Szerintem a topik továbbra is kb. 3,5 napos. Én legalábbis nem érzékeltem, hogy seeman csatlakozásával időugrást hajottunk volna végre. Ha hirtelen megduplázódott volna a topik életkora, akkor most csütörtök dél lenne.
Nagyjából igaz, amit írsz. De aszem nem pontosan olvastad az előzményeket. Nagyjából azokra számítunk, aik a 350d topikban vannak már jó ideje. Személyes találkozókra is gyakran sor kerül az ottani nikkek között, olykor sokrésztvevősek ezek a talik.
A vázad miatti idegenséget meg nagyon nem értem. Gondolom fgép vázad van. Az meg on!
Mi is szoktunk topiktalikat tartani... Van egy rendszeresen összejáró, nagyobb társaság. Az idei év mondjuk pont szűk esztendő volt talik szempontjából, de remélem ez jövőre megváltozik. :]
Csinálnál egy 300*40-es fotómontázst Fotóbolondok felirattal a klub nevének/címének a helyére? Szerintem jobb lenne azt nézni. Aztán majd lehet pályázni a cserére :-)
Előbb egészen röviden, azután picit bővebben: A klubtopik kialakulása jogos és jó, de belátható időn belül szűk lesz.
A hagyományos közösségek meggyengülnek, talán szétesnek. A virtuális kapcsolatokból azonban újak lesznek. Leegyszerűsítve: az alkalmi beszélgetésből és társaságból rendszeres lesz, ami előbb-utóbb személyes találkozásokká fejlődik. Ez olyan törvényszerű jelenség, ami az indexen jól látható a regionális topikoknál. A jól eső offolásban (beszélgetésben) hamar megjelenik az igény a tematizálásra, hogy egy-egy dolgot végig lehessen beszélni. És ez már előre vetíti az igényt a beszélgetés rendszerezésére.
Szerintem szűk lesz a klubtopic, érdemes volna a fotobolondok.hu-n (előrelátóan) megteremteni a továbblépés lehetőségét. Speedlight írta (igen őszintén) hogy ő nehezen megy be a DAF külön fórumára. Pedig a sokfelhasználós rendszerben azok a közösségek maradhatnak életben, ahol megvan a személyes találkozás lehetősége, ahol lehet tematikusan, kvázi személyre szabottan is fórumozni. Utóbbi gyakorlatias szempontok miatt is életszerű igény.
A vázamtól eltekintve nagyjából idegen vagyok jelen topikban, tehát nem a magam kedvére akarom formálni a dolgokat. Olyan jelenségre hívnám fel a figyelmet ami egyrészt szociológiai törvényszerűség, másrészt ilyen jellegű ismeretek nélkül is megfigyelhető a DAF-nál, Rabi Miklósnál és még jó pár helyen.
Jaj, maga összezavarja a listát, hogy lesz ebből klubtopik?
Egyébként a többiektől is kérdezem: ennek az egésznek az a célja, hogy legyen egy olyan topik, ahova a jelenleg járókeret néven működő csávó nem tud írni? Vagy van egyéb célkitűzés is?