Aga, írnál arról, hogy az AF a két gépet (D3s vs D800) összehasonlítva mennyire jól használható mozgó témánál (sport)?
A D700-ról gondolkozom felfele váltani, és bár először a specifikáció alapján nagyon nem tetszett a D800, a dinamikája, a felbontása (abból adódó utómunka-lehetőség, pl. zajszűrés, crop), és kicsit a videó megcsiklandozott. A D3s a másik jelöltem. Ha a kettő között AF pontosságban, sebességben és követésben nagy a különbség (különösen, ha esetleg a D700-at sem hozza), akkor a D800 számomra kiesik.
Sajnos sokan majd csak ezután esnek pofára, de nem kicsit. Én is megtettem, de kb számítottam rá, így a kezem már az arcom előtt volt :D Q9400 @2.6Ghz Quad CPU, 8G ram, SSD + Sata a gépem konfigja ami ha nem is a legmodernebb leggyorsabb, de azért annyira nem szar. Nos, 12mpx-en úgy hellyel közzel el tudtam vele dolgozgatni. Néha (pl zajszűrés) eldolgozott egy 15-20 másodpercet a gép, de a szódával elmegy kategória volt még nagyobb képmennyiség mellett is.
harmadold a sebességet... gyakorlatilag olyan szinten meghúzza a gépet, hogy döbbenet. LR4-be a képek beimportálása kb 20mp / kép CSAK A BEOLVASÁS! és nem kártyáról, hanem hdd-ről.
Köszi, de igazán nincs mihez. Amikor az első infók napvilágot láttak, bizony gondolkodóba estem, hogy a Canon MkIII annyival jobb lesz magas ISO-s zajban, hogy kénytelen leszek márkát váltani. De látva az eredményt, már meg se kellett néznem a másikat, mert tudtam, hogy ez nekem megfelelő. Aztán amikor kiderült, hogy mennyire kicsi az előnye a MkIII-nak ezen a téren, akkor végképp nem volt kérdés a dolog.
AW-sekkel beszélgetve nem ez derült ki. 12800-on csinaltak allitolag fotót sötétben és totál zajmentes volt. Sajnos amikor mentem épp egy darab sem volt pedig összelőttem volna 3s-sel, de majd legközelebb :)
Nagy duzzogva, szőrébe én is elcserélném, de két bejáratott D3s-t nem adnék egy új D4-ért, ha az árakat veszem alapul. Ha a műszaki tartalmat és az első tapasztalatokat nézem, akkor max. harmadával jobb a D4. Ez alapján felállítható az az axióma, miszerint majd a nagyobb mennyiségben megjelenő használt D4-ek árai le fogja verni a D3s használtpiaci árát, de most egyenlőre úgy tűnik, hogy felhúzták :) Talán, ezért is veszi ki a Nikon a portfólióból.
Nemkelllll ! Nekem egy D300-szerűen robosztus profi vázba épített 16-18 mega felbontású DX vagy FX lapkás gép kell. 24mp szvsz DX-en sok, az gyakorlatilag FX-en 54 mp-nek felel meg ...
Gratulálok a "teszthez", ami noha nem teszt ahogy írtad is, de az eredmény mégis összehasonlítható. Nagyjából hasonló eredményt vártam és erősen meg is lepett volna, ha nem csak egyparaszthajszál a különbség a 2 gép között. Úgy gondolom egyik gyártó sem engedheti meg magának, hogy sokkal gyengébb legyen a kb azonos kategóriába sorolt (egyébként jelentősen más) gépe, mint a "konkurencia"
D4 / 1Dx esetében inkább kiváncsi leszek a zajtűrésre, mivel ott nem olyan nagyok a felbontásbeli eltérések, a paraméterek viszont igen.
Szintén egyet kell értsek veled abban, hogy a döntés 5d3/800 esetében leginkább szubjektív lesz, illetve a meglévő obipark fog dönteni.
Sziasztok! Én is olvastam azt az ominózus tesztet, amelyről alább vitatkoztatok. Nem tetszett, főleg az, amit a D800 dinamikájáról írtak, hiszen már ismeretében voltam ennek a cikknek. Mivel másnap a Fotoplusnál akár egyidőben i megnyomkodható volt a két gép, egy haverral (Canonos) elmentünk megnézni őket. Nem tesztet akartam csinálni, pláne nem ellenőrizni az említett írás hitelességét, inkább csak "érzéseket" gyűjtögetni a két gépről.
Azért mert magy konkurenciája lenne a D4-nek. Őszintén szolva ki az a hülye, aki D3s dupla árért vesz D4-et? Na jó. 1et ismerek de ott csak a felirat a lényeg :)
Abban reménykedem, hoyg a sok gazdagcsávó megrendeli a D4-et és szépen eladogatják a kevés expós D3S-eket. nekem. :-) Ha nem, akkor várok tovább a D400-ra vagy a D700 valódi utódjára. Többfelé olvastam, hogy előfordulhat, hogy a D4 szenzorát valami D700X-be esetleg felhasználná a Nikon.