Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Fujti Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4180

Szia!

Mi ez a szelep? Ezt ki tudnad fejteni bovebben?

Errol a FAP rol meg nem hallottam. Mit ertesz a kivevesen?(leirnad pontosan, hogy kell kivenni?)

Es ha ezt kiveszem a karosanyag kibocsatasa nem fog megnoni?

Mert ahol en elek ezt nagyon kemenyen veszik es ha magas kivonjak a kocsit...

Előzmény: betg (4178)
betg Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4179

A motornak nem nagyon számit a km 100e vagy 400e ugyan úgy jár nem eszi az olajat  viszont a porlasztók, katalizátor, FAP , és sok minden más elhasználódik ezek miatt is tudnak lényegesen többet fogyasztani de állatalában ki lehet deriteni a lényeges túlfogyasztás okát ha érdekel valakit ebben tudok segiteni.

betg Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4178

Szia ott valami nem jó az nagyon sok, swirl szelep működik? attól is tud sokat enni!

Előzmény: Fujti (4172)
betg Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4177

Függ a váltótól embertől autótól és környezettől ,hogy hol használja az ember.

Konkrét Példa: 607 2.2hdi autómata BP vidék vegyesen 10.4Liter ez nagyon sok volt, FAP ki + kapott egy csipp tuningot amit még az autómata váltó kényelmesen elbír csodák csodája 8.5liter lett az átlag ( A csippet Halászka Laci barátom írja ha mond valakinek valamit a neve ő tényleg tudja ,hogy mit csinál) Az autóban a Fap rendszer már a végét járta, ezek az értékek egy tempós vezetéshez tartoznak ez autómata esetén finom vezetéssel kb még 1 literrel csökkenthetőek.

Kézi váltós példánynál már láttam 5.8literes átlagot is de ehhez igen nagy önuralom kell .

Kézi váltós tartós 130km/h  6.5-7liter között kell hogy egyen , az autómata autópályán hasonlóan fogyaszt mint akézi váltós ,jelentős különbség városban van 1-1.5liter de ez is lábtól függ.

Előzmény: Daytona (4171)
betg Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4176

Szia ha rám halgatsz Fap ki ,csak használ az autónak 0.5lit-1.5lit fogyasztáscsökkenés füstölni nem fog és egy kicsit jobban is fog menni ,a fap rendszer nem hűlyeség ez tény ,de! ahhoz ,hogy rendesen működjön katalizátorral egyben kéne cserélni ami horror összeg , hogy miért mert regeneráláskor a katalizátorban égeti el az üzemanyagot ezért a katalizátor egy idő után elhasználódik elgyengül romlik a regenerálás hatásfoka és a szűrő is elhasználódik egy idő után, ezért nem sokat ér a kimosása ,nem egy ügyfelem járt úgy ,hogy kimosatta és pár hónap után megint eldugult ezért mondja a márkaszerviz ,hogy kompletten kell cserélni nem feltétlenűl lehúzásból de ennyit senki nem fog rákölteni (külföldön az első csere ingyenes).

Egy eldugult FAP renszer sokkal rosszabb mint ha nem lenne benne mert olyan nagy ellenállás a kipufogó gáznak ,hogy tökéletlen lesz az égés lényegesen több korom keletkezik többet fogyaszt és nem egy esetben tönkreteszi a turbót.

Előzmény: Fujti (4170)
karbert2 Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4175

Helló Fujti! 

Nekem is ilyen motorral van.Egyszer láttam ezt a jelet mikor kifogyott az FAP,nem tud regenerálni a részecskeszűrő,és eldugul! Nézd meg mennyi folyadék van benne! Az autó bal oldalán alul középen van egy tartály,vedd le a kupakot és valami pálcával nézd meg mennyi van benne! De lehet valami érzékelő vackol........Én erre gondolok!               Daytona! 2.2 HDI-m van akár mennyire taposom 8,5 töl nem tudok vele többet megetetni,nyugisan 7,5 ből kijövök! 2001 es 240 000 km van benne! Nagyon meg vagyok a fogyasztásával elégedve! Sziasztok!!!

---Soci--- Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4174

Az enyém 8 litert eszik Budapest szélén, tehát inkább városi, külvárosi közlekedés van benne.

Ugyanúgy elég neki a 8 liter, ha felakasztom az 1300 kilós lakókocsimat, de avval már sok autópálya is van.

Ha szólóban autópályáznék, eddigi tapasztalataim szerint, 100km/h átlagsebességgel elég lenne a 6 liter. 

Természetesen az autó állapota is számít. Az egyém egy nagyon megkímét 100ezret futott példány.

Előzmény: Daytona (4173)
Daytona Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4173

Hmmm... nos, ez tényleg messze van a 6,5 litertől. :)

Előzmény: Fujti (4172)
Fujti Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4172

Nekem 1/3 autopalya es 2/3 varos 11.5l (Nyugdijas vezetes mellett)

Előzmény: Daytona (4171)
Daytona Creative Commons License 2011.04.08 0 0 4171

Sziasztok!

Tudnátok segíteni abban, hogy mik a tapasztalatok a 2,2 HDI-vel kapcsolatban fogyasztás terén? Megnéztem a népítéleteket, ott 6,5 litertől 10 literig mindent láttam. Reálisan mennyit fogyaszt egy ilyen motor vegyes üzemben?

Fujti Creative Commons License 2011.04.07 0 0 4170

2.2L Diesel muszerfalon felvillan a talan szuro vagy kipufogo ikon szemcsekkel a belsejebe a compjuter pedig azt irja csereljek gazolajszurot.

Elolvastam a hasznalati utasitast ott azt irja menjek vele az autopalyan 15 percig, hogy a kipufogo kiszellozon.

Megtettem majd 1 het belvaros utan ujbol elojott ismet autopalya majd 1 het utan megint elojott.

Ez normalis vagy jelent valamit?

(A szurot elvileg 3000km el ezelott csereltek ,de nem lattam igy nem 100%)

karbert2 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 4169
Fujti Creative Commons License 2011.04.07 0 0 4168

Megcsinaltam a tolatoradarom! :)

Korulneztem Peugeoteknal (1db sensor=1kg arany) igy kenytelen voltam korulnezni az ebayen 12.000ft 2db. Kicsit baratibb bar nem uj az is igaz.

Ma meg is erkezett. A jobb oldali kicsit hallkabban "kattogott" mint a tobbi ezert azzal kezdtem a hiba kiszureset es el is talaltam.

Most szepen csipog es igazan nagy segitseg! :)

Előzmény: betg (4160)
vöri86 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 4167

Sziasztók még új vagyok itt lenne egy kis problémám és szeretnék kérni némi segitséget. Peugeot 607 2.2 benzines 2001 év járatu. Az lenne a kérdéem hogy valaki nem tudja véletlenül , hogy a motortérben merre helyezkedik el a duda mert elszál nekem  és nemtudom ,hogy tönkre ment vagy csak nem kap áramot rá következö hétten meg az vezetö oldali elektromos ablakom szált el zug a motor csak van bene valami müanyag darab ami eltörtben és sehol nemtalálok hozá iletve a anyos oldalon az elektromos ablak olyan lassu hogy 30mp kb mig felmegy ha valakinen van valami öttlete azt nagyon megkösszöném nagyon sok jótt olvastam itt ugy hogy reménykedek hogy ezekre a hibákra is tutok valami megoldást elörre is köszönöm

---Soci--- Creative Commons License 2011.04.04 0 0 4166

""az egeszhez eleg 1db. "Bankkartya"""

Azt hittem azt kezded mesélni, hogy betoltad a szervízbe és nem volt más dolgod a végén, mint otthagyod a bankkártyát a recepción. Az elején átfutott az agyamon, én is tudok így javítani. :)))))))

Előzmény: Fujti (4165)
Fujti Creative Commons License 2011.04.03 0 0 4165

Kicsereltem par izzot a muszerfalba! Nagyon konnyu az egeszhez eleg 1db. "Bankkartya" amit fent kozepen betolsz es az egesz elore kibukik, 1 csatlakozo van hozza azt "szethuzod"

es kezedben a muszerek. Izzok (vilagitas, kezifek, olajszint, stb.) a hatso felen konnyen elerheto helyen vannak.

Csodalatos ez a gepjarmu alkotas!

Fujti Creative Commons License 2011.04.03 0 0 4164

Ha a kocsit gyujtasra kapcsolod es "R" be kapcsolod a valtot akkor bekapcsol a tolato radar.

Ezek utan ha hatramesz a 4 erzekelohoz egyenkent kozel hajolsz a fuleddel akkor hallod az ultrahangot halk suru kattogas.

Probaljatok ki! :)

Ezt kerdeztem, hogy ha hallom a kattogast (vagyis az ultrahangot "lovi") attol meg lehet rossz?

(Bocsi a nehezkes, ertetlen fogalmazasom miatt, de tanult nyelvem a Magyar!)

Koszonok minden segitseget!

Előzmény: betg (4160)
S.arthur Creative Commons License 2011.04.03 0 0 4163

Köszönöm!

Előzmény: betg (4162)
betg Creative Commons License 2011.04.03 0 0 4162

Szia az 5  liter az stimmel de ennyi marad a váltóban és kb 3 ami cserélhető összesen valóban 8 liter van benne

Előzmény: S.arthur (4161)
S.arthur Creative Commons License 2011.04.03 0 0 4161

Üdv minden márkatársnak !

Friss tulajdonosa vagyok egy Peugeot 607-nek.  Sajnos már most tapasztalom a Szolnok környéki "autószerelő mesterek" hozzáértését. Olvastam a hozzászólások között, hogy a váltóba(automata) 8 liter olaj jár, amiből szétszedés nélkül kb 5,5 litert lehet lecserélni.

" A váltóban kb. 8 liter olaj van. Ebből 5- 5,5 litert lehet lecserélni szétszedés nélkül. A többi a turbinakerékben marad. A jobb féltengely fölött van az olajnívó csavarja, ott a legegyszerűbb betölteni. Vagy kiszedni a levegő szűrő házat és a váltó tetején. Leengedni az alján egy, „aszem” imbuszkulcsos csavar."

Szint ellenőrzés után ("jobb féltengely fölött van az olajnívó csavarja") amikor leengedték az olajat 3 liter körüli mennyiség jött csak le, feltöltésnél pedig 3 lier beletöltése után már folyt ki az olajnívo csavarnál. Most akkor, hogy van ez???? Valaki tud tanácsot adni.

Ezenfelül még egy nagy kérésem lenne: Service Manuál DVD.

A hozzászólások között olvastam, hogy vannak akik rendelkeznek ilyennel. Szeretnék venni egyet. Aki tud legyen szives segítsen.

Előre is köszönöm a segítséget.

"Betg"-nak meg utólagosan is mégegyszer köszönöm a gyors segítségét.

betg Creative Commons License 2011.04.03 0 0 4160

Üdv én már javítottam egy párat de ezt a kattogást nem értem  .

Előzmény: Fujti (4157)
Fujti Creative Commons License 2011.04.03 0 0 4159

Koszonom!

Hetfon veszek 1-et es elkezdem sorba kicserelgetni, majd ratalalok a rosszra! :)

Előzmény: betg (4158)
betg Creative Commons License 2011.04.02 0 0 4158

Igen valószínű valamelyik rossz

Előzmény: Fujti (4157)
Fujti Creative Commons License 2011.04.02 0 0 4157

Az az azt adja. Kifejtened ezt bovebben! Mit is kell csinalnom?

Hatramenetbe tettem es hallgattam hatol a sensorokat mind a 4 kulon kulon kattog ettol meg lehet rossz valamelyik?

Előzmény: betg (4156)
betg Creative Commons License 2011.04.02 0 0 4156

Üdv ha hosszú sípóló hangot ad az a hibajelzés diagon meg kell nézni ,hogy melyik fejet nem látja.

Előzmény: Fujti (4155)
Fujti Creative Commons License 2011.04.02 0 0 4155

Mara teljesen meghulyult a tolato radarom )-:

Kapcsolom a hatrat hosszu sip aztan elhalgat....

Megneztem az erzekeloket szepen kattog mind a 4 nem tudjatok hogyan tovabb?

---Soci--- Creative Commons License 2011.04.02 0 0 4154

Bocsi, közvetlen utánam írtad ezt a hsz-t én meg nem néztem a nevet.

Teljesen úgy esett le, mintha hell_rc5 válaszolt volna a kérdésemre. Neki ment az emil a weblapra.

Előzmény: Fujti (4149)
hell_rc5 Creative Commons License 2011.04.02 0 0 4153

az elobb meg megnyugodva ultel hogy nem mukodik a navid :) nem letezik amugy olyan terkep amin egy cd-n rajta van egesz europa reszletesen csak dvd alapuban, de azt a 607 nem tudja olvasni mivel csak cd van benne. 9-10 cd az egesz pakk, a kelet europas lemez azert ausztria vagy szlovenai vegeig eltart szoval nagy csereberelesre nincs szukseg.

Előzmény: ---Soci--- (4148)
hell_rc5 Creative Commons License 2011.04.02 0 0 4152

az nem vilagos hogy neked mi kellene. azt hogy te mit adnal azt csak azert irtam mert hogy azt irtad hogy cserelni akarsz ;)

Előzmény: Fujti (4149)
Fujti Creative Commons License 2011.04.01 0 0 4151

Nekem nem kuldtel e-mail. (-:

Előzmény: ---Soci--- (4150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!