köszi a bíztatást, de hogy megint vékony leszek? 20 éves korom óta nem voltam vékony, szerintem azért is nem hízok annyit, meg nő a hasam látványosan, mert elég szép tartalékokkal indultam és a gyerek meg rendes nem rak rám még többet, hanem a feleslegemet feléli, igazi jófiú :-)
Sziasztok, 20-22. héten vagyunk (megítélése változó :-))), és sajnos tegnap megfázott a derekam. Eléggé sajog a vesém (vagy a derekam hátul), különösen nagyobb lélegzetvételkor. Vettem már melegfürdőt, az enyhítette, de még nem az igazi. Mit lehet tenni?
nem lesz semmi gond, azért általában a jóisten akkora gyereket tesz csak az ember hasába, ami ki is fér. A kis pocak meg jó, hamar vékony leszel megint szülés után.
köszi a hozzászólásokat, nem ijedtem meg (na jó egy kicsit) de azzal próbálom nyugtatni magam, hogy rengeteg embertől hallottam, hogy a vége fele egyre nagyobbat tévedtek súly terén az ultrahanggal, persze + ba, na meg az orvos is csodálkozott, hogy egy ilyen sózsák, hogy férhet el egy ekkora pociban, így arra a következtetésre jutottam, hogy valószínű nem duci, csak a csontjai erősek :-) Aztán majd kiderül, a legrosszabbra készülök és a legjobbat remélem :-)
Nemlajos: asszem kettőnk pocijából jön ki az átlag :-) ha lesz erőm majd én is csinálok képet
Hát, az tényleg elég szép méret, az én legkisebbemet 2300 nak mérték pont ugyanennyi idősen, és végül 4800 lett, mire megszületett......ne vásárolj be 56-os rugiból, az a lényeg :-)))
Megjöttünk a dokitól, csak jó hírt kaptunk, a doki meg volt lepődve, hogy hogy fér el egy ekkora baba a hasamban, szerinte a hasam az átlaghoz képest nem túl nagy, node a baba több mint egy héttel nagyobb a koránál méretei alapján és azt mondta, hogy ha ilyen ütemben gyarapodik tekintélyes méretű lesz :-( Méretek: BDP: 84 mm, AC:280mm, FL: 62mm, RI:0.61, súly:2000 g Grav.s:32w4d
Allia: névnek beírnád az Ivánt, hírhozónak meg Nemlajost? köszi
én is a Hipp Natalra esküszöm, bár még mindig lusta vagyok utánanézni, hogy mennyivel más az összetétele, mint az Elevitnek/Gravidának. Viszont van benne jód is, ami az Elevitben tuti nincs.
Szerintem buggyant Kubu íze van utólag, de hozzá lehet szokni;)
öszintén szólva fogalmam sincs róla. Én miután rájöttem, hogy sokkal többször hányok ha szedem, egyszerűen abbahagytam. A folsavat szedtem külön és kész. Attól magában nem volt semmi bajom.
szamoca, esetleg próbáld ki a hipp natal kismamáknak és szoptatós anyukáknak való folyékony multivitaminját. eleve hűtőbe kell tenni, és bár föld utóíze van, szerintem hányósoknak sokkal jobb mint egy tabletta. (lásd dm, rossmann)
Szia, bocsi, de megkérdezném, hogy szerinted mennyi idő alatt szívódik fel a gravidából a szükséges vitaminmennyiség? Én is mostanában 15-20 perc elteltével kihányom. Igaz, vasárnap óta. :-) Gondolkodtam, hogy esetleg utána beveszek még egy szemet, de mivel nem "egyben" jön vissza, gondolom, már valamennyi "bennem maradt". Köszi a véleményt szamoca
hányás múlóban, vagyis a gyomrom még nem az igazi, de nagy a javulás, viszont a fosás nem múlik, bár az sem olyan drasztikus már ....
és állandóan szomjas vagyok, erre nem emlékszem a fiúkkal
azt olvastam valahol, hogy azért vannak a rosszulétek, mert a testednek kell pár hét, hogy hozzászokjon a hormonális változásokhoz
és én ugye még nagyon-nagyon sokat szoptattam Boldizsárt (Jozsó anno már nem szopizott ennyit, amikor Boldival terhes lettem), és lehet, hogy emiatt nagyobb a hormonális változás?
mert a tejem basszus fullra elapadt a pióca kölök ellenére :) nem mintha bánnám.... holnap lesz egy hete, hogy egyáltalán, éjel sincs cici :) mert a cici beteg és le van ragasztva, volt pár nap kemény hiszti, még mindig próbálkozik, de már egy sima nem-et is elfogad
Ez így van, nem véletlenül mentem anno én is hozzá. Engem finoman le is beszélt. Igaz nem mondott semmit se ellene, se mellette, csak felsorolt néhány számot...pl: a leleteim alapján 0,25% volt az esélye annak, hogy probléma van a gyerekkel, a vetélés kockázatát nálam 1-2%-ban látta... tehát nem befolyásolt, csak úgy mondta :o)... Szerintem az egyik legjobb szakember ezen a területen!!!
(ugyanaznap lebeszélt egy barátnőmet is hasonló indokokkal...)
Én 39 évesen várom az első babámat, ezért javasolta az orvosom és Hajdú is, mindketten biztattak, hogy rendkívül ritka a vetélés. Persze ettől még retteg az ember, ezért gondoltam, hogy nem kell egyéb riogatás. Elég az embernek saját rémképei. (Egyébként mire meggyőztem magam, arra egy jószándékú ismerősöm - néhány nappal a beavatkozás előtt - jól agyonriogatott, persze jószándékúan aggódva. Hát nem volt igazi segítség.)
Az egyik unokatestvérem sajnos beleesett az 1-0,5%-ba és elvetélte az egyébként egészséges kisfiát. A mai napig nem tudta földolgozni a tragédiát, nem lehetett már több gyereke. :-(
Ezért is csináltattam én meg a tesztet, és arra hajlunk, hogy ha minden más is rendben van, nem élek az amniocentézissel.
Ez nyilván nem rábeszélés akart lenni az amniocentézisre, szerintem az orvos felelősen dönt és mond véleményt a vérvétel alapján. Csak biztatni szeretném azt, akinek okvetlenül ajánják, mert amúgy is nehéz a döntés. A vetélési kockázat 0,5-1 százalék (amire az orvosnő azt mondta, hogy 100-ból 99 sikeres).