Keresés

Részletes keresés

hitman28 Creative Commons License 2003.01.03 0 0 6705
Sziasztok!

Lenne pár kérdésem,mélyen 10telt!

- írt már cd t valaki külső USB íróval?
- van valakinek rádikabaré mp3 jai?

Elöre is köszi minden segítőkész választ!

CsirkeFater Creative Commons License 2003.01.03 0 0 6704
Hogy lehet 800MB-os cd-re írni, Neroval?
blg Creative Commons License 2003.01.03 0 0 6703
Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem:

adott egy Ricoh MP7083A író, Easy CD Creator 5 Platinum és win2000.
tegnap este cd-ket írogattam, 3at megírt de a 4.-et nem akarta: a végén, miután az összes adatot felírta, megállt. az író progi szerint továbbra is "writing track", és a fennmaradó idő 23 másodperc, ami tovább nem változott, az író lámpája kialudt, és kész, így maradt, a Mégsem
gombbal tudtam kilépni, de persze a cd nem műxik. aztán megcsinálta ugyanezt még egyszer, és tovább meg nem akartam pocsékolni a lemezeket. Próbálkoztam még egy újraírható lemezzel, amit a Directcd nevű progival használok. na, ez is igen érdekes volt, ezen a lemezen volt egy pár fájl, de az intézőben ezek közül csak egy látszódott, a többi nem, de a foglalt/szabad helyet meg jól mutatta. írtam rá egy fájlt, azt sem mutatta utána, de amikor mégegyszer rá
akartam másolni a fájlt, akkor szólt, hogy ilyen már van, felülírom?
Eddig semmi bajom nem volt az íróval, tette a dolgát. Szerintetek ki a hunyó? az író? kb. 1,5 éves...

nebamun Creative Commons License 2003.01.03 0 0 6702
a tesztek szerint a 48x Plexi sem olyan jó, mint a 40x...
Milyen tesztek szerint, és miben? Azért kérdem, mert nagyon komolyan szemezgetek egy Plextor 48/24/48 íróval. Ha már újat veszek, akkor tudja a 24x cdrw-t, de ebből eddig csak ezt láttam meg a Yamaha 44/24/44-et még drágábban (igaz, az tud 1x is írni!).

A 4351-es hozzászólást valóban mindenkinek bekeretezve ki kellene tenni a falra, és akkor lezáródhatna végre a "hányszorosan írjunk audioCD-t" vita :-))

Előzmény: Zolcsi Baba (6700)
whis Creative Commons License 2003.01.03 0 0 6701
Nagyon köszi az okítást! 8-)
Egyelőre elegendő az EAC-Lame páros, nem gyártok nagyüzemben. AGrabber van itt egy kollégának, ő azt használja (céges gépre nem akarunk mindenféle illegális cuccot felrakni). Egyébként a VBR gyártás közben 1:1 az arány, fix rátánál azért gyorsabban megy a dolog (beolvasás-mentés-tömörítés-mentés-törlés).
Előzmény: Zolcsi Baba (6700)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.01.03 0 0 6700
Tybald /6659/: nem sikerült a linked... A progit nem ismerem, de ha Fraunhofer-t használ, akkor a a /tőlem 1000x okosabb tudorok szerint is.../ Lame. Nincs párja a placcon jelenleg. Van újabb stable version-je is, a 3.93.1, de ehhez nincs ACM-es kodektelepítő opsön.

Egoist /6670/: kis adalék -> a tesztek szerint a 48x Plexi sem olyan jó, mint a 40x... :P

Egoist /6675/: "Nem egészen." Nem szeretnék flémet gerjeszteni - de igen.
Lerágott csont.
Ha bárkinek kételye támadna afelől, hogy a minél lassabban megírt audio a legjobb, akkor kérem olvassa el figyelmesen /az ismeretlenül is mentoromnak tekintett.. :o)/ PPéter 4351-es hozzászólását ! Szerintem ez az összefoglaló topikunk egyik alappillére. :o) És így nem meglepő GombocArtur /6693/ tapasztalata sem...
Mindezek mellett és is 4x-en írok audiot, mert /mint emp írá a 6651-ben../ és is elmúltam 40, és bár jó /volt??/ a hallásom, de sosem volt abszolút...
"Elég, ha a lehetö legkisebb sebességen írod az audiót, és az egyszreü CD-copy is hanyagolandó audio másolásához a legtöbb szoft esetében."
Miért? Pölö Nero, CDMáté, CloneCD ugyanúgy először grebbeli az anyagot kopizáskor, mint bármelyik más szoft; az írás sebességét kell "csak" a lehető legalacsonyabban tartani. Ami miatt hanyagolni érdemes pölö a régebbi ÍziCédé(de)Kreátor kopiját audiora, az az, hogy TAO-ban másol a szerencsétlen pára 2 szekes pauzákkal... :o(

A 6679-ben ezt írod: "Olyan íróról nem hallottam, ami ne rontana audiót. Mind1, hogyan írsz." Megmagyaráznád részletes(ebb)en? Azért kérem, mert szvsz így légbőlkapott, és alaptalan kijelentés.

emp /6680/: 'Öreg tezsvírem', remélem a fentebb ajánlott PPeti-s hozzászólás nagymértékben eliminálja kérdéseid számát... :o)

version9 /6683/: Rájt.

kaktusztea /6684/: DAO/SAO-ban vagy TAO-ban írtad? Mer' ha az utóbbiban, akkor attól pattan, hiába állítod nullra a gepeket...

nebamun /6687/: szvsz 90/99 perces cödönél érdemes végig hagyni a csekkolást, mert ott sokkal több korai/késői olvashatósági hiba van, mint a kisebbeknél... Meg ha 'Dokumentumok' fóder bekapját írtuk rá... :o)

rVT /6690/: Csak akkor, ha már az mp3 is TAO-s-'robbanós' forrásról készült. :o) Nem következik az mp3-készítés elvéből-gyakorlatából.

whis /6694-95/: Ha gyorsan, és jó minőségben szeretnél mp3-at, akkor az EAC-Feurio-'aranycsapaton' kívűl az Audiograbber-t is melegen tudom ajánlani. A fullverzsön fizetős. Ha érdekel, hogy hol lehet olcsón megvenni, akkor írj privátban, és megírom a címet. ;o)
A CRC-vel a kódolás esetleges hibáit tudod ellenőrizni. A bötük-számok jelentését az Audiograbber help-jében megtalálhatod.
A bitrátát az AG sem kérdezi meg; szerintem logikusnak tűnik számukra, hogy a júzer pártállása, hajszíne és egyebek szerint egyfajta beállításra esküszik általában, és ettől csak akkor tér el, ha nyomós oka van rá... :o)

whis Creative Commons License 2003.01.02 0 0 6699
Még 1 kérdés: beixeltem a CRCs-t, ahogy javasoltad. De ez mit is tud valójában? Nem jöttem rá.
Viszont a Do not open external.. azt nem ikszeltem be, mert így nem látom a progress-t, hogy min dolgozik.
Az additional command line-ba nem írtam semmit, mert most anélkül is tökéletesen dolgozik (stereo, 44,1kHz, HQ, 192kbps /vagy amit választok/)
Az egyetlen zavaró dolog, hogy a kompresszió indulása előtt nem kérdezi meg a bitrátát, egy ből úgy indul el, ahogy a legutóbb hagytam, így néha szívom a fogam...
Előzmény: whis (6698)
whis Creative Commons License 2003.01.02 0 0 6698
Nagyon köszönöm!!! 8-))
Közben megtaláltam a megoldást (részben) - újra kellett konfigurálni az EAC-ot, és aközben feltesz egy indiszkrét kérdést, hogy auto konfiguráció-easy use vagy manual konfig és max opciók. Először az easy volt, de aztán áttértem a max-ra és ott már megadja a választás lehetőségét hogy VBR vagy fix és a bitráták lehetősége is szélesebb palettán mozog. Ja, és nem VBR-rel gyorsabb is, bár így is kb. 1:1 az időarány a kompressziónál.
Előzmény: Zolcsi Baba (6662)
GombocArtur Creative Commons License 2003.01.01 0 0 6697
Egy kis érdekesség, amire a szilveszteri buli kapcsán jöttem rá:

A buli előtt zenéket válogattunk, amit gondosan felírtunk egy-egy TDK CD-R AUDIO lemezre. Két lemez volt csak, így nagyon meg kellett nézni, mit is írunk fel rájuk. Megírtuk az elsőt négyszeres sebességgel. Aztán rájöttünk, hogy hamarosan megy az utolsó busz, így a másik írása 12x sebességgel történt. A buliban észrevettük, hogy a playstation játékkonzolon, ami audiolemezt is lejátszik, csak az elsőt, azaz a lassabban megírtat tudtuk meghallgatni. Amit 12x-esen írtunk, az el sem indult benne. - Azt így beraktuk egy asztali dvd-lejátszóba és úgy hallgattuk. Persze minőségben ugyan olyan jó volt, mint amit lassabban írtunk. (A psx és a dvd-lejátszó rá volt kötve erősítőre és néhány nagy hangfalra, ami úgy 150-200 watt volt.)

rVT Creative Commons License 2003.01.01 0 0 6696
:)

A típusa pontosan: CR 485E TE
20e körül mozog.

Előzmény: emp (6695)
emp Creative Commons License 2003.01.01 0 0 6695
egy pillanatra megijedtem, hogy az ott a végén az ára
Előzmény: rVT (6694)
rVT Creative Commons License 2003.01.01 0 0 6694
Az éles pattanás az mp3 "hibája" nem a cd íróé vagy a programé. A számok végén van vmi vagy az elején már nem tudom régen olvastam valahol.

Íróba nekem csak MITSUMI!!!!

Elég rég óta írók CD-t 4-5 év eddig 1 íróm volt az is Mitsumi volt és még csak most adta meg magát!
Csere természetesen mitsumi volt. 485E.

Előzmény: kaktusztea (6688)
simson Creative Commons License 2003.01.01 0 0 6693
Az én 12/8/32-es íróm pont annyi ideig ellenőrzi az írást, mint ameddig az tartott.
Előzmény: Tyb (6692)
Tyb Creative Commons License 2002.12.31 0 0 6692
Pontosan annyival, amennyi időbe telik a gépednek, amíg végigolvassa a frissen írott CD-t, az író max. olvasási sebességén. Pl. egy 48x-osan olvasni képes írónak ez nem lehet több, mint két-három perc (persze ez függ az író és a CD minőségétől is).
Előzmény: kaktusztea (6690)
nebamun Creative Commons License 2002.12.31 0 0 6691
Nem lassít semmit, csak ha végzett az írással, akkor végigtekeri mégegyszer. Hogy az mennyi ideig tart? Még soha nem volt türelmem megvárni (ezt már le lehet állítani közben).
Előzmény: kaktusztea (6690)
kaktusztea Creative Commons License 2002.12.31 0 0 6690
Egy kérdés: Ha a Nero-ban be van kapcsolva a Verify, akkor az mennyivel lassít?
Előzmény: netizen (6689)
netizen Creative Commons License 2002.12.31 0 0 6689
Az SCSI hibákat nézve a logban a lemez vége felé read-errorok láthatóak. Ez azt jelenti, hogy az írás utáni verify hibát észlelt. A stuffád total hossza: 77:41-perc. Ha ezt egy 74-perces lemezre akartad felvésni, akkor az van, hogy a túlírás során felhasználtad a lead-outot is és még ez sem volt elég. 74 perces Audio cédére garantáltan 74:15-öt lehet írni, jó alapanyagra és jól túlíró drve rá tod neked préselni kb 75-percet. Az ilyen cd-t le lehet zárni, a problem annyi lesz, hogy az uccsó track végét nem fogják szeretbi az asztali játszók.
Előzmény: Nulu (6540)
kaktusztea Creative Commons License 2002.12.31 0 0 6688
Jav:
kőrút=körút
-
version9:
Lehet, bár nem emlékeztem rá, hogy az mp3 sercegett volna, igaz akkor még nem volt meg a fejhallgató.

A számok közt viszont volt egy-egy éles pattanás ott, ahol a Nero-ban 0 sec-re vettem a számok közti elválasztó időt. Az mitől lehet?
(U2 - Rattle and Hum -> koncertlemez amúgy)
-
Ja és a Teac-ről még:
Amit vettem, azt 2002 novemberében gyártották és már a legfrissebb 1.0H firmware volt alapban beleégetve.

Előzmény: version9 (6687)
version9 Creative Commons License 2002.12.31 0 0 6687
a serceges valszeg az mp3ba volt am, a grab-ban lehetett gáz.
Előzmény: kaktusztea (6686)
kaktusztea Creative Commons License 2002.12.31 0 0 6686
Én karácsony előtt pont ilyen Teac 40x-es (CD-W540E hogy pontosak legyünk) után kajtattam, de nem volt sehol. Aztán az utolsó pillanatban a User's-ben volt m;g 15(!) darab. Gyorsan odarohantam és most én is egy Teac boldog tulajdonosa vagyok.
Kipróbáltam a 40x-es audio-CD írást is és minőségi fejhallgatóval hallgatva - igaz mp3-ból (Lame) visszakódolva - szinte tökéletes volt. Az utolsó számban volt csak valami sercegés.
A 4x-es sebességnél pedig semmi hibát nem találtam.

Szóval nézd meg a fenti linket. Ott van a cím is (Bp, Teréz kőrút, asszem) meg minden.

Azért nézd meg, hogy holnap nyitva vannak-e.

Előzmény: blackhole (6685)
blackhole Creative Commons License 2002.12.30 0 0 6685
Csak abban reménykedtem, hátha tudod. Vagy valaki más.

A garanciával kapcsolatos félmondat pont a mistral miatt került be :)))

Kár. Útálok telefonálni. Na mind1.

Előzmény: Egoist (6683)
emp Creative Commons License 2002.12.30 0 0 6684
én is úgy tudom, pl. innen, a fórumból. csak nem értem. most digitális az a CD, vagy sem? akkor meg miért nem mindegy, hogy mennyi id? telt el két szomszédos bit felírása között? az asztali-CD technológia is teljesen digitalizált gondolom. mert ezen a ponton tudnék elképzelni némi "mégiscsakot"
az a baj, hogy annyi kérdésem lenne, amit nem merek ...
Előzmény: blackhole (6678)
Egoist Creative Commons License 2002.12.30 0 0 6683
Ez így elég fura kérdés. Egyrészt nem tom hol lax. Másrészt meg mivel nem vagyok eladó, sem bolttulajdonos, és az ismeröseim sem azok, elég fura lenne, ha most így kapcsiból megírnám hol találsz raktáron ilyet.

Két dolog (majdnem) biztos:
Mistral-ban van
nem ajánlott ott bármit is vásárolni

És még valami:
Olyan íróról nem hallottam, ami ne rontana audiót. Mind1, hogyan írsz. Én a Teac-kal még nem rontottam (11 audió CD), de mások már azzal is rontottak. Pedig mindent jól csináltak (szerintem legalábbis).

És azt se felejtsd el, hogy holnap félnapos nyitvatartás van a legtöbb helyen. Szerintem nézz meg néhány bolt telefonszámot a neten és kérdezz rá reggel. Aztán szállj ki oda, ahol van.

Üdv: Ego

Előzmény: blackhole (6682)
blackhole Creative Commons License 2002.12.30 0 0 6682
Kösz, akkor a típus megvan...tudsz olyan helyet, ahol van raktáron és a garanciának nem feltétele a szaxervízben beszereletetés?
Előzmény: Egoist (6681)
Egoist Creative Commons License 2002.12.30 0 0 6681
Én úgy tudom ebben az árkategóriában ö a legjobb.
Nekem is bejött.
Előzmény: blackhole (6680)
blackhole Creative Commons License 2002.12.30 0 0 6680
Ok.
Én is az adatstruktúrabeli különbséget hallottam, mint okot.
Akkor 40x Teac?
Előzmény: Egoist (6679)
Egoist Creative Commons License 2002.12.30 0 0 6679
Nem egészen.
De különbenis 4x -es írás azért elég tuti egy olyan eszköz esetében, amely 40x -esen is tud írni. Nem gondolod?

Egy audio CD, mint ahogy egy adat CD is, vagy jól van megírva, vagy nem :). A "nem" egyfajta audio-adatCD közti struktúrális különbségekböl eredö hibának köszönhetö (ha jól tudom). Hardver-szoftver összjátékkal szinte kizárható ennek a lehetösége.
Elég, ha a lehetö legkisebb sebességen írod az audiót, és az egyszreü CD-copy is hanyagolandó audio másolásához a legtöbb szoft esetében.

Előzmény: blackhole (6678)
blackhole Creative Commons License 2002.12.30 0 0 6678
Lehetséges, hogy tévedek, de úgy tudom, minél kisebb sebességgel íródik egy audiocd, a végeredmény minősége annál jobb lesz. Tévedek?
Előzmény: Egoist (6677)
Egoist Creative Commons License 2002.12.30 0 0 6677
1x-en írni tudó,/i>

Ezt az 1-et nem nagyon értem.

Előzmény: blackhole (6676)
blackhole Creative Commons License 2002.12.30 0 0 6676
Mivel nem a polfórum felírása volt a lényeges hozzászólásomban, megismétlem az érdemi részét:

Vennék
-holnap,
-1x-en írni tudó, vagy (audioíráskor) gyorsabban is (közel) azonosat produkáló,
-üzembizos,
-a garancia elmúltával magától nem széteső,
-20k-s árhatárt nem (nagyon) átugró
cdírót.

Hol tudnám ezt megtenni?

Előzmény: blackhole (6675)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!