A Keresztanyu 2021-ben bemutatásra kerülő televíziós vígjátéksorozat, melyet a Drága örökösök alkotói készítenek és 2021 januárjában fogják bemutatni az RTL Klubon.
Volt egy film Ökörapáti Makkosszállássá alakításáról, ott Hámori a még félkész rendőrkapitányságot bemutatta, hogy Kálmán házából hogyan kerül átalalkításra rendőrséggé.
hiszen az egész díszletfalut a Drága örökösökhöz építették fel, azaz ezen a területen nem volt korábban régi épület.
Szerintem meg annak a rendőrőrsnek a legalább 10 személyre berendezett irodája rohadtul nem a Patyomkin-faluban van. Szerintem az egy valódi, meglévő, működő iroda (lehet pont a csatornáé) - és az ott folyó jeleneteket ott veszik fel, nem az épített faluban.
Szerintem azért valami jelentése csak van annak, hogy ott a vadiúj rendőrség és abban egy minden szempontból leröttyent koszos (még a falak is), sötét, rendetlen fogda.
És még az sem lehet, hogy valami régi, lepusztult épülethez építették hozzá az új rendőrséget, hiszen az egész díszletfalut a Drága örökösökhöz építették fel, azaz ezen a területen nem volt korábban régi épület.
Azaz ezt Hámoriék eleve szándékosan ilyen lepusztultra építették, "antikolták", nyilván nem véletlenül. (És erre még azt sem mondanám, hogy humor akar lenni, mert mi ebben a humoros?)
Ha van benne "üzenet" nem a rendőrségnek akarnak "beszólni", lásd a sok-sok, a fogva tartás körülményei miatt elvesztett per és megítélt kártérítés eseteit.
Igen, ez már nekem is feltűnt, hogy a fogda teljesen elüt a rendőrség egyéb részeitől és külsejétől is, kb. úgy néz ki, mintha az Andrássy út 60. pincéjében lenne egy cella az 50-es évek elején (bár nem tudom, ott ekkora cellák vannak-e, de az állaga pont megfelelő erre).
A két (egyébként szétesőfélben lévő) lepukkant emeletes ágy is furcsa.
Nem tudom ennek mi az "üzenete", esetleg arra tudok gondolni, hogy ez is egy beszólás a rendőrségnek (mintha a rendőrök ábrázolása nem lenne elég), hogy bezzeg magukra tellik, de az őrizeteseket minősíthetetlen körülmények között tartják, éheztetik, stb.
Szerintem az a legkínosabb, hogy egy vadonatúj rendőrőrsön ilyen ocsmány a fogda! Nem hiszem, hogy annyi fogvatartott van arra, hogy így lepusztítsák a klotyót és a csapot, a falakról nem is beszélve!
Az még kínosabb volt, amikor Márk belerúgott a vécékagylóba, az felemelkedett a talajról, vagyis be sem volt kötve (mint a DÖ-ben), de még le sem volt rögzítve.
Egyébként a "Rendőrakadémia" sorozatot tuti megnézték! :D
Ráadásul az az agyatlan Zénó még az ágyról se tudott leszállni önállóan, mit tenne pl. éles helyzetben?
Az a fogdai jelenet Zénóval és a Szépfiúval elég kínosra sikeredett. Ez is.
Mi a francért nem lehet egy humoros szituációt valóban humorosra megcsinálni?
És ami a legkínosabb (úgy általában, az egész sorozatban: a párbeszédek.
Messziről ordít, hogy amatőr módon barkácsolták össze mindet - szakembernek nyoma sincs itt.
Annyit voltak Amerikában (ráadásul, állítólag, a szakma közelében) - ott nem tanulták meg, hogy még a legnagyobb sztár-forgatókönyv íróknak is a párbeszédeket az erre szakosodott, kifejezetten csak párbeszédeket író alkotó írja - még az Oscar-díjas forgatókönyvekben is?
Utoljára Charlie Chaplin csinált ő egyedül mindent a filmjeiben - azóta viszont felnőtt ez a szakma és profivá is vált.
A felszívódott pasinak ezek szerint min. 3 lánya van, Mariann, Timike és Gina... Még tuti viszont látjuk.. Lehet, hogy ő lesz Kovács Gazsi reinkarnációja?
Most jött ki tisztán a Pintér őrmester és Török járőr IQ-ja közti különbség... Ráadásul az az agyatlan Zénó még az ágyról se tudott leszállni önállóan, mit tenne pl. éles helyzetben?
A jelek szerint van egy másik "csempészésre szakosodott" társaság is, akik útpályát akarnak építtetni, embereket építenek be Róza mama csapatába és lehallgató készülékeken figyelik a dolgokat, hogy megfelelő időben átvegyék az uralmat? (Szerintem az asszisztensnő is Jóskáék megfigyelése miatt épült be).
MÁS! Tegnap ismét megpróbáltam nézni a Mi kis falunk c. sorozat epizódját, de még mindig nem kötött le és nem tudom, miét "zabálják a népek". Olcsó poénok, szinte mindenki kretén, vagy debil és egy-egy ócska poén után hosszan kivárnak, hogy nevessen a néző? Még jó, hogy nem játszanak aláfestésként nevetést, mint egyes külföldi sorozatok alá.
Nekem még a Keresztanyu is jobban tetszik, mert egy-egy "debil" szereplőn kíyül van normális történetszál és vannak jól alakító színészek, senki nincs aki ellenszenves lenne, míg a másik sorozatnál sorolhatnám a listát.
Magyar Attila játéka tetszik, nagyon kellemesen csalódtam ebben a színészben, jól hozza a szerepét! Ullmann Mónika is remek, ahogy beszélt a régen nem látott "eltűnt" édesapjáról, még a szeme is könnyes lett. Ezek szerint Gina a féltestvére?
"Meg az a debil beszédmód, amit valamiért nagyon humorosnak találnak és erőltetnek..."
A Drága örökösökben Suvicknál ugyanez volt, Hámoriék valamiért ott is azt hitték, hogy a műparasztos debil beszédmód nagyon vicces és egyszerűen nem tudtak lekattani róla, hogy Suvickot ilyen módon beszéltessék.
A Keresztanyu egyetlen nagy pozitívuma, hogy itt legalább nem beszéltetik Németh Kristófot ilyen stílusban, van helyette az ukránok műszlávos akcentusa és Oleg vicces szótévesztései (persze ez még mindig nem annyira irritáló, mint Suvick beszédje volt).
Persze attól mert valaki akcentussal beszél, még nem téveszt folyamatosan szavakat, volt egyszer régen egy kabarétréfa, ami erre épült, de azért egy sorozatba állandó "humorforrásnak" lehet, hogy sok, egy idő után elfárad ez a dolog.
Ja,Oleg igen választékosan fejezi ki magát mindig!Ahhoz képest,hogy ukrán de magyarul beszél,még sok magyarhoz képest is választékosabb kifejezéseket használ!
Az az érdekes, hogy Tivadar az elején nem volt ennyire kretén, még gondoltam is, hogy itt normálisabb, mint a DÖ-ben... Aztán mikor Sótonyi benyögte ezt a "szexuális ragadozó" baromságot, teljesen belehülyült a féltékenységbe, amire minden oka meg is van, nem pont Pintér miatt..
Az egész karakter egy komplett idiotizmus, Szappanos Tibi egyenruhában.
A másik ilyen Pityke. Valami rettenet...
Meg az a debil beszédmód, amit valamiért nagyon humorosnak találnak és erőltetnek... a csokoláda egyszer még elment, de ötvenhetedszerre már idegesítő, a Vikicskéért meg ütni tudnék... óvodások ezek, vagy mi a szösz?
Abban egyetértek, hogy a sok dilinyós között az Újfiú még kiemelkedő magas szellemi színvonalon teljesít:-) Két megoldást tudok elképzelni: Kilép a Rendőrség kötelékéből, jelölteti magát polgármesternek ( a falu összes nősténye rá fog szavazni), megnyeri azt, elveszi Petrácskát, és ők lesznek a jövő legnagyobb magyarországi maffiájának a Keresztapuja és keresztanyuja. A másik megoldás: A kopasz főrendőrt sok baromsága közül az egyikért kirúgják, és az Országos Főkapitány őt nevezi ki a falu főkapitányáva:) Mindkét eset happppppy ende:)
Én még Zsigában látom megcsillani a józan paraszti eszet (pl. ahogy a fiával beszélt, amikor a kamurosszullét után hozta haza a kórházból), arról meg nem tehet, hogy a nőfogási tanácsai Pitykének nem jönnek be.
Az Újfiúnak is volt jó ötlete, de a tegnapi részben kritikán aluli volt, amit művelt, úgy látszik szellemi színvonalban kezd idomulni Tivihez.
A szalonbuzizásra meg nem tudom, mi szükség volt, egy félreértésen alapuló jelenet működhetett volna úgy is, hogy az Újfiút nem nézik azonnal, minden átmenet nélkül melegnek csak azért, mert egy csomagról beszél, de Hámoriék szerint biztosan ez is nagyon vicces.
Ha elvitte volna, akkor a mai részben mit néznénk? :D
Egyébként nem tudom, jelenleg mi a helyzet, de vidéken pár éve még bizony előfordultak hasonló "debil" rendőrök, még KMB-s státuszban is! Tapasztalatból írom!
Ez a kis település, pláne az ukrán határ mellett biztosan nem volt vonzó "életpálya" egy fiatal rendőr számára és -mint hallottuk is Lajosomtól- az lett rendőr a településen, aki másra nem volt jó!
Azért az újfiúnak vannak jó ötletei... De azt pl. én se értem, mért nem vitte a csomagot egyből a határról Pestre? Talán mert lejárt a munkaideje? Nem egy gyári munkás, aki négykor eldobja a szerszámot...
Ez így nem helyes. Mert rajtuk kívül természetesen debil még maga a parancsnok (ő egyébként a fődebil:-), az újfiú, és a határőrszolgálatot teljesítő ürge is. Azaz mind az 5 rendőri szereplő. Na és persze ide lehet még besorolni a fő-fő rendőrt is:)
Igen, pl. a Mi kis falunk Stokija és az itteni két debil járőr kb. egy szellemi szinten vannak, amilyen idióta bamba pofákat Szabó Győző vágott néha, csodálom, hogy még nem tűnt fel a makkosfosi rendőrségen is valamilyen beosztásban...:)
Tivadart hatalommal való visszaélés és felsőbb utasítás végrehajtásának akadályozása miatt a valóságban már úgy megfingatták volna, hogy gondolkozhatna, hova menjen dolgozni.