Keresés

Részletes keresés

kerya Creative Commons License 1999.12.24 0 0 261
En is Virginiaban, McLeanben, DC mellett.
En is szomszed vagyok. :)
Mr Spock Creative Commons License 1999.12.24 0 0 260
Kedves Tibor Arato,

Szoval ithol Virginiaban fogunk unnepelni.

Szomszed? En is Virginiaban elek, a nagyon southwest csucskeben.

Gabor

Előzmény: Tibor Arato (259)
Tibor Arato Creative Commons License 1999.12.24 0 0 259
En Nashville ben az OPRYLAND HOTELBAN toltottem
ket karacsony. A karacsonyi dekoracio ami ott van
nincs sehol a vilagon.A musorok is kitunoek.
Mindenkinek ajanlom; A COUNTRY CHRISTMAS IN OPRYLAND.
2,883 guest rooms,85 meeting rooms,5 ballrooms,
15 restaurants,30 retail shops,10 lounges and
3 swimming pools,the world famous Opryland Hotel
is the largest combined hotel-convention center
under one roof in the world.
4.5-acre inddor garden with winding river and
40-foot waterfall under a two-and-half-acre skylight.
Sajnos ebben az evben nem tudok menni,mert megigertem a lanyomnak, hogy TOLTOT KAPOSZTAT
fozok,az Amerikai baratoknak karacsonyi ebedre.
Szoval ithol Virginiaban fogunk unnepelni.
>>>Sky<<<
kerya Creative Commons License 1999.12.24 0 0 258
A karacsonyfa mar majdnem ket hete fel van diszitve, ezert mar szinte hozzaszoktunk.
A hazak teljes fenyben (nem is tudom, hogy lehet aludni, ha ennyi ego van a hazakra felteve).
Ja, es a zoknijaink is ki vannak keszitve.
Allitolag a gyerekek holnap a nappaliban alszanak, majd meglatjuk...
Mindenkinek nagyon kellemes karacsonyt!
jerico1 Creative Commons License 1999.12.24 0 0 257
Nem hinném hogy brit lett volna, pillanatnyilag az Isten háta mögött lakunk, kizárt dolog, hogy ide normális emberek tévedjenek.
Mint ahogy KunG is mondta, elhagyjuk a terepet, úgyhogy Kellemes karácsonyt és Boldog új évet kívánok én is!
KunG Creative Commons License 1999.12.23 0 0 256
Sziasztok!

Tanulmanyainkat befejeztuk Quebecben, indulunk szilveszterezni New Yorkba, aztan a csapat kettevalik, egy reszuk Miamiba megy, mas reszuk Torontoba. En januar 19-en erek Budapestre Miamibol, majd meselek.

Kellemes karacsonyt es boldog uj evet mindenkinek!

KunG

istvanu Creative Commons License 1999.12.23 0 0 255
Sajnos meg nem jartam USA-ban, tehat egyenlore, amerika = ?

istvanu

Mumu Creative Commons License 1999.12.23 0 0 254
Ugy latszik a gyermek porazon tartasa britt szokas(lattam majd minden dominiumon.Igy elkepzelni nem valami szep de vannak praktikus oldalai is.Paradoxon de a gyerek szabadabb ,jobban e meszebb mozoghat,van egy erzese hogy egyedul van,megis vecxelem alatt.De gustibus non disputandum...
Kivancsian varom karacsonyi meginkabb szilveszteri beszamoloitokat Amerikabol...Mulassatok jol.Aldott karacsonyt.
aBitang Creative Commons License 1999.12.22 0 1 253
Kedves Jerico!
Én ha jól emlékszem Angliában találkoztam ezzel a jelenséggel (mármint, hogy a gyereket pórázon vezetik) és nagyon nem tetszet. Hogy hol volt előbb azt nem tudom, de szerencsére én Amerikában még nem láttam ilyet. (Remélem a Te esetedben is csak valami eltévedt angolról volt szó.)
Előzmény: jerico1 (252)
jerico1 Creative Commons License 1999.12.22 0 0 252
Halihó!
A nagy karácsonyi bevásárlás közben láttam egy nôt, aki PORŔZON (!!!) vezette gyermekét. Na, erre varjatok gombot!

Voltunk egyetemi évzáró bulin és kb. 1-1.5 órán át "bi-bap" meg hasonló (otthon pl a Cotton Club Singers ad ilyet elô) zenék mentek. Elôször nagyon meglepett, aztán már tetszet és poén is volt.

Mumu Creative Commons License 1999.12.21 0 0 251
Kedveseim,ez egy olyen jo tarsasag itt hogy csak meg kell szolalni mar csurog az informacio,mindig van valaki aki valamit tud.Alaszka ,atraktiv lehet.Csodalom KunG-ot aki elmert indulni(ugy ertetem)stopal Alaszkaba .Ez igen.Biztos erdekel itt valakit,hogy jottel ki a penzedbol,mit lehet tenni egy olcso Alaszka tripert.
Kedves ch.koszonom amit irtal.Persze Neked igy jobb magyar baratal ami akkor erdekelt volna (de nalad nem aktualis)hogyan ismerkednek az amerikai fiuk, mi a szoveg.En soha sem fogom mar megtudni mert oreg manus vagyok.Ezert a kerdes.
Jerico,mindenut csak komerszet talalsz most.Azt hiszem alig csinalnak barmilyen nyelven egy ertekes filmet:talan nincs ra olyan kereslet mint valaha volt.Nem tudom.Ezt megint generacios kerdeskent kezelem,igy lehet hogy csak Ti tudtok ra valaszolni.
Kedves gsz,megprobalom megszerezni a konyvet.
Kerdves Zambo,milyen jo europai filmeket lattal Torontoban es mennyi ido utan.Volt-e erdeklodes utanuk vagy csak egy par lelek lezengett ott.
gsz Creative Commons License 1999.12.20 0 1 250
Nekem nem jelent sokat Amerika, mert csak nagyon rövid időt töltöttem ott. Viszont ottjártamkor vettem egy könyvet:

Bill Bryson: I`m a Stranger Here Myself

Ez egy olyan író műve, aki Nagy-Britanniában töltött 20 év után tért vissza az Államokba, angol feleséggel, gyerekekkel. Azt hiszem a címe sokat elárul. Nagyon szórakoztató olvasmány, rövid történetek, gondolatok, irónikus humorral fűszerezve.

ch. Creative Commons License 1999.12.20 0 0 249
Kedves Mumu! Egy idore kicsit kileptem a netezesbol, de ismet itt vagyok! Szoval, kerdesedre valaszolva: HOGYAN FOLYIK AZ ISMERKEDES A TANCPARKETTEN? - Mit szolnak az amcsi fiuk, ha megtudjak, hogy magyar vagyok? Orulnek, erdeklodnek, stb. Ha gordulekenyen megy a tarsalgas, nem foglalkoznak azzal, milyen nemzetisegu vagy. New Yorkban vagyok, ez egy hatalmas Babilon, annyifajta nep el itt, hogy mar semmin nem csodalkoznak. - De hozzatennem, nem ismerkedek a tancparketten, hisz van egy baratom, aki tortenetesen magyar, de azert meg-megszolitjak az embert mashol is, utcan, a parkban kutyasetaltatas alatt, stb. - Viszont az vettem eszre, ha egy ferfi megszolit egy not, az nem feltetlenul ferfi-no parbeszed, hanem ket ember szovaltasa. Nem kell felreerteni, ha egy ferfi mosolyog egyet es szol ket szot! Lehet, hogy csak kozolhetneke volt es pont egy lany jart arra!
Előzmény: Mumu (205)
jerico1 Creative Commons License 1999.12.20 0 0 248
O.K. rohanok!
Szerintem otthon nem csak kommersz amerikai-t vetítenek, nem a Plázákba kell moziba járni.
Egyébként, (Mumu), kb. három hónap alatt egy francia vígjátékot nyomtak, de ahhoz nem volt kedvünk, sz'al elég rossz a felhozatal francia filmekbôl is (vagy csak én lakom túl eldugott helyen???).
Előzmény: Zambo (244)
Tibor Arato Creative Commons License 1999.12.20 0 1 247
A lanyom es ferje,voltak egy 10 napos turan
Alaszkaban. Repulovel,vonattal meg hajoval
utaztak.Sok szep elmenyt meseltek.
Rengeteg videot is hoztak.Fenykepeztek a balnakat
meg a jeg torlodas a gelcserekrol zuhanik a
tengerben.Ezert engem is nagyon csabit Alaszka.
A termeszet csodait lehet ott latni.
syrius Creative Commons License 1999.12.20 0 0 246
Én már ábrándoztam róla, de milyen munkát találnék? Ott is olyan szigorúan veszik a papírokat? Elvégre az is USA, még ha Orosz föld volt is valaha. Ha ma is az lenne nem biztos hogy oda vágynék, de a szép tájak rám is nagy vonzást gyakorolnak.
KunG Creative Commons License 1999.12.20 0 0 245
Sziasztok!

Na, irok par szot Alaszkarol. Eloszor is, nagyon-nagyon szep. Hatalmas erdok, havas hegyek, fjordok, gleccserek, rengeteg vadallat. Masodszor, eleg kevesen laknak ott, ugyhogy nagyjabol az Anchorage-Fairbanks uton bonyolodik a kocsiforgalom vagy 90%-a. Ebbol kovetkezoen vannak olyan utak, ahol felorankent-orankent megy el kocsi. Ennek a stoppolas szempontjabol szamomra eleg nagy jelentosege volt. Neha eleg felelmetes tud lenni, ha csak mesz-mesz egy hatalmas egybefugo erdon at, tobbszaz kilometert, es felorankent jon szembe valaki. Altalaban nagyon kedvesek es nyitottak voltak, valoszinuleg a hosszu, hideg telek osszehozzak az embereket kis kozossegekbe, ahol egymasra vannak utalva. Annyira kedvesek voltak, hogy peldaul beneztem egy szabadteri lacazsutodebe, csak hogy korulnezzek, erre odajott a szakacs, elkezdtunk beszelgetni, es egy komplett vacsorat kihozott nekem teljesen ingyen. Nagyon konnyen felvettek (na jo a kanadai hatarnal vartam fel napot), meg egyedul utazo nok is. Mindenkinek nagy kocsija van, szinte csak terepjaro, ha nagyon szakadt akkor is van benne egy 4000-es motor. Mindegyikbol log ki elol a konektordugo, mert a tel olyan hideg, hogyha nem dugnak be a parkoloorakon talalhato dugoba, akkor megfagyna a motor, es a gumik odafagynanak az aszfalthoz. Nekem szegenyebbnek tuntek a kanadaiaknal, de mindnyajan szerencsesnek ereztek magukat, hogy ott elnek. Szinte csak country zene megy minden adobol, szoval, ha nem szereted, veged. Nagyon szeretik Alaszkat, es sokat jarnak a termeszetbe, legalabbis nekem igy tunt. Szoval, ha valakinek csak megfordult is a fejeben, hogy oda kellenne menni, az menjen!

KunG

Zambo Creative Commons License 1999.12.20 0 0 244
Csak a rosz es jokomersz amerikai filmeket viszik Europaba az igazi jo amerikai es kanadai filmeket-nem.Ha tobb jo europai filmet akarsz latni gyere at Torontoba!
Előzmény: jerico1 (230)
Mumu Creative Commons License 1999.12.19 0 0 243
Kedves Devon,en Las Palmasban voltam,tobbszor is.Persze hogy erdekes bar ugye mas torvenyek uralkodnak ott.Inkabb angolok es nemetek,nyugdijasok vilaga.Persze nyaron egesz mas.Szep elmenyeket hagyott hatra.
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.19 0 0 242
Egy kicsit off
Mumu
Te voltál már Tenerifén??
Az se semmi egy hely, én most nyáron voltam és ha nem is amerika, de nagyon cool.
Mumu Creative Commons License 1999.12.19 0 0 241
Kedves devon,jo hogy igy gondolkozol,de lehet ezt az oroszoktol valo felelem nelkul is,mert nem hiszem hogy a kovetkezo generaciok eletebe mar valami szerepuk lesz meg.Vedd meg ,most adtak ki a konyvet:Elizabeth Roberts:Miert nem birjuk a ruszkikat,Pannonica Kiado.Kulonbben ugyanolyan cimmel Miert nem birjuk az amcsikat is megmondja a velemenyet.Minden szubjektiv...
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.19 0 0 240
My számomra az isten, csak kár hogy nem oda születtem.
De remélem a gyerekemet már sikerül átkonvertálni oda, jó messzire az oroszoktól.
Mumu Creative Commons License 1999.12.19 0 0 239
Kedves disp,te rosszalkodsz,ejnye bejnye.
Kedves Tibor es virge3d,Friesland megvan osztva Holland es Eszaknemetorszag kozott,Kiel felett es korul.Ott egy tajszolast beszelnek(Plattendeutsch) ami a nemet nyelvhez es kulturahoz tartozik.Koszonom az informaciot.
Tibor Arato Creative Commons License 1999.12.19 0 0 238
Koszi >virge3d<
virge3d Creative Commons License 1999.12.19 0 0 237
Hollandia (Nederland, Niederlande stb.)
Előzmény: Tibor Arato (236)
Tibor Arato Creative Commons License 1999.12.19 0 0 236
Megtalaltam FRIESLANDet a szotarban.
FRIESLAND providence of the N NETHERLANDS
on the North Sea.
Ott kezdodot a Mennonites Sect.
OK. Melyik orszag a Netherlads ?
MERRY CHRISTMAS TO YOU.
disp_ Creative Commons License 1999.12.19 0 1 235
Mit nekem Amerika azt mondod jó hely?
Attol hogy yenki vagy nembiztos hogy yo fej.
Egyetlen hely van ami a pálmát elviszi
Ez pedig nem más mint Rátót city.
(Sub Bass Monster : Gyulafirátót)
Mumu Creative Commons License 1999.12.19 0 0 234
Koszonom a pontos valaszt kedves Tibor.Nemet eredetuek mert a hivatalos nemet TV(ARD) egy par 3eve riportot kozolt az amishok egyreszenek probalkozasarol hogy visszaternenek Nemetorszagba,de nem sikerult az integracio itt.
Tibor Arato Creative Commons License 1999.12.18 0 0 233
Valasz Mumunak. Az amish elszakadt a Mennonitestol
A Mennonites sect fonded in the 16th cent. by
Menno Simos in Friesland. Protestant Kereszteny
sect. Az Amish elszakadt toluk a 17. szazadban.
Jacab Ammon volt az Amish founder.
Az Amish nem eskuszik meg semmire, nem keresztelik
meg az ujszulottet,megtagadjak a katonasagot es
nem valalnak semmifele politikai beosztast.
Favor plain dress and plain living.
Aszt nem tudom, de lehet hogy Holland vagy Nemet
szarmazasuak.
Az adatok a lexikonbol hivatalossak.
Udv. Tibor

Tibor Arato Creative Commons License 1999.12.18 0 0 232
AZ NEKEM AMERIKA, HA OTHOL MARADTAM VOLNA MAGYAR
ORSZAGON 1956 BAN AKKOR MART BISZTOS NEM ELNEK.
>>>Sky<<<

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!