Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Volt már téma itt a topicban, azért nem raktam be rögtön képeket. Nem olyan kidolgozott, mint mondjuk a PV, de mint magyar gyártmány mindenképpen éredekes. A hajtása sem mindennapi :-) Ez egyébként nem 0-ás, hanem S-es. Van ilyen sínem, csak az óraműves vonathoz van, nem szigetelt.
Mielőtt szétbontanád tisztításra a mozdonyt,próbáld ki,csak a bekötő sínen,(enyhén megemelve,de úgy hogy még kapjon áramot) hogy ott is leáll e.Ha nem,akkor a síneknél lesz a gond,oxid vagy laza csatlakozás miatt.Gábor
Sziasztok! Már megint én vagyok az "Előre" vasutammal. A trafó most jó de a mozdony tesz egy fél kört és leáll. Indulni is csak úgy indul ha megmozgatom a sineken,de fél körnél többet nem hajlandó menni. Ki ért hozzá? Esetleg valaki meg tudja javitani?
Köszönöm a tanácsot..! Megiin összerakom a cuccot és megpróbálom ! (A feleségem szerint a második gyerekkorom élem ki ezzel a kisvasúttal, már 1 hete minden szabadidőmben ezzel foglalkozom)
Szia!Nézd meg a mozdonyt is,a borulástól nem mozdult e ki az irányváltója a szélső végállásból!De próbálkozz többször nyomni a gombot is,csak egy 60 éves technika.Beporosodni nem tud,de lehetnek oxidosak a belső érintkezők.
Visszanyomtam a piros gombot de továbbra sem megy. Nagyon segitőkész csapat van itt.Nem hittem volna,hogy ilyen rövid idő alatt reagálnak a problémámra.
Ha Debrecenhez közel laksz, szívesen segítek. Addig is a trafón lévő (piros lámpa melletti) gombot nyomd vissza! Az egy automata biztosíték újraindítója. Valószínűleg egy a sínre került fém tárgy , vagy siklott jármű okozta zárlat miatt lépett működésbe a leválasztó automata. p.
Új vagyok itt. Soha nem foglalkoztam a kisvasútakkal de most édesapám hagyatékában megtaláltam azt a PÉVÉ "Előre" kisvasutat amit gyerekként kaptam.Nem nagyon emlékeztem rá mert keveset játszottam vele, és csak szülői felügyelettel.
Meg is látszik rajta,hogy alig használt és még az eredeti dobozában van.Most összeraktam és működött is de rövid idő után a trafóval történt valami,Az a kis piros lámpa kialudt és leállt a vonat. Keresek valakit aki ért hozzá és megnézné az egész játékot.Talán más hibája lehet?
Kérem segitsetek,vagy adjatok tippet,hogy ki foglalkozik ilyesmivel... köszönöm
Nekem is volt hasonló váram, ugyanilyen méretben. Érdekes a háttér is. Zdenek Miller (A Kis vakond megalkotója) "A világ leggazdagabb verebe" című könyvéből van.
Már elkészült az elektromos 275-ös gőzös, a február végéig tartó kiállításunkon látható is, pálya hiányában most nem tud menni. Előre hajtást és két, fióklelet csatlórudat kapott.
A drótcsápú villamosról tudna valaki képet feltenni? Ilyet nem láttam. Amikor előkerül egy-egy Görgőkészítős jármű, az eddig mind gőzmozdonyos készlet része volt vagy épp egy 275-ös, vagy 242-es masina (a Villám készletek gépe).