Keresés

Részletes keresés

tmari28 Creative Commons License 2011.07.27 0 0 637

Köszönöm a választ. Most fogom elvetni a magokat és kíváncsian várom az eredményt. Üdv.: tmari

Előzmény: Törölt nick (635)
vizekvárosa Creative Commons License 2011.07.26 0 0 636

Lány kivit (HAYWARDOT) simán lehet beszerezni evvel érdemes foglalkozni.A többi fajtát felejsd el.Nem érdemes velük foglalkozni.Termésük apró jelentéktelenek.

Előzmény: Sz.Moncsi (634)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.26 0 0 635

A porzós kivi friss hajtása,a hajtás csúcsa és a fiatal levelek markánsabban pirosan szőrösek,mint a termős kivinél,de nem ez a legmegbízhatóbb módszer!Százszázalékig csak a virágok mutatják meg a kivi nemét.Azonkívül a porzós kivik kissé erőteljesebben növekednek,erősebb a vegetatív irányban való növekedésük.

Előzmény: tmari28 (632)
Sz.Moncsi Creative Commons License 2011.07.26 0 0 634

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy van-e valakinek felesleges lány kiwije, mert az enyém sajnos tönkrement :(. Továbbá érdekelne minden fajta kiwi is! Ha van aki tud nekem segíteni, azt kérem írjon privibe, és megbeszéljük az árát is!

Köszönöm előre is

bombaba Creative Commons License 2011.07.23 0 0 633

A 364.hsz-ben olvasható a kivi szaporítása magvetéssel, dugványozással, oltással. Nem kell a spanyolviaszt feltalálni, ha már más feltalálta.

Virágzás előtt megismerni a kivi nemét? Abból kiindulva, hogy magvetéssel a növények több, mint 90 %-a porzós lesz, nem sok értelme van keresni köztük a pár db termőst.

Előzmény: tmari28 (632)
tmari28 Creative Commons License 2011.07.23 0 0 632

Érdeklődéssel olvastam a kivi magról való szaporításáról az írásokat. Azt szeretném tudni, hiogy miről lehet megismerni - és meg lehet- e - virágzás előtt a kivi nemét.

tmari 28 

Előzmény: kerteszpeti (630)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.22 0 0 631

Napon szárítod????????Nem akarok szkeptikus lenni,de szerintem egyse fog kikelni.:(

Előzmény: Xenil (627)
kerteszpeti Creative Commons License 2011.07.20 0 0 630

Xenilnek üzenem a kivimagok vetésével kapcsolatban a saját tapasztalatomat.Én amikor vetettem, kiszedtem a magokat a kiválasztott érett kiviből ,egy  közepes méretű  cserépbe  a drén  réteg fölé általános virágföldet tettem,erre  raktam a magvakat,majd nagyon vékonyan  betakartam homokkal.Előtte nem szárítottam,nem hőkezeltem a magvakat,mégis majdnem  minden mag kikelt.Én  a cserepet  a fóliaházban tartottam  egy papírlappal letakarva és 2-3 hét alatt kikeltek. Mikor már 8-10 cm nagyok voltak egyenként szétültettem őket.Én így csináltam,szerintem  önnek is sikerülni fog.kertészpeti

vica46 Creative Commons License 2011.07.17 0 0 629

A minik

Előzmény: Gyula20 (628)
Gyula20 Creative Commons License 2011.07.15 0 0 628

Szia Flanell !

Még nem láttam atkát , vagy más kártevőt a mini kivin .

Az idén próbálkoztam pár kivi vesszőt napon gyökereztetni , hát igen

rossz az arány , a fele sem maradt meg , elszáradtak a hajtásai .

Minden nap locsolom , úgy látszik nem szeretik az erős napot.

Viszont az árnyékban gyökereztetett minik nagy része szépen hajt.

Üdv.Gyula

Előzmény: Flanell (626)
Xenil Creative Commons License 2011.07.15 0 0 627

Sziasztok, valakinek nincs tapasztalata, kiwmagok ültetésével, én pont most szárítom a napon, utána nem tudjátok, hogy mibe ültethetem, vagy vizeszsebkendőben csiráztassam, és ugy földbe ültessem, esetleg mit ajánlotok, hogy mibe ültessem?

Flanell Creative Commons License 2011.07.11 0 0 626

Nálam viszont vastagon atkásak lettek a mini kivik, ma szórtam Sanmite-tal. Remélhetőleg nem lesz azért gond, csak kicsit visszavetette őket.

Előzmény: Gyula20 (623)
vica46 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 625

Szia Gyula

Nagyon örülök hogy sikerült és szépen fejlődnek ,az ecetes próbánál a meszes talaj esetén a föld pezseg nem csak egy két buborék van ,a tied biztos nem meszes Egyébként a tőled kapott  mini kivik nagyon szépek remélem jövőre már terem is

Örülök hogy vagy néha.

Előzmény: Gyula20 (623)
kerteszpeti Creative Commons License 2011.07.08 0 0 624

Köszönöm Bombaba az ön válaszát,szerintem is inkább befülldt a kivim törzse mint megfagyott,mert amikor kibontottam  a kérge nedves volt és utánna elszáradt,pedig a kivi szép rügyes volt.Az idén majd másképp próbálok védekezni.Köszönöm önnek is Gyula 2o a felajánlott kivivesszőket,nagyon örülök nekik ,csak nem tudom ,hogy jutnak el hozzám Romániába,amúgy meg elég messze lakom Magyarországhoz,de hátha találunk valamilyen megoldást.Köszönet mindkettőjüknek,tisztelettel,kertészpeti.

Gyula20 Creative Commons License 2011.07.05 0 0 623

Szia Vica !

Mindkét kivi szépen fejlődik , nagyon elégedett vagyok.

Gyorsan megnéztem az ecetes módszert , még nem hallottam erről a vizsgálati módszerről.

Egy tejfeles pohárba föld , aztán kb. egy deci ecet rá , keverés .

Olyan tíz -húsz másodpercenként van egy-egy buborék , szerintem nem nagyon meszes ,

vagy egyáltalán nem kell lennie buboréknak ??

Talán butácska a kérdés , de tényleg nem értek hozzá .

Üdv.Gyula

Előzmény: vica46 (621)
olvas0 Creative Commons License 2011.07.05 0 0 622

köszönöm!

Előzmény: vica46 (621)
vica46 Creative Commons License 2011.07.05 0 0 621

Ha pezseg az ecettől akkor meszes a talajod, elvileg ha minden más jó a kiviknek nem gond, ha kisárgulnak a levelei akkor 1 százaláékos keserüsó oldattal kell öntözni ,mert a sok mésztől nem tudja a vasat felvenni a növény .Sok sikert hozzá .

Előzmény: olvas0 (620)
olvas0 Creative Commons License 2011.07.05 0 0 620

Sziasztok,

sikerült hozzá jutnom szombathelyről kivikhez, porzó és termő. Nálunk nyugati illetve északi a szél jobbára ezért a ház keleti oldalába ültettem őket-5termő, egy porzó- Egyenlőre 5x10es gerendákat kezeltem le és ástam be a földbe nekik, hogy majd arra futhatnak fel és ha megindulnak akkor lesz belőle egy szép pergola amit aztán befuthatnak kedvükre- mondjuk a teraszajtó miatt kissé magasra kell majd építenem ~2,5méter, de ez gondolom csak a termés betakarításánál okozhat problémát a kivinek nem. Nálam a föld szép fekete :) ha ecetet öntök rá akkor enyhén habzik fel-ezt nem tudom mit jelent-, de a paradicsomjaim őrült módon fejlődnek, csak mivel nem kaptak napot ezért nem sikerült még beérniük, a fáim jól érzik magukat a füvet 2hetente kell vágjam, szal szerintem elég jó a talaj... :) Azért ültetéskor csináltam egy kis keveréket nekik virágföldből, mohatőzegből és némi szarvasmarhatrágyából. Kérdés: mennyit kell locsolni és mit tehetek meg azért hogy szépen erőssen dinamikusan fejlődjenek?

Köszönöm! :)

marc0 Creative Commons License 2011.07.04 0 0 619

Bocsi remélem mostmár sikerül a képeket is betenni előbb összekeveredtek.

1.kép                                 2.kép                              3.kép

marc0 Creative Commons License 2011.07.04 0 0 618

Sziasztok!

Pár kép a növényeimről!

A SOLO kivin a sok virágból 3 kötés maradt meg 1.kép.

AZ ISSAI kivin jobb volt a kötés 2.kép.

A KOKUWA is elég jól kötött 3. kép.

A Jenny-n még nem volt virág.

A piros SADOWA kivi sem virágzott.

Meg van még két pár amit nemtudom milyen fajta lehet a fiú elvileg tomorinak mondott a lány azt sajna nem tudták.

Majd a többiről is teszek fel képet hátha valaki megtudja mondani hogy milyen fajta.

1.kép                                 2.kép                              3.kép

Gyula20 Creative Commons License 2011.07.04 0 0 617

Szia kerteszpeti !

Van kétféle mini kivim , az egyik az idei évben terem először terem, ez piros mini.

A másik fajta vagy tíz éves , ez a termőre fordulása óta többet , kevesebbet de mindig

terem.

Most mindkét fajtán sok termés van.

Az öreg mini termése ilyen

Ősszel vagy tavasszal tudok adni vesszőt , nagyon könnyen gyökeresedik .

Termőt és porzót is.

Egy kis odafigyeléssel már a harmadik évben termőre fordul.

Minden évben gyökereztetek párat , az idei gyökereztetéseket már eligértem.

Üdv.Gyula

Előzmény: kerteszpeti (613)
bombaba Creative Commons License 2011.07.04 0 0 616

Légyszíves olvass kicsit vissza, max 2-3 oldalt, hamarabb tovább tudsz lépni a témában, a kérdéseidre ott a válasz.

Előzmény: délkelet (614)
bombaba Creative Commons License 2011.07.04 0 0 615

A magról kelt és "elfagyott" kividdel kapcsolatban azon gondolkodj el:

- milyen volt a téli védelme, nem fülledhetett-e be?

- mikor bontottad le a takarást, nem volt-e fagy utána, amikor már beindult a nedvkeringés?

Általában nem a téli fagy, hanem a tavaszi, nedvkeringés megindulása utáni fagy ártalmas a kivire. A túl korai megindulást, ha napsütütte helyen van,  a törzs árnyékolásával lehet kivédeni többnyire.

Kopasz kiviből az Issai-t ismerem, öntermő, mélyebbre megy a gyökere a szőrősnél, hamar termőre fordul. Különösebb metszést nem igényel, de locsolás nélkül ez sem marad meg általában (kivéve a gyevi bírót). A termése jóízű, ha kicsit nagyobb lenne, sok helyen nyerő lenne. A mérete vegyes, 1-4 cm között.

Hátha másvalaki egyéb fajtáról is fog írni, vagy nézz körül, van sok fajta.

A kiviszálakat futtasd az égig, meghajtás majd jövőre.

Előzmény: kerteszpeti (613)
délkelet Creative Commons License 2011.07.04 0 0 614

Köszönöm az észrevételed:ez a 10 év elég elkeserítően hangzott... Ha esetleg tudnál néhány fényképet mellékelni, nagyon megköszönném. Szia.

Előzmény: tmari28 (609)
kerteszpeti Creative Commons License 2011.07.03 0 0 613

Köszönöm  Bombaba válaszát, úgy látszik megjártam  az  Oriental delight kivimmel és a Sie-rz csomagküldővel is,szerencsémre nem rendeltem tőlük mást.Már van 4  Hayvard  és 1 Tomuri  idén telepített  kivim,amelyek  elég  szépen nőnek csak  a  jövő telet kibírják, mert van nekem egy  magról kelt kivim, ami már kinn telelt  és  már  volt két  erős oldalága ,de a télen megfagyott,vagy nem tudom mi lett vele , mert körös-körül levált a kérge annak ellenére,hogy bevolt  tekerve a fagyás ellen.Megszeretném kérdezni, meddig kell felfuttatni a  kivi szálakat és mikor kell meghajtani? Szeretnék minikiviket is vásárolni,akinek már van milyen fajtákat ajánl?

kertészpeti.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.03 0 0 612

Arth_ur Creative Commons License 2011.07.02 0 0 611

Raschel hálós árnyékolás a tűző naptól, hogy kevesebbet párologtasson és a homok ne forrósodjon fel nagyon.

Bőséges locsolás, illetve sose száradjon ki a talaja.

Magnéziumos tápozás (keserűsó) a sárgulás mérséklésére.

Talajjavítás, hogy tápanyagban gazdagabb és kicsit jobb vízmegtartó legyen: bőséges komposztbedolgozás, vagy szerves trágya és tőzegbedolgozás a tő körül a feltételezhető gyökérzónában.

Aztán ha segít, jó; ha nem, akkor legalább a következő odatelepített növénynek már jobb helyzete lesz.

Előzmény: sajo56 (610)
sajo56 Creative Commons License 2011.07.01 0 0 610

"SEGGÍTSÉG" Nekem is van kiwim  évek óta de nem ,hogy teremne most éppen halvány sárgás-zőldes szinben vegetál (vagy haldoklik??). 2 Tövem volt korábban az erőssebbik tavaly tavasszal elpusztúlt. A satnyábbik tavasz óta ilyen sápkorós. Próbálkoztam lombtrágyával,talaj savanyítással ,de ez idáig semmi vátozást nem tapasztaltam. Valaki adjon ötletet ,mit tegyek hogy ujra zöld legyen és fejlődésnek induljon. A talaj homok és elméletileg mész szegégy ,erössen napos fekvésű. Kiváncsian várom azt a kertbarát válaszát aki egy jó ötlettel tudna segíteni. Elöre is köszönöm. (baltás és fürészes gyilkosok kíméljenek)

tmari28 Creative Commons License 2011.06.30 0 0 609

Kedves Délkelet!

Nekem is ilyen kivim van, amit a szombathelyi kertészettől vásároltam kb. 10 éve, SOLO kivi néven. Az istrukció az volt, hogy a szőlőhöz hasonlóan kell kezelni. Eddig még nem termett, az idén volt rajta egy-két virág, de termés nem látszik. Gondolom, jó pár embert behúztak a csőbe az öntermékeny kivivel. Igaza van annak, aki másik párost javasol, mert szerintem ez nem fog teremni.

Üdv. Tmari

Előzmény: délkelet (585)
délkelet Creative Commons License 2011.06.28 0 0 608

A kordonos megoldás volt az első gondolatom, de miután Flanell adott egy másik tippet, és Te is inkább lebeszéltél a kordonról, pillanatnyilag a 604-es hozzászólásomban leírtakat próbálom majd megvalósítani. Ennek ellenére egy kétemeletes kordont megfelelő magasságkülönbséggel  el tudnék képzelni, bár nyilván azért, mert tapasztalat híján a szemem előtt a szőlőkordon lebeg. Egyelőre sajnos ezek nem aktuális dolgok. Valamiért igen biztos voltam abban, hogy az idén már virágozni fog a kivim, most már csak reménykedem, hogy majd jövőre.

Előzmény: Arth_ur (607)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!