Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Bizony, nagy szakértője vagy az alkoholikus italoknak, méghacsak egy szűk körének is.
Az alkoholikus italoknak abszolút nem vagyok szakértője, hanem csak azon belül az alkoholos söröknek, valamint a nem alkoholos italok közül a nem alkoholos söröknek.
Pálinkákról még csak nem is hallottam, borokról meg már nem is beszélve.
Bizony, nagy szakértője vagy az alkoholikus italoknak, méghacsak egy szűk körének is. Ez nagy keresztény erény. Külön szerencse, hogy serről van szó, hiszen azt nyitott szemmel is ihatod, míg a veresbort kizárólag zárt szemhéjakkal. Jól értelmezem az Ígét, úgy-e...?
Válás-újra házasodás (jobb ha tőlem tudod) akár halálos bűn is lehet.(pl. ha elveszed a felebarátod feleségét az ura engedélye nélkül).
" És ha az ura engedélyével veszem el, az mi? Akkor az nem bűn, hisz engedélyt kaptam rá?"
Az utálta akkor is, de zsidó emberek szíve keménysége miatt lazábbra vette a szankcionálásukat.
Muszáj volt, mert különben az Istennek nem maradt volna népe ha túlságosan következetes.
Ha ráunt, valaki a megunt feleségre és elbocsátotta, váló levelet kellett kezébe adnia, mert ha egy nő rendelkezett ilyennel úgy mehetett csak újra férjhez.
Látszik, hogy a szeszes italok szakértője vagy, miként az egy jókeresztényhöz illik. Még szerencse, hogy ez nem veresbor, így ezt az Íge szerént akár tágra nyitott szemekkel is ihatod, míg a veresbort szigorúan zártállású szemhéjakkal. Jól értelmezem az Ígét, úgy-e...?
Most azt csinálom hogy azt teszem fel, hogy teszerinted is van a borban CH3CH2OH, mintegy 10-13 térfogatszázaléknyi, valamint a sörben is 0,5 % és 65 % közti résznyi.
Most szellemességből nem C2H5OH-nak, hanem CH3CH2OH -nak írtam a szeszt, ám ez ne zavarjon téged, egyugyanazon dologról beszéltem.
A vallásos emberi rendelések tiltják ezeket a cselekedeteket
Az Íge tiltja, ám vallásos farizeusok addig csűrik-csavarják az Ígét, míg ki nem gyön, hogy lehetik tartani több asszonyt, lehetik nézni-kévánni a bort s lehetik mohóságból, kapzsiságból, önzésből, élvezetből, szórakozásból, gyönyörökért mészárolni szükségtelen'...
Többaszonytartás, mérsékelt alkalomszerű kultúrált ivászat
Mindezektől a presbitérnek teljességgel tartózkodnia kell. Mánpenig a presbiternek példeképül kell állania a hívek előtt, a példaképet penig követni ajánlatos. Vagy szerénted tarthatik-é több asszonyt presbitér s nézegetheti (kévánhatja)-é a bort...?