Keresés

Részletes keresés

adrian1234 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 8561

Most néztem meg a Sex Pistolst a Szigeten és tök jól szólt, szóval nem a Sziget cuccban volt a hiba. Persze sokkal ritkább zene, meg  7 helyett csak 4 hangszer van, így sokkal egyszerűbb megszólaltatni, mint a Maident, de saját stábbal és saját pulttal ennek nem volna szabad problémát okozni. Én tudom, hogy nehéz jól megszólaltatni a Maident, mert majd minden héten szembesülök ezzel, amikor játszunk, de azt kell mondanom, hogy ott valaki nagyon nem jól végzi a dolgát. A fő problémák gyakorlatilag minden koncerten megvoltak eddig, amit ezzel a cuccal láttam. Ezt amúgy 2000-ben vették. A Szigeten ugyan valószínűleg a helyi falakat használták, de ez teljesen mindegy jelen esetben, mert nem ott van a gond, hanem a többi részen.  Mindig az van, hogy a gitár érthetelen, a szólókat csak néha hallani, az énekből meg csak foszlányok érthetők. Amennyire meg tudtam nézni, középről és közelebbről nem olyan gáz, de a szélén , vagy hátrébbb igen. Minden turnén megnéztem őket, és mindenhol ugyanígy szólt sajnos. Ahogy pl. a Live After szól, az oké, ott teljesen tisztán érteni mindent, úgy kellene élőben is megszólalni. 

Kíváncsi volnék, hogy hol álltak azok, akik azt mondták, hogy nagyon jó volt az ének, mert oldalt és hátul alig lehetett érteni.

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8560
Szóval jobban vágták össze, mint Harris mester. :D
Annyira megnézném, de sajna valakit majd meg kell kérnem, hogy töltse le nekem, mert ez túl nagy falat. :( Bezzeg régen, amikor még jobb netem volt...
Előzmény: RedRiot (8559)
RedRiot Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8559
Áááá, ne már! Úgy beleéltem magam hogy vmi új lesz, mondjuk Twickenham, ami állítólag nagyon odabaszós volt. A Porto Alegre nekem vmi "Your Mother Should Know" vagy milyen címmel van meg. Egyébként tényleg nagyon jó anyag - nem szenved a DOTR és a RIR betegségtől, nincs 70 vágás 1 másodperc alatt. :)
Előzmény: Törölt nick (8558)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8558
Ugyan olyan! ;)
Kicsit utánanéztem, és ez a márciusi Porto Alegre koncert. :)
Előzmény: RedRiot (8554)
t-m Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8557

Szerinted miért sikerült  rosszul a hangosítás?

- Kevés idő a beállásra.

- A sziget állítólag profi cuccát nem lehetett a maidenhez beállítani ennyi idő alatt.

"Nem lomokkal hangosítanak

A színpadokon a Meyer Sound cég hangtechnikai eszközeivel [2] végzik a hangosítást, egészen pontosan 401 darab Meyer hangfalat helyeztek ki a Szigetre. A nagyszínpadon a cég digitálisan vezérelt, 300 kilowattos Line Array hangrendszere állt csatasorba. "Ez az egyik legmodernebb felszerelés a világon" – mondja Dudás Béla, a Sziget produkciós technikai vezetője, a hangosítás fő felelőse. "A Metallica riderében például szinte teljesen ugyanaz a hangfelszerelés van leírva, mint ami a nagyszínpadon található." A gyártó hatfős csapatot delegált a Szigetre, velük együtt körülbelül 180 ember foglalkozik a hangosítással a különböző helyszíneken (nyolcan csak a nagyszínpadnál). Dudás szerint a Sziget fellépői tavaly teljesen elégedettek voltak a hangrendszerrel.

Megkérdeztünk egy hangmérnököt is, valóban olyan jók-e a szigetes hangberendezések, mint azt a hivatalos forrás állítja. Philipp László régóta dolgozik koncerthangmérnökként, a Szigeten is sokszor megfordult, idén is megy ki dolgozni. Laci szerint mostanra már tényleg jó a szigetes hangfelszerelés, a csak jónak kinéző, nagy lomok eltűntek. "Nyugatra is szoktam járni dolgozni, és gyakran itt jobb cuccokba szaladok" – mondja."

- Az alaphangerőt korlátozták.( A keverőnél a hagosítónak kevés mozgás tere

lehetett.

- A délutáni beállásnál ez miért nem derült ki?

Az agyon dicsért profi nagyszínpados hangosítás most őszintén csődöt mondott.

A mély nyomókból szinte nem éreztünk semmit vagy némi keveset.Kb 40m-e a színpadról, pedig azoknak remegtetni kellett volna a ruhát.

Nem tudom de azért nagyon kiváncsi lennék, hogy mi okozta a problémát.

Előzmény: adrian1234 (8543)
RedRiot Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8556
Köszi!
Előzmény: jok111 (8555)
jok111 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8555
A program azonos a Szigettel, a kép és a hang nagyon jó.
Előzmény: RedRiot (8554)
RedRiot Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8554
Wow, erről nem is hallottam! Porto Alegréhez képest milyen?
Előzmény: jok111 (8552)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8553
Köszi szépen! Naná, hogy érdekel! :)
Előzmény: jok111 (8552)
jok111 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8552
Ha érdekel:
http://arms-music.blogspot.com/2008/06/iron-maiden-albatross-follows-on-dvdrip.html
Előzmény: Törölt nick (8542)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8551
Köszi! De jó, hogy írtad, amit én láttam az fóliázva volt. :(
Előzmény: _beavis_ (8550)
_beavis_ Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8550
Az első lemezen volt vmi gixer, amin a koncert van sztereo hangsávval.

A javított változat nincsen lefóliázva, és ha kibontod, akkor láthatod, h a bónusz lemez és az 5.1-es koncert lemez élén a 'copyright' szövegben 2005 szerepel, a sztereo lemezén meg 2007 (ezt nyomták újra), tehát ha lefóliázott változatot kapsz, az még valszleg a régi széria.
Előzmény: Törölt nick (8549)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8549
Javított? Miért, mi baja volt az első kiadásnak? Kívülről hogyan lehet őket megkülönböztetni? Csak azért kérdem, mert tuti kifogom a hibás kiadást.
Előzmény: _beavis_ (8547)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8548
Ajaj, nem tudom elmagyarázni. :) A Deák tértől nem messze van egy MCD nevezetű CD bolt. Ott láttam ennyiért. De a Headbangerben sem sokkal több, ott 3204 (hogy jött ki nekik ez az ár? :D ) Ft. Neten már sokat olvastam Steve bácsi vágási technikájáról, most már ez miatt is kíváncsi vagyok a DVD-re. :)
A '88-as koncert az egyik nagy kedvencem!! :) Az valami kegyetlen jó! Úgy hallottam, hogy lehet, hogy ezt is kiadják majd DVD-n is végre.
Előzmény: adrian1234 (8546)
_beavis_ Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8547
Én MM-ben vettem meg 3990-ért, 1 héttel később már 2990 volt...
Természetesen ez már az újranyomott javított változat.
Előzmény: adrian1234 (8546)
adrian1234 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8546

Hol lehet ennyiért megvenni? Ennyiért én is beteszem a gyűjteménybe, de amúgy elég nézhetetlen. A szokásos Steve féle 10-20 vágás / másodperc.:) Nem tudom miért hiszi, hogy ettől majd mozgalmas lesz az anyag. Bőven elég pörgős lenne az lassabb vágásokkal is. Az utolsó nézhető videójuk a 88-as volt, pedig azt is ő vágta már. Maga a koncert persze  fasza lenne.

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8545
A Death on the Road milyen DVD? Úgy értem, hogy kinek mennyire tetszik? 3 DVD 3000 forintért elég csábító ajánlat. :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8544
Nem semmi lehetett talpon maradni '84-ben, főleg 14 évesen! Én akkor még csak 8 voltam. :) A Szigeten tuti, hogy én is fogytam legalább 2-3 kilót. Másnapra meg jó kis izomlázam lett szinte mindenhol, no meg a hangom is elment! :D De mennék újra. Ma vagy holnap. Vagy is is. :)

A RockTó Café-nál milyenek szoktak lenni a programok? Gondolkozom, hogy kinézzek 26-án. :)
Előzmény: adrian1234 (8543)
adrian1234 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8543

Fent a színpadon amúgy gyakorlatilag lemezminőségben szóltak, csak kifelé volt olyan zavaros a hangkép. Biztosan voltak helyek ahol kifelé is jól szólt, de ahol én jártam, ott sajnos nem.

Még a '84-es buliról annyit, hogy úgy lehetett közelebb kerülni a  színpadhoz, hogy az első sort mindig kiszedte a mentő. A népet folyamatosan locsolták slagokkal. Már délután fél 6-kor ott voltunk a tömegben és így a koncert végéig kb. 6 órát töltöttem a darálóban 14 évesen. Elég kemény volt  életben maradni, ráadásul akkoriban még sokkal vadabbak voltak az emberek egy ilyen koncerten, mint mostanában. 5 kilót fogytam a bulin, pedig akkor még sovány voltam! Igencsak az egyik legmeghatározóbb élmény volt az életemben, legalábbis utána lettem igazán nagy Maidenes, meg ennek a koncertnek a hatására kezdtem el zenélni később.

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8542
Pont ezen gondolkoztam, hogy milyen látvány lehet a színpadról az a hatalmas tömeg! És a hang, az ének amit én onnan bentről annyira nem is érzékelhettem. Kíváncsi lennék egy koncertfelvételre, ami gondolom csak álom marad. Pedig a tv2-n másnap volt pár másodperc bevágva. Nem tudom, hogy egyáltalán megtartották-e a teljes anyagot? Á, na mindegy, úgysem hinném, hogy meglesz bootlegben...
Előzmény: adrian1234 (8538)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8541
Köszi a setlist-et! :)
Kár, hogy nem lehettem ott '84-ben. Eszméletlen lehetett. Még a templomon is voltak. :D
Előzmény: adrian1234 (8537)
adrian1234 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8540
Ja köszi, ott volt az csak kitöröltem véletlenül, amikor átszámoztam.
Vagdalthús Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8539
Kihagytad a Moonchild-ot, amivel a ráadást nyitották, a Clairvoyant előtt volt.
Előzmény: adrian1234 (8537)
adrian1234 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8538
Prágában 35 ezren voltunk, ahhoz képest is teljesen reális a Szigetes 57 ezer. A színpadról amúgy valami eszméletlen látvány volt a közönség, pedig igazából csak a keverőig látszottak az emberek, ami kb a fele.
adrian1234 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8537

A Sziget elvileg ez volt:

Intro - Churchill's Speech
1. Aces High
2. 2 minutes to midnight
3.  Revelations
4. The Trooper
5. Wasted Years

6. The Number of the Beast
7. Can I Play with madness

8. Run To The Hiils
9. Rime of the ancient mariner
10. Powerslave
11. Heaven can wait
12. Fear of the Dark
13. Iron Maiden
15. Clairvoyant
16. Hallowed be thy name

'84-ben 25000 jegyet adtak el és ezzel dugig volt a parkoló a BS-nél, még a fákon is emberek lógtak. Kb ugyanennyi ember maradt jegy nélkül. Ők a környező karzaton voltak, meg a háztetőkön. Még a szemben lévő templom tetején is emberek voltak!

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8536
Na igen, teljesen biztos nem lehet benne az ember, hogy tényleg minden egyes dal arról a koncertről van. Gondolom nincs mindegyikben benne, hogy "scream for me Budapest"! :D Na az bizonyíték lenne, nem ígéret. :)

A setlistről jut eszembe. Esetleg a Szigetét le tudnád írni? A dalokat még csak-csak össze tudnám gyűjteni (de lehet, hogy az is hiányos lenne), de a sorrendre nem emlékszem.

Hihetetlen, hogy hova fért el akkor 40-50 ezer ember. Bár én most a szigetnél is furcsállom. Tényleg voltunk annyian a színpad előtt?
Előzmény: adrian1234 (8527)
altos Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8535

Az igazi az, ha az előadásmód, karizma, párosul a technikai tudással. Egyébként szerintem is túl van lihegve ez a hamiskás dolog, de az is vitathatatlan hogy Blaze nem Bruce kategória.

A koncertek viszont számomra a zene csúcsát jelentik, azokon bőven van mit megbeszélni.

Előzmény: Törölt nick (8534)
supertzar Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8533
Ugye csak viccelsz?

Előzmény: Törölt nick (8530)
Rokakoma Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8531

a DOD a csúcs szerintem is!

koncertkörútról talán annyit, hogy lehetne egy Blazey korszakot átölelő, akár meghívni Uraságát is!,mint vendéget 1 2 dalban.

Előzmény: Trooperoby (8521)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.15 0 0 8529
Mostanában én is a Seventh Son felé kacsintgatok. De egyelőre a Somewhere nálam a király! Érdekes, hogy régebben a Killers, Number tetszettek a legjobban. Most meg Somewhere, Seventh Son, Powerslave ami nagyon előtérbe került. Még a koncert előtt, szóval nem annak a befolyásoltsága miatt. :)
Előzmény: Ripper (8524)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!