Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Mellesleg ha ezek maradnak, akkor kíváncsi vagyok arra, mikor jönnek már arra a DKV-sok, hogy nem ritkítani kéne...
-----------------
Amíg működött Magyarországon (kb. 1948-tól kb. 1993-ig...??) a 12-16 közlekedési középiskola, ott a Közlekedési Ismeretek tantárgy keretében, az I. éves I. féléves tananyag része volt, hogy városi helyi közlekedésben, a :
- menetrendet,
- követési időt,
- útvonalat,
- jármű típust,
- üzemidőt,
- tarifát,
- stb.
NEM a működtető társaság határozza meg.
Az I. évfolyam I. félév az jelenti, hogy a tantárgyat hallgatók 14-15 évesen tanulták ezt meg.
Kormányzati átszervezések a tömegközlekedésben lesznek, lehetségesnek tartom, hogy a buszos-közlekedést a volán gyámsága alá helyeznék vissza mert az állam sem nyelné le a Dkv nagy veszteségeit -miért tenné a BKV-val sem tud mit kezdeni- a volán pedig ért ahhoz, hogy normális tömegközlekedést csináljon. Mellesleg ha ezek maradnak, akkor kíváncsi vagyok arra, mikor jönnek már arra a DKV-sok, hogy nem ritkítani kéne hanem a régi vonalhálózatot el kell felejteni és totálisan újat kell létrehozni, és ezeket a buszokat 10-12 percenként lehetne közlekedtetni hátha visszaszoknának a tömegközlekedésre az emberek.... De nem sokat várhatunk tőlük mivel a 31-es Kossuth-Burgundia-Hunyadi szakaszát sem tudták normálisan pótolni. A 10-es barmolásáról meg ne is beszéljünk....
Mikortól lesz ez, hogy visszakerül a buszos közlekedés a hajdúhoz ?
Egyelőre semmikortól.
Az van, hogy valaki hallott valami sofőrpletykát, amit szokás szerint megint készpénznek vettek egy csomóan... Fantáziálgatni, álmodozni persze lehet, de egyelőre annyi a terv, hogy a DKV-t (a többi önkormányzati tulajdonú közlekedési céghez hasonlóan) államosítanák, így a veszteség már nem a város gondja lenne. De ha így is alakul, valószínűleg minden marad úgy ahogy van, nem lesz egyelőre se járműpark csere (miből lenne?), se bárletrendszer visszaállítás (minek lenne?), se egyéb variálás.
Január 1-jét mond mindenki, hogy vissza kerül a Hajdúhoz ismét a helyi üzem!
De hogy konkrétan mi lesz a buszos közlekedéssel, még nem tudni. Úgy is átveszi a Volán ezeket a buszokat, mert sajnos nekik sincs hirtelen felesleges 100 szóló buszuk elfekvőben valahol.
Mikortól lesz ez, hogy visszakerül a buszos közlekedés a hajdúhoz ? Sok kérdés felmerül: A szólókat miből fogják pótolni ? A vonalhálózattal mi lesz ? A menetrendet gondolom korrigálják - a volán jobban értett hozzá- Illetve akkor mi lesz a korábbi szerződéssel, amit kötöttek hogy x évig a dkv fogja a városi tömegközlekedést üzemelteni ? Valamint merem remélni a csuklósok aránya növekedni fog ?!
Csak 6 évet kellet volna várni szegény Ikarus buszoknak! :(
Én űgy tudom, hogy a Tankertől lesznek bérelve a buszok, mert a Volánnak nem kellenek ezek a roncsok (szolók). De azt még nem lehet tudni, hogy a bérletekkel mi lesz, marad egyben vagy szétszedik. Meg azt se, hogy milyen változtatásokat tervez a Volán vagy minden marad így.
Azt mondogatják azért kerül vissza a Hajdúhoz a helyi busz közlejedés, mert a korábbi évek csak veszteséget és milliárdos adosságot termelt a városanak a DKV buszos működése, amit az álam kifizetett, de megint gyűlik a pénz szépen.
A DKV TERVEZI -E A 41Y-OS BUSZ, NEMCSAK CSÚCSIDŐBEN TÖRTÉNŐ KÖZLEKEDTETÉSÉT ? A DÉLELŐTTI ÓRÁKBAN IS UTAZNÁNAK AZ EMBEREK !!
ÉS AZ ÚJ LIDL ÁRUHÁZAT IS KÖNNYEBBEN MEG TUDNÁK KÖZELÍTENI A BIHARIKERTBEN LAKÓK, LENNE RÁ UTAS ELÉG.
GONDOLKOZZANAK EL EZEN AZ ILLETÉKESEK! ITT IS UGYANOLYAN EMBEREK LAKNAK MINT A LAKÓTELEPEKEN, MÉGIS KÖRÜLMÉNYES AZ ELJUTÁSUNK, BÁRHOVA, MIÓTA IGY MEG LETTEK RITKÍTVA A JÁRATOK!!
Én mindenesetre arra vagyok kíváncsi a DKV mikor fogja meglépni azt, hogy a józsai járatokat visszavágja a Doberdóig, hogy emelje a 2-es villamos kihasználtságát.
Remélem, hogy sosem. Kétlem, hogy növelné a 2-es kihasználtságát. Inkább még több utast riasztana el ettől az egyre színvonaltalanabb szolgáltatástól.
Ha a józsaiak vissza lesznek vágva, nem a párhuzamosságot csökkentik, hanem pl. a követést a Böszörményi úton.
Ott van példának a másik ballépés, a 10-es csoport elterelése a Piac utcáról. Így kevesebb ember jut el tömegközlekedéssel a Piac utcára, ergo az utas is kevesebb, akik - teszem azt - a Szent Anna utcán szállnának fel.
Ésszerűbb követés, kedvezőbb árak, normális útvonalak kellenek ide, nem további rövidítés.
Ja igen a buszcsere is elképzelhető szerintem, mivel már elmúltak 5 évesek a buszok, és főleg a szólók nem a jó minőségükről híresek, háta ide is jut a Mercikből mint Pesten :)
Szerintem összefüggést kell keresni, a tömegközlekedés (MÁV, Volánok, BKV + önkormányzati kézben lévő városi társaságok) átszervezésével kapcsolatban. Meglehet, hogy összevonják a DKV-t és a Volánt és pl. elővárosi vonalakat hoznak létre (böszörményi, sámsoni, mikepércsi vonalakra gondolok) lehet hogy így változtatnak a szóló-csuklós arányon, sűrűbben járnak, majd a buszok csodák mindig lehetnek. Én mindenesetre arra vagyok kíváncsi a DKV mikor fogja meglépni azt, hogy a józsai járatokat visszavágja a Doberdóig, hogy emelje a 2-es villamos kihasználtságát.
Szorosan összefüggő projektek kivitelezése fejeződött be Hajdúsámsonban, a teljes beruházás több mint 800 millió forintba került.
Hamza Gábor, a hajdú-bihari település független polgármestere az MTI-nek elmondta: az európai uniós és magyar központi költségvetési támogatásból megvalósult projektek keretében a 471-es út városi szakasza mellett mintegy 3,7 kilométer hosszú kerékpárutat építettek. Ugyanilyen hosszúságban megoldották a felszíni csapadékelvezetést is.
– Naponta 8-8,5 ezren ingáznak Debrecen és Hajdúsámson között, a megyeszékhelyen dolgozó hajdúsámsoniak egy részének életét is megkönnyíti a most befejeződött közösségi közlekedés fejlesztési projekt: a jövőben ugyanis kisbuszok szállítják a település központjába a kertségekben élőket, megkönnyítve ezzel a Debrecenbe tartó járatok megközelítését – mondta a polgármester, aki hozzátette, a településen buszmegálló, buszöblök, buszperonok és buszforduló is épült.
---------------------
Ez a napi 8000-8500 fő, hogyan oszlik meg ?
- Vonat ?
- busz?
- személygépkocsi?
A 8000 főből mennyien jönnek reggel és mennyien a nap többi szakaszában?
Én úgy tudom, hogy az az egyik fő oka, hogy a CAF villamosokkal nem tudják őket összecsatolni, és egy esetleges műszaki hiba megállítaná az egész vonal közlekedését.
Jó reggelt :) a DKV honlapján fent vannak az augusztus 20-ai terelések, 2V fog járni a villamos helyett... Ma egy érdekes dolgot láttam, vegyesen járnak a trolik és a pótlók ezek szerint megint visszaáll a régi rend, hogy hétvégén is trolik járnak majd ? Szerintetek 20-án troli v pótló fog járni ? :)
A Piac utcán, a Kistemplom elnevezésű megállóhelynél járda felújítást végeznek. A munkálatok idejére, várhatóan 2014. augusztus 14-ig az említett megállóhelyen nem állnak meg az autóbuszok.
A 19-es, 42-es és 42A jelzésű autóbuszok legközelebb a Csokonai Színház elnevezésű megállóhelyen állnak meg.