Keresés

Részletes keresés

Vik 23 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 885
Miért?
Előzmény: Jablko (884)
Jablko Creative Commons License 2005.01.03 0 0 884
Esetleg hagyd el az ovo- előtagot! :)
Előzmény: Vik 23 (883)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 883
Viszonylag ritkán szoktam hőkezelt olajos magvakat enni. Idén még bejglit sem ettem. Viszont minden felmenőmnek magas a koleszterinszintje. Nem határérték, mint az enyém, hanem nagyon magas. Ezt örököltem. A vegetariánusság sokat javít a dolgon, de nem mindenható.
Előzmény: Jablko (882)
Jablko Creative Commons License 2005.01.03 0 0 882

Kedves Vik23!

Valahol olvastam, hogy a hőkezelt olajos magvak /nem szabadna őket hőkezelni - lásd diós bejgli :( / is hathatnak a koleszterinszintre. Megpróbálom megkeresni a forrást.

Más: nem ismer valaki gyümölcsevőt?

Anna

Előzmény: Vik 23 (880)
petike23 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 881

"Ja, majd az orvos a kemoterapiaval befejezi, mit a rak elkezdett "

Azért ezt ne hangoztasd emberek között.. :)

Előzmény: tigristomi (871)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 880
A magas koleszterinszint főként genetikai eredetű. Én már több mint 15 éve nem eszem húst, mégis kicsit magas a koleszterinszintem.
Előzmény: tigristomi (876)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.03 0 0 879
"az orvosok is azt mondjak, hogy a gyerek es a terhes anyak nem lehetnek vegetarianusok" - Nekem soha nem mondta egyetlen orvos sem egyik terhességem alatt sem, hogy ne legyek vegetariánus. Sőt, a genetikusunkszerint minden kismamának így kellene táplálkoznia (megjegyzem, ovo-lakto-vegetariánus vagyok, vagyis eszem állati fehérjét is, ha nem is hús formájában).
Előzmény: tigristomi (872)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.02 0 0 878

Nagyobbik lányom már 30 éves, közben én pl. mindenféle módon megpróbáltam belelopni az ételeibe gombát, de a mai napig megérzi még azt is, ha csak gombaport keverek bele.

Szamomra ez eleg visszataszito magatartas, amikor valaki olyat probal a masikkal megetetni, amit az nem szeret. Ez mit bizonyit? Szart is bele lehet keverni mindenbe. Az ilyen embernek elobb onismeretet kellene eloszor gyakorolni, mielott mindenre megfelelo tudas es utanajaras nelkul szektat kiabal .....

Előzmény: AliceCsodaországban (140)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.02 0 0 877

Az a két sovány ember!!!! Rémes volt nézni! És éppen ilyen idomok nélküli vonalvékonyságú volt az a vega kislány is aki tegnap nálunk volt (bár ő lakto-ovo vegetariánus hálistennek)...

Kar hogy nem lattam a musort. El tudom kepzelni, hogy te egy kicsit testesebb vagy, igy gondolom sok normalis embert sovanynak latsz.

Előzmény: AliceCsodaországban (639)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.02 0 0 876

Évente ellenőriztetem a vérképemet, most egy kicsit magasabb a koleszterinem mint kéne, de határértéken van, tehát ujra nekikezdek a napi fokhagyma fogyasztásnak. Mindig megnézem a kreatinszintet is (ez a hugysav nemde?) tök normális. 56 éves koromra a doktornő kifejezetten megdicsért pl.

En nem ellenoriztetem a verkepem evente, de most par honapja pont csinaltattam. Nekem tokeletes a verkepem, igaz fiatalabb is vagyok. A magas koleszterin szint szerintem nem a kortol fugg, hanem az eletmodon, a taplalkozason mulik. A korral csak annyi az osszefugges, hogy tobb ev helytelen taplalkozasnak nyilvan szembetunobb a hatasa.

Előzmény: AliceCsodaországban (119)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.02 0 0 875

És kénytelen vagyok még egy rémes történetet elmesélni. Nagyobbik lányom (aki főleg zöldséget és gyümölcsöt eszik, de nem vegetariánus) egy időben sáska kungfu-ra járt. Volt ott egy lány (én is láttam, egy buliban nálunk is volt), gyönyörű, egészséges mint maga az élet. Évekkel később hallottam róla - áttért az EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD-ra. Magvak, bioételek, homeopátia, minden amit akartok. Született egy kislánya, akit ezek szerint nevelt. A gyerek állandóan csontsovány volt. Szülei, anyósa apósa mindenki szörnyűlködött, de ő mindenkit lehurrogott. Egy éves korában a kicsi tüszős mandulagyulladást kapott, természetesen antibiotikum szóba sem jöhetett, csakis homeopátia meg ilyesmi... meghalt a gyerek. Azóta a férje elvállt tőle és ideggyógyászhoz jár, mert nem tudja megbocsájtani magának, hogy ezt hagyta, a lány valami lepusztult lakásban él magából kifordultan, csontsoványan, a szülei kitagadták, de még mindig az EGÉSZSÉGES életmód híve.

Ugy latszik vannak emberek, akiknek sikerul mindenben a negativ szelsoseges peldakat megtalalni. En rengeteg embert ismerek, akik gyerek koroktul vegetarianusak, gyerekektol nagypapakig, sportostol a testesebb emberekig.

Olyannal valahogy en meg nem talalkoztam, hogy abbol vkinek is baja volt, mert szuletesetol fogva nem evett hust.

Ha vki utana nez, akkor azt talalja, hogy millionyi ilyen ember van. Ezert szamomra mindig rovidlatasrol tanuskodik, amikor vki felhoz egy egyedi peldat, aztan azt altalanositja, meg ebbol meg filozofiat is csinal.

Előzmény: AliceCsodaországban (105)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.30 0 0 874

A koret vagy a lenyeg? De azt hiszem mindegy.

Meg az a szerencse, hogy ma azert nem egetnek meg. :))

Előzmény: AliceCsodaországban (873)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.30 0 0 873
Amit írsz az nekem nagyon szekta szagú...:-(((
Előzmény: tigristomi (872)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.30 0 0 872
MIvel a másik topicban egy olvtársunk kifejezetten kárte, hogy elvi vitát ne nyissunk, ő csak tanácsokat kér, ezért megnyitottam ezt a topicot, itt lehet vitatkozni. Jó-e a vegetariánus koszt a gyerekeknek, ha a szülők is vegák is úgy döntenek, hogy így eteteik a gyereküket? Mit nyernek, mit vesztenek?

KInek mi a véleménye-tapasztalata?

Rengeteg olyan ember van, aki eleteben nem evett hust. Az hogy errol a tenyrol sokan nem vesznek tudomast, es kulonbozo elmeletekkel jonnek, amihez a gyakorlatnak semmi koze, ez mutatja hogy milyen kor is ez a mai, amiben elunk. Elmaradott es barbar a legtobb ember gondolkodas modja, nem sokban kulonbozik attol, amikor meg azt mondtak, hogy a fold lapos.

Az hogy az orvosok is azt mondjak, hogy a gyerek es a terhes anyak nem lehetnek vegetarianusok, ez egy olyan into jel, ami mutatja hogy nehany teruleten az orvostudomany teren a tudatlansag es korlatolt sotetseg uralkodik.

Ehhez meg hozza jon, hogy az orvosok sem a megelozesrol, sem a helyes taplalkozasrol, sem a testben a betegsegek elotti kialakult egyensulytalansagokrol nem tudnak. Az a minimalis dolog amit tudnak, az szinte semmi.

Szerencsere most mar a magyarok is el tudjak olvasni Lenkei Cenzurazott egeszseg c. konyveben, hogy ez nem csak az emberi butasag, hanem a gyogyszermaffia miatt is letezik.

Előzmény: AliceCsodaországban (-)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.30 0 0 871

Ha a ráknak csak a gyanúja merül fel (csomó, vérzés, anyajegy növekedés, stb.), hagyni kell a `csába a vega-természetgyógyász-auralátó-homeopata katyvaszt, és ezerrel el kell húzni orvoshoz !

Ja, majd az orvos a kemoterapiaval befejezi, mit a rak elkezdett .....

Majd a tőled telhető legnagyobb gondossággal végre kell hajtani az orvosi utasításokat (gyógyszer, kezelés, stb.), eszedbe ne jusson elkezdeni valami természetgyógyász-marhaságot..!

Akik nem tajekozodnak es/plussz nem latnak, azok mennek a kemora. Akik meg mernek, azok meggyogyulnak, a gyogyszeripar szomorusagara.

Előzmény: petike23 (217)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.30 0 0 870

Az éves cukorfogyasztasunk kb 2 kilo, + amit lekvarfozeshez hasznalok.

Szia Ildi!

Milyen cukrot hasznalsz a lekvarba? Feher v. barna cukrot?

T.

Előzmény: Törölt nick (774)
tigristomi Creative Commons License 2004.12.30 0 0 869
En amig ettem hust, addig is nehez lett volna megmagyarazni ezt nekem. Rengeteg ismerosom akik esznek hust, szerintem nekik is nehez lenne ezt a kukac evest megmagyarazni. :)))
Előzmény: Törölt nick (867)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 868
Ebben nagyon igazad van. Iszonyúan undorodom a rovaroktól. Főleg a megevésüktől. Pedig jócskán eszünk belőlük mi is. Szitáltatok már lisztet? Nem semmi, ami a szitában marad!
Előzmény: Törölt nick (867)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 867
Vegetarianuskent tenyleg nem fogod soha megerteni, mi a jo a kukacevesben :)
Előzmény: Vik 23 (866)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 866
Nekem személy szerint a kukacok sem igazán tetszenek (meg semmilyen állat sem, mármint élelemként). Egyébként nem eszem mézet.
Előzmény: Rorimack (864)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 865
Az a vilag nem csak "ugymond fejletlenebb", hanem tenylegesen is. Es ez most pont arra jo pelda, hogy ne halat adjunk nekik, hanem tanitsuk meg oket halaszni.
Előzmény: Vik 23 (863)
Rorimack Creative Commons License 2004.11.17 0 0 864
Off:

Ahelyett, hogy hagynák őket éhenhalni???

Most a "kukacokkal" van bajod (mézet eszel?), vagy a segítséggel?
Előzmény: Vik 23 (863)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 863
Szerintem ez az a helyzet, amikor mindkettőnknek igaza van, csak más oldalról. Engem az háborított fel, hogy már megint rá akarnak kényszeríteni valamit a nálunk úgymond "fejlettlenebb" világra, mint a jóságos apuka a hülye gyerekére.
Előzmény: Törölt nick (862)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 862
Nem. De en tulsulyos vagyok es NAGYON olcso es konnyen hozzaferheto az elelmiszer korulottem. Nekem pont az ellenkezoje a problemam mint a peldadbelieknek. Ha eheznek es remenyem sem lenne ezen valtoztatni maskeppen, akkor valoszinuleg megennem. Raadasul ez szokas kerdese, mentalis a kulonbseg a baranyeves es a kukaceves kozott. Ha kora gyerekkoromtol ezt ennek, nem talalnam furcsanak.
Előzmény: Vik 23 (861)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 861
Te megennéd?
Előzmény: Törölt nick (860)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 860
Hat az biztos, hogy valaki keresni fog az uzleten. Gondolom, te sem ingyen dolgozol. En nem. Es ha ez az ara, hogy ne haljanak ehen, akkor inkabb egyenek kukacot, nem?
Előzmény: Vik 23 (859)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 859
Nem. A tévében az volt, hogy adott afrikai országnak nem természetes szokása a kukacevés, ezért külön programot dolgoztak ki, hogy a gyerekeket hogyan szoktassák hozzá. Mindenféle porrá őrölt meg pépesített izét csináltak a kukacokból, és azt etették a gyerekekkel. (Nem hiszem, hogy azért, hogy az adott gyerekeknek nagyon jó legyen, hanem azért, mert így megint lehet kaszálni valakiknek egyet a kukacfeldolgozási üzleten.)
Előzmény: Törölt nick (858)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 858
Ezt nem a fejlett orszagok tudosai dontottek el, hanem az adott nepek maguk evezredekkel ezelott. Feherjedus, egeszseges, csak annyira szennyezett amennyire a noveny amit eszik, a jovo eledele. :)
Előzmény: Vik 23 (856)
Rorimack Creative Commons License 2004.11.17 0 0 857
Pont egyes afrikai országokban népszerűek annyira a kukacok, hogy még konzervben is árulják (ha minden igaz :)).

Az nem érv, hogy Afrikában ne egyenek kukacot, mert szerintem gusztustalan, inkább haljanak éhen ;)
Előzmény: Vik 23 (856)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 856
De ne "fejlett, nyugati" országok "nagyeszű" tudósai döntsék el, hogy egy adott nép köteles férgeket enni, hanem maga az adott nép, ha akarja.
Előzmény: Törölt nick (851)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!