Endo egy közönségkedvenc, nagy örömöt szerezhetett a nézőknek ezzel a meccsével. Voltak ma fájdalmas pillanatok, például Mitakeumi vérző szeme, vagy Arawashi hatalmas esése, érdekes, ilyenkor nem rérülnek meg a birkózók, máskor viszont ennél sokkal kevesebbtől is igen.
az tényleg ott volt. nekem a daiamami chiyonokuni meccs is tetszett. tochinoshinak már csak 6 győzelem kell az ózeki (elvileg 10 is elég, de ha 11 meglesz, akkor szinte biztos) ranghoz, nagyon szorítok neki, holnap yutakayamával meccsel, elvileg nem lehet gond.
Ha a Natsu eddigi küzdelmeiből egyedül a mai napi Endo - Ichinojo meccset láttam volna, akkor is már megérte volna. Egészen hihetetlen küzdelem volt, úgyhogy aki teheti mindenképpen nézze meg.
Nagyon örülök Tochinoshin jó formájának. Egyre szimpatikusabb nekem a figura, ahogy mindig mindent belead. Talán az ő arcán látszik legjobban a kűzdelem tüze, lévén európai, és igencsak be tud vörösödni egy-egy komolyabb csata után :)
Ichinoyo, mint egy rendíthetetlen hegyorom, hozza eddig ami a rangjától elvárható, Takekaze a Juryo-s "kirándulása" után egész jó formában tért vissza. Szegény Kaisei megtapasztalhatta a Maegashira 1 rang igazi terhét, kemény darálóba sodródott, és eddig úgy néz ki, nagy visszazuhanás lesz ebből, mint az oly sokszor megesik a friss M1-esekkel.
A mai (4.) nap legemlékezetesebb meccse talán a Ryuden - Yoshikaze összecsapás volt. Azon kívül, hogy valami embertelenül nagyot esett Ryuden, szerintem még jogtanalul el is vették a győzelmét. Bár nem volt tökéletes a kameraszög, én úgy láttam, Yoshikaze előbb tette ki a lábát, minthogy Ryuden földet ért volna. Vagy ezt is biztos ráfogták a halott test effektusra, és inkább újrajátszatták a meccset. Nem lehetett egyszerű Ryuden-nek egy ekkora esés után újra harcolnia...
Hát bár nagyon sajnálom, de érett már ez az ultimátum Kienosato-nak. 2 hónapja van rá, hogy valami erőn felüli teljesítménnyel helyrehozza magát, formába lendüljön, és taroljon. Szerintem ez fog lebegni a szeme előtt. Amúgy iszonyúan érezheti magát Kise, mármint lelkileg. A felemelkedés-bukás történet klasszikus példája körvonalazódik személyében.
állítólag takayasu a basho egy későbbi szakaszában csatlakozik a küzdelmekhez.
szintén állítólag, a szövetség egyfajta ultimátumként jelezte, ha kisenosato nem vesz részt a júliusi bashon, illetve, ha ott nem ér el legalább kétszámjegyű győzelmet, akkor lefőtt a kávé...
Oh hát ez nagyon szomorú dolog... Kisenosato benne volt a pakliban mindvégig, de hogy Takayasu is visszalép a tornáról, igazi csapás nekem. Főleg, hogy a korábbi hírek szerint Tochinoshin sem 100%-os. Végre megvettem az új lakásom, nagy projektor meg vászon be van izzítva, azt reméltem, látok egy jó izgalmas tornát majd az új rendszeremen, aztán meg a kedvenceim kidőlnek... Remélem azért lesz valami nem várt kiemelkedő teljesítmény, mint legutóbb Kaisei volt, vagy tavaly nyáron Aoiyama, akikért lehet majd izgulni. Valahogy nincs kedvem egy kiszámítható Hakuho, vagy egy Kakuryu győzelemhez...
nem sokáig teheti meg. ha most sem indul, júliust már nem hagyhatja ki, mert visszavonultatják. valójában kise pontosan tudja, hogy csak akkor érdemes visszatérnie, ha teljes erőbedobással tud sumozni, ellenkező esetben vége a játéknak.
ha most mégis úgy dönt, hogy elindul, akkor nagyon oda kell tennie magát, két három vereségnél több már nagyon necces, visszalépésről meg szó sem lehet, ezért érthető, hogy a lehető legjobb formában szeretne visszatérni és a hírek szerint ettől még mindig messze van.
a basho előtti küzdőedzésekről szóló híreket érdekességképpen hozom ide, habár elég jól mutatja egy rikishi pillanatnyi formáját, azért messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni ezekből. láttam én már kirobbanó formában harcoló terunofujit pár nap után visszalépni a tornától.
most például hakuho nyújtott önmagához képest gyenge teljesítményt (8:9) ichinojo és yutakayama ellen. yutakayamát összességében megverte, de azért egymásután ötször kikapott tőle, míg ichinojotól kikapott 2:4-re.
eközben kakuryu nyomott egy 17:0-át, bár nem tudom kik ellen. tochinoshin ezúttal mitakeumi, tochiozan és aoyama ellen ment 8:9-es eredménnyel.
kisenosato nem edzett tegnap... nekem van egy olyan érzésem, hogy nem fog indulni.
Neee, ha Takayasu nem lesz ott ezen a tornán, akkor a közeljövőbeli Jokozuna álmai szertefoszlanak. Ha Hakuho tényleg bomba formában van akkor nem lesz túl izgalmas a torna... Amúgy Hakuho lehet, hogy olyan a szumóba, mint Federer a teniszbe. A korosodását úgy próbálja ellensúlyozni, hogy nem minden tornán vesz már részt. De ahol részt vesz, ott hengerel.
úgy néz ki, "nem fog hiányozni", takayasu tegnapi vállsárülése után elég egyoldalúnak ígérkezik ez a basho, ugyanis hakuho pusztító formát mutat a felkészülési meccseken
kisenosatorol is vannak valamivel kedvezőbb hírek, tegnap pihenőt tartott, ma pedig az oguruma beyaba látogatott, ahol yoshikazével edzett, 9:0-ás eredménnyel. egyelőre azonban még mindig nincs megerősítés arról, hogy indul-e a májusi tornán.