nekem a csere nem oldotta meg, ugyanazt csinálja továbbra is, mint a kollégának. Ha lesz rá keret elcsoszogok Vargamunkához, megpróbálja a vezérlést az injektorokkal összehangolni, mert lehet az a gondja. Nekem sem a gyári van már benne...
Nem tartom arany középutnak a 205-ös méretet. Mert az uj 205-ös és a 215-ös között 1000-1500Ft a különbség.Én a helyedben meggondolnám a "vanyek82" álltal ajánlott Új Barum Vanis2 195/65 -16C gumi vételét.Az olcso gumik közül elég jó és egy 20-sal olcsobban kapnád mint ha gumisnál vennéd a szettet.Jó használt is 14-17ezer körül van.
Köszi a hasznos infókat.Akkor az arany középút a 205-ös?Én évi kb.10 000-et megyek vele tehát sokáig jó lenne a jó minőségű használt is.Most újra nincs keret azért lenne ez.Jó használtat hol kaphatok?Nincs bevált kereskedő?
Az ajton 3 méret van gyárilag megadva: 195/65R16C, 205/65R16C, 215/65R16C .Ezek közül a legolcsobb 195/65R16C.Ha használtat veszel csak valami minőségit(Michelin,Continental,Bridgestone) .Mondjuk én most vettem új Michelin 215/65R16C-t.Elkell dönteni mennyit akarsz menni egy garniturával.Ha sokat akkor csak a Michelin jöhet számitásba.Árut is szálitok a kocsival és 120-130ezer km-t birnak. a többi gyárto gumijai 50-80ezer km között.Volt kirivo eset amikor bejött a Pirelli Crono (téli) széria az 22ezernél kukába került.Olcson jutottam hozzá(leesett a kamionrol :D )Többet soha.Közel 3,5millio km után van tapasztalatom a gumik terén.Ezt személy és kisárúszállitóval tettem meg.
Nekem is mint karimamának gumiméret parám van.Amivel most vettem az autót(2003 kisteher 100dci)az kuka de hiteltelen méret.Eddig már háromfélét olvastam a neten mert szeretnék rá venni használtat de nem agyonhasználtat.Mit tanácsoltok hol nézzek és milyen méretet?Álltalános használatban és nem túlzott terhelésben van az autó.
A kocsi egy Citroen Xsara kombi és ugy kell terveznem,hogy majd valamikor megy bele egy nagyobb erősitő,meg egy mélynyomó. A táp kebelt már ahhoz igazitottam,hogy azt már nekelljen cserélni.
Ha tudod,hogy kell ezt az erősitőt beállitani meg köszönném.
Szia, köszi, 1120-22 hiba akkor rendben van, mert mikor üzemmelegen hullámzott az alapjárat lehúztam a gázpedál stekkert, nem változott semmi, aztán visszadugtam, nyugtáztam, az akkor rendben van az a két hiba, hazaérek és felhívlak, előre is köszönöm varga bácsi, ja, meg olyan is van hogy sima alapjárat, aztán fogja magát és megemelkedik 300-at, utána visszamegy alapra, mégegyszer köszönöm, laller
Viszont egy gépkocsiban nem igen hiszem, hogy 5-6 m-nél több tápkábel kellene, hacsaknem valamilyen kisbuszról beszélünk.
Ezen a távon- még ha 2*50W-os erősítőt durva számolással is 150W-nak veszem, az ehhez tartozó áramfelvételt 12,5A-nek- 8 mm2 bőven elegendő. Ha itt esik a feszültség akkor az már akku probléma.
Az átvezetéseket és rögzítéseket meg elfelejtettem. De jogos.
Az általam belinkelt HERTZ erősítönek a saját biztijei 40A-osak. Az összesen 80A,ráhagyva tartalékot is 100A összáramfelvétel. Na ehhez már lehet, hogy kellene a hegesztőkábel! :-))) Kondi biztosan.
Régen a Humma/Emma szabálykönyben volt egy nagyon jó táblázat ahol a teljesítmény/ max áram felvétel és távolság függvényében meg volt határozva a min szükséges kábelkeresztmetszet.
(mert fesz esésre kell méretezni a kábel hálózatot és a "160A-es kábel" nagy hossz esetén kevés, míg rövíd távon meg bőven sok 160A-re)
Tehét kábel átmérőhöz tudni kell az erősítők össz max áramfelvételét és a teljes kábelhosszt.
Amúgy ahogy csipike írta.
Van még egy fontos dolog az pedig a szigetelés, rögzítés!
Fontos, hogy nehogy kidörzsölődjön a kábel szigetelése!
Tápkábel ehhez a teljesítményhez 6-8 mm2 is elegendő.
A biztivel meg menj lejjebb 20A-re 100W-hoz rengeteg a 40A. Egyszerűen számolva is 480W-ra elég.
Meg te is nyugodtabban alszol. :-)))
Azért írtam, hogy egyszerűen számolva, mert a dinamikacsúcsokban az erősítő képes jóval nagyobb áramot is felvenni, igaz, ez rövid ideig tart. Nagy teljesítményű rendszereknél ezért tesznek be az erősítő tápcsatlakozójával párhuzamosan egy 1, 1,5 Farad-os kondenzátort. Ez nem hagyja leesni a feszültséget. (500W-tól fölfelé érdemes, egyébként nem.)
Yura!
Ha van még kérdés, csak bátran!
Pár rendszert már összeraktam, még működik mindegyik!
Az én autómban egy Pioneer AVH-P5900DVD fejegység van, 4 db Phase Evolution (már nem kapható) hangszórószettel és egy JBL Basspro-2 subláda. Nem rossz, de a Golfot meghallgatva a mesébe nincs hozzá. Szóval fejleszteni akarom.
Új Barum Vanis2 gumi 195/65 -16C 2012-50.heti gyártású. 4db - 85eft, 2db Gilsaved szintén ebben a méretben 2E km-t futottak újszerű állapotban 30E ft a kettő.