Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
Van, ahová nem szabad bemenni motorral, quaddal. Tábla tiltja és kész. A cikk annak nyomán íródott, hogy a Szalajka völgybe nem szabad bemenni, de bemennek.
Ez olyan, mintha arról vitatkoznánk, szabad e mindenhol bringázni.
Na mégegyszer mivel persze egyesek számára nem egyértelmü a kérdés.
Arra lennék kiváncsi mit szólnátok hozzá ha a kijelölt kvad pályára/terepre ami nincs bekeritve de persze tudom, hogy nekem ott semmi keresnivalóm mert törvény tiltja , hogy ott legyek besétálnék szép lassan bandukolva eszegetve fütyörészve fényképeszkedve? Ha ügyett sem vetnék rátok csak mennék szépen pont az ideális kanyaríven néha ugorva egyet jobbra balra, hogy ne lehesen kiszámítani merre fogok lépni. Zavaró lenne nem?
Na pont ilyen zavaró ha a túrista ösvényen nekem kell arra figyelnem, hogy életben maradjak, ne üssenek el.
"Itt már nem erről van szó, hanem arról, hogy sokan kitiltanák őket az erdőből! De mivel a külön nem jelzett erdei út is közút, oda az megy, aki akar. Persze jogsi meg forgalmi nélkül az is büncselekmény. De sokaknak van."
butaságot beszélsz csillagom, nem tiltaná ki senki őket, mert már ki vannak kvázi tiltva.
"mivel a külön nem jelzett erdei út is közút,"
ezt honnan veszed ? :)
egyébként meg már leírtam: az a kevés erdő, ami megmaradt az ország területén az pont NEM AZÉRT VAN, hogy ott néhány emberke motorral/kvaddal/bánomisénmilyen motoros eszközzel száguldozzon. aki ezt nem látja be, az buta és pont. nincs kedvem századszor ugyanazt leírni.
Igen igazad van, fel is tünt! Ez a topic címe: Quad-osok dúlják a Szalajka-völgyet Itt már nem erről van szó, hanem arról, hogy sokan kitiltanák őket az erdőből! De mivel a külön nem jelzett erdei út is közút, oda az megy, aki akar. Persze jogsi meg forgalmi nélkül az is büncselekmény. De sokaknak van.
Támogatom. Másik hobbym a búvárkodás. Ott évente van egy környezetvédelmi nap, amikor is egy tavat kitakarítunk kívül-belül. Szervezdd meg, rám számíthatsz mit részvevőre. Gyakorlott szemétszedő vagyok. Quaddal is nem 2 zsáknyit szedtem már össze.
Arra lennék kiváncsi mit szólnátok hozzá ha a kijelölt kvad pályára/terepre besétálnék szép lassan bandukolva eszegetve fütyörészve fényképeszkedve? Ha ügyett sem vetnék rátok csak mennék szépen pont az ideális kanyaríven néha ugorva egyet jobbra balra, hogy ne lehesen kiszámítani merre fogok lépni. Zavaró lenne nem?
Na pont ilyen zavaró ha a túrista ösvényen nekem kell arra figyelnem, hogy életben maradjak, ne üssenek el.
Én se kezdelek itt rosszfényben feltüntetni, ugyhogy légyszives ezt itt ne tedd te sem. Ráadásul motorom/quadom sincs. Az autóm meg nem bírná az erdei utat.
Nem hiszem. De nem okollak, ha félreértettél volna, regényeket kéne írni ahhoz, hogy mindenki tisztán értsen mindenkit. Vadászatra szükség van, de kérdés, hogy kell-e akkora mértékben és olyan stílusban, ahogyan azt művelik.
Továbbá azt remélem te sem kérdőjelezed meg, hogy a vadászaktól az állatok is halálra rémülnek, és tőlük sokkal kevésbé tudnak elmenekülni. Igazándiból én erre gondoltam, amikor a vadászokat szóba hoztam, a többi duma aztán már csak jött, mert az én egész életfelfogásom ellenzi azt, hogy csak úgy lepuffantsunk egy állatkát (még akkor is, ha az muszáj).
a kisvasut, az meg ok, naponta tobbszor vegigmegy, az allatok is megszoktak. ez a kis joszag mar inkabb azon szorakoztato eszkozok koze sorolom, ami persze lenyegesen kisebb kart es kornyezetszennyezest okoz, mint a kvad, de a "nem is olcsojatek olyanoknak, akik nem tudnak egy erdoben magukkal mit kezdeni" jellegu tevekenysegnek tartom.
en egyebkent tuzesfaltol kerdeznem, hogy egy motoron, vegulis mit lat az erdoben, ami miatt ott jo motorozni.