Szerintem semmi különös, én csak mint irányt neveztem meg. Ha átjutottunk volna a határon (júniusig zárva), Svájcon keresztül mentünk volna vissza Luganoig. Az a határ esik legközelebb Milánóhoz. Svájcnak azon a részén én még nem voltam, de biztosan gyönyörű.
Mi van Splügenben, ami miatt érdemes odamenni? Épp elkezdtem nézni, hogy 1 napos kirándulás keretén belül hova lenne érdemes menni Svájcba Milánóból. Ki lehet kerülni Svájcban az autopályákat? Olvastam hogy csak éves matrica van, és egy délután miatt nem szívesen venném meg egy egész évre.
Mi most hétvégén voltunk, 1 napos autós kirándulás keretében megnéztük a Comoi tavat (sajnos elég párás idő volt), majd elindultunk fel a svájci Splügen felé. Kb. a határ előtt nem sokkal ért véget az út a közel 2m-es eltakarítatlan hó miatt, addig jutottak akkor a hómarók. Az út és a táj lenyűgöző, 1 vékony pullóverben hógolyóztunk, ragyogó napsütéses idő volt. St. Moritz-t is érdemes megcélozni akár.
Vas. este az Inter meccsen voltunk, amire a jegyeket a bergamoi érkezésünk után egy lottóautomatával rendelkező helyi trafikban vettük meg, minden gond nélkül.
attól függ mennyire tempósan szelitek a várost Én is 4 napra mentem de csak 1 napot töltöttem a Comói tónál. Én úgy gondolom mindent megnéztem az Utolsó vacsorát kivéve , mivel nem foglaltam jegyet a neten a helyszínen meg nem lehet kapni jegyet. Ha a cómói tóhoz mentek esetleg egy napra oda nem érdemes autót bérelni.
nyáron 4 napra megyünk Milánóba. Az lenne a kérdésem, vajon mennyi idő alatt lehet megnézni a város nevvezetességeit. Úgy gondoltam, hogy 2 napot kapna Milánó, a másik kettőre pedig bérelnénk autót és bejárnánk a környéket, átugranánk pl Svájcba, meg valami környező jó helyre. Tényleg, van valakinek jó 1 napos kirándulós ötlete, ha bérelünk autót? Vagy eleve rossz az elképzelés, mert Milánóra a 4 nap is kevés?
Én azt szeretném kérdezni, hogy hogy a legegyszerűbb eljutni Milánóból a Comói Tóhoz? Láttam hogy megy vonat, erről tud vki vmit? Pl.: Árak, kedvezmények?
A sansironál árulják a jegyeket,érdemes a meccs elött 2-3 órával kinmenni mert van sorbanállás.Asszem 35 euro a legoccsobb jegy,mi 71 euroért a 16osssal egyvonalba a 10.sorban ültünk.
Én a fiamat szeretném meglepni 17. születésnapjára egy Milán meccsel. Már az utazás rendben, a szállást is intézem, csak a meccs okoz gondot. Máj. 23-án érkezünk Milánóba, a Milán-Róma meccs 24-én este lesz. Fogalmam sincs róla, hogyan tudnék három jegyhez jutni. Persze, tudom, hogy Utolsó vacsora, meg a dóm, de az én "egyszerű" kamasz fiam mégis a meccsnek örülne a legjobban. Segítsen valaki, egy anyukának, aki még szőke is! Hol, mennyiért? Milyen esély van arra, hogy a meccs előtt kapunk jegyet? És a jegyűzérek kb. mennyiért adják? Köszi
Tegnap voltunk meccsen. A meccs nem volt valami nagy durranás, de maga a stadion meg a feeling. Nagyon tetszett az egész. És nyert a Milán, meg közelről láttuk Beckemet.
Megadnám én a kártyaszámomat, szállásnál, repülőnél és más jegyeknél is megadtam, csak itt nem tetszik, hogy miért ennyivel több. 100% kezelési költség azért durva, ezért kétkedek.
Na most megnéztem, két teljes árú jegy márc. 4-re 3/4 10-re 16 eur a hivatalos oldalon. Kezelési ktsg-et nem tudok, de nyilván kártya és bankfüggően van.
Tickitaly tényleg dupla :o
De kártyadatokat a hivatalos oldalon is meg kell adni, és ugyanúgy nem módosítható, visszaigényelhető stb., amit megvettél.
A tickitaly-n én is néztem. Csakhogy jóval drágább, rögtön kéri a kártyaszámomat, stb. Mivel több jegyről lenne szó, nem volt szimpatikus, hogy rögtön lehúzza a kártyámról, főleg h. nem is tudom, mire fel kér el majd' háromszor annyit érte, mint a hivatalos weboldal.
Az utolsó vacsorára nem is kell több idő, mint amennyit engednek. Nekem baromi nagy csalódás volt. Persze, próbáltam átszellemülni, hogy a hely, a művész stb, de sokkal jobban elvoltam a freskóval a szemközti falon.
Mi december 31-én döntöttünk, hogy megyünk jan.20-án. Frissiben nem sikerült a saját oldalon helye találni(persze ez ugye alig 3 hét volt), de a helyszínt nem mertük kockáztatni. Végül addig túrtam a neten, míg a tickitaly.com-on sikerült rendelni. Mikor odamentünk, ki volt írva, hogy nincs jegy, viszont még a miénken kívül is rengeteg neten foglalt volt a dobozkában.
Teljesen érthető a 15 perc 25 ember. A terem megfelelő körülmények között tartása állagmegóvás miatt stb., stb..Ez hasonló, mint Vatikánban a Sixtus kápolna megtekintése.
A hónapokkal előre nem tudom mi jelent, mi április 30-ra símán kaptunk regisztációs számot. Valószínüleg a helybeni vásárlás lehetősége abból is fakad, hogy nem kell előre fizteni, csak foglalni. Így a "lemondások", meg nem jeleneések miatt lehet kapni jegyet. Ez azonban nem mindenhol van így a Villa Borghese-t Rómában nem emiatt nem tudtuk megnézni. Ez egy esetleges program volt:-)
Ezen a szálláson mi is gondolkodtunk, de ahhoz képest, hogy még reggeli sincs árban egy picinyt drágállottuk. íKeveseltük a véleményeket a szállásról Amúgy tényleg nettnek és hangulatosnak tűnik.
A vélemények egyébként nem 100 5osan mérvadóak...:-) De érdemes elolvasni.
Az eddigi infok alaján a tömegközlkedés tényleg jó, csak jó hírt kaptunk róla. Meglátjuk.
Mi is megyünk Inter - Romara, nekünk is a belépójegy a probléma. Az online-t próbáltam az e heti meccsre, nem engedi, jelenleg nem elérhető, pedig a héten van meccs. Írtad a helyi értékesítést, ez a meccs napján is fog működni? Az összes (szabad, nem bérletes) helyre árulnak, vagy csak megadott szektorokba?
Szia! Nagyon köszi az infókat! A képpel kapcsolatban én is ebben reménykedek, hogy helyszínen ki tudunk könyörögni két jegyet (3 éve októberben próbáltam, akkor nem sikerült...). Próbálkozunk telefonon is, de érdekes mód az meg állandóan foglalt :(
Néztem a hotelt, sajnos nekünk nagyon nem jó helyen fekszik, a város északi részében van szükségünk "bázisra", de azért köszi. A tömegközlekedés szerintem is kiváló, én is azt vettem igénybe máskor, de most rá fogunk kényszerülni taxira is, ezért lettem volna kíváncsi, hogy milyen szisztéma van náluk.
nemrég jöttünk haza Milánóból és némi segítséget tudok adni a L. d Vinci képpel kapcsolatban. Én is néztem Az utolsó vacsora netes oldalát és hitetlenkedve fogadtam, hogy több hónapra előre nem tudtam időpontot foglalni. Nem volt alaptalan a kétkedésem. A helyszínen simán tudtam jegyet venni. max 15 percet lehetsz a terembe, ahová 25 fős csoportokban engedik be a jónépet.
a taxiról nem tudok véleményt mondani, mert nem próbáltuk de a tömegközlekedés a városban -magyar szemmel- fantasztikus.
mi a Residence Aramis-ban voltunk a Viale Gorizia 6 szám alatt. egyszerű, de tiszta korrekt hely. közel a metró és a Dómhoz vezető villamos is.