Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2024.06.27 -1 1 7758

Nem ismertem, de tetszik.

Előzmény: MrJones512 (7735)
Törölt nick Creative Commons License 2024.06.27 -2 1 7757

És ha csak mindenkit elfogad a hibáival? :) Nem én vagyok Jézus Krisztus, nem szeretek mindenkit, csak elnéző vagyok mindenkivel.

Előzmény: Nyúlszájú (7732)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.06.27 0 4 7756

Mező Misi, mint Jézus apostola.

Vicces.

A példa is sántít.

Nem tudjuk, miért rúgták ki abból a zenekarból.

Lehet, hogy okkal.

S akkor jogos, hogy tehernek érezte, hogy nem kért Ő bocsánatot.

Viszont, ha nem volt jogos, akkor ez a tipikus szitu, amikor az áldozat keresi a magyarázatot, miért is volt jogos az ő megbüntetése.

A fórumra vetítve:- sok száz törölt topik több tízezer ok nélkül rootolt nickje biztosan nem fog magyarázatot keresni arra, mi motiválhatott egy hatalmától megrészegült főadmint. Ha parancsra tette, felállhatott volna, hogy lószart, mama!, ha saját döntése, akkor meg amiket korábban írtam a megbocsájtás folyamatáról. S nem süketelni a lomb, meg ág viszonylatáról.

Előzmény: Nyaky Z. (7754)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.06.27 -2 1 7755

Attól, aki érzi a lelket.

Ezt még a fórumtörténet legnagyobb szkeptikusa is így _tette_. 

Előzmény: MrJones512 (7746)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.06.27 -2 1 7754

Nem olyan nehezen eldönthető, hogy kinek kell inkább a megbocsátás...

https://youtu.be/ZjHFC-_PbVY?si=F9XtBPJcybNEjurt

Előzmény: MrJones512 (7739)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.06.27 -2 2 7753

Tudod, az egy elég erős jellemhiba, ha valaki nem hajlandó ott faág lenni, ahol már lomb volt. 

Előzmény: Nyúlszájú (7730)
MrJones512 Creative Commons License 2024.06.27 0 1 7752

Idő?

MrJones512 Creative Commons License 2024.06.26 0 1 7751

Bocsánat.

Előzmény: Nyúlszájú (7749)
búvár-halász Creative Commons License 2024.06.26 0 2 7750

Én részben nem bánom, és nem hazafiatlanságból, hogy most nem mentünk tovább. Szoboszlai sérülésekkel küzd, Varga kiesett szegény a keretből. Itt ugye, ha tovább jutnunk, benne van egy tisztes 1-2, de akár egy 0-4 vagy 5 is, jobb erre így emlékezni. Egyébként csókoltatom a politikát, Csányit különösen, mivel,ha jól emlékszem, ő mondta ki, hogy ebből a csoportból tovább kell jutni (a hazaiak ellen...) , basszus, még ha az első gól fault is volt, soha nem adják meg a hazaival szemben. Svájcért kár, az első 60-70 percért. Egyébként nincs szégyenkezni valónk. Portugália helyében ma szégyellném magam, még ha nem is amiatt alibiztek ennyire, mert nem velünk akartak játszani, hanem vagy dög fáradtak voltak, vagy/és beleszartak. A kormánysajtót mindig öröm ilyenkor olvasni, erős a megfelelési kényszer.:)

Na mindegy, legalább méltósággal, és egy elképzelhetetlen, a 100. percben lőtt góllal jövünk haza. 

Ennyi alibizést,mint ezen az EB-n, keveset láttam még, valamit a lebonyolításon változtatni kellene, a teljesen formán kívüli angolok egész sokáig masírozhatnak az egyik ágon, a másik meg a halálág.

Nyúlszájú Creative Commons License 2024.06.26 0 1 7749

Előzmény?

Előzmény: MrJones512 (7748)
MrJones512 Creative Commons License 2024.06.26 0 1 7748

"Biztosan hallottad már:- halottról jót, vagy semmit!"

És az hogy jön ide?

Előzmény: Nyúlszájú (7747)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.06.26 0 1 7747

Biztosan hallottad már:- halottról jót, vagy semmit!

Oké, tudom, félrefordítás, de így terjedt el.

Előzmény: MrJones512 (7746)
MrJones512 Creative Commons License 2024.06.26 0 1 7746

"Bűnbocsánatot nyert."

Osztán... kitől, heee?! :D

Előzmény: Nyúlszájú (7745)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.06.26 0 1 7745

Aki meghalt, annak márcsak kegyeleti okból sem köpködjük a sírját.

Bűnbocsánatot nyert.

Előzmény: MrJones512 (7743)
MrJones512 Creative Commons License 2024.06.26 0 1 7744

"De azt már nehogy, hogy megjelenik, mintha semmi sem történt volna!!!"

Egy napon két szerzetes gyalogolt az erdei úton a kolostor felé. Egyikük már idősebb, tapasztaltabb volt, a másikuk még fiatal, aki csak néhány éve csatlakozott a rendhez. Ahogy haladtak útjukon, egy erős sodrású patakhoz érkeztek. Amint elindultak volna, hogy a patakon átgázolva a túlpartra jussanak, megláttak egy szép és fiatal nőt, aki szintén ezzel próbálkozott. Gyönyörű selyemruhában volt, és szeretett volna átjutni a patakon anélkül, hogy vizes és sáros legyen.A két szerzetes egymásra nézett. A rendbe való belépésükkor fogadalmat kellett tenniük, hogy nem érintenek meg egyetlen nőt sem. A fiatal szerzetes ennek megfelelően indult is volna tovább a patakon keresztül, ekkor azonban valami olyat látott, amit maga sem akart elhinni: idősebb társa odalépett a fiatal nőhöz, felkapta őt, átvitte az erős sodrású patakon, majd finoman letette a túlparton. A fiatal nő nagyon megköszönte a szerzetes segítségét, majd elbúcsúzott.

A két szerzetes folytatta útját a kolostor felé, ám a fiatalabbik szemmel láthatóan emésztette magát a látottak miatt. Így haladtak tovább az erdei úton anélkül, hogy bármelyikük is megszólalt volna, azonban néhány óra elteltével a fiatal szerzetes már nem bírta magában tartani a dolgot. Idősebb társához fordult, majd felháborodva így szólt:

„Nekünk még csak megérinteni is tilos egy nőt! Hogy voltál képes a karodba venni azt a nőt a pataknál?!”

Az idősebb szerzetes ránézett, majd nyugodtan így felelt:

„Én már rég letettem a túlparton. Te még mindig cipeled?”

https://hasznaldfel.hu/meddig-akarod-meg-cipelni/ Puskázni nem ér! :)

Előzmény: Nyúlszájú (7740)
MrJones512 Creative Commons License 2024.06.26 0 1 7743

"Ha leadja a kulcsot, az más."

Miért más?

Előzmény: Nyúlszájú (7740)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.06.26 -2 1 7742

"Portugália kezében volt, hogy ellenfelet válasszon magának. Egy győzelemmel Magyarországot választotta volna. Ezzel a vereséggel pedig Szlovéniát. Azt is mondhatnánk, hogy hízelgő, tőlünk jobban tartanak." - M4 kommentátor 🤡

MrJones512 Creative Commons License 2024.06.26 0 1 7741

"Mert csak az egyiket lehet..."

Aha... és ha holnap feltalálom az überfasza keserű jégkrémet, akkor te úgy cuppansz rá, hogy közben megutálod az édeset?

A szeretet nem egy monogám kapcsolat. :)

Pláne nem ismeri a kizárást!

Attól, hogy lett egy keserű jégkrém, még nem fogja megutálni senki az eddig kedvelt édeset.
És ez csak két, egyszerű alapíz. Nem két, igencsak komplex entitás - nem két ember!

Igenis lehetett Hitlert szeretni egy németnek - mert "nagy fűrer vót", meg "kiváló politikus", meg "naggyátetteanémetnépet", megafaszom... miközben Gandhit is lehetett szeretni, csak más attribútumok mentén.
Vagy éppenséggel ugyanazon attribútumok mentén is, mert például mindketten a saját népükért dolgoztak/éltek (az már egy más kérdés, hogy MG egy kicsit jobban csinálta ezt az élést, mint AH.).

Előzmény: Nyúlszájú (7737)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.06.26 0 2 7740

Ha leadja a kulcsot, az más.

Keresztények vagyunk, ugye..

Ha többé nem látom, az is más, mert nem juttatja naponta eszembe, hogy feketeseggű.

De azt már nehogy, hogy megjelenik, mintha semmi sem történt volna!!!

Ahogy a mádi rabbi mondta:- hát a faszom nem kéne?!

Előzmény: MrJones512 (7739)
MrJones512 Creative Commons License 2024.06.26 0 1 7739

"Megbocsájtáshoz az szükségeltetik, hogy valaki belátja a hibáját és bocsánatot kér."

Oszt' mi van, ha nem kér.... mert mondjuk időközben megfikkan?
Vagy külföldre megy és nem látod soha többé?

Vagy egyéb okból nem kér?

Akkor "úgy maradsz" most már mindörökké? :)

Előzmény: Nyúlszájú (7738)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.06.26 -1 3 7738

Megbocsájtáshoz az szükségeltetik, hogy valaki belátja a hibáját és bocsánatot kér.

Csak azért bocsássak meg, mert sok idő eltelt?

Nálam ez nem így működik.

Egyébként a Btk is ismer el nem évülő bűnöket. Csak a példa kedvéért írtam.

Előzmény: MrJones512 (7735)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.06.26 0 2 7737

Egy nép sok ember.

Egyik szerethette Hitlert, de Gandhit meg egy másik.

Olyat viszont nem tudok elképzelni, hogy ugyanaz az ember egyszerre szeresse mindkettőt.

Mert csak az egyiket lehet...

Előzmény: MrJones512 (7736)
MrJones512 Creative Commons License 2024.06.26 0 1 7736

Miért ne lehetne?

Gondolj csak bele: egy egész nép imádta Hitlert.

Olyan nehéz elképzelni, hogy közülük sokan szerették volna Gandhit is (már ha egy időben és egy helyen léteznnek)?

Előzmény: Nyúlszájú (7734)
MrJones512 Creative Commons License 2024.06.26 -1 1 7735

„Valóban létezik a Mennyország és a Pokol?” – kérdezte a bölcs tanítótól Nobushige.

„Ki vagy te?” – kérdezett vissza Hakuin.

„Szamuráj vagyok.” – felelte büszkén a katona.

„Te szamuráj?” – csattant fel a mester – „Mégis miféle uralkodó alkalmazna téged testőreként? Hiszen olyan képed van, mint egy koldusnak!”

Nobushige hirtelen olyan dühös lett, hogy megragadta kardja markolatát. De még épphogy csak elkezdte kihúzni azt, mikor Hakuin így folytatta:

„Ó, hát kardod is van! A fegyvered is biztosan túl tompa ahhoz, hogy levágd vele a fejem.

Nobushige ekkor kirántotta a kardját és a magasba emelte.

„Itt nyílnak a Pokol kapui.” – szólt ekkor nyugodtan Hakuin.

A szamuráj azonnal megértette a mester szavait, visszatette kardját, majd fejet hajtott.

És itt nyílnak a Mennyország kapui.” – mondta Hakuin.

[forrás: Reps & Senzaki: Zen Flesh Zen Bones]

Csak azért kerestem elő neked ezt a koant, mert ez a sztori - virtuálisan és más-más szereplőkkel - de mégiscsak megtörtént.

Persze a keresztény kultúrában is létezik ez a bölcselet.

"To err is human. To forgive: divine". Azaz Tévedni emberi (dolog). Megbocsátani: isteni (kegy).

Mindegy, no.

Majd egyszer rájössz!

Nyúlszájú Creative Commons License 2024.06.26 0 1 7734

Nem lehet egyszerre szeretni Mahatma Gandhit és Hitlert.

Paradoxon.

Előzmény: MrJones512 (7733)
MrJones512 Creative Commons License 2024.06.26 0 2 7733

Helyesen: "Aki mindenkit szeret, az igazából nem gyűlöl senkit."

Előzmény: Nyúlszájú (7732)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.06.26 -1 1 7732

Aki mindenkit szeret, az igazából nem szeret senkit.

Előzmény: Törölt nick (7731)
Törölt nick Creative Commons License 2024.06.26 -1 0 7731

Én nem. :) Ha érintett lennék is, olyan rég volt, hogy én nem tudnék ilyen sokáig haragudni.

Nyúlszájú Creative Commons License 2024.06.26 -2 3 7730

Nyugi, utál mindenki, aki tisztában van vele, ki is voltál.

( talán az egy füge nem).

Wagner úrban legalább van annyi gerinc, hogy nem jár vissza kísérteni.

Előzmény: Nyaky Z. (7722)
MrJones512 Creative Commons License 2024.06.26 0 1 7729

Akkor ezt szálazd szét:

Leköpnélek, ha volna turhám!

Előzmény: Nyaky Z. (7727)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!