Keresés

Részletes keresés

sziporka82 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 17184

Sziasztok!

Nem tudtok olyan helyet, mint mondjuk a Trófea, tehát korlátlan fogyasztás X Ft-ig, és mondjuk nem zár be éjfélkor, szállást is tudnak adni? Valszeg el kell majd szállásolnom néhány embert?

Köszi!

Tündi21!

Megvan még a 20%-os kedvezményre jogosító kuponod? Ha igen, húzhatok sorszámot rá? :) Köszi!

60 fős lagzinál szerintetek mekkora költségekre lehet számolni? Ami kilátásban van hely, ott a kaja elvileg 6000 Ft lesz/fő, de piára nem tudom, mennyit lehet számolni...

És teremdekorálásra? (lufik, stb, a falak ott rendben vannak, takarni nem kell semmit :) )

Köszi

Farthinggale Creative Commons License 2008.01.21 0 0 17183
Ezt tőlünk is kérdezték, na de csak statisztika miatt, mert gondolom, nem hagyatkoznának csak arra, amit az ügyfél mond, hogy pl. én nem vagyok házas, azt csak úgy nem hiszik el, hanem leellenőrzik. Mi is kisvárosban házasodunk össze, de minket nem ismer az anyakönyvvezető.
Ja, nagyon fontos! Időközben senki ne változtasson lakcímet, még ha vesznek is lakást, akkor se jelentkezzen át oda, mert a bejelentkezéskori adatoknak meg kell majd egyezniük a házasságkötés időpontjában fentálló adatokkal.
Nekem az volt a probléma, hogy megszereztem a doktorit, de csak a központi nyilvántartásba vetettem fel, plusz csinéltattam jogsit, mert az lejárt, és csak ott szerepelt a doktori. Erre a nő, mivel látta, hogy a központi renszerben benne van a doktori, a személyimben meg még nincs, nem tudta felvenni a szándékot...mintha csak más ember lennék a doktorival, s nem ugyanaz...akkor mi a fenének vannak a többi személyazonosító adarok, így pl. a születési hely és időpont, anyu neve. ha ezek megegyeznek a doktori nélküli személyemmel, akkor doktorival hogy hogy nem?
Szóval, ez se egyszerű.
Előzmény: kiscement (17181)
kiscement Creative Commons License 2008.01.21 0 0 17182
Akkor szegény Kivi kifogott egy hülye helyet. Lehet, hogy én is olyat fogok majd ki; ma kiderül...
Előzmény: tunde21 (17180)
kiscement Creative Commons License 2008.01.21 0 0 17181
Én is arra tudok csak gondolni, hogy max. létezik 1-2 ilyen elvetemült hely, azt' jó'van. Több ismerőssel is beszéltünk, akik a közelmúltban házasodtak, egyikük sem említett ilyet. Sőt, valahol még a hajadon/nőtlenségi igazolást sem kérték, hanem csak megkérdezték tőlük, hogy van-e gyerekük, másik házastársuk, ha nincs, akkor jó. Mondjuk ez kisvárosban volt, valószínűleg ismerték őket, vagy ilyesmi.
Előzmény: Farthinggale (17179)
tunde21 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 17180
Sikerült felhívnom őket, azt mondta a hölgy hogy bármelyiket, akár a születéskor kiállított születési anyakönyvi kivonatot is elfogadják - ez a VI. kerületi volt (Teréz körút 13.), ha esetleg valaki ide tervezi.
Farthinggale Creative Commons License 2008.01.21 0 0 17179
Na, hát ebben sincs egységesség, mert nálunk nem kértek frissített anyakönyvi kivonatot, az enyémet is 2001-ben álították ki, azt vittem be. Sőt, páromat ugyanitt anyakönyvezték, ezért neki még anyakönyvi kivonat se kellett.
Előzmény: kivi (17170)
messengerina Creative Commons License 2008.01.21 0 0 17178
Az frankó, azért utazzak 120 km-t? Munkaidőben...? Ez "persze" a kerületi honlapon a tájékoztatóban nem szerepelt. Mindkettőnk viszi ma a régit, vagy elfogadják vagy nem. Kész.
noesz Creative Commons License 2008.01.21 0 0 17177
nekünk sem mondták, kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak neked, megírod majd? köszi :)
Előzmény: tunde21 (17175)
tunde21 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 17176

szia, írtam Neked mailt!

Emese

Előzmény: Imora (17165)
tunde21 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 17175

ez f*sza ha így van!

Mi február 11-én megyünk jegyzőkönyveztetni, de nekünk nem mondták + a tájékoztatón sem szerepel, amit kaptunk..

Kollegáméknak tavaly volt a lagzijuk, és náluk sem kérték, csak az eredetit..

Majd próbálom őket elérni, hogy rákérdezzek, persze telefont ilyenkor nem vesznek fel...

Előzmény: kivi (17173)
kiscement Creative Commons License 2008.01.20 0 0 17174
Ejha:(
Jókat kaszálhatnak ilyeneken legalább:(
Előzmény: kivi (17173)
kivi Creative Commons License 2008.01.20 0 0 17173
Én sem akartam elhinni, lévén hogy minden hivatalos ügyhöz (bank, hitel, cégalapítás, stb.) elég a személyi. De a házasságkötéshez nem. Először csak a neten olvastuk ezt, aztán amikor először mentük be az anyakönyvvezetőhöz, akkor ő is elmondta.

Házasságkötés

A házasságkötés személyes jog, ezért a házasságkötési szándékot személyesen kell bejelenteni. Az anyakönyvvezető a házassági eljárás során az alábbiakat vizsgálja:
1. személyazonosságot
2. állampolgárságot (az állampolgárság meghatározza az ember személyi állapotát: magyar állampolgárra magyar hatósági eljárásban a magyar szabályok vonatkoznak)
3. cselekvőképességet
4. a családjogi törvényben meghatározott rokonságot
5. a házasulók családi állapotát.

Ennek megfelelően a házasságkötési szándékot a következő módon kell bejelenteni:
1. a házasulók személyes megjelenésével
2. érvényes személyi igazolványával (személyazonosító igazolvánnyal és lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal, Magyarországon lakó magyar állampolgár bejelentheti érvényes magyar útlevéllel és lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal; a 2001. január 1-től kiállított vezetői engedély csupán személyazonosságot igazol, magyar állampolgárságot nem, ezért a házasságkötés bejelentésénél azt elfogadni nem lehet)
3. 30 napnál nem régebbi születési anyakönyvi kivonatával
4. elvált, özvegy családi állapotát igazoló anyakönyvi okirat (30 napnál nem régebbi záradékolt házasság-, halotti anyakönyvi kivonat) bemutatásával (nőtlen, hajadon családi állapot esetén az Anyakönyvi Csoport nem kér külön igazolást, mert ezt a két családi állapotot ellenőrzi a központi nyilvántartás adatbázisában. A házasságkötések előtt az adatbázisban minden házasuló családi állapotát ellenőrzik az anyakönyvvezetők).

http://www.masodikkerulet.hu/hivatal/ugyintezes/ugycsoport/?doc4_op=detail&doc4_fid=11491&doc4_id=382
Előzmény: kiscement (17171)
kiscement Creative Commons License 2008.01.20 0 0 17172
Akkor Ti is helyszínkereséssel töltöttétek a hétvégét?:)
Előzmény: krina (17169)
kiscement Creative Commons License 2008.01.20 0 0 17171
Jézusom, ez komoly?! Frissíteni kell? Ne már...micsoda hülyeség ez...mert közben megváltozott a születési dátumom, vagy mi...?! (Amúgy egyszer, mikor mentem ki kf-re tanulni, oda is friss verzió kellett, meg fordítóirodában lefordíttatni, hitelesíttetni, meg minden; azt' a kutya se nézett rá...)
Ezt majd megkérdezem én is, nem akarom elhinni, még nem hallottam ilyet. Most akkor lőhetek el erre egy nap szabit, mert baromira nem Pesten születtem.
kivi Creative Commons License 2008.01.20 0 0 17170
Az anyakönyvi kell, de 30 napnál nem lehet régebbi! 2000Ft-os illetékbélyegért cserébe kiállítanak neked egy újat abban a kerületben, ahol születtél.

Ja, most írom a levelet, bocsi... :-)
Előzmény: messengerina (17168)
krina Creative Commons License 2008.01.20 0 0 17169
kiscement, köszi a véleményt. voltunk megnézni a kastélyt és eléggé lehangoló élmény volt, annyira elhagyatott és lepusztult szegény. nagyon szomorú, hogy nem költ rá a Gróf, pedig nagyon jó helyszín lenne.
Közben teljesen véletlenül megtaláltuk álmaink helyszínét és teljesen beleszerettünk, sajnos elég kevés infó van róluk a neten, bár mind totál pozitív, ez az erdőtarcsai Szent-Miklóssy kastély, valami gyönyörűség :)) és a mai látogatás után teljesen meggyőzött minket...
Előzmény: kiscement (17101)
messengerina Creative Commons License 2008.01.20 0 0 17168
Anyakönyvi: meg is találtam, ez gyorsan ment. :)
Előzmény: messengerina (17167)
messengerina Creative Commons License 2008.01.20 0 0 17167
Sziasztok!

Ma elméletileg rábólintottunk egy helyszínre (étterem). Holnap hívom az anyakönyvvezetőt, hogy mikor osonhatunk be időpontért. Az étteremben 6-7 szabad hétvége van májustól augusztus végéig, jó lenne rácsapni egyre, sürgősen. :-)

Egy kérdés: mi van, ha nincs meg az anyakönyvi kivonatom? (költöztünk...) Akkor nem is foglalkoznak velünk? Másrészt mire kell? Én tudom a személyi számom, egyéb adataim fejből, szvsz semmit nem bizonyít a papír. Mindenesetre azért nekiállok megkeresni, biztos, ami sicher alapon.
white_choc Creative Commons License 2008.01.20 0 0 17166

Hat az eleg turpis lenne ha ott allnek az eskuvom napjan es a fotos mondjuk elfelejtene eljonni :)))

De talalkoztunk a csajjal maxi aranyos volt, meg az en szofukar parom is ott otletelt, hogy milyen oruletes fotokat keszitsunk, Dunan evezes, meg bungee jumping is szoba kerult, ugyhogy bejott nagyon.

A te fotoid is szepek nagyon :))

Előzmény: totoo (17164)
Imora Creative Commons License 2008.01.18 0 0 17165

Szia Tunde21,

írtad, hogy találtál jó varrónőt, megtennéd, hogy leírod az elérhetőségét, vagy honlap címét? Illetve, ha nem gond, hogy nagyjából mennyiből fog így kijönni a ruha.

Köszi! :-)

totoo Creative Commons License 2008.01.18 0 0 17164
milyen turpisságokra gondolsz?

szakmai szemmel szerintem korrekt a portfóliója, azon túl meg szerintem az egyetlen, ami számít, hogy a személyisége szimpatikus legyen nektek.
Előzmény: white_choc (17161)
noesz Creative Commons License 2008.01.18 0 0 17163
Lehet, hogy van olcsóbb cer.mester :) mi beszéltünk még egy vőféllyel is, ő 5e kevesebbet kért
Farthinggale Creative Commons License 2008.01.18 0 0 17162
Nálatok hányan lesznek? Mi 100-an leszünk, és nekünk kb. olyan 1.200.000-300.000 ezer körül jön ki az egész. Ebben minden benne van. Én is kapkodok a mellkasomhoz. Nem gondoltam volna, hogy ennyire drága lesz.
white_choc Creative Commons License 2008.01.18 0 0 17161

Koszi Noesz :)) egyeztetek a jovendobeli elszegenyedett emberrel, hogy meg 55 :)))

szerintem elsirja magat a parom. Basszus mi mar elkerultuk az egy milliot...

A www.szaboivett.hu rol nem tudtok valamit???

Ugy nez ki, hogy holnap leelolegezzuk...

De jo lenne ha valaki hallott volna mar rola nehogy az eskuvon deruljenek ki a turpissagok...

Előzmény: noesz (17157)
white_choc Creative Commons License 2008.01.18 0 0 17160

szia Moira,

nagyon orulok, hogyha tudtam segiteni :)))

Majd ird meg hogy hogyan dontottetek...

Előzmény: Moira85 (17154)
tunde21 Creative Commons License 2008.01.18 0 0 17159

Mi hétfőn foglaltunkle egy zenekart, nekem tetszett nagyon.Riviera diuo a nevük (www.rivieraduo.hu), az egyik csóka szinti + ének, a másik szaxofon ill ének mikor nem játszik. Nálunk ők lesznek a vőfély-félék is, tehát ha lesz játék, tortavágás stb. ők koordinálják majd asz eseményeket, terelgetik majd a népet.

A zenekarvezetőnél voltunk (ez így elég hülyén hangzik 2 fő lévén), szimpi volt nagyon és lelkiismeretes. Kb. 350 esküvőn voltak már, tehát van tapasztalatuk bőven, főleg, hogy mikor milyen zenét kell játszani stb. Nálunk májusban lesz az esküvő, előtte egy hónappal talizunk majd, és összerakjuk a forgatókönyvet.

Árban is jók - 8 órára 80.000, 10 órára 96.000 (hosszabbítás: 8 ezer ft/óra).

Mondjuk ők pestiek, mondta h vidékre nagyon messze nem mennek, Fehérvár sztm még belefér.

Előzmény: szemirah (17158)
szemirah Creative Commons License 2008.01.18 0 0 17158

Sziasztok!

Tudnátok nekem ajánlani egy jó zenekart, minimum 2 fő kéne (de jobb lene több), ha lehet legyen szinri, dob, harmónika v. szaxi.

Augusztus 9-én lenne az esküvő, Székesfehérváron.

Köszi 

noesz Creative Commons License 2008.01.17 0 0 17157
A ceremóniamester feladata ugyanaz, mint elődjének, de megjelenése, viselkedése és kommunikációja már igazodik a városi környezethez és elvárásokhoz.

A ceremóniamester - jó esetben - nem főszereplő, sokkal inkább amolyan "földi utaskísérő", aki ha kell, irányítóként, ha kell szónokként, de sokkal inkább háttérből a szálakat összefogó "villámhárítóként" tevékenykedik az esküvő során.

A ceremóniamester dolga, hogy átvállalja a párra nehezedő feladatok egy részét, hogy helyettük kommunikáljon, hogy tudja, mit reagáljon, ha a zenekar túl sok pihenőt tart vagy ha leborult a konyhában a torta a tálcáról. (ceremoniamester.dnt.hu)
noesz Creative Commons License 2008.01.17 0 0 17156
Nálunk ceremóniamester lesz, 55e kerül, a szertartás kezdetétől lesz velünk egészen éjfélig :)
Előzmény: white_choc (17152)
MissEarnshaw Creative Commons License 2008.01.16 0 0 17155
Egyetértek. :)
Mi kb 50-en voltunk és bár nem vagyok az a partyarc :D, nagyon jó kis bulit hoztunk össze, sajnáltam volna, ha kimarad az életemből. Az egész esküvőből egyébként pozitívan jöttünk ki pénzügyileg. Mondjuk mi a pénzkérést úgy oldottuk meg, hogy a meghívóra ráírtuk, hogy ajándékok ügyében hívják a szüleinket, akik tapintatosan közölték, hogy miután 4 éve együtt élünk, paplant ne vegyenek... :D
Előzmény: tunde21 (17146)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!