A felújítás előtt jártam ott utoljára, de Attika1 készséges utánjárásának köszönhetően tudom, hogy 100 %-ban működik újra és nagyon szép lett.
Ebben a hotelben az all incluzive kifejezést nem csak hírdetik, de meg is valósítják. Ezt azért tartom érdemesnek megjegyezni, mert más hurghadai szállodákban nem ezt tapasztaltam, sőt az id.vez. véleménye is ez volt.
Családias hotel, gyönyörű, nagyon gazdag választékú éttermekkel, tiszta, praktikusan berendezett szobákkal és ami nem elhanyagolandó, minden szoba tengerre néz. A partján szélfogókkal, napernyőkkel ellátott napozóágyak vannak. Két bárral és egy pool-bárral is rendelkezik a finom homokú beach. Természetesen van gyermekmedence és azzal szemközt játszóház is. Erről sajnos nem tudok bővebbet, lévén az én fiam már felnőtt korú, de annyit tapasztaltam, hogy külön személyzet foglalkozott minden nap a gyerekekkel. A beach nem olyan nagykiterjedésű (nem kell órákig loholni a lurkók után, ha lelépnek) és látványos, mint a városközpnttól távolabbi, nagyobb partszakasszal rendelkező hoteleké, de egy gyönyörűen karbantartott zöldsáv választja el az épülettől.
Figyelmes, jól képzett személyzet volt akkoriban, mind a parton, mind a házban. Remélem ez nem változott.
Amennyiben Attika1 nem jelentkezik belátható időn belül, úgy szívesen adok infókat a hotelről, mivel eddig 4 alkalommal szálltam meg ott. Jól ismerem és májusi utamhoz újra ezt a szállodát választottam.
Ezen a nyáron (is) a Neckivel utazunk, most éppen Egyiptomot választottuk.
Tudnál valami infót adni a hurgadai Sunrise Holiday Resort hotelről? Próbáltam a net-en keresni, de elég kevés dolgot találtam. Netán felújítás miatt be volt zárva??
Esetleg meg tudnád mondani, hogy a nyári hurgadai charter TS, vagy Malév lesz?
Alapvetően igazad van! Egyébként amikor Mi is német katalógusból választottuk szállásainkat (tavaly, +előtte), Nekünk sem volt gondunk! Azért nincs mese! Megyek a TUI-hoz! Hosszútávon megbízható irodának tartom, még ha drágább is! A legjobbakat Egyiptomhoz!!!
Én 1996-tól, szinte minden évben a Neckermannal utazom a családdal. Eddig semmi gond nem volt velük, és az irodában dolgozó lányok is nagyon segítőkészek. Minden év végén kapunk egy kis ajándékcsomagot, kazetta, utikönyv, stb. Sajnos azt tudni kell, hogy a foglalásoknál látják a fogadó helyen, hogy honnan megy az igény, és annak ellenére, hogy már az unióhoz tartozunk, megkülönböztetnek minket, természetesen hátrányosan (jó az a szar szoba a magyarnak...). Többször vettem észre, hogy a jobb szobákban kizárólag a nagypofájú németek voltak, pl. tengerre néző szobák, annak ellenére, hogy ez a katalógus szerint nem választható opció volt. Mellékesen csak az osztrák katalógusból választottunk, mert az valahogy mindig bőségesebb volt. Tehát szerintem az, hogy nem azt kapjuk, amit szeretnénk, nem elsősorban a magyar Neckermann hibája. Én továbbra is bizalmat szavazok az irodának, már csak azért is, mert nincs nagy választék megbízható irodákból. Már csak 14 nap, és irány Egyiptom......(Neckermann)
Csalódtam a Neckermannban! 1 évben háromszor utazunk (tavasszal kocsis út másfél hét, nyár végén 2 hét repülővel, ősz végén 1 hét nagyobb város). Mindezt az utolsó 3 évben a Neckermannal! Tehát ha kb. évi másfél milliót elkölt az ember náluk, elvárná, hogy megbecsüljék!!!! Ehelyett: Legutóbb (és utoljára) nyár végén Mallorcán töltöttünk el 2 hetet, több mint fél millióért Iberostar szállodában (ketten). (Az összegeket mindvégig a minőség elvárása miatt írom!) Megkaptuk a lehető legrosszabb szobát! Tengerrenézőt fizettem, ennek ellenére a szeméttárolóra, liftházra, mellettünk lévő épület oldalfalára, és a konyha üzemi bejáratára nézett a szoba, a kellő zajokkal együtt, tehát: csörömpölés, hűtőház + aggregátor folyamatos zaja éjjel is!!!! Persze csak 2 nap múlva tudtak új szobát adni. Megjegyzem a 6 emeleten, egyedül MI MAGYAROK kaptuk meg az 5-en lévő szobát, alattunk, felettünk üres volt! (Egyedül voltunk magyarok a szállodában). És ez az egy függőleges szobasor helyezkedett el így, az összes többi tengerrenéző volt!!!! Nem is értem, miért építették ott ki? Ráadásul már márciusban lefoglaltuk a szeptemberi utunkat. A szálloda már akkor látta a foglalást! A LÉNYEG: Természetesen a Neckermann nem fizeti vissza az iszonyatos 2 nap összegét! Megéri inkább elveszíteni egy tartós ügyfelet?! Persze MI végig normálisan viselkedtünk, nem mondhatni, hogy "problémás, bunkó, smucig ügyfelek" vagyunk! Ráadásul egy alkalommal a kinti képviselő nem jelent meg a fogadóórán, tehát lemaradtak egy 12 napos autóbérlésről is, ami nem baj, mert olcsóbban jöttünk ki máshol.
Kérdés: A Neckermann képviselői jól tudják (mint kiderült), mindenkinek gondja volt ezekkel a szobákkal! Miért adják el tengerre nézőnek, miért nem sorolják olcsóbb kategóriába????? Ha pedig eladják, vállalják fel, és térítsék vissza a különbözetet!
Persze nem az a 30-40 ezer Ft különbség izgatott, a hozzáállásukat vártam korrektebbnek!
Ennyit az Iberostar-ról (ahol minden utas egy csillag!), és ennyit a Neckermannról (megbízhatóság - korrekt árak, teli találat).
"a TS-el ezen a nyáron a Neckermannak összesen ennyi baja volt"
Lehet, hogy a Neckermannak nem okozott problémát a többi késés, de például nekem nem tetszett a várakozás hajnalban a Prágából több órás késéssel induló mentesítő gépre. Ezért is kellene olyan légitársasággal szerződni, amelyiknek megfelelő nagyságú tartalék géppark áll rendelkezésre.
"mi a költségeinket per fő számoljuk"
Én pedig per család számolom.
"ezen a télen nagyon sok utas utazott más irodákkal emiatt a "néhány" ezer ft. miatt."
Ha a Neckermann így döntött, azt is megértem. De akkor a minőség hangsúlyozása a hirdetésekben megtévesztő, ezen túl inkább az olcsóságot kellene kiemelni. Ha valaki inkább az olcsóbb, de gyengébb szolgáltatást részesíti előnyben, akkor annak megfelelően választ utazási irodát.
A "Neves légitársaságokkal repülünk, hogy a kikapcsolódás már az utazás elejétől kezdve biztosítva legyen" szöveg elhagyható lenne a prospektusból. Hiszen a légitársaság kiválasztásakor immár a legfőbb szempont az olcsóbb ár. Egyébként ha a TS neves légitársaság, akkor melyik lenne a kevésbé megbízható, kevésbé neves?
"A gép mérete és székszáma pedig ugyanaz a Malévnál és a TS-nél"
Na ez biztosan nem igaz. Még a TS-en belül sem. Odafelé egy vadonatúj géppel mentünk, a gép kapitánya büszkén közölte, hogy nemrég vették át a gyárból. Szerintem ennél több ülést lehetetlen bezsúfolni egy gépbe. Visszafelé egy régebbi gépükön már valamivel több hely volt.
"Sajnos kevés a charterszolgáltató ezért nincsen igazi verseny"
Lamed a TS-el ezen a nyáron a Neckermannak összesen ennyi baja volt. Mellesleg ugye mi a költségeinket per fő számoljuk tehát a NUR még sohasem kínált 700 ezer forintos utat senkinek. Amúgy pedig pl. ezen a télen nagyon sok utas utazott más irodákkal emiatt a "néhány" ezer ft. miatt. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem minden célra használunk TS-t és egy szezonban egy probléma a Malévval is elő szokott fordúlni. A gép mérete és székszáma pedig ugyanaz a Malévnál és a TS-nél, persze ha ugyanolyan a gép. Sajnos kevés a charterszolgáltató ezért nincsen igazi verseny, de erről megint csak nem a Neckermann tehet.
"Mellesleg jegyzem meg, hogy a 8 órás késés miatt a Neckermann VEZÉRIGAZGATÓNŐjétől kezdve, minden repülős kollégáig mindenki felkelt éjjel és kiment a reptérre intézkedni."
Hányszor kell az egész menedzsmentnek kivonulnia éjjel Ferihegyre, hogy végre szakítsanak a TS-el?
Nem csak a késések okoznak problémát, hanem a gazdaságosan megoldott ülés-elhelyezés is tetszett egy 5 órás úton. Kb mint a négerek annak idején a rabszolgahajókon. Viszont igaz, hogy a 700.000 Ft-os úton akár néhány ezer Ft-ot is spórolni lehetett így.
Nem tudom, hogy ki milyen utazási irodákkal utazott már, de ha több félével, akkor valószínűleg ismételt vendége lesz a Neckermann-ak.
Én utaztam Jorgos-al (a történetüket sokan ismerik). Sajnálom őket is, mivel a vendég szempontjából megfelelően működtek.
Továbbá utaztam Club Espana-val, Dias Zeus-sal, Eurotoursal, és az elmúlt három évben Neckermannal.
A fenti cégek közül a legtragikusabb az Eurotours volt. Rájuk illik - így utólag is - az utaztatás alsó fokon.
Természetesen ha valaki utazási irodával utazik, akkor figyelembe kell venni, hogy ott is emberek dolgoznak. Ha saját magunk részére szervezünk utazást, akkor is közbe jöhetnek problémák. Ilyen esetben kit hibáztatunk? "Persze mi tökéletesek vagyunk"
Tehát az utazási irodákban is emberek dolgoznak. Ismerőseim között is sokan panaszkodtak már az irodákban dolgozók viselkedésére illetve tájékozatlanságára. Én jelenleg egy viszonylan nagyobb távközlési cégnél dolgozom, és az első amit meg tanítanak minden dolgozójuknak, hogy a türelem és a másik meghallgatása a legfontosabb.
Én furcsának találom, hogy én eddig bárhová mentem, bárkivel beszéltem a Neckermann-ál semmi problémám nem volt, mindent kérésemet meglehetett oldani - mosolyogva veszekedés nélkül.
Szívesen foglalkoznék én is utasokkal, hogy a másik oldalt is lássam. Persze lehet, hogy kifogtam a világ legkedvesebb hölgyét, aki mindent elintézett nekünk.
Példa:
A Neckermann egy pár évvel ezelőtt még nem inditott buszos utazást Salou-ba. Ide csak szállásokat értékesítettek. Mivel már korábban is jártunk Port Aventurában közel szerettünk volna megszállni, hogy élvezhessük a park nyújtotta élményeket. Sajnos a nagyobb csapatban nem hajlandó mindenki repülőre szállni, ezért maradt a földi közlekedés. Mivel többen voltunk az autó is kiesett. Hetekig rohangáltunk, hogy hogyan fogunk eljutni, végül a Neckermann segített abban, hogy egy másik utazási irodánál legyen buszon helyünk. Utazás előtt két héttel kiderült, hogy egy kisebb buszra elegendő utas szeretne velük Salou-ba menni, ezért még is béreltek egy saját buszt, és azzal vittek minket. Mi csak jól jártunk, mert egy egy éves busszal utaztunk, kényelmesen és gyorsan.
Azóta is eszküszöm rájuk.
Olyan még nem volt amit ne tudtak volna elintézni.
> Erről mi nem tehetünk személyes meglátásom szerint.
A vesekorol valoban nem tehet az iroda. Am ahogy az ugyvedunk is mondta (es irta a keresetben): nektek (illetve minden mas utazasi irodanak) a helyzetebol adodoan tobb informacioja van, mint az ugyfelnek. Es ezen informaciok jo resze nem titok, ezt meg kell osztani az ugyfellel (gyk: segiteni kell). Viszont ha az informaciot az iroda visszatartja, akkor visszael az ugyfel kiszolgaltatott helyzetevel, ami viszont mar jogi kategoria.
Az mar egy masik vetulete a dolognak, hogy ha az irodaban ulo ugyintezo siman aljas, vagy buta, vagy fel es ezert nem tajekoztatja az ugyfelet (mint pl. a mi esetunkben is, amikor az ugyintezo, ahogy lattuk talan segitett volna, de aztan megkapta az utasitasokat telefonon es onnantol elkezdte a fent emlitett informacioval valo visszaelest, rettento bunko stilusban).
Szalapal akkor nem figyeltél, igen tudom hogy a jutalom bérköltség, de mint mondottam azt nem megtartjuk hanem elosztjuk a JÓL dolgozó kollégák között. Tehát a bérköltség nem változik.
Ami a konkurencia reklamációját illeti, ez egy kicsi piac, rengeteg kolléga dolgozott már valamelyik konkurenciánál. Ez különösen igaz az eladó kollégákra akiknél a reklamációk java része lecsapódik.
Ami a stornóbiztosítást illeti, tökéletesen igazad van. Nekünk van egy szerződésünk a biztosítóval akinek van egy orvosa. A biztosítónak kell eldönteni, hogy elfogadja más orvos szakvéleményét vagy sem. A NUR ezzel abszolúte nem foglalkozik. A mi alkalmazottaink a biztosító álltal betanított szöveget mondják el. Amint egy utat lemondanak az ügyfél kikerül a mi hatáskörünk alól és a biztosító ügyfelévé válik. Erről mi nem tehetünk személyes meglátásom szerint.
"Salapala nem értek veled egyet. Nem a bérét vonjuk el hanem a jutalmát. "
Én bérköltséget írtam, hogy azon is spóroltok, meg az utasokon is. Ha nem érted, mi a különbség, akkor egy számvitelest kérdezz meg, hogy a prémium/jutalom is a bérköltségekbe tartozik.
"Reklamációk persze vannak, de ha hiszitek ha nem, jóval kevesebb mint a konkurenciának."
Érdekelne, hogy ezt honnan tudjátok? Ez csak egy rossz blöff.
Én anno 98-ban egyszer egy rodoszi nyaralásra fizettem be a Neckermannhoz stornóbiztosítással.
Vesekő miatt a doktor letiltott mindenféle utazásról. Mikor ezt a Neckermannal közöltem, akkor úgy néztek rám, mint egy bűnözőre, és közölték, hogy emiatt semmiféle visszafizetést ne várjak, de amúgyis a saját orvosukkal fognak megvizsgáltatni.
Ezen a hozzáálláson kissé kiakadtam, de mondtam, hogy állok elébe, és kértem, hogy ezt írásban közöljék az orvosommal is, mivel ez nyilvánvalóan becsületsértés és hamisítás vádját jelenti.
Ezekután egy hét múlva visszautalták a befizetett összeget - a kötelező levonással -, de nem jelentkeztek többet.
Neckermannt ezóta nem vettem igénybe, mert tudod én nyaralni akarok, ők meg foglalkozzak a profitjukkal, én nem zavarom őket ebbéli tevékenységükben.
Az idén Mallorcán voltam a Neckermannal és az árakat összehasonlítva ugyanannyiba került a német utasoknak, mint nekünk. (a fizetések már egy más kérdés:((
A repülőtéren valóban a legtávolabbi pult és a legtávolabbi kapu volt a Malévé.
Kérdés az, hogy ez a Neckermann, vagy a Malév intézése volt-e?
A hotelben elég jó fekvésü szobánk volt, ezek szerint szerencsések voltunk??
Az idegenvezetés két nyelvü volt, erre nem lehetett panaszom.
Néhány éve KOS-on voltam a Neckermannal, ott valóban tapasztalható volt a "hátrányos megkülönböztetés" A legszakattabb busz a miénk volt a szigeten.
"....a magyar piachoz képest reális áron, jó utakat biztosítunk..." :-)))
Reális ár és jó utak, tipikus marketing fogás. A NUR a magyar utasoknak másfél, kétszeres áron értékesíti az utakat az osztrák árakhoz képest, ugyanakkor minden út során a magyar utasok kifejezetten hátrányos megkülönböztetésben részesülnek. Ezt idén is megtapasztaltuk: a szervezett utakat (sziget túrák..stb.) rendkívül borsos árakon számolják, ugyankkor csak egy magadott magyar részvétel felett biztosítanak magyar nyelvű idegenvezetést. A jobb fekvésű hotel ill. apartman szobák a németek előjoga. A repülőtéri transzfernél a németeknek max. 50 métert kell cipekedniük az adott kapuhoz, a magyarok a nyakukba vehetik a repülőtert, átverekedhetik magukat a tömegen, majd az utolsó kapunál beadhatják a csomagjukat. Ezt tavaly is és idén is eljátszotta velünk a T. Iroda, és mindkét alkalommal a magyarok voltak többségben a buszon.
Késői indulások, mert így olcsóbb ugyanakkor az éjszakai repülőjáratokon eszünkbe se jusson takarót vagy párnát kérni, mert azt a T. Iroda nem rendelte meg. :-))) ja és örüljünk, hogy a röpke egy hetes nyaralás alatt nem ment csődbe az iroda és haza is tudunk jönni. Azért ez nevetséges, hogy egy iroda azzal reklámozza magát, hogy velük biztos a hazaút. Remélem, hogy egyre több panaszosuk lesz, mert eddig is volt, csak hallgattak, inkább csak csöndben morogtak, mert a lényeg, hogy nyaralhattak, és hogy haza is hozták őket, és nem foglalkoztak a panaszkönyvvel.
Salapala nem értek veled egyet. Nem a bérét vonjuk el hanem a jutalmát. Ha valaki nem dolgozik jól nem érdemel jutalmat. Mellesleg azt nem tartják meg hanem megkapja az aki jól dolgozik.
Ttigriske szerintem hívd fel a NUR-t, ha válaszolni kell 30 napon belül akkor mulasztottunk és igenis reklamálj.
A többség nem veszi itt észre, hogy az utaztató cégek felelősek a tulajdonos felé. Mi azt tudjuk nyújtani, hogy ellenben más cégekkel mi nem megyünk tönkre és a magyar piachoz képest reális áron, jó utakat biztosítunk. Kiemelt esetek vannak ahol esetleg nem úgy jártunk el ahogy kellene de ez szinte mindig személyi problémát jelent, ami tudom hogy titeket nem vigasztal. Ennek ellenére elmondható, hogy a NUR utasok 80%-a visszatérő és meg van elégedve a szolgáltatásunkal. Én nem azt mondom, hogy tökéletesek vagyunk hiszen senki sem az, de azért annyira nem vagyunk rosszak mint ahogy ti azt mondjátok. Eddig itt nem sok pozitív véleményt olvastam a NUR-ról, pedig több 10 ezer utasunk van szezononként és ezek nagy része megelégedetten távozik tőlünk. Ha valaki velünk utazik egészen biztos, hogy hazahozzuk, biztos hogy azt kapja amit elolvasott a katalógusban. Reklamációk persze vannak, de ha hiszitek ha nem, jóval kevesebb mint a konkurenciának.
Mint ahogy ezt az Egyiptomi eset is mutatja mi igen is foglalkozunk az ügyfelekkel és minden tőlünk telhetőt megteszünk. Igen szoktunk hibázni is mint mindenki más, de mint mondtam a NUR első embere hajnalban kiment a reptérre felzargatta a Travel Service és már társaságok vezetőit, hogy gépet szerezzen. Kíváncsi vagyok hány konkurens utazási irodai vezető tenné ezt meg. Én nem azt mondom, hogy mi vagyunk a legjobbak és a legtökéletesebbek, de itéljetek meg objektívan egy kicsit. Ha hibázunk akkor pedig tessék utanajárni a dolgoknak és amennyiben jogos a követelés mindenki meg fogja kapni a jussát.
Amúgy pedig a magam nevében az összes sérelmezettől bocsánatot kérek és remélem hogy megoldódik a problémátok.
Nyugodtan lehet írni a központba, válasz valóban fog jönni amelyben leírják a saját verziójukat ezzel meghazudtolva az ügyfelet. Csak mivel nem az ügyfél hazudik ezért ebben a levélben a Neckermann ellentmondásba kerül saját magával is és ezt a barom még le is írja. (Annak aki hazudik legalább esze legyen. Bár azt, hogy mikor éppen mit hazudott az nehéz fejben tartani.)
Az meg engem baromira nem érdekel hogy ki kinek nem akar fizetni. Van egy törvény ezt talán be kellene tartani. Nem én vagyok a máltai szeretetszolgálat, hogy több mint fél millió forintért ne azt kapjam amire befizettem és otthagyom a pénzem mert sajnálom a neckermannt nehogy csődbe menjen.
Eurotours utazás alsófokon topic már van, ennek is jobb lett volna az a név, hogy Neckermann utazás alsófokon. Hiszen olvashatja mindenki, már náluk sem a minőség számít. A lényeg: az utas fizessen, az meg hogy milyen körülmények között utazik az nem érdekes ill. az sem, hogy mikor ér oda. A lényeg bezsebeltük a pénzt.
Szóval elmondhatjátok magatokról, hogy saját anyázó topikotok van az Eurotours után. Remélem a jövőben is követitek őket is ti is csődbe mentek.
És mi van akkor, ha nem válaszoltak? Van ennek következménye? Azt gondolom felhívom a Neckermannt a jövő héten, és rákérdezek, hogy mi lesz ezzel az üggyel, végülis másolatom van....