Hozzátenném, hogy nem fordít szöveghűen, egyszerűen mondja a magáét aztán úgy tesz, mintha szinkrontolmácsolna, a frame-ek végén büszkén kiszámolja hány snooker kellene pl Dingnek, ami egy fatális faszság, 15-20 év alatt nem jött rá, hogy mindegy hogy hány, de min. X mennyiségű hiba kell attól, aki túl van a framepoint-on.
Elkezdték Maguire-ék és máris van min (kin) mérgelődni. Napról-napra, évről-évre degradálja a snooker kedvelő és értő nézőit a Eurosport. Tegnapelőtt végig szenvedtem KGL kommentátori mélységeit, hozzá nem értését (ráadásul egy extra jó és izgalmas Ronnie O' - Ding meccsen), gondoltam, hogy a negyeddöntőre beültetnek egy NG-t. No ő sem egy snooker szakértő de nem egy antitalentum.
Nem láttam a közvetítést, de ha mamlasz módon beszél, akkor Kovács Géza László lehetett. Már nagyon régen is volt a Telesportban, érthetetlen, de valahogy a tévében ragadt.
Az a középre piros 5-3-nál, illetve a kvázi kihagyhatatlan hosszú piros (mikor már csak két piros volt asztalon, s vezetett vagy 20 ponttal) volt a két meccslabda, de főleg a második. Nem kell ezen ragozni, ezektől a hibáktól Ding teljesen elvesztette a fonalat.
Este meg Allen volt hihetetlen, ahogy a döntő frame-et kiengedte a kezéből. Az a barna... De előtte a terelés se volt jó rá. Elizgulta
Mi a neve ennek a kommentátornak, aki most közvetíti a mérkőzést? Ki a rokona aki odatette? Mert a snookerhez köze semmi. Már régóta figyelem, de nem fejlődik.
d. In the event that the conduct, in the opinion of the referee is sufficiently serious, the referee shall award the frame or the game to the player’s opponent, even if previous Warnings for Unsporting Conduct were not issued.
Ebbe szerintem simán belefér, akár az egész meccset odaadhatta volna.
Szerintem itt a bírónak azonnal oda kellett volna adnia a frame-et Higginsnek.
Szerintem ilyet nem tehet a bíró, nincs ilyen szabály.
Ehhez hasonló szitu már volt, amikor a lyukba beesni készülő fehéret megállította a játékos, akkor is csak sima hiba az ítélet. Az ilyen helyzet nem igazán van leszabályozva, és a vétlen játékos is nehéz helyzetbe kerülhet. Módosítani kéne a szabályokon, hogy ilyenkor kézből jöhessen az ellenfél, vagy tényleg bukja el a frémet.
Igen szerintem is frame feladásnak kell az ilyet értékelni. Nem volt túl sportszerű jelenet, de Wilson a következő lökésével szándékosan odatolt egy pirosat a lyuk elé, hogy Higgins meg tudjon indulni.