11.22 0 0 836
igen ezt a dolgot szerencsére nem te döntöd el!
Előzmény: igen7 (831)
csanya. Creative Commons License 2006.11.22 0 0 835
Minden kvadosnak!

Na mégegyszer mivel persze egyesek számára nem egyértelmü a kérdés.

Arra lennék kiváncsi mit szólnátok hozzá ha a kijelölt kvad pályára/terepre ami nincs bekeritve de persze tudom, hogy nekem ott semmi keresnivalóm mert törvény tiltja , hogy ott legyek besétálnék szép lassan bandukolva eszegetve fütyörészve fényképeszkedve? Ha ügyett sem vetnék rátok csak mennék szépen pont az ideális kanyaríven néha ugorva egyet jobbra balra, hogy ne lehesen kiszámítani merre fogok lépni. Zavaró lenne nem?

Na pont ilyen zavaró ha a túrista ösvényen nekem kell arra figyelnem, hogy életben maradjak, ne üssenek el.

csanya
Előzmény: csanya. (816)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 834
"Itt már nem erről van szó, hanem arról, hogy sokan kitiltanák őket az erdőből! De mivel a külön nem jelzett erdei út is közút, oda az megy, aki akar. Persze jogsi meg forgalmi nélkül az is büncselekmény. De sokaknak van."

butaságot beszélsz csillagom, nem tiltaná ki senki őket, mert már ki vannak kvázi tiltva.

"mivel a külön nem jelzett erdei út is közút,"

ezt honnan veszed ? :)

egyébként meg már leírtam: az a kevés erdő, ami megmaradt az ország területén az pont NEM AZÉRT VAN, hogy ott néhány emberke motorral/kvaddal/bánomisénmilyen motoros eszközzel száguldozzon. aki ezt nem látja be, az buta és pont. nincs kedvem századszor ugyanazt leírni.
Előzmény: - yahoo - (827)
- yahoo - Creative Commons License 2006.11.22 0 0 833
792
Előzmény: igen7 (831)
Afefgyan Creative Commons License 2006.11.22 0 0 832

Ugyanannyi jogod van egy quadpályára bemenni bogarászni feltéve ha az nem magánterület!

Értsük már meg egymást!

Azé mert erdő oda bárki bemehet bármivel ha nincs külön tiltva és nem magánterület!

Mert ha az akkor te sem gyalog meg én sem quaddal nem mehetünk be!

igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 831
nekem tökmindegy mit csinálsz, nem lehet az erdei utakon kvadozni csak úgy, alant valaki tett be törvényrészletet.
Előzmény: JEEPI (825)
Afefgyan Creative Commons License 2006.11.22 0 0 830

Igen miér butaság?

Honnan tudod,hogy amerre jársz kié az a terület?

És kértél-e engedély,hogy oda átmenj.

Mert van úgy,hogy egy erdei út folyamatosan tobb ember tulajdona!

Ezt érted?

Előzmény: igen7 (819)
- yahoo - Creative Commons License 2006.11.22 0 0 829
vagyis szabálysértés, sorry.
Előzmény: - yahoo - (827)
- yahoo - Creative Commons License 2006.11.22 0 0 828
Miért nem?
Előzmény: igen7 (823)
- yahoo - Creative Commons License 2006.11.22 0 0 827
Igen igazad van, fel is tünt!
Ez a topic címe: Quad-osok dúlják a Szalajka-völgyet
Itt már nem erről van szó, hanem arról, hogy sokan kitiltanák őket az erdőből! De mivel a külön nem jelzett erdei út is közút, oda az megy, aki akar. Persze jogsi meg forgalmi nélkül az is büncselekmény. De sokaknak van.
Előzmény: igen7 (822)
Maotai Creative Commons License 2006.11.22 0 0 826

Hát, részvétem.

Az egész budai hegység problémája ez, az erdészeknek sajna nincs elég kapacitásuk.

A rendőrségnek kéne razziázni, aztán több100ezres bírság vagy leülhetnék Baracskán. pl. Németországban nem bánnának kesztyűs kézzel ezekkel.

Előzmény: igen7 (788)
JEEPI Creative Commons License 2006.11.22 0 0 825
:))))
OK akkor repülök.
Igy jó lesz?
Előzmény: igen7 (823)
Afefgyan Creative Commons License 2006.11.22 0 0 824
Magadból indulsz ki ugye?
Előzmény: TTAMAS (814)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 823
de nem mehetsz az úton se!
Előzmény: JEEPI (821)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 822
nem tudom feltűnt e, de nem a közutakon való kvadozásról van szó a topikban.
Előzmény: - yahoo - (818)
JEEPI Creative Commons License 2006.11.22 0 0 821
Legalább 4 hét gipsz,ha lassú vagy.))
Mikor fogjátok megérteni,hogy nem az ösvényen megyünk,hanem az úton.
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.22 0 0 820
hiába mantrázzátok ezt a közút témát.

nem a közúttal van a baj, hanem amikor az erdőben az erdészeti utakon, turistaúton stb. nyomatják a motorokat.

az okok leírva már 100X a topikban.

"tehát engedéllyel lehet odamenni."
a kvadnak a természetvédelmi területre, vagy magánerdőbe, vagy magánútra IS!

Előzmény: - yahoo - (818)
igen7 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 819
butaság. VAN olyan erdő amelyik magánterület és nem mehetek be. de messze nem mind az. idéztek be törvényeket, tessék tanulmányozni.
Előzmény: Afefgyan (808)
- yahoo - Creative Commons License 2006.11.22 0 0 818
Ezek általában (ha nem az összes) magánterületek, tehát engedéllyel lehet odamenni.
Sőt elzárt, bekerített. Míg a közút nem ilyen.
gGAbesz Creative Commons License 2006.11.22 0 0 817
Támogatom. Másik hobbym a búvárkodás. Ott évente van egy környezetvédelmi nap, amikor is egy tavat kitakarítunk kívül-belül. Szervezdd meg, rám számíthatsz mit részvevőre. Gyakorlott szemétszedő vagyok. Quaddal is nem 2 zsáknyit szedtem már össze.
Előzmény: Afefgyan (807)
csanya. Creative Commons License 2006.11.22 0 0 816
Minden kvadosnak!

Arra lennék kiváncsi mit szólnátok hozzá ha a kijelölt kvad pályára/terepre besétálnék szép lassan bandukolva eszegetve fütyörészve fényképeszkedve? Ha ügyett sem vetnék rátok csak mennék szépen pont az ideális kanyaríven néha ugorva egyet jobbra balra, hogy ne lehesen kiszámítani merre fogok lépni. Zavaró lenne nem?

Na pont ilyen zavaró ha a túrista ösvényen nekem kell arra figyelnem, hogy életben maradjak, ne üssenek el.

csanya
- yahoo - Creative Commons License 2006.11.22 0 0 815
Én se kezdelek itt rosszfényben feltüntetni, ugyhogy légyszives ezt itt ne tedd te sem.
Ráadásul motorom/quadom sincs. Az autóm meg nem bírná az erdei utat.
Előzmény: TTAMAS (814)
TTAMAS Creative Commons License 2006.11.22 0 0 814

Mindegy, ha kinn a felirat, nem lehet, ha nincs, akkor lehet.

Ha kinn a felirat leszeditek és máris lehet. :((

Előzmény: - yahoo - (799)
Nativirág Creative Commons License 2006.11.22 0 0 813
Nem hiszem.
De nem okollak, ha félreértettél volna, regényeket kéne írni ahhoz, hogy mindenki tisztán értsen mindenkit. Vadászatra szükség van, de kérdés, hogy kell-e akkora mértékben és olyan stílusban, ahogyan azt művelik.

Továbbá azt remélem te sem kérdőjelezed meg, hogy a vadászaktól az állatok is halálra rémülnek, és tőlük sokkal kevésbé tudnak elmenekülni. Igazándiból én erre gondoltam, amikor a vadászokat szóba hoztam, a többi duma aztán már csak jött, mert az én egész életfelfogásom ellenzi azt, hogy csak úgy lepuffantsunk egy állatkát (még akkor is, ha az muszáj).
Előzmény: annyi baj legyen (780)
cc Creative Commons License 2006.11.22 0 0 812
a kisvasut, az meg ok, naponta tobbszor vegigmegy, az allatok is megszoktak. ez a kis joszag mar inkabb azon szorakoztato eszkozok koze sorolom, ami persze lenyegesen kisebb kart es kornyezetszennyezest okoz, mint a kvad, de a "nem is olcsojatek olyanoknak, akik nem tudnak egy erdoben magukkal mit kezdeni" jellegu tevekenysegnek tartom.

en egyebkent tuzesfaltol kerdeznem, hogy egy motoron, vegulis mit lat az erdoben, ami miatt ott jo motorozni.
Előzmény: gGAbesz (803)
JEEPI Creative Commons License 2006.11.22 0 0 811
Az elejétől kezdve a közútról beszélek,és hidd el,hogy sok, az erdőn is át megy.
Előzmény: waxxablaze (809)
JEEPI Creative Commons License 2006.11.22 0 0 810
Megtaláltam a probléma okát!
2 dologról beszélünk.
Mi a QUAD és ATV-ről, Ők meg a "kvad"-ról.
Akkor viszont nem is velünk van a gondjuk!!:)))
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.22 0 0 809
Azt ,hogy az út mindenkié. Já ?

nájn.

az a közút.
Előzmény: soonó (791)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!