Egy ideje hangoskodott és büdizett elöl a gépsárkány. Ma kiderült, a leömlő közepén pont az y-elágazás fölött kB. 3-4 cm hosszú repedés van. Előzőleg átégett tömïtesre gyanakodtam. Így már értem, miért volt furán meleg a zárhid például.
A kérdés: javítható e az ilyen típusú hiba vagy csak a csere segít? Ez utóbbi esetben bontott is jó megoldás, vagy csak az új a jó megoldás?
Mennyire jellemző a Lacettinél ez a hiba? 1.6 benzines 2005 sw a járgány.
nem gyári méret, nem rá való, elviszi az egyenesfutást, belekeveredsz egy balesetbe és elkaszálhatnak, megállit a KPM-es és leveszi a rendszámot majd mehetsz szigorított vizsgára a Mozaikba, egyébként más baj nincs vele
Gondolom mindjárt ezren beírják, hogy bezzeg ők száz éve mittudoménmilyen méretű gumival mennek és az tök jó, nekik további sok szerencsét, balesetmentes közlekedést kivánok !
A méret jó télre, a gumis viszont a típust nem dícsérte agyon, az origit nem tudta normálisan centrírozni. Küldte is vissza sorban, ugyanis több is volt rossz, hiába volt új. Jobb választás lehet egy más márka (snowtrack 5, w905, WR D3, WR D4.). Lazán megéri azt az 1-2k plussz összeget.
Pont ezért nem kérek érte pénzt. Ha valakinek kell játszani, esetleg a talán még nyárra... Komoly téli használatra nem ajánlom, én is azért nem teszem fel. Ha valaki elviszi szívesen odaadom, egyébként megy a gyűjtőbe.
Viszont ha már itt tartunk lenne egy kérdésem felétek. A gyári méret 195/55 R15. Nyárra ilyen gumit vettem, de télire is a gyárit vegyem, vagy a keskenyebb 185/60 R15-öt ami nem pont a gyári méret, mert hogy télire a tapadás miatt keskenyebbet szoktak tenni. Nem utolsó sorban mondjuk Barum Polaris 3 esetén 6eFt / gumi az árkülönbség.
"A legtöbb gyártó egyetért abban, hogy az abroncsok - körülményektől függően - kb. (a gyártástól számított) hat éves korukig tartják meg jellemzőiket, e kor fölött már az anyagfáradás miatt jelentősebb teljesítményvesztés és a tulajdonságok megváltozása következhet be.
Az ennél idősebb abroncsok biztonsága sem garantálható már. A nagyobb teljesítményű abroncsokat már jóval hat éves koruk előtt érdemes lecserélni."
Érdekel valakit 4db használt téli 185/60 R15 téli Bridgestone Blizzak LM-18 gumi? 2006-osak, ~4,5 -5 mm profilmélység. kérésre tudok további képeket küldeni. Játszani, elkoptatni, lábujjhegyen télire, esetleg még 1 nyári szezonra.
Ára mondjuk két üveg Takler, néhány gomb, csoki...
Azért azt ne felejtsük el, hogy nem számítadz neppernek, csavarokig lebontott tipusismerettel rendelkező szerelő vagy.
Pesten már azért is óvatosnak kell lenni, mert rengeteg Lacetti taxit adtak el, nálunk Vörösváron csak öten, mind kombi. A kereskedőnél megkíméltnek hirdetve.....
Igazából csak 2 évente, műszaki előtt kell visszapörgetni mindig egy kicsit. Ha valaki nagyon sokat megy, még meg is érheti és akkor mindig csak egy átlagos futásteljesítmény kerül az online rendszerbe a két műszaki vizsga között. Mazda 6-nál pl csak egy biztosítékot kell kivenni és nem mér a számláló, állítólag Lacsinál is van ilyen sajnos, de ezt Ti talán jobban tudjátok. Még nem ismerem a típust.
Amíg csak a magyarországi adatokat tartalmazza a rendszer, nincs semmi értelme. Saját szememmel láttam egy olyan német hirdetést, amiben a hirdető az esetleges belföldi vevőknek magyarázza, hogy az autóját elsősorban a keleti piacra szánja, ezért szerepel a hirdetésben a valós futásteljesítmény 35-40%-a.
Az első magyarországi forgalombahelyezést követően már valóban nehezebb (bár gyanítom, nem lehetetlen) a "pörgetés".
Így van. Valamiért viszont a magyar ember nem az állapotot, hanem a km-órát nézi, így boldogan beleül egy papíron 93.000 km-t futott, majd széteső autóba, és meg sem nézi a 210.000-es teljesen rendben lévő autót. Az én Lacettimben (ami ugye Nubira) 260.000 km van, úgy érzem, még majdnem ennyit elmegy, és nem kell rá többet költenem, mint egy olyan autóra, amiben 50-100.000 km van.
Már vissza lehet online ellenőrizni a km-óra állást. ( 2010-ig visszamenően )
Bemész egy Okmány irodába, kérsz egy ügyfélkapu regisztárciót.(Hazamész Magyarország.hu-n regisztrálod)
Majd http://www.kekkh.gov.hu/hu/ és 675 ft-ért lekérdezed a korábbi km óra állásokat. (korábbi műszaki vizsgák,eredetiség vizsgálatok adatai, egyből kiderül volt-e tekergetve.
Ha megfelelően volt szervizelve egy autó, akkor több százert km-t elmegy gond nélkül (ld. német taxik, azok ugyanis sokat furnak autópályán is, 300-400ekm-es példányok között meglepően jó állapotúak is akadnak)
Egyetlen kompromisszumot kötöttem: (relatíve) sok kilométer. Amitől ugye a nagyon okos magyar ember irtózik, mert fél tőle, nekem semmi bajom vele, tökéletesen megy, keveset kell rákölteni. A svájci tulajdonosa gyári alkatrészekkel szervizeltette, valószínűleg szakszervízben. Nem utolsósorban pontosan tudom, mennyi benne a km (kb ugyannyi, mint a 93.000, 112.000 km-rel itthon hirdetett autókban, ahol az ember egy illúzióért fizet, nem is keveset).
Még nem kiabálom el, de sztem most sikerült kifognom egy normális autót, egy 2005-ös Lacetti SW formájában. Egy szintén 10 éves, minden porcikájában rozsdás, németországból behozott Mazda 6-ost cseréltem le erre és jó döntés volt. A 6-ost sztem egész eddigi életében füvön tárolták.
Most szigorúan magyarországi, garázsban tartott, benzines autót kerestem, magánszemélytől. Ez lett belőle. 120km-re, vidéken találtam meg a megfelelőt, újgazdag környéken, térkövezett udvar, két beállású automata kapus garázs. A kapunyitó távirányítót akkor akasztottuk le a slusszkulcsról, mikor elhoztam.
Sehol egy rozsdapötty, nincs olajfogyasztás, valósnak tűnő km, szelepek visszahívásba cserélve. Ennyi nekem elég volt. Kapott egy ilyenkor szokásos szervizt, összes folyadék, szíjak, görgők, vízpumpa, kézifék pofák cserélve és bízom benne, hogy egy pár évre van egy problémamentes autónk. :)
Hoztam már pár db-ot kintről ,az első Nubiraként forgalomba helyezett SW az enyém ausztriából jött 2,5évesen 2010ben 3éves kora előtt helyeztem forgalomba.Azt azért nem árt tudni a jó autó kinnt se olcsó a kevés km az megdrágítja a vásárlást ami lefelé való korrekciót jelent árban a következők:sok km,motor-váltó hiba,sérülés,nagyobb előrelátható szervizköltség.
Viszonyítás kép kint egy vezérműszíjcsere 500Euro volt márkaszervizben 2012ben!
Tehát lehet úgy kalkulálni,hogy egy kinti autón a kereskedő szeretne keresni 150-200.000Ft ot plusz szállítás +magyar papírok és akkor be tudod árazni mennyiért vette és mennyire valós a sztori mögötte.
A magyar piacon lévő itthoni autók sajnos a kötelező karbantartást sem kapják meg tisztelet a kivételnek a szokásos sztereotipiákkal ellentétben pont attól a 2 tulajdonosi körtől nem vennék autót amire itthon esküsznek páran :nő,idősebb korosztály(itt is van kivétel).
Nők többsége azt se tudja mikor mit kell cserélni karbantartani az autón,idősebbeknél napi harc van azért,hogy legalább az olajat cserélje ki évente(erre az a válasz nem ment még 15000km et..)
Még egy fontos dolog sajnos az a tapasztalat,hogy nem értenek a szerelők ezekhez az autókhoz lenézik leopelezik pedig sok köze nincs hozzá,sajnos a "szakszervizek" többségéből is rég megszökött az aki értett hozzá,vagy külföldön dolgozik,vagy saját magának.
Én nem voltam rest kis pénzt rááldozni, és kimenni az autómért, végigcsinálni a vámügyintézést (Svájból jött a Lacettim), és utána egy igényes szervízt adni a kocsimnak. Ennek pont most van 2 éve, és nem bántam meg. Arról nem is beszélve, hogy itthon mit (és milyen bizonytalanság mellett) kaptam volna ugyanannyi pénzért.