Keresés

Részletes keresés

nugabest Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1196

Visszanyomtam a piros gombot de továbbra sem megy.  Nagyon segitőkész csapat van itt.Nem hittem volna,hogy ilyen rövid idő alatt reagálnak a problémámra.

Előzmény: r250 (1191)
nugabest Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1195

Egygombos változat van,És valóban kisiklott a  mozdony.Utána állt le az egész

Előzmény: r250 (1192)
nugabest Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1194

Ezen a nicken vagyok már. Nekem van a trafó problémás PÉVÉ vasutam. Budapesti vagyok

Előzmény: a_hollo (1193)
a_hollo Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1193

Szia, ha nem boldogulsz vele és Budapest környékén vagy, szívesen megpróbálok segíteni. Üdv, Ákos

Előzmény: Törölt nick (1190)
r250 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1192

Ez egy kétgombos változat, lehet a Tiéd csak egy gombos? Lényeg a gomb (ok) visszanyomása.

r250 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1191

Üdv Neked is!

Ha Debrecenhez közel laksz, szívesen segítek. Addig is a trafón lévő  (piros lámpa melletti) gombot nyomd vissza! Az egy automata biztosíték újraindítója. Valószínűleg egy a sínre került fém tárgy , vagy  siklott jármű okozta zárlat miatt lépett működésbe a leválasztó automata. p.

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.26 0 0 1190

Üdv mindenkinek.

Új vagyok itt. Soha nem foglalkoztam a kisvasútakkal de most édesapám hagyatékában megtaláltam azt a  PÉVÉ "Előre" kisvasutat amit gyerekként  kaptam.Nem nagyon emlékeztem rá mert keveset játszottam vele, és csak szülői felügyelettel.

Meg is látszik rajta,hogy alig használt és még az eredeti dobozában van.Most összeraktam és működött is de rövid idő után a trafóval történt valami,Az a kis piros lámpa kialudt és leállt a vonat.  Keresek valakit aki ért hozzá és megnézné az egész játékot.Talán más hibája lehet?

Kérem segitsetek,vagy adjatok  tippet,hogy ki foglalkozik ilyesmivel... köszönöm

a_hollo Creative Commons License 2015.01.25 0 0 1189

Kedves kis kép. Igazi játékvonatos hangulat

Előzmény: nohabrok (1187)
jgyurka Creative Commons License 2015.01.24 0 0 1188

Ez nagyon tetszik :) Ha lesz fiam, felfestem a szobája falára.

Előzmény: nohabrok (1187)
nohabrok Creative Commons License 2015.01.24 0 0 1187

Íme a háttér:

nohabrok Creative Commons License 2015.01.23 0 0 1186

Nekem is volt hasonló váram, ugyanilyen méretben. Érdekes a háttér is. Zdenek Miller (A Kis vakond megalkotója) "A világ leggazdagabb verebe" című könyvéből van.

r250 Creative Commons License 2015.01.22 0 0 1185

Szia! Érdekes, mert nekem van ez viszonylag szép és egy jóval romosabb is.... Üdv!

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (1181)
r250 Creative Commons License 2015.01.22 0 0 1184

Szia! esetleg képeket tudsz feltenni?! Üdv

Előzmény: Gondos Arpad (1183)
Gondos Arpad Creative Commons License 2015.01.22 0 0 1183

Már elkészült az elektromos 275-ös gőzös, a február végéig tartó kiállításunkon látható is, pálya hiányában most nem tud menni. Előre hajtást és két, fióklelet csatlórudat kapott.

A drótcsápú villamosról tudna valaki képet feltenni? Ilyet nem láttam. Amikor előkerül egy-egy Görgőkészítős jármű, az eddig mind gőzmozdonyos készlet része volt vagy épp egy 275-ös, vagy 242-es masina (a Villám készletek gépe).

Előzmény: r250 (1174)
Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2015.01.22 0 0 1182

O.K.  Sorry....

Előzmény: Törölt nick (1179)
Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2015.01.21 0 0 1181

Szia Péter !

Klassz !  Ilyet én még nem láttam...

Köszi az információt !

Üdv !

Ervin

Előzmény: r250 (1180)
r250 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 1180

Szia! Küldök még képeket:

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (1177)
Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2015.01.21 0 0 1178

Helyesbítenék : két óraműves mozdony és egy "elektromos" ami valójában egy személyvagonból lett készítve...

Ha valaki tudna adni alkatrészeket a gőzösömhöz, megköszönném, nekem vannak "felesleges" sínek akár cserébe...

Sziasztok !

Ervin

Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2015.01.21 0 0 1177

Nekem egyébként ez a készlet van meg :

A mozdony sajna kicsit hiányos és mivel - még / már - nincs benn rugó, ezért csak tologatni lehet, de így is nagyon szerethető régi Magyar játék ez is !

Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2015.01.21 0 0 1176

Illetve az én hozzászólásom a korábbi topicokhoz, hogy én szívesen olvasok itt (is) mindenről, ami kimeríti a 0-ás vasút fogalmát....

Legyen a bármi. Nem emlékszem olyanra, amin csak úgy átléptem volna.

De klasszak a " barkács " írások is, én szívesen olvasgatom azokat is.

:-D

Ervin

ps:

persze fejet hajtok a " kocka el van vetve " döntés előtt is, de lehet, hogy utána hiányozna a színessége a fórumnak.

De ez csak az én véleményem. :-)

Sziasztok !

Előzmény: Törölt nick (1172)
Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2015.01.21 0 0 1175

Szia Péter !

Én úgy tudtam , hogy talán három fajta mozdonnyal volt a készlet ( illetve láttam eddig tehervagont, rakoncás és személyvagonokat ). Mindhárom mozdony óraműves.

Ezért nevezik a készletek óraműves vasútnak ( villám pl. )

Illetve volt mégy egy szerelvény ( három személykocsi és az elsőn volt egy drót "áramszedő, rá tettek egy fényszóró imitációt is.

De ilyet, mint a képen a Te szerelvényed ( azzal a hajtással ) én még így nem láttam, nem hallottam róla...

Üdv !

Ervin

r250 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 1174

Szia! Említetted, hogy ebből a típusból elektromosat szeretnél összehozni. Szívesen segítek, nekem is van egy ilyen gyári kis készletem. Valójában ez telepes (elemes) kivitelű, melyet az egyik  hozzákapcsolt kocsi visz a szerelvényben. Tied is ilyen lesz?

Előzmény: Gondos Arpad (403)
Gondos Arpad Creative Commons License 2015.01.19 0 0 1173

A kitérő és az alatta levő állomásépület meg a Sztálin vasúté (IC51 készlet részei). :D

Az orosz készlet pályája egy jó megoldás a Marklinnel ellentétben: könnyen átkapcsolható a pálya kétsínes rendszerre és... usgyi PéVé. Legfeljebb a térközjelzők megbolondulnak. Tavaly a MAVOE-s Törekvés Műházas (Bp. X. Kőbányai út-Könyves Kálmán krt sarok, a volt Északi Járműjavító egykori kultúrháza) kiállításon jelzők nélküli térköz üzemmódban három vonat kergette egymást kézi irányítással (Fuggerth nyomógombsor+házibarkács egyenirányító). Oda idén is megyünk és lesz pénzverde is, illetve ami most a Zippernowski galériában február végéig látható, azt az anyagot fogjuk bemutatni kicsit szellősebben és üvegmentesen. A cím és más elérhetőségek, nyitvatartás a képeken.

Vatera: ez a Pannónia alapú Ward-Leonard mozdony nagy ötlet. Bár egy 3 sínes H0 Bobónak jobban örülnénk (A MEJA megálmodta, de végül csak egy gőzös került sorozatgyártásra). Köszi a linket,a Tóth kocsik és a házi építésű mozdonyok fotói lementve.

Ha már Tóth: érdekes bejegyzés lehetne itt egy fényképes Tóth katalógus( Tóth Lajos remekműveiről egy-egy fotó), illetve egy másik hozzászólásként egy Deák-összes.

Előzmény: Törölt nick (1132)
pg54 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 1170

Én inkább azt pártolnám, hogy "maradjunk egyben",

de ha az a többségi vélemény, legyen külön topic,

de mindenképp itt az indexfórumon!

(Egy vélemény, én így szeretném...)

Előzmény: Törölt nick (1169)
pg54 Creative Commons License 2015.01.18 0 0 1168

Valaki írta már előttem, erre szeretnék ráerősíteni: válasszuk külön a játékvasutakat a mai exakt 0-ás modellektől.

Így szerintem a széles nyomkarima lehet a leginkább a választóvonal. S én szívesen látnám ezen a topicon nemcsak a PV-t, hanem a régi Marklint éppúgy, mint a Mercurt stb.

És belefér Tóth is, Deák is, meg az ilyenfajta alkatrészekből házilag készült darabok is.

Magam is működtetek egy régi, 3 sínes Marklin-kört, egy PV-kört, meg egy Om-es Roco-kört az asztalomon. Ez utóbbi ugyan kiesik a játékvasutak kategóriájából...

Testvér-topicnak ott van a 0-ás kisvasutaké, meg lehetne - igény esetén - külön egy 0-ás modellvasutast nyitni. (Olvasgatnám és is szívesen, bár nem tervezek ilyen bővülést.)

Mit szóltok?

Előzmény: Törölt nick (1167)
Roglin Creative Commons License 2015.01.16 0 0 1166

Szia gauge0!

Szerintem nem rossz alapvetően az elgondolás, hogy a külföldi 0'-ás játékvonatoknak legyen egy külön oldala, és az teljesen egybevág az én elképzelésemmel is. Én javasolnám az oldalnak a "Märklin és egyéb régi 0'-ás játékvasutak" címet. Én beletenném a Märklint a címbe, mert ebből mindenki sejtené, hogy itt nem hazai gyártású vonatokat talál majd, és legtöbben a Märklint ismerik úgyis, sőt sokaknak még talán ma is minden játékvonat egyszerűen csak Märklin. :) Szerintem ezzel már jól szétválna a dolog, sőt én tovább mennék és külön fórumot szentelnék a 0'-ás modellvasutaknak, de ilyen mintha már lenne is. Tehát összegezve én a magyar játékvasutakat az előző hozzászólásomban írottak okán egyben tartanám -mivel kevés féle magyar játékvasút volt- és az eddigiek is azt mutatták, hogy bár a Pénzverdei a legismertebb a többi is érdeklődésre tart számot és nagy az átfedés a gyűjtői körben. Teljesen szétaprózni a dolgot a bejövő információvesztés miatt is kár lenne, minthogy ki fog rákeresni mondjuk a Széplin-re ha nem ismeri, de ha látja rájön neki pl. van olyan vagonja, stb.

Üdv: R.

Előzmény: Törölt nick (1165)
Roglin Creative Commons License 2015.01.16 0 0 1164

Sziasztok!

Az én véleményem az lenne, hogy talán érdemes lenne a bontás. Szerintem nem lenne rossz nyitni egy magyar játékvasutas oldalt, vagy akár ezt átnevezni pl. "Pénzverdei, Pv és a magyar játékvasutak". Ebbe bele férne a Tóth, a Görgőkészítő KtSz 0-ás, Úttörővasút S méretű, a MEJA, Roglin, Széplin, Vörös szikra esetleg még a Mikrolin H0-ás magyar vasutak is. Időnként volt róluk szó itt már eddig is. Én inkább a modern, modell kategóriájú dolgokat választanám le egy külön fórumra. Régi magyar játékvasútból nem volt olyan sok és viszonylag szűk réteg foglakozik velük. Ezeket kár lenne külön bontani, mert egy-egy gyártóra ezen belül még kisebb önmagában az érdeklődés, viszont aki régi vonatot gyűjt sokszor többféle gyártó és méret érdekli, sajnos azonban elég kevés róluk az információ, és ahogy meghalnak az idősebbek ez csak kevesebb lesz...

Üdv: R.

Előzmény: Törölt nick (1163)
jgyurka Creative Commons License 2015.01.16 0 0 1162

Engem személy szerint csak a pénzverdei oldal érdekel, illetve a hozzá tartozó magyar vonatkozású kiegészítők. A 0-ás témakör hatalmasra duzzasztja a halmazt, meg annak nagy irodalma van már különböző nemzetközi fórumokon. Nem igazán érdekelnek a különböző német, csehszlovák meg orosz mozdonyok, biztos tele van velük az internet.

Pénzverdeiből csak ez az egy van. Nem tartom jó ötletnek felhigítani az itt felgyűlő információkat egyéb, kisebb jelentőségű témákkal. Szeretem visszakeresni a régi fotókat, okosságokat, de egyre nehezebb a sok nohab meg märklin között. De mondjuk egy helikon mozdonyból épített nohab! Na azt megnézném :)

Persze ez csak az én véleményem, nem akarok senkit megbántani ezzel, megértem azt is, ha valakinek szerteágazóbb az érdeklődése a témában.

Üdvözlettel, gyurka

Előzmény: Törölt nick (1161)
nohabrok Creative Commons License 2015.01.16 0 0 1160

Még egy kép....

nohabrok Creative Commons License 2015.01.16 0 0 1159

Ez MÁV színekben tündököl.

Előzmény: Törölt nick (1151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!