Keresés

Részletes keresés

Mamut79 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 29
Képem az van. Majd küldök. Egyébként Ottó kb 1 méteres.
Előzmény: mia.mano (28)
mia.mano Creative Commons License 2003.05.12 0 0 28
Heló, Mamut!
nincs képed erről a zOttóról véletlenül?
mekkora egy állat ez, mihez lehetne mérni?
jó-jó, tudom, h. leírtad a méreteit, de én vizuális típus vagyok...
:)
thx:MM
Basiliskus Creative Commons License 2003.05.07 0 0 27
Örülök neki! Hajrá Ottó! :) Gondolom hamarosan meg fog kedvelni Téged, ha Te adod neki a táplálékot. Szerintem ha van időd üldögélj a szobában, olvasgass, vagy foglald el magad valami mással, csak úgy, hogy a leguán lássa, hogy nem azért vagy ott, hogy őt bámuld. Bár nagyon jól halad a kapcsolatotok! :)
Üdv
Előzmény: Mamut79 (26)
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 26
Képzeljétek milyen élményem volt! Ma dél körül értem haza, gondoltam megnézem Ottót. A szobaajtó félig nyitva volt, bekukkantottam. Ottó nem vett észre, mert éppen két pofára tömte magát! :-) Most azért már megnyugodtam, hogy láttam enni.
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.05 0 0 25
Ottó ott végzi dolgát ahol éppen rájön. Nem is győzöm az ágakat takarítani, mert nem éppen esztétikus látvány. :-)
Előzmény: Basiliskus (23)
zsuzsa Creative Commons License 2003.05.05 0 0 24
Lehet, hogy túlzottan félek az atkásodástól, de én szükségesnek látom a fertőtlenitést.A faágait is beáztatom domestosos majd tisztavizbe.

A madaraknál is vigyázni kell a fára,fvázas kalitkát nem si ajánlanak, valószinüleg ezért nem bizom a szekréynterráriumban, bár kétségtelenül brilliáns ötlet.

Előzmény: Mamut79 (21)
Basiliskus Creative Commons License 2003.05.05 0 0 23
Na, majd ha ráérez a kintlét örömeire...

Gedeon sem sokat fürdött egyébként, de mindig a vizébe végezte a dolgát, és ez nagyon megkönnyítette a tisztítását! Mondhatni szoba- (terrárium-) tiszta volt. :)
Szopós egérért pedig mindig leszáguldott.

Előzmény: Mamut79 (22)
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.05 0 0 22
Ottó még fürödni sem jön le, nemhogy kaparni! :-)
Előzmény: Basiliskus (20)
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.05 0 0 21
Na de miért nem jön le enni? Eddigi helyén amint meglátta a salit mintha puskából lőtték volna ki, tépett le a földre!

Egyébként a takarítást egyszerűen oldom meg, nedves ruhával áttörlöm a szekrény belsejét, aztán 15 percre bekapcsolom az infralámpát és kiszárad. :-)

Előzmény: zsuzsa (19)
Basiliskus Creative Commons License 2003.05.05 0 0 20
Ó! Szerintem jó helyet készítettél neki! :)
Leguánoknál nagyon fontos, hogy magasra tudjanak mászni. Amikor kiengedtem az enyémet, sokszor mászott fel a függönyre (persze ez csak bizonyos méretig jó), mindig magasra próbált menni. A magas lehetett a fejünk is :) , nagyon szeretett ránk mászni. Raktam a szoba felső sarkába vezető faágat, azt is szívesen használta, és a könyvespolc tetejét sem vetette meg. Néha találkozott a papagájokkal, olykor nem tudtam eldönteni melyik fél fél :) jobban.
Gedeon terráriuma 1 m magas volt, ezért is engedtem ki rendszeresen, hogy mászhasson. A talajra ő sem sokat ment le, leginkább fürödni, vagy kaparni az üveget, hogy engedjem ki.
Basiliskus
Előzmény: Mamut79 (18)
zsuzsa Creative Commons License 2003.05.04 0 0 19
Akkor meg mér baj, ha fenn akar lenni ? Ott akar lenni és kész. Olyan kedve van :-) A kutyáim meg az ágyamon akarnak lenni.Ilyenek ezek az állatok, hun ehhez van kedvük hun ahhoz...

Norbi időnként belefeküdt a hideg vizbe én meg idegeskedtem, nem lesz-e baja. Mindig kiszedtem, de mindig visszament. Amikor meleg vizet tettem be neki, akkor viszont a zistennek se ment bele. Gondoltam, jóvan akkor le vagy te sz@rva :-)

Egyébként a szekrényt hogy tudok kimosni ?? Nem vagyok egy baktériumvadász, de havonta ki szoktam fertőtleniteni a terráriumát.

Előzmény: Mamut79 (18)
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.04 0 0 18
A terrárium alacsonyan van, mondhatni a földön. Ugyanis egy majdnem 2 méter magas ruhásszekrényt alakítottam át neki! :-)
Előzmény: zsuzsa (17)
zsuzsa Creative Commons License 2003.05.04 0 0 17
Te Mammut, az én Norbim is tisztára ezt csinálja :-))) vagy eszik vagy nem :-)))

ja : amikor nagyon meleg van, akkor lemegy a terrárium aljára, szétdobja mind a négy lábát és ugy alszik hason a fenyőkérgen, mintha megdöglött volna. Mostanában nincs nála külön melegitőlámpa és most fenn marad éjjelre is az ágon.

más : ők szeretnek magasabban lenni, ez genetikailag determinált,ugy jobban látják az ellenséget. Ha nagyon alacsonyan van a terrárium, akkor ideges lesz.

Előzmény: Mamut79 (16)
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.04 0 0 16
Sziasztok! Ottó mostanában vagy eszik vagy nem. De csak és kizárólag azt amit a szája elé rakok. Mióta nálam van nem járt még a terrárium alján. Csak egy két felső ágon változtaja a helyét. Kezdem azt hinni, hogy nem tud lejönni!
Előzmény: Basiliskus (15)
Basiliskus Creative Commons License 2003.04.30 0 0 15
Sziasztok!
Mamut79! Szerintem Zsuzsának igaza lehet a hőmérséklet kérdésben, hozzánk karácsonykor érkezett két kifejlett ékszerteknős, először ettek, azután nem. Végül erőteljesen melegítettem őket, 150 W-os lámpával, és ettől nagyon beindult az evészet náluk, most már egyáltalán nem fűtöm őket, csak világításnak van egy 40-es izzó felettük, de már rendszeresen és sokat esznek. Hozzáteszem: a szakirodalom szerint ekkora teknősöknek már egyáltalán nem kell fűtés.
Hogy visszatérjek a leguánokra: úgy láttam, hogy az időjárási frontok is befolyásolják a viselkedésüket és a táplálkozásukat. De vannak szeszélyes korszakaik is. A Gedeon rendszeresen csinálta, hogy bizonyos ideig csak egy-két féle zöldséget vagy gyümölcsöt evett, utána pedig azt nem volt hajlandó megenni egy darabig. A lisztkukacot, szopós egeret mindig elfogadta, persze azt csak módjával szabad.
Az nagyon jó, hogy van állatorvos ismerősöd! :)
Üdv, Basiliskus
Előzmény: Mamut79 (13)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.29 0 0 14
adsy neki valami vitamin-ásványianyag komplexet ?
sokfélét lehet kapni.

Egyébként a leguánok anyagcseréje 20 x lassabb mint pl a papagalyoké. Keveset esznek és angyon jól hasznositják. Nem si angyon mozogják le. Szóval "zabagép" nem lesz belőle.

Előzmény: Mamut79 (13)
Mamut79 Creative Commons License 2003.04.29 0 0 13
Az az igazság, hogy eddig unokatesómnál egy fűtetlen terráriumban, de fűtött szobában volt. Tehát Ottó 3 évesen már ki van képezve a szobahőmérsékletre. Állatorvos ismerősöm szerint leguánoknál előfordul tavasszal, hogy vitaminhiány miatt nem esznek. Mindenesetre szóltam neki, hogy holnap nézze meg!
Előzmény: zsuzsa (12)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.29 0 0 12
elég meleg van nála ? melegben virgoncabbak, az étvágyuk is jobb. Fütesleálláskor( mi tavfüteses lakasban lakunk) kevesebbet eszik
Előzmény: Mamut79 (11)
Mamut79 Creative Commons License 2003.04.29 0 0 11
Sziasztok! Ottó tegnap óta nem hajlandó enni. Lehet, hogy még mindig a költözési sokk alatt áll?
Mamut79 Creative Commons License 2003.04.26 0 0 10
Sziasztok!

Most vettem észre, hogy amit reggel a szája elé raktam fejs salátát azt már egy kicsit megcsócsálta. Tehát Ottó javuló tendenciát mutat! :-)

Basiliskus Creative Commons License 2003.04.26 0 0 9
Sziasztok!

Nekem volt egy Gedeon nev? (n?stény :) ) leguánom, amelyik szinte csak kézb?l szeretett enni. A lisztkukacot ? is imádta, a szopós egeret is. Egyébként nagyon szelíd volt. Eleinte persze óvatos és ijed?s volt ? is de hamar kézhez szokott.

Előzmény: zsuzsa (8)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.26 0 0 8
Ha megijed nem eszik. A költözés bizonyára elég nagy stressz volt számára. Egyébként is szégyenlős. Jobb szeret akkor enni, ha nem nézik. Akkor is abba szokta hagyni az evést, ha bemegyke a szobába. Pontosabban megáll a salátával a szájában. Elég hülyén néz ki :-)

Nálunk a lisztkukac tegtöbbször beválik. Annak nem tud ellenállni, kézből is eszi.

Előzmény: Mamut79 (7)
Mamut79 Creative Commons License 2003.04.26 0 0 7
Én az enyémet Ottónak neveztem el. :-) Még csak tegnap reggel óta van nálam, azóta nem eszik. Valószínűleg a szállítás okozta stressz miatt. Mindenesetre szóltam az állatorvos haveromnak, hogy legyen készenlétben. Ottó már 3 éves és majd egy méter hosszú.
Előzmény: zsuzsa (6)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.26 0 0 6
Nekünk van Norbi, aki lassan két éves. Azt hiszem leginkább a nyugalom meg a kajája érdekli.
Most különösen szép zöld szine van a biolux fénycsőtől.
Előzmény: Mamut79 (5)
Mamut79 Creative Commons License 2003.04.25 0 0 5
De sikerült, csak nem voltam gépközelben mostanáig. Köszi!
Előzmény: Puding 1 (4)
Puding 1 Creative Commons License 2003.04.25 0 0 4
Ezek szerint nem sikerált...
Szal keress rá az adott oldalon...

Előzmény: Puding 1 (3)
Puding 1 Creative Commons License 2003.04.25 0 0 3

Ajánlom figyelmedbe:

http://www.terrarium.hu/forum/index.php?detail=79&show=79&tema_to_show=5

Üdv!

Puding

Ui.: Remélem sikerált belinkelni!
Ha nem keress rá a terrarium.hu fórumjában!

Előzmény: Mamut79 (-)
trójai nőfaló Creative Commons License 2003.04.25 0 0 2
Szereti ha vakargatod a füle tövét.
rover Creative Commons License 2003.04.25 0 0 1
Nincs
Rokko_ Creative Commons License 2003.04.25 0 0 0
O leguánom van.
Jelenleg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!