Vettem Thaiföldről dugványt, nem lett belőle semmi. Egyszer vetettem, abból sem lett semmi. Ilyen velem ritkán szokott előfordulni. Azért nem adom fel, nekem kell olyan növény. HA valahol látok biztosan veszek, gyönyörű.
Nem láttam még bimbót a tea hibin, de ahogy lesz rögtön fotózok. A levele nagyon olyan mint a tiedé. Teszek fel képet növényekről, ami a magjaidból kelt. Az egyik az delonix regia de a másik kettőről fogalmam sincs, hogy micsodák. Van még egy növényke, de arról nem tudtam eldönteni, hogy valami gaz, vagy azt is te küldted. Most meg megégettem a nappal, nem biztos, hogy rendbe jön. Ha összeszedi magát majd lefényképezem. A clitoria egyre szebb, holnap biztos kinyílik.
Hát nekem nem mostanában fog virágozni,a kutyák neki mentek,feldőlt és a keritésen maradt a szára:-( Ha a tea hibid virágzik,tennél fel képet róla?Bocsi,hogy még nem küldtem az emailt,de rengeteg a dolgom.7 kutyám tüzel egyszerre.
MIRTUSZ Találok itt valakit, akinek van fehér virágú mirtusz növénye van? Vagy rossz helyen érdeklődöm? Ha igen, pár jó tanácsot szeretnék kérni, vagy a hozzászólások között olvasni, mert ma vettem egy cserepes növényt. előre is köszönöm
Ezekben benne vannak a mikroelemek is. 2 egység langzeit blumenhez adj hozzá 1 egység rhododendront. Mi az a WHL? A Google valami jéghokis oldalakat adott ki rá. A leveleket tiszta vízzel permetezd reggelente.
A mikroelemeket miből adtad hozzá? Eztán csak a levelek fonákját permetezem "whl"-al, mert a levél fényfelvételét akadályozza a permetezés okozta lerakódás.
Vettem másik összetételű osmocote-ot. Most ez a két változat van (NPK): 9,14,19 (rhododendron), és 15,10,12 (Langzeit Blumen). Szerintem ezeket keverver már egész optimális.
Ma locsoláskor feltűnt, hogy a "tea-hibiszkuszom" levelei egészen hasonlítanak erre, amit feltettél. Virágom nekem még nincs, ráadásul most először van ilyen növényem. Most már nagyon kíváncsi vagyok. Ma találtam bimbókat a clitorián, ami a te magjaidból kelt. Egy-két napon belül ki fog nyílni az első. Már látszik, hogy az kék lesz, olyan mint amiről már tettek fel képet.
Nem oldottam fel vízben, hanem ugyanúgy rászórtam, kb. annyit, mint te. Fele-fele arányban nitrogéntúlsúlyost (asszem 17 nitrogén) és káliumtúlsúlyost (9-14-19). Nem locsolom túlságosan, de egy picivel nedvesebben tartom, mint nálad volt. Beraktam egy olyan helyre, ahová déltől estig tűz be a nap, de úgy, hogy eléraktam nagy susnya hibiscust, ami bírja a napot.
Szeretném követni a lépéseidet. Én az osmocote-ból kb. 10...15 grammot elkevertem a talaj felő 1,5 cm-es rétegében. Eddig semmi változás. Illetve, erősebb öntözés csak a sárgulási folyamatot gyorsítja.
Tehát az osmocote-ot vízben oldottad? Arányok, osmocote típusa? Szeretnék kérni pontos leírást. A hétvégén a kisebbik kakaót átültettem egy nagyobb pálmacserépbe, átültetéskor 6-os ph-jú ált. minőségi virágföldet használtam.
Hanga, az enyém is fehér belsejű. Vetettem piros húsút is, de azt csak 2 hete, még csak sziklevelei vannak, nem csereképes. Kb 1,5-2 hónap múlva tudok küldeni csak belőle szerintem.