Keresés

Részletes keresés

Tibor Arato Creative Commons License 2000.03.12 0 1 519
Nagyon elfoglalt lettem miota megjot a meleg ido.
Szoval ritkabban ugrok be, hogy megnezzem mi van.
De ehez nekem is be kell dobnom nehany centre valot a magamebol.
Meg David Letterman sem hiszi, hogy George W Bush-
nak megvan ami szukseges.....
George teljessen az apja politikajat fogja fojtatni,mert az apja a tanacsado.
Szerintem nincs megvalaszthato ELNOK JELOLT!
De ha kapargalni kell a hordo aljan
Al Gore az emberem idaig.
Sajnalatos,hogy a REPUBLICAN PARTY hatat forditot
Mc Cain-nek.

>>>Sky<<<

Ps. Papa Bush is azt mondta, hogy nem fog adot
emelni es emelte.
Az alma nem esik messze a fatol.

vidi Creative Commons License 2000.03.12 0 0 518
Na,
A Republiknusok alatt nem sok nagy háborúja volt az USA-nak.
McCain kesett. Attitüd problémái vannak, fel megy nekje a punepája.
Tetszik, nem tetszik Bush lesz az elnök. A Clinton érából Amerikának elege volt, most meg még jön a Gore "fandrájzingja" a kinaiaktól, a mexikóiaktól, meg a budhistáktól, meg aki festi akörmét, s róla is kiderül, hogy kicsit hazudós.
Ugyan akkor teljesen mindegy, hogy ki az elnök, az igazi hatalom a kongresszus kezében van. Az elnök csak végrehajt.
Messer Creative Commons License 2000.03.12 0 0 517
Szerintem is McCain lenne az idealis a posztra. Van egy megerzesem, s altalaban nagyon jok szoktak lenni a megerzeseim: ha Bush lesz az elnok, akkor valami tortenni fog ami nem lesz elonyos az USA-nak kulpolitikailag.

Szerintem McCain es Bush ossze sem hasonlithatoak egy lapon. McCain egy intelligens, kulpolitikaiag tapasztalt es jozan, muvelt ember, mig Bush...

Na, mindegy, vegul is egy atlag amerikainak nem az intelligencia szamit, ugye...

Tovabba aki beveszi a `cut taxes by fifty percent` dumat... NEM HISZEM!!!!!!!!!!!!

Mumu Creative Commons License 2000.03.11 0 0 516
Kedves MK es kedves syrius,ugy latszik Europabol jovett a demokrataknak van nagyobb sikere.Megertem.A republikanosok kozul nekem McCain azert szimpatikus mert az ot ev hadifogsaga nem torte ossze,megtartotta termeszetes humorat is.Aki azokat a kinokat igy tulelte az konzekvens,gyurestturo,eros akaratu ember.Bushal a bajom hogy anyja apja nem tamogatja,ok jobban ismerik ot.Barbara mamarol amig kozszereplo volt nem hallotunk semmi rosszat sot egyszerusegevel iskolat nyitott.
Gorerol nem tudok sokat.Nem is lehet hiszen az alelnoki job,a kampany ideig teljes loyalitast kivan,az is volt.Azt mondjak tudosagy,szaraz rationalis.Meglatjuk.Ha Bush talan ellenfelet McCain venne alelnok jeloltnek sikere lehetne a demokratak es semleges szavazataival.
syrius Creative Commons License 2000.03.11 0 1 515
Nagyon jónak tartom a fotoalbumos ötletet, annál is inkább, mert pont most vettem egy digitális kamerát és nem győzöm kattintgatni. Olyan ez, mint az első videokamera volt a hagyományos filmfelvevő után. Végre a befektetés után ingyenes a használata, nincs hívásidő, elveszett tekercsek, stb. Sajnos a múlt heti Niagarás kiránduláson még nem használhattam, de azért képek ott is készültek. Szóval szívesen csatlakozom. Ami a fegyvertartást illeti én ókonzervatív és fegyverellenes vagyok. Gondolom senkit nem sértek vele, de én semmilyen fegyvert nem adnék a homo sapiens kezébe, mert az olyan, mint gyufát adni 3 éves gyereknek. Egyszerűen potenciális gyilkosokat teremt az a helyzet, hogy bárkinek lehet fegyvere. Személy szerint a kedvtellésből történő vadászást is ellenzem. Szóval NEM KELL FEGYVER. Persze ezzel itt nem igazán pályázhatnék elnöki babérokra, (még, mert ha ilyen iramban irtják egymást a polgárok és a gyerekek, akkor ezzel a pacifista demagógiával is be lehet futni) Persze vannak sokan, akiknek a háztartásában lévő fegyver soha nem tenne kárt másban, de nem lehet különbséget tenni ember és ember közt, és akkor elvenni a fegyvert amikor már ez elsült késő. Persze ez egy használhatatlan vélemény. Ami az elnökválasztást illeti, nekem az ellenjelöltek voltak a szimpatikusabbak, Bush kimondottan ellenszenves és félek, hogy személységzavarban is szenved, képtelen kudarcot elviselni. ROSSZ ELNÖK LESZ. McCain szimpatikusabb volt, bár Goldwater-es barátsága számomra kicsit riasztóvá tette. A 60-as évek hirhedt szélsőjobbosa nem igazán jó ajánlólevél. Persze most más világot élünk. Egyébként még lehet, hogy a média kicsinálja Bush-t, néha úgy tűnt azon vannak, bár most, hogy befutóbnak tűnik enyhült az ellenállás. Emlékeztek Billy Hart esetére? Ki tudja mit ásnak elő Bush rovására. Biztos van valami a rovásán. Egyébként változatlanul elsősorban cirkusznak tűnik a superkedd és hasonló dolgok, kár, hogy lányegében vége, eldőlt a dolog, új szenzációk után kell nézni. Már várom is a CNN-en feltűnő új Breaking News feliratot. Üdv mindenkinek, hol vannak a régiek? Csatlakozzatok a foto albumhoz!
MickeyKnox Creative Commons License 2000.03.11 0 1 514
Kedves Mumu!

En Kanadaban vagyok, tehat kicsit messzebb a tuztol, de mivel a reklamkampany az amerikai TV-adok miatt ide is ideer, valamicsket "fogtam belole".

Eloszor is meg mindig furcsa az ilyen merteku kampanyhadjarat (nekem). Most, a keddi nap elott foleg, mindenhonnan Bush es McCain "omlott". Nem tudom, hogy a tobbieket hogy penzelik, de en 80%-ban oket lattam a reklamokban, a talk-showkban, stb. Nekem szemely szerint McCain volt a szimpatikusabb, es a mostanra maradt ketto (Bush, Gore) kozul is inkabb az utobbi. Amugy szerintem igergetesben, egyebben ua. mint a vilag tobbi orszagaban, maga a valasztasi rendszer azonban ugye meglehetosen kulonbozik. Erdeklodessel varom, hogy tenyleg fog-e Bush siman gyozni, vagy Gore azert megszoritja majd...

Mumu, a fegyverviselesrol elmondottakkal egyetertek, de en nem a fegyverviselesi jogot korlatoznam, hanem az ezzel jaro feleosseget szigoritanam meg, a hasonlo esetek elkerulese miatt..

Utoljara: mar regen akartam irni, de nehanyszor a vita heveben elfeldtem:

Koszonom az itt elo magyaroknak - es Amerikanak is, hogy lehetoseget adott ra -, hogy egy csomo olyan irodalmi muvet sikerult itt elolvasnom, ami otthon meg most sem jelent meg, es azt, hogy ennyire szivukon viseltek ertekeink megmenteset ezen a teren!

Anno, a Magyarorszagi megjelenes elott innen kaptam Orwell 1984-et, az elmult ket ev alatt pedig Marai, Gabor Aron, es masok muveit olvasgattam. Lebilincselo olvasmany volt Aparfalvy Laszlo konyve a legiorol, es hihetetlen oromet szereztunk edesapamnak a Calgaryban el Rada Tibor a Ludovika-rol irt renkivuli konyvevel.

Sajnos az itteni magyar ujsagirasrol nem ilyen jo a velemenyem.

Udvozlettel:
MickeyKnox

Ha nem nagy keres, inkabb szolitsatok MK-nak, a tobbi topicban is roviditik a nevem...Csak azert irom, mert a nickem egy filmhose, es nincs koze a nevemhez :))

Mumu Creative Commons License 2000.03.10 0 0 513
Jo a fegyverviselesrol nem akartok tobbet irni.
Uj tema,aktualis:hogy eltetek meg odaat az elnokjelolt valasztasokat.
Mumu Creative Commons License 2000.03.05 0 0 512
Kedves Mickey,europaikent teljesen osztom velemenyedet.Amit azzonban Amerikaban eltenm at es tudok,a fegyverviselesnek megvannak a tortenelmi jelentosegei,a pioneerek idejebol es elkulonithetetlen mar a szabadsagtol es emberi(igen is)emberi jogoktol...
Nagyon nehez ezt megszigoritani.
Ha jol emlekszem egy par evel ezelott az elnok elleni merenylet egyik guruloszekbe kenyszeritett tanacso harca az amerikai torvenykezeznel nem sok eredmenyt hozott holott a szemelyt ovezo tisztelet es sajnalat egyes perspektivakat kecsegtetett az elejen.Nehez eset.
MickeyKnox Creative Commons License 2000.03.04 0 1 511
Javias: szajat=sajat

>>>>de szoba kerult a regebben korlatlanul engedelyezett (mult szazad) testi fenyites bizonyos jo hatasairol is.<<<<

Szoba kerult - a regeben korlatlanul engedelyezett - testi fenyites egy enyhebb valtozatanak jo hatasairol is.

Amugy tovabbra is a testi fenyites ellen vagyok

MickeyKnox Creative Commons License 2000.03.04 0 1 510
Mumu: ha lesz egy kis idom, en elkezdem, remelem mas is csatlakozik.

Fegyverviseles: Itt is belebotlunk azt hiszem a tulsagosan nagy szabadsag kerdesebe... Nem kerdojelezem meg a jogot, mivel ha valaki ugy erzi, meg kell vedenie magat, vagy mas esetben, vadaszatra kell a fegyver, akkor engedelyezzek nuygodtan, de szigorubb feltetelekkel, es szigoru buntetessel a hasonlo esetekre. Ilyennek nem szabadna megtortenni, hogy kiskoruak fegyverrel "jatszanak" es ami meg rosszabb, kioltjak egymas eletet. Sulyos buntetest szabnek ki arra, aki felelos azert, hogy ez a gyerek fegyverhez juthatott (ha a szajat szulo, akkor is, sot akkor meg inkabb). Egyre tobb a tragedia, es ezek a gyerekek ezt sem tudjalk felfogni, mit tettek.

Kicsit visszaterve az oktatashoz: a mai Calgary Heraldban olvastam, de volt rola szo egy-ket TV-musorban is.

Clinton elnok nyilatkozta, hogy komolyan felvetodott annak a gondolata, hogy valtoztatnak az oktatasi rendszeren, egy csomo tantargyat kotelezove tesznek, mivel elmarad egyre rosszabb az alap es kozepfoku oktatas szinvonala. Mi tobb (bar ezt nem helyeslem), de szoba kerult a regebben korlatlanul engedelyezett (mult szazad) testi fenyites bizonyos jo hatasairol is.

palocz-nak ados vagyok par adattal:

A forras dr. Arato M. professzor, aki most itt kutat Kanadaban:
Osszessegeben kb 12-15% Amerikaban a kulonbozo kedelybetegek aranya (kb 5% depresszio, 4-5% panikbetegseg\klausztrofobia) es 3-4 % az egyeb fobiasok aranya. A

Az igazasaghoz hozzatartozik, hogy Mo. is ugyanekkora (nem tobb, nem kevesebb), de itt utalhatok a mar emlitett eletszinvonal es mas kulonbsegere.

Mumu Creative Commons License 2000.03.04 0 0 509
Mickey ezt nagyon jo es idevalo otletnek tartom,probaljatok magatokat es kornyezeteket(ha nem feltitek anonomitasotokat)akar ebbe a topicba is bemutatni..
Nagyon elveztem az uj hozzaszolo sweet lips,dadaizmusal koketalo beszamolojat(bar nem mindenki fog tapsolni az ilyenformai hozzaszolashoz)de elokvens.
Sajnos az aktualitas egy ujabb temat nyujthat nekunk ka kiakarjuk boviteni:MIT SZOLTOK AZ AMERIKAI FEGYVERVISELESI ES HASZNALATI JOGROL.
MickeyKnox Creative Commons License 2000.03.04 0 0 508
Bovebben (remelem) :
Fotoalbum-topic
MickeyKnox Creative Commons License 2000.03.04 0 0 507
break2: ezeket ismerem. A mexikoit azert nem emlitettem, mert itt elsosorban az USA-rol, illetve kisebb szazalekban Kanadarol beszelunk. Viszont szivesen latnank velemenyedet mas temakban is (pl. az oktatas)

Ja, es a vitat felreteve, egy felhivas

Arra gondoltam, hogy ha már ilyen sokrétű az Index látogatóinak a köre, össze lehetne hozni egy netes "fényképalbumot" a tájakról, természetrôl, környezetünkrôl. Vonatkozik ez a hozzám hasonlóan külföldrôl írokra, és az otthoniakra. Rengeteg gyönyörű táj van, ismertessük meg ezeket egymással!

Gyakorlati ötletek:
1, írok Wáner úrnak, hogy adna-e helyet az
Iszoldában egy ilyen dolognak
2, Kb 2-3 hétig más elfoglaltságom van, de utána szívesen vállalnám a gondozását, ha valaki még besegítene
3, Lehetne a képek mellé sztorikat, útleírásokat is mellékelni.

Várom javaslataitokat, ötleteiteket!

Ja, én jelenleg Calgary-ról, és 1-2 más kanadai helyrôl tudnék képeket adni.

break2 Creative Commons License 2000.03.03 0 0 506
nem akarok kajarol beszelni, csak valaszoltam MK kerdesere, de koszi az utmutatast.

A lenyege az elozo izenetemnek, hogy azert amerika igenis hozzajarult a vilag konyhajahoz, ha nem is akkor mertekeben mint mas, oregebb orszagok.

Előzmény: Tibor Arato (502)
sweet lips project Creative Commons License 2000.03.03 0 0 505
Puszi getomnak:)!
sweet lips project Creative Commons License 2000.03.03 0 0 504
Sunset Beach, Gábi, Rikárdótorres, Antóniótorres, Carmentorres, GregoryRicsárds, Ketlin, Kól, és a kicsi Umberto, na meg Eni Dágles,
Ben és Derek (aki gonosz egyébként, és jéé, milyen meglepo ikrek is)
Armandó és Olívia
Beth néni
Meg huga, aki egy szenátorral járt,
és akkor a Bill Klinton cuccra már rá is gyúrtak egybol...
Meg, Ben Ívünsz noje, akirol mindenki aztmondja, hogy szép, pedig nem szép... nézzük csak,
Tim, aki még mindig beteg,
María (Ben ex-neje) aki elokerült, pedig Ben (persze igazából Derek az ikertesója) megfojtotta
Émi, Són noje, aki vizimento szeretne lenni, de nem szabad neki, mer' nincs még egészen 18..;
Dzséd, de o már meghalt, Derek a pszichopata bratyó megölte Meg szigetén, ami az o saját kis szigete egyébként, Bentol kapta ajándékba aki mellesleg szemetszúró-gyanús módon:) gazdag,
Ketlin cicája, aki csak statisztaként szerepelt a sorozatban, és nem egy komoly fazon....

Nekem ez Amerika, és semmi több,
ez persze nem igaz,
viszont
+
de
Tanulságos
& mindenképpen
mulatságos,
..;szerintem én és a barátaim aranyosak, jópofák,
és néhányan közulünk kifejezetten édesek, és imádnivalóak
vagyunk,
aki ezzel egyet ért
jöjjön le a Grindsingibe,
meg fogtok ismerni,
hosszú barna hullámos hajam van, és barna szemeim:)
Puszil titeket addig is:
Mókáskedvu Vanilla Vánderkörl

Tibor Arato Creative Commons License 2000.03.03 0 0 503
Ha kajarol akarsz beszelni break2 akkor kerezsd
fel "Mulan"t. a 40 even fellulieknel.
Nagyszeru recepteket talalhatsz ott.
Tibor Arato Creative Commons License 2000.03.03 0 0 502
Ha kajarol akarsz beszelni break2 akkor kerezsd
fel "Mulan"t. a 40 even fellulieknel.
Nagyszeru recepteket talalhatsz ott.
break2 Creative Commons License 2000.03.03 0 0 501
>Na, hallottok mar olyanrol, hogy kanadai, meg amerikai konyha?

amerikai-rol nem, de

kaliforniairol igen (salatak, szojaetelek, gyumolcsok mindenben)
cajun (New Orleans kornyeki csipos rostonsultek
chicago-style pizza (vastag, dusan rakott)
mexikoi (az is amerika, nem?)
hawaii-i (ananasz sonkaval)

Előzmény: MickeyKnox (488)
Mumu Creative Commons License 2000.03.02 0 0 500
Kedves tarsaim,orulok a vitanak es foleg hogy eppen most kezdtek egymasal harmonizalni.Parsernek pedig kulon koszonom amit a vitarol mintz olyanrol irt,hogy ugy mondjam a vita kulturajarol.
Mi itt tanulunk is ,hiszen legtobbunk sokaig egy totalitarius orszagban elt,de meg van valbban a magyar szemelyeskedesi keseg is,a dolgok torpesitese.
Engedjuk meg mindenkinek a velemenyet,hiszen nincs egy igazsag es nincs egy realiatas hanem annyi amenyit mendenki kulon kulon megel.Es pedig a kepzetsege,temperamentuma es ajosorsa szerint.Egy 56-os magyarnak mas a perspektivaja,o vegig kuzkodott egy eletet mashol,gyokeret eresztett vagy probalt ereszteni ott aol el es mas egy fiatal embernek aki mar angol tudasal kimegy egy ujszabad orszagbol a szabadsag orszagaba.
De ezt is akarjuk ezzel a topical,pont ezt,hogy lathatova valjon ez a sokszeruseg es foleg egy sorstol mar 2oo eve(egyesk eleteben meg hamarabb)emigraciora itelt nep eseteben.
Meg valamit Tibor baratom ee sajat magam vedelmere,fiatal szerencsesebb tarsaink hozzaszolasahoz(pld.vicomte)Mi onkentesen tartotuk meg magyarsagunkat minden erdek nelkul es az elet zivataraban sok befolyasnak kiteve beszeljuk anyank nyelvet es keresuk a szivben es lelekben hozzanktartozokat ,titeket.Nem tartom szellemileg higenikusnak ha valaki igy reagal ra sot bizonyos mertekben empatia nelkulinek ha azt hisszi hogy a kulturat a nyelvtan teljes ismerete adja,jo magam ket egyetem,ket orszagban es ket tudomanyos cim tulajdonosa vagyok es megsem irok helyesen magyarul nem tiszteletlensegbol hanem mar most nem ezzel veszitek keves megmaradt idombol hogy ezen kupaljak egy kicsit hanem a lenyegre terek ra.Fogadjatok meg a tanacsomat es ne ebbe keresetek a kritikat mert megtortenik hogy abba az orszagba ahova eppen menni akartok szinten butaknak vagy felmuvelteknek fognak tartani ha eppen nem azt az idiomat hasznaljatok mint a benszulotek hanem a laboratoriumi nyelvet..
Nagyon tetszenek az osszecsapasok,mondom Parserel egyutt az elveke es nem a szemelyeke,de legyunk toleransabbak egymasal,figyeljunk oda mit es miert mondja valaki azt ami nem tetszik es hogy miben van inkabb neki igaza.De ha nincs is szerintetek igaza megis gazdagitja hozzaallasaval a temat.Olelek benneteket,tovabbi hozzaszolasatokat nagyon varom.
Messer Creative Commons License 2000.03.01 0 0 498
Hat pontosan azert irtam, mert szerintem a Kuba fele iranyulo embargo igazsagtalan es meggondolatlan dolog. Erdekes modon Kinaban talan meg durvabb rendszer van mint Kubaban, Kina a napokban erofitogtato nyilatkozatokat tett az USA-val szemben(Tajvan) megis a legnagyobb kereskedelmi kedvezmeny meg kebelbaratok. Ezt Te nem nevezed ketszinusegnek?

Ugyanakkor Kuba sok tekintetben sokkal jobb helyzetben van mint Argentina vagy Kolumbia meg Venezuela, mint mar irtam, de ez az USA-t nem erdekli. Ha voltal mar Latin -Amerikaban, akkor ertheted, miert irom le mindezt. Ott akkora a szegenyseg, hogy Mo-n azt el sem tudjak kepzelni. Kubaban mindenki szarul el, de van ingyenes orvosi ellatas, ami jobb mint a magyar, ingyenes oktatas es senki nem hal ehen. A fentebb felsorolt 3 orszagban ez elofordul. Eppen ezert mondom, hogy Fidelnek a tobbi LA orszaghoz kepest voltak eredmenyei, csak ezt senki nem hangoztatja.
Tehat Latin-Amerikahoz kepest Kuba viszonylag jobban el. Nem az USA-hoz kepest!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (497)
uh Creative Commons License 2000.03.01 0 0 496
off
Ha vki mostanaban hazalatogat az USAbol, es lenne olyan kedves, hogy megtesz nekem egy szivesseget, legyen szives irjon egy emailt, hogy elmondjam mirol van szo.
smart@starplace.com
Koszonom.
on
MickeyKnox Creative Commons License 2000.03.01 0 0 495
Kedves Tibor!

Tenyleg nem bantasbol irtam azt a javitast, es megegyszer lnezesedet kerem. Remelem nincs harag. Helyesirasi hibak pedig mindenkinel vannak, nalam is valoszinuleg, de ez is a net szabadsaga. Regebben atneztem megegyszer, mit irtam, es legfeljebb a kovetkezo hozzaszolasban kijavitottam. Mostmar neha en is lusta vagyok atnezni :)))

Udvozlettel: MickeyKnox

Tibor Arato Creative Commons License 2000.03.01 0 0 494
Bocsanat a helyes irasi bibaert; Sajnos van olyan
Magyar szo ami hirtelen nem jut az eszemben.
43 ev hosszu ido tavollenni az Anya orszagtol meg
63 eves korban kezd egy kicsit feledekennyeb lenni
az ember. Azomban Kedves MickyKnox, ha atnezed a
hozzaszolasodat, nalad is vannak helyes irasi hibak.FRISS!!!!
Nagyon tetszet Parser Ur vitaja.
En nem esztergajos voltam, hanem szerelo a Caterpillar (CAT) uzemben. Uraim en nem vagyok
Egyetemet vegzet ember,csak egy szereny motor
szerelo.
A zuhanyozassal kapcsolatban. En a YMCA be megyek
uszni minden reggel es tudom, hogy sokan szegyen-
lossek levetkozni masok elott. Azok hazamennek
zuhanyozni.
En 55 eves koromban mentem nyugdijban; Ezt sem
tudja mindenki megcsinalni, meg az USA ban sem.
Sokat utazunk felesegemmel,gyonyoru az elet.
>>>Sky<<<
Messer Creative Commons License 2000.03.01 0 1 493
Pontosan egyetertek Mickeyvel.

Ugy latszik, manapsag mar semmi negativat nem lehet mondani az USA-rol, mert ott minden csudaszep. Ha meg az ember eszrevesz valamit akkor hulye, esetleg `kenyszermuvelt`, ha meg muvelt akkor automatikusan kommunista. En nem allitottam hogy Mo-on minden kiraly, abszolute nem, sok a bunko , agressziv ember, baj van a romakkal, az egesz tarsadalombiztositassal, stb., megelhetes sokaknak nehez. En azt irtam le ami nekem szokatlan volt kinn.

En igy lattam a dolgokat. A velemenynyilvanitas az szabad, nem?

MickeyKnox Creative Commons License 2000.03.01 0 0 492
Parser!

Gondolom ram is vonatkozott, amit irtal, igy en is valaszolok:

Itt mind a ket oldal hibas: mi paran probaljuk azokat a dolgokat is elmondani (sokszor szemelyes tapasztalatok alapjan), amirol altalaban nagy bolcsen nem beszelnek, mert az tabu, vagy nem illik a csodaszep amerikai kephez. Ahhoz, hogy objektiven ertekeljunk, ahhoz ismerni kell mindket oldalt. Pl. ha az en hozzaszolasaimat visszaolvasod, a kritikak mellett irtam anno egy csomo dolgot, ami tetszik

A masik oldal viszont gyakran nem hajlando semmilyen kritikat toleralni, ami Amerikat eri, es igy mindket oldal csokonyossege miatt fajul sokszor szemelyeskedesse a dolog

Most is megerositem: a fejlodes, az elet felgyorsult annyira, hogy lehet akar 2-3 ev tartozkodas utan is velemeny formalni, esetleg kritizalni. Csak egy ujabb pelda: nagynenem edesapja 1956 ban jott ki ide, es gyakran meseli, hogy az akkori szint itt nem erte el a Magyarorszagot. Azota visoznt nem semmi, amit felodott.

Mr. Spock nem tudom miert nem jon, palocz kollega szerintem vissza fog terni.

Messer Creative Commons License 2000.03.01 0 0 491
Parser!

Legyszives maskor figyelmesebben olvasd el mit irtam.

`Annyit azert meg megjegyeznek, hogy ha valaki kepes meg teoretikusan is osszehasonlitani az Eszak-Amerikai orszagokat Kubaval, akkor azt kell mondanom, hogy fogalma sincs, hogy mirol beszel.
`

Ha Neked Venezuela es Argentina Eszak-Amerika, akkor nagyon sajnallak. Kulon kihangsulyoztam, hogy a kubai eletszinvonal fenyevnyire van az USA-tol.

Előzmény: Törölt nick (490)
Messer Creative Commons License 2000.02.29 0 0 489
Jefe!

En nem mintha Castro hive lennek, de nem tudom ki jart Latin-Amerikaban. En jartam Venezuelaban, Argentinaban, Cubaban is. Es meg kell mondjam, hogy az USA-hoz kepest a kubaiak nagyon szarul elnek, de a Medicare ingyenes, es NEM VICC! jobb mint a magyar. Irastudatlansag 0%, education free.
Igen, igen. Diktator Fidel. De Kubaban senki nem ehezik. Mindneki egyforman alacsony szinten el. De nezzetek meg Latin-Amerika tobbi reszet. Argentinaban, Venezben, Brazilban emberek halnak ehen az utcan bizonyos negyedekben, oriasi a szegenyseg. Ugyhogy minden nagyon-nagyon relativ!
Fidel Kubaja -at mondom- azert egy Venezuelahoz vagy egy Argentinahoz kepest ATLAGBAN sokkal jobb helyzetben van. Tudom, nincs szolasszabadsag meg ervenyesulni sem lehet. De mondom, minden relativ! Pl. a csecsenek nem hiszem hogy a demokracia fekszik vagy az albanoknak.`

Ehhez mit szolsz, Te emberi jogok elharcosa? Hiszen Neked van Latin-Amerikai tapasztalatod.

Előzmény: Törölt nick (486)
MickeyKnox Creative Commons License 2000.02.29 0 0 488
Ja, meg egy dolog (de ir remelem masvalaki is, kulonben palocz azt hiheti, hogy direkt raszallok :))

Na, hallottok mar olyanrol, hogy kanadai, meg amerikai konyha? Mert azt az allitast elhiszem, amit palocz irt, de kozben atfutottam a telefonkonyvet (1 millios varos), es europai, vagy azsiai vendegloket talaltam csak...

Ja, amugy a berekhez viszonyitva tenyleg itt a legolcsobb a vendegloi kaja, es eleg jok vannak.

Depresszio: tudom, ebben mi magyarok elol jarunk, de itt Kanadarol, es az USA-rol volt szo. Holnap megadom az internetcimet, amin utananezhetsz

MickeyKnox Creative Commons License 2000.02.29 0 0 487
Kedves palocz es Tibor:
a javitast nem gyunolodasnak szantam, tisztelem azokat, akik regota kulfoldon elnek es - akarmilyen fokon - megoriztek anyanyelvuket. Ha felreertheto volt, akkor bocsanatot kerek!

palocz: _tenyleg_nem_kotozkodesbol_, de remelem annak is utananezel, hogy ezeknek a tudomanyagaknak az uttoroi kik voltak :))) Ezt csak azert, mert itt a gyufat is amerikai talalmanynak tartjak :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!