Bocs, megint nem voltam. Hát, ha látnál, amint itt olvasok... Tiszta libabőr lettem. Ez fantasztikus!!!! Még nem olvastam el az ajánlott olvasmányokat, tudod, még mindig a fürdőszobát csináljuk, talán ma kész lesz. Egyébiránt, ha van egy perc szabadidőm, akkor Harry Potter-lázban égek, olvasom a legújabb kötetet versenyben a lányommal, én angolul, ő magyarul.
Na, utánanéztem az nlp-nek (magyarul beszéltem végre az azt kipróbáló bnőmmel):
Most már értem a lényegét, nem volt nehéz, mert a kinezben is csináljuk ezt, amit az nlp-sek, csak mást is, sokkal többet. Teljesen jó, amit csinálnak, csak a kinez többet tud, többre képes, főleg így, több ága együtt és kombinálva más módszerekkel. Leírok neked egy-két sikert biztatásul (szigorúan saját tapasztalat, bár ismerek még jó sztorikat): tanulási nehézségek elmúltával megszűnt a székrekedés is, apával kapcsolatos gyerekkori fájdalmas emlékek rendezésével elmúlt a szülés óta fennálló vizeletcsepegés is, egyetlen kezeléssel elmúlt a gyerekkor óta meglévő víziszony (nem úszós, inni nem tudott, bmit megivott, de nem a tiszta vizet), szexuális problémák kezelése után tüzijáték az ágyban, a múltbavágyás elengedésével benőtt egy lyuk a fogon (azóta utánakérdeztem, a fogorvosok ismerik a benönés-jelenséget); anya-lánya kapcsolat rendeződése a totális kölcsönös elviselhetetlenségből, majdnem válásból harmónia és békesség, súlyos alkoholista és láncdohányos letette mindkettőt -a függés megszűnt: nem erőfeszítésből tünetmentes. És a legviccesebb: pénzzel és gazdagsággal kapcsolatos negatív gondolatok kezelése utáni héten az illetőnek négyese lett a lottón és újabb két hét múlva újra :-)))
Hát, azt nem lehet mondani, hogy túl rövid a reakcióidőm... Bocsi! Közben szétverték a fürdőszobámat, és a gyerek is állandóan a gép előtt ül, úgyhogy nincs sok esélyem. 1001, azt sem tudtam, hogy több kineziológiai ág van. Én egyszer már voltam kineziológusnál a gyerekkel úgy 11 évvel ezelőtt, ott az történt, hogy a kineziológus fogta a gyerek kezét, és figyelte, hogy különböző szavakra milyen izomrezdülésekkel reagál. És ha jól emlékszem, akkor valamilyen Bach virágterápiás cseppeket is kaptunk a végén...
Hogyhogy mi van velem? Kúrálom magam, és közben nézegetem a rózsáimat meg a fikuszomat, ünneplem a mindenféle napjaimat, filózom az élet nagy kérdésein, és készülök az újabb fotósleckékre :-)
Az NLP-t kevésbé ismerem, még nem próbáltam, de tervbe van véve, majd akkor többet tudok mondani.
Az eddigiek alapján: inkább az agykontrollhoz hasonlít mint a kineziológiához. Egyfajta átprogramozás. Ráadásul eléggé az üzleti életre kihegyezve. Pedig az igazán sikeres üzleteembereknél is az a tapasztalatom, h azért sikeresek, mert mint emberek rendben vannak, és a viselkedésük önmagukból fakad, nem mások lemásolásából (modellezés az nlp-ben). Eddig akit ismerek NLP-st, az nem győzött meg, h nekem ez kéne. Egy bnőm próbálta, de tőle se hallottam egetrengetőt.
Nyilvánvalóan működnek az iylen átprogramozós módszerek, nekem csak az a gondom velük, h bár a gondolkodás és a viselkedés átalakulhat vele, de mélyebb szinten nem történik smi vagy legalábbis enm feltétlen, és stresszhelyzetben érdekes dolgok történhetnek, ha a mélyből vmi felszínre bukkan. A kineziológiában a mélyet alakítjuk át, így magától alakul át a felszín, a viselkedés, ráadásul stresszt is csak egyre kevesebb dolog vált ki, hiszen a tudatalatti feltárása révén egyre inkább önmagunk leszünk, egyre hitelesebbek. Jajj, ez így lassan hosszú lesz...
Mellesleg azt gondolom, h minden bizonnyal vannak emberek, akiknek jó az nlp. Az átprogramozó módszereket is lehet nagyon jól és önmagunkhoz közelebb vivően, sötét oldalunk feltárására és nemcsak elfojtására használni.
1001, nem tudom, mi van veled. Portörlés közben felmerült bennem a kérdés, h. mi a különbség az NLP és a kinezológia (nem tudom, jól írtam-e, én már baromi álmos vagyok) között?
Ja, fotóztok?? Akkor én itt sem vagyok már!!! Különben is hagyd békén szegény 1001-et, nem látod, hogy alig él, és te kínozni akarod a fotózás fizikájával?
1001 smilyen leckét nem felejtett el, csak a múltkor tanultakat felejtette már egy kissé el és kell újra átismételnie. A teljes gyógyulás hiánya pont azon láccik, h 1001-nek még ereje sokat írni és pláne kérdezni, de ami késik nem múlik, 1001 is hamarosan meg fog gyógyulni és kérdésekkel fog osrtomolni :-)