Keresés

Részletes keresés

Ha Creative Commons License 2001.11.19 0 0 298
Úgy tűnik, ugyanazon az előadáson voltunk, mivel én is láttam a Garast. (Nov. 13?)Tényleg sokan elmentek, de ez lehetett a túl hosszú első felvonás hatása is.

Egyébként nekem nem tetszett különösebben az előadás. Valahogy többet vártam az Alfölditől. Azt, hogy újrafogalmazza az egészet, ahogy pl. a Velencei kalmárnál vagy a Sirálynál tette.

A szereplők viszont tényleg jók voltak. Főleg a Horváth Lili. Nekem a László Zsolt - noha az egyik legjobb színésznek tartom a korosztályából - kezd kicsit unalmas lenni. 4 darabban is láttam az elmúlt 3 hónapban, és nagyon úgy tünt, hogy mindig ugyanolyan. Mindig ugyanazt csinálja. Igaz, hogy azt nagyon jól!

Előzmény: SunshineSally (293)
RKata Creative Commons License 2001.11.19 0 0 297
Szia, twenty!

Most kissé visszafogtuk magunkat, a karácsonyi időszak nem kíméli a pénztárcánkat, így kénytelenek vagyunk a kultúrán spórolni (na, nem nagyon). :o) 2 hete láttuk a 'Nem ér a nevem'-et a Madách Kamarában, pont jó volt arra, hogy ne kelljen gondolkodni, csak nevetni (néha ilyen is kell). Szerdán nézzük meg a Tháliában az 'Ötödik Sally'-t Szalay Krisztával, a könyvet olvastam, nagyon tetszett, remélem, a darab is hasonlóan jó lesz. A héten meg jön a közönségszervező néni, úgyhogy a folytatás tőle függ. :o)

Kata

Előzmény: twenty (296)
twenty Creative Commons License 2001.11.19 0 0 296
szia! mit láttál mostanában?

én az éjjeli menedékhelyet az Újban. hát nem volt valami meggyőző:(

Előzmény: RKata (295)
RKata Creative Commons License 2001.11.19 0 0 295
Köszi, más már azonnal megtette a következő hozzászólásban. Meg azóta is... :o)
Előzmény: hedge_hog (294)
hedge_hog Creative Commons License 2001.11.17 0 0 294
Kata, ki kell, hogy javítsalak. A Kövekkel a zsebében két szereplője Hajdu István és Gyuriska János. Ideje lesz megtanulni a nevüket, mert nagyon tehetségesek!
Előzmény: RKata (248)
SunshineSally Creative Commons License 2001.11.15 0 0 293
macbeth by alföldi: én láttam, és tetszett. viszont többen elmentek a szünetben (garas dezső is ott ült a nézőtéren, ő végig bírta) :-) nagyon durva, de legalább nem olyan szokványos. lászló zsolt, mint mindig, tökéletes, horváth lili is jó, szerintem egyre jobb lesz (stohlnak nincs most nagy szerepe). ami nagyon üt, az a mozgás, király attila csinálta, nekem a díszlet (kentaur) és a jelmez is tetszett, de akivel voltam, annak nem tetszett az utóbbi. persze meztelenkedés van rendesen (mindkét nemből). egy kicsit talán a tárgyakkal nem bánnak elég rutinosan még, lilinek mindenfélét kell dobálnia, aztán azok néha visszapattannak a falról, elég életveszélyesen :-) szerintem mindenképpen megéri megnézni, aztán max. lehet róla vitatkozni :-)
Előzmény: dkr (285)
dkr Creative Commons License 2001.11.14 0 0 292
Köszönöm, ez egy kicsit 'megnyugtatott':)
Előzmény: Ganimedes (291)
Ganimedes Creative Commons License 2001.11.13 0 0 291
Szia dkr!

Ne bánd, hogy nem láttad a Makrancos Katát, mert szerény véleményem szerint ritka rossz rendezése volt a Robinak. Egy másik fórumban már leírtam róla a véleményemet még a nyáron, íme:

"Nagy várakozás ellenére nekem csalódás volt a Makrancos Kata, pedig általában tetszeni szoktak a Robi rendezései. Volt olyan rendezése ami annyira tetszett, hogy nem tudtam szóhoz jutni, most annyira nem tetszett azért nem tudtam szóhoz jutni. Számomra ezzel a rendezéssel túllőtt a célon. Egyrészt egyáltalán nem adta vissza az igazi történetet, másrészt az egész tele volt értelmetlen káromkodásokkal és izléstelen jelenetekkel, ami nem lett volna baj ha értelme is van. Minden érzelem hiányzott a darabból és számomra egyetlen üzenete volt, mégpedig az, hogy a női nem arra való, hogy a férfiakat kiszolgálja és úgy ugráljon ahogy ők fütyülnek. Ez számomra nem csak azért volt felháborító, mert maga az üzenet nem tetszik, hanem mert maga a mű sem erről szól. Egyébként a színészek jók voltak, bár a Stohl már minden darabot elvállal a Robinak, még akkor is ha az a darab nem túl színvonalas, mint jelen esetben. Érdekelne az is, hogy a Murányi Tünde hogy tudta ezt a szerepet elvállalni és a saját nemét kissé megalázó helyzetbe hozni.
Összességében ez a rendezés most nekem csalódás volt, de ettől függetlenül várakozással tekintek az új Robi rendezés elé és remélem, hogy ez csak egy botlás volt részéről."

Szóval ez a véleményem a Makrancos Katáról.

Üdv!
Ganimedes

Előzmény: dkr (287)
Ganimedes Creative Commons License 2001.11.13 0 0 290
Magyar Virág!

Lehet, hogy igazad van, én nem ismerem annyira, de valahogy nem rajongok érte igazán, de nem is kell mindenkinek ugyanazt szeretni.
Mindenesetre bocs, ha valami rosszat mondtam a Szulákra, és jó szórakozást a Funny Girl-höz!

Üdv!
Ganimedes

Előzmény: Magyar Virág (288)
cukorbogar Creative Commons License 2001.11.09 0 0 289
nemrég láttam a Kean, a színészt Gálffival, fantasztikus élmény volt, nagyon tud az ember
egyébként még Gyalog galoppot a Pesti Színházban, jókat röhögtünk
Magyar Virág Creative Commons License 2001.11.09 0 0 288
Én a Szulákkal akarom megnézni. Én szeretem a Szulákot, és szerintem nagyon jó hangja van, ami manapság ritka az énekesnők között. Egyébként én ezt az állításomat arra alapozom, hogy ismerem a lemezeit, és szeretem a számait. A Titkos szeretők lemeze sikerült a legjobban. A rockoperákban is nagyon jól játszik.
Előzmény: Ganimedes (279)
dkr Creative Commons License 2001.11.06 0 0 287
Nem mesélnék egy picit bővebben a Makrancos Katáról? Szerettem volna elmenni, de olyan kevésszer játszották, olyan kis helyen, hogy csodaszámba ment volna ha sikerül jegyet szereznem /persze hogy nem sikerült:(/
Előzmény: Ganimedes (286)
Ganimedes Creative Commons License 2001.11.06 0 0 286
Én is kiváncsi lennék, hogy milyen volt az előadás. Azt a kritikát hallottam róla, hogy tipikus Alföldi rendezés, kicsit naturális és persze a meztelenkedés se marad ki belőle.
Mindenesetre remélem, hogy visszatalál régi énjéhez, mert a nyári Makrancos Kata nagyon gyengére sikerült és semmi köze nem volt az eredeti darabhoz, nehogy a Machbeth is hasonló sorsra jusson...
Előzmény: dkr (285)
dkr Creative Commons License 2001.11.05 0 0 285
Sziasztok!
Tudom hogy csak pénteken mutatták be az Alföldi rendezésében a Machbetet, de nagyon kíváncsi vagyok rá hogy látta-e már (a közeljövőben megy-e megnézni) valaki, és ha igen mi a véleménye róla.
Ganimedes Creative Commons License 2001.11.05 0 0 284
Szia Kinga!

Ez a díszlet engem is átvágott. Nem is gondoltam volna, hogy parafa volt, mindenesetre jól megcsinálták.
D. Gézával kapcsolatba elfelejetettem írni, hogy pozitív meglepetés volt számomra, hogy mennyire lefogyott. Tudtam, hogy az évad vége fele elkezdett edzésre járni, és lám megvan az eredménye. Július elején láttam őt utoljára a Nórában és akkor még igencsak volt pocakja, de most híre-hamva se volt. Hát jobban is áll neki!

Előzmény: Kinga18 (283)
Kinga18 Creative Commons License 2001.11.05 0 0 283
Kedves Ganimedes!

Köszi a beszámolódat,tehát végül is többnyire egyetértünk, igazad van abban,hogy D. Géza egy kicsit öreg már ehez a szerephez,de nekem tetszett,hogy olyan nagyon laza volt.Néha még át is vert ezzel a játékával és olyan volt mint egy 20 éves.Avar nekem is tetszett, őt most láttam először.Először azt hittem,hogy a sivatagot tényleg kis homokszemcsékkel,vagy kis kavicsokkal imitálták,de közelebről már csak parafa volt.De amúgy jó volt a díszlet és a zene is.Azóta sajnos nem voltam színházban, de ha lesz valami érdekes,írok.Szia.

Kinga.

RKata Creative Commons License 2001.11.05 0 0 282
Te mindig itt lapulsz lesben, és kijavítasz? :o))) Jóvanna, télleg összekevertem. Őket meg Moór Mariannát mindig összetévesztem.:o( És ha tudnád, mit össze nem gondolkodtam, mielőtt leírtam a rosszat! Szóval, persze hogy Bánsági Ildikó játszik benne (aki ugye Gáspár Sándor felesége?).
Előzmény: twenty (281)
twenty Creative Commons License 2001.11.05 0 0 281
biztos hogy Básti Juli játszott az Új Színházban?
én is láttam a Szószátyárokat, akkor nem szerepelt benne. nem a Bánságit szeretted volna írni?
Előzmény: RKata (280)
RKata Creative Commons License 2001.11.05 0 0 280
Kedves Ganimedes,

köszi az ajánlót, egyre hosszabb lesz ez a lista... :o))
Az Új Színházban én eddig csak a 'Szószátyárok'-at láttam (Gáspár Sándor, Bubik, Básti Juli), három Cervantes egyfelvonásos, nagyon jó volt!
Ma lazításként a 'Nem ér a nevem!'-et nézzük meg a Madách Kamarában, remélem, jól szórakozunk majd.

Kata

Előzmény: Ganimedes (279)
Ganimedes Creative Commons License 2001.11.05 0 0 279
Kedves Magyar Virág!

A Funny Girlt a Szulákkal láttam, pedig az igazat megvallva a Szinetárral akartam megnézni, mert őt többre becsülöm, de végül így sikerült. Pozitív meglepetés volt, hogy nem is játszott annyira rosszul és a hangja is elviselhető volt. Azóta már sikerült megszerezni videon a Funny Girlt és nem tudom, hogy rendezői ötlet alapján vagy a Szulák saját maga kicsit lemásolta a Streisandot, egyedül a hangját nem sikerült. Most csúnya voltam, az igazság az, hogy amit tőle elvártam annak átlagon felül megfelelt. Kiváncsi vagyok, hogy a Szinetár milyen, majd vele is megnézzük.

Szia RKata!

A Mizantrópot láttam az Új Színházban, és sikerült jól elrontani szegény Moliere művét. Nagyon modernül rendezte meg a Rudolf, kicsit olyan érzésem volt, hogy az Alföldi rendezésekhez akart hasonlítani, de nem jött be neki. Azért nézhető kategória, de nem ez az amit ajánlanék az Új Színházban, inkább nézd meg a Chioggai csetepatét, az igazán jó darab!
A Művészetet én is láttam, lehet, hogy nem voltam jó passzban, de nekem nem tetszett annyira, ennek ellenére valószínűleg nagyon jó darab, mert eddig mindenki csak dicsérte.
A Szappanoperát is láttam, és az tényleg nagyon jó! Mindkét főszereplő nagyot alakít, de azt kell, hogy mondjam, hogy eddig még nem csalódtam egy Spiró darabban sem. Nagyon jó a Honderű és a Kvartett kifejezetten zseniális Vári Évával, bár sajnos azt hallottam, hogy nem játszák tovább.

Jó szórakozást hozzájuk!

Ganimedes Creative Commons License 2001.11.05 0 0 278
Szia Kinga!

Bocs, hogy megvárattalak a válasszal, de most már tényleg kifejtem nézeteimet a darabaról. Szóval mint már említettem nem is volt rossz ez a darab, pedig rossz kritikát hallottam róla. Tény, hogy a mondanivalója az volt amit Te is említettél, hogy egyik vallás sincs a másik felé rendelve, mindenkinek az a fontosabb amiben ő hisz, és ezt a mondanivalót nagyon szépen tálalták. Az előadás egészéhez képest a vége nagyon hollywoodira sikerült. A színészek jók voltak, bár ez Vígszínházról lévén szó nem meglepő, ugye? Nagyon tetszett Avar István alakítása, szinte rá szabták ezt a szerepet, és nagyon jó volt még a Hegyi Barbi. Természetesen tetszett a D. Géza is, bár kicsit úgy éreztem, hogy kinőtt már ebből a szerepből (ez alatt azt értem, hogy talán már nem kéne neki 20 éves szerelmes fiút játszania, ő ennél már komolyabb szerepekre való, bár azt is tudom, hogy egy jó színész bármilyen korú figurát el tud játszani, mint ahogy ő is, de mégis úgy gondolom, hogy pl. Helmer a Nórából sokkal inkább hozzávaló és abban zseniális is!). Tetszett a díszlet és úgy összességében kihozták azt, amit ki lehetett hozni ebből a darabból, de azért ez nem tartozik azok közé az előadások közé, amit többször megnézek.

Azóta láttál valami más említésre méltót?
Tudod, hogy decemberben bemutatják a Lear királyt? Na arra vagyok nagyon kiváncsi!

Üdv!
Ganimedes

Előzmény: Kinga18 (263)
twenty Creative Commons License 2001.10.31 0 0 277
a Művészet nagyon jó. már többször láttam.

szappanopera: kellemes csalódás volt. tetszett, bár én Veled ellentétben nem szeretem Németh Kristófot. ettől függetlenül elismerem, hogy jól játszik benne. aki még nagyon jó, a másik főszereplő Andai Györgyi.

A mizantrópot még nem láttam, de szeretném.

kíváncsi vagyok majd a véleményeidre:)

Előzmény: RKata (276)
RKata Creative Commons License 2001.10.31 0 0 276
Nahát, Te mindig előttem jársz egy (két?) lépéssel? :o))
Színházcsináló feljegyezve. Ajánlották még a 'Mizantróp'-ot az Új Színházban és a 'Művészet'-et a Katonában, én pedig a 'Szappanopera'-t szeretném még megnézni Németh Kristóffal (nagyon kedvelem őt). Láttad már ezeket a darabokat? Érdemes megnézni őket?

Kata

Előzmény: twenty (275)
twenty Creative Commons License 2001.10.31 0 0 275
a kés a tyúkban nekem is nagyon tetszett.
a kamrában megy egy másik Gothár rendezés, a színházcsináló is.
azt láttad már? érdemes azt is megnézni, szintén jó.
Előzmény: RKata (273)
Magyar Virág Creative Commons License 2001.10.31 0 0 274
Te kivel láttad a Funny Girlt? A Szulák Andival vagy a Szinetár Dórával? Milyen volt? Én a Szulákkal szeretném megnézni, de sajnos nem tudom, hogy mikor fog ő játszani benne.
Előzmény: Ganimedes (272)
RKata Creative Commons License 2001.10.31 0 0 273
Jó reggelt!

Tegnap a (Katona) Kamrában néztük meg a 'Kés a tyúkban' c. darabot (Gothár Péter rendezésében), kár kihagyni, ha igazán jó előadást akartok látni. Nekem egyrészt újdonság volt ez a stílusú előadásmód, mármint hogy a nézőtér és a "színpad" ilyen közel van, ez is nagyon tetszett, és maga a darab, az egyszerűen fantasztikus! Jó a történet, a szereplők, a szöveg. Egy egyszerű(nek látszó), de a világra nagyonis nyitott falusi lányról szól, akit a férjeura elküld a molnárhoz őröltetni, a molnár pedig felnyitja a szemét, segít neki rávilágítani a dolgok mibenlétére, és ez tragédiához vezet...

Kata

Ganimedes Creative Commons License 2001.10.30 0 0 272
Kedves Színházrajongó Társaim!

Segítségeteket kérném azzal kapcsolatban, hogy múlt héten megnéztem a Funny Girlt az Operettben és most meg szeretném nézni a Streisand-féle változatot videon.
Nincs meg véletlenül valakinek, aki kölcsön tudná adni vagy nem tudjátok, hogy hol tudnám megszerezni?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Kinga!
Nem felejtettelek el, holnap részletsen írok a Bölcs Náthánról, elöljáróban csak annyit, hogy jobb volt mint amire számítottam!

Jó éjszakát!

dkr Creative Commons License 2001.10.25 0 0 271
Tényleg, a Mácsais előadásra emlékszem, nekem is nagyon tetszett - és ettől még kiváncsibb lettem a Tháliás darabra. Publikáéknál érdeklődtem, és azt mondták hogy a szokásostól eltérően már a decemberi jegyeket is kiadták (és természetesen elkeltek) úgyhogy csak januárban láthatom:( - ha szerencsém van.
Előzmény: bokor (270)
bokor Creative Commons License 2001.10.25 0 0 270
Én olvastam ezt a darabot, láttam a Madáchban nagyon régen, Mácsai volt Salieri, és a belőle készült film is zseniális. Meggyőződésem, hogy két ember konfliktusán keresztül sokkal mélyebb dolgokat, mondjuk úgy, az élet nagy kérdéseit (lehet-e boldog a zseni, vagy a boldogság záloga a középszerűség? Aztán van ott még irigység, gáncs, barátság, szabadkőművesség...) mutatja meg. Ha ez a Tháliás darabból nem jön át, és csak szórakoztató volt, nem elgondolkodtató, az lehet, hogy nem a darab hibája, hanem az előadásé? Nem tudom, én azért kiváncsi vagyok!
Ganimedes Creative Commons License 2001.10.25 0 0 269
Én úgy tudom, hogy december 16-18-ig lesz megint a Tháliában az Amadeus, szerintem próbálj meg előre eltettni jegyet vagy akkor próbálkozz amikor elkezdik árulni, nekem sikerült mindkét megoldás.

Egyébként a darabról a következő a véleményem: Először is tényleg jó volt. Tetszett a rendezés, a díszlet, a jelmez, a zenekar, a hangtechnika, és jól játszottak a színészek. Szórakoztató volt, nem elgondolkoztató, persze ezt lehetett tőle várni, hiszen két ember konfliktusát mutatta be és nem az élet nagy kérdéseit. Magáról a darabról viszont azt kell mondanom, hogy nem egy nagy durranás. Ha nem a Darvas és az Alföldi a két főszereplő és nincs ilyen igényesen megrendezve, akkor semmit sem ér az egész. Így viszont sikerült egy jó előadást létrehozni és a közönség sznob része is elégedetten távozott.

Üdv!
Ganimedes

Előzmény: dkr (268)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!