Nem igazán értem, hogy mit szeretnél. Ha csak annyit, hogy a laptop képét a TV-n lásd, ahhoz nem kell sem Wifi, sem WMP, sem Media Center. Egyszerűen kösd a TV-t a laptop külső monitor kimenetéhez (VGA/DVI/HDMI, amelyik éppen van rajta).
Csak egy gyors kérdés: Ha összekötöm a WMP-vel a laptopot, meg a TV-t wifin, akkor a monitoron lévő képet ki tudom vetíteni a TV-re? Ergo tudok minden mást is csinálni a Laptopon, amit a TV-n látni fogok? Először csak billentyűzetet akartam venni hozzá, de Magyarországon a Sony NEM forgalmaz billentyűzetet a smart TV-ihez... Valamint win7-et használok, amiben van egy Windows Media Center, lehet hogy azzal kellene megpróbálnom összekötni a laptopot?
A kérdésem, hogy Sony W650 tévén miután telepítettem a serviiot látja a tévé a mappákat, de a filmeknél csak sampleket jelenít meg kivéve egy x264 állományt amit le is játszik. A többi mappánál csak kiírja, hogy nem található. Mindent telepítetem /remélem/ és beállítottam ahogyan kell. Valaki tudna segíteni egyszerű lépésekkel.
Sejtettem, hogy valahol itt van az eb elhantolva, csak titkon reménykedtem, hátha mégis....
Az, hogy a PC - ről megosztom, és a TV "látja", ismerős, jelenleg is így használom, csak kényelmesebb lett volna, ha nem kell a PC - t mindig beindítani (WOL)
ez nem így működik. A TV-d kliensként tud kapcsolódni Media szerverekhez, de ő maga nem egy szerver. Az, hogy tud USB-s eszközökről olvasni teljesen független a hálózatos működésétől. Ha viszont a PC-hez csatlakoztatod a HDD-t és a PC-n van szerver (WMP, Serviio,PS3MS) és ezekben megosztotod, akkor azt a TV is látni fogja.
Sony Bravia tv ügyében szeretnék segítséget kérni. Ha külső merevlemezről akarok feliratos filmet nézni a tv-n, egyszerűen nem játsza le. Azt írja, nem UTF16 kódolás. Mit kell csinálni, hogy a filmhez lejátsza a feliratot is? Vagy esetleg tudtok valami felirat konvertert?
TV: KDL-32W650A, op.rendszer: win7, kiszolgálónak a wmp van beállítva, működik a hálózat rendesen, amit a wmp-be "behúzok", tv-n nézhető, stb.....
Azt szeretném elérni, (ha egyáltalán megoldható), hogy a pc-ről lássam a tv-re csatlakoztatott (1 TB WD) winchestert mint hálózati meghajtót, és a pc - ről tudjam rajta frissíteni az adatokat.
Lehet hogy ennek "alapból" így kellene működnie, csak valamit nem jól konfiguráltam a hálózati beállításoknál, vagy a tv nem "sima" usb háttértárolónak használja a winchestert?
Ha ez a téma már szerepel(t) valahol a topic-ban, elnézést kérek az ismétlés miatt, de elég sokáig böngésztem itt és nem találkoztam hasonló kérdéssel....
Köszönöm a segítséget, de közben már sikerült megtalálnom: egyszerre 3 eszközt képes kezelni dlna-n, amit a próbálgatás közben 2 telefon lefogott. Miután a felesleget letiltottam, már látta.
Sony Bravia KDL-40EX402-es típusú LCD tv-m van, Digi kábel tv előfizetésel. A digitális csatornák programhelyeit meg lehet valahogy változtatni? Gyönyörűen jönnek a HD csatornák is, de össze vissza, logikátlanul helyezkednek el a csatornák és szeretném ízlés szerint sorba rakni. Van erre valami megoldás?
Ha a két PC látja egymást a hálózaton, akkor nagy eséllyel az a gond, hogy valamilyen szoftver (firewall, vírusírtó) blokkolja az UPnP forgalmat a vezetékes kapcsolaton. Próbáld meg kilőni ideiglenesen az összes firewall funkciót futtató szoftvert (windows firewallt is), aztán nézd meg, hogy így megy-e. Ha igen, akkor lehet kezdeni a kivételek megadását.
Nekem az a gondom, hogy a tv wifin keresztül látja a tv a netbookot, de szintén kábellel ugyanazon routeren hálozatba csatolt PC-t nem. Miképpen lehetne megoldani, hogy a tv lássa a pc-t?
Nem valószínű, ez sokkal inkább szoftveres gond szokott lenni. Ha PS3MS-t töltöttél le, próbáld ki a Serviio-t és fordítva.
PS3MS 1.8.x esetében én is találkoztam ezzel a jelenséggel az alapértelmezett beállítások mellett. Próbálj ki egy régebbit, pl. az 1.52.1 nálam problémamentes volt a kezdetektől. A beállításaim egyébként a követekezők:
Van egy KDL-55EX720-am. Simán megy IPADról meg Iphone-ról wifin keresztül minden, de nem tudom, hoyg PC-ről milyen program kell, hogy WIFIn keresztül elérjem a TV-t. Tudtok ebben segíteni?
A SONY oldalát böngésztem, de nem találtam semmit :(
Van egy fél éves sony tv-ém ami már elvilleg a 3D kivül mindent tud. Szeretném a laptopomat csatlakoztatni hozzá wifin kersztül, de az utasítást követve nem tudom. Van valaki aki ezt érti és tud segíteni?
Nem régiben vettem egy Sony bravia KDL-32W650A típusú tv-t és online filmeket szeretnék nézni de a böngészője nem támogatja a flash playert. Valakinek van erre megoldása?
Pc-ről nézek 3D-t és az egymás feletti filmet nem tökéletesen játsza le. Olyan, mintha két képet vetítene egymásra, kis eltolással. Korábban is volt már ilyen, de addig állítgattam, hogy jó lett. Az egymás melletieket most is jól játsza. A lejátszó progin tudom ezt állítani? Vagy mi lehet a megoldás? Előre is köszi a válaszokat!