Köszönöm a segítséget, még élőben én sem láttam, ráadásul nem is vagyok annyira hozzáértő mint itt sokan. De én is ezen gondolkodtam, hogy ez nem az a kategória amit hamisítani.
Nem ártana egy szerkezeti kép - de ezzel együtt ez az óra szerintem nem hamisítvány. Igazándiból túl egyszerűcske ahhoz, nem ezt a kategóriát hamisították...
Ha nem tudod megállapítani, hogy mi a hamis, akkor hogy nem bírod a hamis cuccokat? :))) Csak viccccc vót. Mondjuk kutyában engem is zavar... Ez nem hamis. De a szerkezetet is látni kellene - ez lesz a hozzáértők következő kérdése.
A képeket ide is nyugodtan felteheted, ne várd, hogy segítségnyújtás címszó alatt más próbálja veled felvenni a kapcsolatot...
A Certinákat általában ritkán hamisítják/hamisították, ahhoz nem voltak elég ritka-különleges órák, ha viszont valóban egy 20-30 éves óráról van szó (az sem derült ki, hogy kvarc vagy mechanikus), akkor az voltaképpen már egy modern darab, feltehetően valamilyen ETA szerkezettel - a G10-es kvarcokból például már láttam hamisítványt.
Szeretnék kis segítséget kérni tőlem rutinosabb óragyűjtőtől.
Lenne egy régebbi certina óra amit szeretnék megvenni magánszemélytől, kb 20 30 éves lehet ránézésre...
Honnét lehet tudni, hogy hamis vagy eredeti, (egyáltalán akkor már hamisítottak?)sajnos annyi rosszat lehet hallani, a hamisításról, ezért gondolkodóba estem, ha kapok egy mail címet elküldeném a képet az óráról.
Üdv ! Csak egy kérdés. Majdnem 3 éve nem jártam egy általam anno többször látogatott óra- ékszer boltba. Múltkor bementem körül nézni, mi a helyzet. Hát meglepödve láttam, hogy nem egy-két olyan modell van a vitrinben, ami már akkor sem volt új darab. Ilyenkor mi van, ha egy 6-7 éves, vagy még régebbi modell a nyakukon marad akkor azt bebukták ??
És ha már benne vagyok a kérdésekben, nem hagynám ki -bár nem ide tarozik-, de tudtok esetleg olyan helyet/üzletet, ahol Cartier ékszer eredetiségét meg tudják határozni?
Köszi a tanácsot. Meg nyitvatartási időben a WDL szervizt hívtam fel. Holnap benézek hozzájuk. Mit gondolsz, megfelelő háttérrel bírnak? Egyáltalán érdemes oda bemenni akar szerviz kérdésben?
És ha már a kedvencek bemutatása zajlik, akkor íme. Az első közel 2 ezer eurós árát még ki lehetne köhögni valahogy, de a második már fél vagyon a maga 32 ezer dolláros árával:D
Valóban van, de az legalább IWC és pár ezer euró az ára:D Az típusú óra kell, mint az Adriatica, picit hosszabb mutatókkal, és ne legyen aranyozott. Ja és a dátumablakot kihagytam. Az ára, max. 40 rugó.
Ez az óra is bejönne, de nem tetszenek a mutatók:( Olyasmi kellene, mint, amit mutattál.