Azert, hogy nevessunk, de ne kinevessunk, sirjunk, de ne rikassunk, vitazzunk, de ne veszekedjunk. Hogy meseljunk, elemezzunk, kibeszeljunk, segitsunk es talalkozzunk. Oregnek, fiatalnak, dolgozonak, haziasszonynak, ujnak, es foleg reginek, itthoninak es kulfoldinek. Felvetel kerese: mikoltekkukacgmailpontcom
Topikszabályok a 0. hozzászólásban.
Akkor ugorj át az szmk fórumba, van ott egy topic, ahol Szakbarbár mindenre válaszol neked és biztos ad egy linket, ahonnan kinyomtahatjátok ezt a nyomtatványt. MIndjárt belinkelem.
Valóban, a GYES-t a MÁK-tól kapja, és pici cégről van szó, nincs külön TB-ügyintéző, aki eligazítaná (csak egy könyvelő van megbízva mindenféle ügyek intézésére).
Az "én időmben" nem volt ilyen gond (meg gondolom, nagy cégeknél most sem) , szóltam, hogy mi az ábra, és mindent elintéztek flottul.
nem mindenhol ilyen egyszerű. Mert lehet, hogy a Tgyást a munkáltatótól kell igényelni, a gyest meg a MÁK-tól kapja. De ha mindkettőt a MÁKtól kapja, akkor sem biztos, hogy a két illetékes beszél egymással :)
Na jó, de ha beadja a tgyást igényló lapot, akkor a munkaügyön (vagy az az ügyintéző, aki ezt teszi) csak szólnak neki, hogy még mit kell kitöltenie nem?
Sziasztok! Remélem, van valakinek ügyintézési tapasztalata...
Lányomnak egy kis cégnél van munkaviszonya, kapja a GYES-t "egyeskére", és 2 hete megkezdte szülési szabadságát (már csak két hét, izgi :))). Le kellene mondani a GYES-t, de nem találunk ilyen nyomtatványt. GYES-igénylő meg családipótlék-igénylő nyomtatvány van, GYES-lemondót nem találunk. Szerintetek van ilyen, csak bénák vagyunk? Vagy csak egy egyszerű levélben kell lemondani?
Nem róluk beszélek, magamról. Van egy helyzet, dönteni kell...ott...mert nincs idő böngészgetni meg szaladgálni...felülbírálom az orvost mondjuk mert úgy gondolom csak kisérletezik...aztán a gyerek megpurcan...és akkor úgy éljem le az életemet hogy ha hagyom az orvost csináljon amit jónak lát lehet hogy a gyerek megmarad...
A többségnek nem nagyon van. És különben is, ha többféle vélemény van, kinek hiszel? Egy teljesen laikus nyilván annak, aki a számára kedvezőbbet mondja, de mi van, ha az téved?
Akkor a gyereknek annyi. Túl azon, hogy marhára sajnálnám szegényt, megszabadul a hülye szülőktől, a szülők meg elgondolkodhatnak, hogy akkor most hogy lett volna jobb. Minden esetre abban is van igazság, hogy az orvosok szeretnek kísérletezgetni feleslegesen. Na de ennek a kiszűrésére találták ki, hogy meg lehet keresni másik orvost. Igen ám, de én az a fajta gyanakvó vagyok, aki úgy gondolja, hogy az az orvos pontosan tudja, hogy ilyen súlyos esetben ki a konkurenciája, akinél azonnal leadhatja a drótot. Legfeljebb együtt írják a könyvet, naccucc.
Hát ha végül is nem volt alkalmuk semmi rosszat tenni, akkor az igazán feljelentgetős Amerikában sem lett volna semmi esélye elmarasztaltatni őket... De még a tényleg megtörtént műhibákat is nagyon nehéz bizonyítani, itt ráadásul az ítéletek sem éppen kielégítők.
Te linkelted be a cikket, mi a faszt értsek alatta, ha nem azt amit írva látok? A gyereknek pacemacer kéne, mert szívritmus zavarai vannak, anélkül többször megáll a szve, de a szülők inkább figyelik és x alkalommal ujjáélesztik. Mi lehet még emögött?
Egyébként én is azon gondolkodtam, hogy meddig van joga ehhez a szülőnek. Nem is olyan régen indítottak eljárást egy szülőpár ellen, mert a kötelező oltásokat nem adatták be a gyerekeknek. Pedig ott elvileg kisebb a kockázat. Fene tudja. Én nem értem az ilyen szülőket, de ítélkezni se akarok felettük.
zsombikám, én egyet értek veled abban, hogy a saját gyerekemmel ezt csinálnám
biztos nem vállalnám be a kockázatot, mert nem vagyok én isten, nem lehet 100 %-ig minden pillanatban észnél lenni
én csak azt írtam, hogy a konkrét esetet nem elsőkézből ismerjük, így lehet, hogy nagyon meg vagyunk vezetve (persze az is lehet, hogy nem, de ezt meg ki tudja)