Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Én nem zárkózom el. Mi több, örülnék neki. De arra fel kell készülni, hogy a téma jellege miatt nagyon hosszú volna a diskurzus. ami hát így gépelve.... :-)
Irodalmilag úgy van, ha mindenki meghalt, aki az utolsó háborúban élt, akkor kezdődik az egész folyamat elölről..
De ugye, jött az az átkozott Hálivúd, és minimalista pontossággal tud emlékeztetni..
Szóval innen kell újragondolni az egészet.
És nemzetközi piackereskedelemről még nem is beszéltem. Mert az egy úri huncutság. Régen nem ott tart a világ, hogy ha nekik rossz lesz, akkor nekünk jó..
Ezért mondtam, hogy te ebben egy profi vagy, én meg egy laikus, és ezeknek a kibeszélésére nem alkalmas a fórum, csakis az élő szó. Én ettől még láttam, amit láttam, és közös észlelés volt mással.:)
Ezek szerint te úgy képzeled el, hogy ahogy maguknak a háborús és békés korszakoknak, úgy a világháborúknak is van egyfajta ciklusuk? Olvastam erről valamit, ott valaki azt vezette le közgazdaságtanilag, hogy 40-50 (vagy 70?) év béke után mindig jön egy háború, a gazdasági racionalitás miatt, de szerintem ez egyrészt már zajlik ( Ukrajna-Oroszország, Izrael, talán majd még Tajvan is, ide már egy negyedik front nem fog beférni, senkinek, se gazdaságilag, se katonailag), másrészt Putykó azért már 72 éves, ha ki tudjuk bekkelni azt a 6-8 évet, amíg még szellemileg aktívan vezeti a nagy medvét, akkor utána talán megint átrendeződik a világpolitika, szvsz.
Érdekes. Én hivatásszerűen az életem javát az éjszakai ég alatt töltöm. Ám még nem akadtam olyan jelenségbe, amit legalább is utólag ne lehetett volna megmagyarázni.
Persze vannak olyan kollégáim, akik vallják, láttak olyat, amit nem lehetett megmagyarázni. Ezekkel viszont az a baj, hogy én nem láttam. :-)
Szívesen látnálak egy előadásomon, ahol a nézői kérdések közt 100%-ig szerepel a téma. Ott el szoktam mondani a matematikai érveket. Kereshetünk egy olyan topikot, itt a fórumon is, ahol elmondom. Csak ne itt a szőrben, mert offtopikozás miatt innen is kibaszaintanak. És még a rinyás miatt biztosan próbaidőn vagyok. :-)
Béla, ezzel nem mondtál újat. Mindenki (még én is) tudom, hogy jó ideje megszűnt a nemzeti valuták mögötti tényleges fedezet. Valószínűleg valakik ellopták azt az aranyat. :-) Ám ebből nem látom egyértelmű folyománynak az apokaliptikus atomháborút.
Az emberiség azon része, akik döntéshozók (néhány kivételtől eltekintve) nagyon okos emberek. Okosabbak, mint te meg és együtt véve. Pedig mi kibebaszottul kurva okosak vagyunk. :-) Nagyon jól tudják, hogy az atomháborút nem állítja meg az országhatár. De még a szögesdrót sem. Gondolj csak Csernobilra. Ami ugye tudjuk, hogy igazából meg sem történt, mert hát egy Vlagyimir Iljicsről elnevezett erőmű egyszerűen NEM HIBÁSODHAT MEG!
Én nem vagyok Ufo fanatikus, de már láttam Ufót, ráadásul társaságban, és olyan helyen ami fizikailag elvileg elképzelhetetlen. Ettől még nem lettem szektás Ufós, bár nekem sok egyéb transzcendens tapasztalatom is van, amelyekről tudom, hogy a teljesen racionálisan gondolkodó, a racionalitásban hívő embereknek soha nem tudnék elmagyarázni, maximum egy sör mellett tudnám tompítani az élét, mondjuk egy topiktalin.:):P (igazából minden teljesen átélt, és nagy erejű irracionális észleléssel az a gond, hogy az azt átélő pontosan tudja, hogy itt valami rendszerszinten megmagyarázhatatlan dologgal volt dolga, ugyanis annyira elementáris a hatás, ami nem lehet agyi tevékenység következménye, főleg nem többek általi többes észlelésnél ( nem csak ufóval volt ilyen), és hogy jön a válasz, hogy bizonyítsd, és ott már el is vesztettem a disputát, úgyhogy ezt csak mellékesen jegyeztem meg).
De egyelőre még nem vettem fel a kapcsolatot Pataky Attilával.:)
" ... szerintem van-e rajtunk kívül élet az Univerzumban, a válaszom határozott igen. "
Amilyen keveset tud még erről a tudomány (bár hétköznapi aggyal már fel sem foghatóan sokat) , akár még lehet is valahol . Lehetünk mi emberek annyira önteltek , hogy azt képzelhessük , mi vagyunk a világmindenségben az egyetlen életforma , pláne civilizáció ? Fogalmam nincs róla , de ez a fajta önteltség bennem is megvan ... lehet a tudatlanság okán .
Csobbantam egyet a medencében. A két beírás közti időből pontosan ki tudod számolni, hogy mennyit. De ismétlem, abban a beírásban a dollár mint világvaluta a lényeg, keress rá, hogy mi a fedezete (segítek: SEMMI), s hogy miért probléma most már az USÁnak akár az EURO, akár a SWIFTről lerúgott orosz bankok esete.
Hát ez bennem is okoz kis bizonytalanságot. A világpolitikai viszonyokban nem vagyok tájékozott. Ezért el lehet adni nekem sokmindent. De azért nem mindent. Az ufósokat hamar elkenem. Abban sok éves szakmai tapasztalatom van. És ezt úgy írom, hogy amikor előadásokon nekem szegezik a kérdést: szerintem van-e rajtunk kívül élet az Univerzumban, a válaszom határozott igen.
Sajnos nekem sokkal kisebb a tudásom ahhoz , hogy vitázni tudnék vele , de elmélázni el tudok rajta . Vagy utána olvasni valaminek , ami magamtól eszemben sem jutna . Tanulok a fórumozóktól ... vénségemre már időm is akad rá ...
Az ok a pénz, amit ellopott, meg putyinka, aki fogja a tökét, meg a félelem, hogy dutyiba kerülhet, meg a légkondi ami a magán honvédelmi gépen van. :)
Meg a megváltoztatott választási rendszer, meg a bekebelezett média, meg a bekebelezett ügyészség, meg a a 2,5 millió birka, aki mindent bevesz.