Hát, az tényleg elég szép méret, az én legkisebbemet 2300 nak mérték pont ugyanennyi idősen, és végül 4800 lett, mire megszületett......ne vásárolj be 56-os rugiból, az a lényeg :-)))
Megjöttünk a dokitól, csak jó hírt kaptunk, a doki meg volt lepődve, hogy hogy fér el egy ekkora baba a hasamban, szerinte a hasam az átlaghoz képest nem túl nagy, node a baba több mint egy héttel nagyobb a koránál méretei alapján és azt mondta, hogy ha ilyen ütemben gyarapodik tekintélyes méretű lesz :-( Méretek: BDP: 84 mm, AC:280mm, FL: 62mm, RI:0.61, súly:2000 g Grav.s:32w4d
Allia: névnek beírnád az Ivánt, hírhozónak meg Nemlajost? köszi
én is a Hipp Natalra esküszöm, bár még mindig lusta vagyok utánanézni, hogy mennyivel más az összetétele, mint az Elevitnek/Gravidának. Viszont van benne jód is, ami az Elevitben tuti nincs.
Szerintem buggyant Kubu íze van utólag, de hozzá lehet szokni;)
öszintén szólva fogalmam sincs róla. Én miután rájöttem, hogy sokkal többször hányok ha szedem, egyszerűen abbahagytam. A folsavat szedtem külön és kész. Attól magában nem volt semmi bajom.
szamoca, esetleg próbáld ki a hipp natal kismamáknak és szoptatós anyukáknak való folyékony multivitaminját. eleve hűtőbe kell tenni, és bár föld utóíze van, szerintem hányósoknak sokkal jobb mint egy tabletta. (lásd dm, rossmann)
Szia, bocsi, de megkérdezném, hogy szerinted mennyi idő alatt szívódik fel a gravidából a szükséges vitaminmennyiség? Én is mostanában 15-20 perc elteltével kihányom. Igaz, vasárnap óta. :-) Gondolkodtam, hogy esetleg utána beveszek még egy szemet, de mivel nem "egyben" jön vissza, gondolom, már valamennyi "bennem maradt". Köszi a véleményt szamoca
hányás múlóban, vagyis a gyomrom még nem az igazi, de nagy a javulás, viszont a fosás nem múlik, bár az sem olyan drasztikus már ....
és állandóan szomjas vagyok, erre nem emlékszem a fiúkkal
azt olvastam valahol, hogy azért vannak a rosszulétek, mert a testednek kell pár hét, hogy hozzászokjon a hormonális változásokhoz
és én ugye még nagyon-nagyon sokat szoptattam Boldizsárt (Jozsó anno már nem szopizott ennyit, amikor Boldival terhes lettem), és lehet, hogy emiatt nagyobb a hormonális változás?
mert a tejem basszus fullra elapadt a pióca kölök ellenére :) nem mintha bánnám.... holnap lesz egy hete, hogy egyáltalán, éjel sincs cici :) mert a cici beteg és le van ragasztva, volt pár nap kemény hiszti, még mindig próbálkozik, de már egy sima nem-et is elfogad
Ez így van, nem véletlenül mentem anno én is hozzá. Engem finoman le is beszélt. Igaz nem mondott semmit se ellene, se mellette, csak felsorolt néhány számot...pl: a leleteim alapján 0,25% volt az esélye annak, hogy probléma van a gyerekkel, a vetélés kockázatát nálam 1-2%-ban látta... tehát nem befolyásolt, csak úgy mondta :o)... Szerintem az egyik legjobb szakember ezen a területen!!!
(ugyanaznap lebeszélt egy barátnőmet is hasonló indokokkal...)
Én 39 évesen várom az első babámat, ezért javasolta az orvosom és Hajdú is, mindketten biztattak, hogy rendkívül ritka a vetélés. Persze ettől még retteg az ember, ezért gondoltam, hogy nem kell egyéb riogatás. Elég az embernek saját rémképei. (Egyébként mire meggyőztem magam, arra egy jószándékú ismerősöm - néhány nappal a beavatkozás előtt - jól agyonriogatott, persze jószándékúan aggódva. Hát nem volt igazi segítség.)
Az egyik unokatestvérem sajnos beleesett az 1-0,5%-ba és elvetélte az egyébként egészséges kisfiát. A mai napig nem tudta földolgozni a tragédiát, nem lehetett már több gyereke. :-(
Ezért is csináltattam én meg a tesztet, és arra hajlunk, hogy ha minden más is rendben van, nem élek az amniocentézissel.
Ez nyilván nem rábeszélés akart lenni az amniocentézisre, szerintem az orvos felelősen dönt és mond véleményt a vérvétel alapján. Csak biztatni szeretném azt, akinek okvetlenül ajánják, mert amúgy is nehéz a döntés. A vetélési kockázat 0,5-1 százalék (amire az orvosnő azt mondta, hogy 100-ból 99 sikeres).
Sziasztok. Senki ne bántódjon meg, de szerintem a hasbaszúrás, -bökés megnevezések eléggé riasztóak, és nem biztos, hogy segítenek a döntésben annak, akinek kifejezetten ajánlja az orvos az amniocentézist, mint pl. nekem. A beavatkozäs előtt (és az eredményében is) figyelmeztetnek arra, hogy nem minden genetikai, illetve kromoszóma-rendellenességet szűr a vizsgálat. A döntés nekem is nehéz volt (mint megannyi sorstársamnak, gondolom), mert nem biztatnak rá, éppen óvatosságból, csak felajánlják a lehetőségét. Rémeket láttam a hasonló internetes beírások miatt, teljesen kikészültem, mire odajutottam, aztán felszabadultsägomban (hogy csak 5 percig tartott, és korántsem volt annyira kellemetlen, mint sokan ecsetelték), a kötelező pihenésről is megfeledkeztem a beavatkozást követően.
Az ÁEK-ban dr. Hajdú Krisztina volt az orvos, profi, empatikus és biztató, köszönet érte. (Eredmény 3 hét múlva volt, az örömteli hírrel, nem látnak semmi rendellenességet, és lányunk lesz!) :-))) Bocs a hosszúságért.
mi az azt követő vetélés kockázata, ill. mi a down kór esélye.... sztem itt mérlegelni kell
az egyik legeslegjobb barátnőmnak a nucha szar lett, pedig fital anyuka volt. hasbabökés megvolt, eredmény negatív
bébi megszületett, majd pár hónap múlva kiderült, hogy beteg, kromoszóma rendellenessége van, hasonló tünetekkel, mint a down, de ezt másik kromoszómahiba okozza, a végredemény azonban hasonló
feltették utána a kérdést? de hát miért nem szólt senki, hogy a hasbabökésnél nézik a downt, de számos más hasonló genetikai betegséget nem tudnak szűrni, pedig a rossz nucha egyértelműen utalt rá.
a kisfiú amúgy egy tündér, egy végtelenül kedves, aranyos kisfiú, de nem könnyű vele, sosem fog önálló életet élni
Én nem kockáztatnám meg a hasbaszúrást, ez egy nagyon jó eredmény szerintem.
ha még pontosabb adatot akarsz, próbáld meg az integrált tesztet.
ez abban különbözik a kombinálttól, hogy a 16. héten is van egy vérvétel, és az összes adatot vetik össze. ez pontosabb eredményt ad.
kérdezz rá ott, ahol a kombinált tesztet csináltattad, hogy van-e erre lehetőség.
a nyitott gerincet a 18. heti genetikai UH-on szűrik, de az integrált tesztben is mérik. szerintem fél éves elevit szedése mellett kizárt, hogy lenne...
Az AFP egyáltalán nem megbízható vizsgálat, sokan nem is tartják fontosnak. A nyitott gerincvelővel kapcsolatosan a 18. heti, úgynevezett genetikai ultrahang vizsgálat során fogják ellenőrizni a magzat állapotát. 12. heti uh alkalmával nemet jósolni... nagyban függ a magzat helyzetétől, az általa nyújtott látványtól, a doki gyakorlottságától, az uh gép teljesítményétől... de persze lehet biztos is. Tuti akkor lesz, amikor megszületik. :-) Volt már itt olyan, akit megleptek, pedig 100%-ra állították az uh-kon, hogy fia lesz. :-)))
RéCica, jól esik, hogy így figyelsz rám, de tényleg!
Hmmm, látod, erre még én nem gondoltam. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy kicsit sem izgulok, persze hogy izgulok, de nem érzek emésztő szorongást. Amikor a kisfiammal voltam terhes 2 éve, akkor szerintem több para volt bennem, a rosszullétek viszont nagyjából elkerültek.
Azért gondolkodom majd azon is, amit írtál... (A kislányom halála után én is éltem pszichológusi segítséggel, és tudom, hogy teljesen egy ilyet sose lehet feldolgozni, végigkísér ez már a teljes sorsomon, de igyekszem kinyerni a történtetkből az építő energiákat.)
Fortissimo kedves, vállalva azt, hogy tömegével jönnek a lehurrogó hsz-ek, muszáj ideírnom, amit gondolok, hiszen évek óta óhatatlanul követem, amit írsz.
Nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy nem a mentolos fogkémtől hánysz, hanem mert nagyon nehéz szembenézni azzal a sok szorongással, amit az hoz elő, hogy ismét kislányod fog születni?
Én átéltem amit Te, nagyon szívesen beszélgetek, ha van kedved.
De ha fejelfordítva könyebb, megértem, hogy az, kedves pszichológusom szavaival élve: a mindannapi élettel összeegyeztethetőbb.
Nagyon sok szeretettel gondolok Rátok, és be-be lesek, hogy lássam majd, milyen gyönyörű kislányod születik:)
Könnyen lehet, hogy a méhszalagok tejlesen normális és természetes -de sokszor nagyon fájdalmas feszülése ( nem akkor jelentkezik, ha hirtelen felállsz, helyet változtatsz vagy pisilsz?) de ezt nem az én tisztem megítélni, lássa orvos.