Bizony a jogsi megszerzése (ha nincs szülô aki kifizeti) egy ördögi karika. Ugyanis ahoz, hogy befizethesd dolgozni kell, de kocsi és jogsi nélkül viszont nincs munkàd. A kör bezàrult. Az én egyik fiam is ugyanebben a cipôben jàrt sokàig. :(
Ez egy baromsàg! A vicc az egèszbe, hogy nincs anyagi gondom mert nem szenvedek hiànyt semmiben! Maximum egy jogositvànyban! De èn ugy gondolom 23 èvesen nekem kell èrte megdolgozni! Az osszes internetes munka egy kamu szar!Nekem ez a tapasztalatom! Szivesebben szeretnèk kètkezu munkàt vègezni mint az interneten embereket toborozni magam alà!
Lizike! Megadtam a cimem, nem làttad ? Ugy emlékszem azt irtad, hogy Bourg-en-Bresse közelében laksz. Egy tökegyenes ùt vezet onnan Mâcon-on keresztül idàig, ahol én lakom (Paray-le-Monial). Persze csak autoval lehetséges. Ezen a környéken tényleg nehézkes a tömegközlekedés (sok helyen fölszedték a sineket, ami azt jelenti, hogy pl. ha Mâconba szeretnék menni vonattal, elôször el kéne mennem északnak, majd vissza le délre, pedig Mâcon tôlem egyenesen Keletre van).
Otthon egy lakcim kàrtya ès egy Tb kàrtya (amirol èn beszelek) 2 hèt maximum!!!! De nem 2 honap!!!!! Nem vagyok falgyulolo! De megmondtàk a franciàk is ha itt Arab vagy vagy Nèger! Minden van! Ha nem akkor vàrjàl a sorodra!!!!
Kozoltèk, hogy nincs hely a tanfolyamra! Szoval ez van!!! A szuleimmel nem lehet leulni mert idiotàk!!! Apum 63 èves nyugdijas a 91 èves anyukàjàt gondozzuk neki màr ez sok! A jogsi 1500 euro nekem kell rà eloteremtenem!!! Ez egy hosszu ès bonyolult story! Nem èrthetitek! Nem is èrtem mit keresek itt! Szèp estèt Sziasztok!!!
Verik a segguket az irodàba 1500-2000euros fizetès melett! Arra lusta volt a no,hogy begèpelje az adataimat! kitoltetett velem egy papirt ès azota sincs mèg carte vitalom (igy bejelentett lakcimem sem) De egyèbkènt a szuleimet sem kell fèlteni! Ok sem akarjàk igazàn, hogy dolgozzak mert van egy barom aki megcsinàl mindent meg gondozza a 91 èves mamàt! Hàt ezt benèztèk, mert ha nem mozgatjàk meg magukat ok sem, hogy talàljak munkàt èn egy percet nem maradok itt!!!
Nehogy azt mondd, hogy egy kisvàrosban nincs tömegközlekedés !!!!
A komotos stilussal, egyetértek, de ha hozzàszoksz, akkor làtni fogod, hogy ha egy kicsit elörelàto vagy, akkor nem is olyan hosszu az az ûgyintézés, csak bele kell szàmolni az irodàs "lassusàgàt"
Az ismerösök szerzése (direkt nem irtam baràtot, mert ahoz azért sokkal tôbb kell) megint csak az emberen mulik, ha te megbolondulsz 4 fal kôzôtt, akkor mozdulj ki, csavarogj a "belvàrosban", etc....
Nem akarlak kiàbrànditani! De itt sem egyszeru! A szuleimmel vagyok kinnt! Nevelo apukàm eredeti francia! Egyàlltalàn nem konnyu itt munkàt talàlni foleg ha nincs jogsid mint nekem ès olyan kornyèken èlsz ahol a tomeg kozlekedès kizàrva! Csak autoval tudsz A-bol B-be jutni! Agusztusig adtam hataridot magamnak, ha addig nem talàlok munkàt èn huzok innnen! Nekem nem jon be ez a komotos stilus mindig mindenki a turelemmel jon (patience) Ràadàsul baràtokat sem egeyszeru talàlni, mert itt meg van mindnekinek a maga kis èlete baràtai ès senkinek nem kellenek uj baràtok.... Te sem orulnèl ha valaki ràd nehezkedne... hogy hèèè a baràtod akarok lenni!!! Szoval nekem nagyon nem jon be ez az orszàg! àllandoan a 4 fal koztt kezdek bedepizni.... Nem egyszeru!!!!
Láttam, néha én is átkukkantok. Nem vagyok ideges, ahhoz kevés ez a macskajancsi! Csak azt furcsállom, hogy már másodszor nem válaszolt a fricskámra. Lehet nem érti?:) Egyébként szeretem az ilyen embereket akik jól elbújva merik csak osztani az észt.
Nem, az nem én voltam, mert 3 éve, màr 3 éve voltam civil..... :-))))
Viszont, én is ràkôszöntem néha a nagyar turistàkra a "Super U"-ban Calvin..... még anno..... :-)
Most nyàron, megprobàlom mindenképpen ugy intézni, hogy a "passation de commandement"-re (ezredes vàltàs) ott legyek Calvin.... Majd egyeztetek az ott élô "ancien"-ekkel, hogy minden rendben legyen....
Nem hiszem, érdekes, hogy amikor ott voltunk a környéken, nem találkoztunk magyarokkal. Kivéve amikor a tavaszi nyílt napon bent voltunk megnézni a műsort. Azt soha nem hagytuk ki! Szerintem idén is elmegyünk.
Írok face-n, úgyis szerettem volna beszélni veled!
Bevallom, hogy visszanéztem a beszélgetéseinket. :) Örülök, hogy azért nem adtad fel a tanulást!
Otthon voltunk az ünnepek alatt, de elég is volt az 1 hónap. Család, tv, net, úgyhogy tisztában vagyunk az otthoni helyzettel. Itt is érződik kicsit a válság, de azért még kibírható!
Éjjel itt is minuszok voltak brrrrrr, reggel 9-kor jeget vakartam a kocsiról. Havazott is párszor, érdekes volt a parton a látvány, na meg a fagyott homok.
Nem C.-ben vagyunk, közép-nyugat A.-tól 10 km. Úgyhogy most a poén elmarad! :D
De van egy ismerős házaspár C.-ben, a srác tavaly szerelt.
A környéket viszont jól ismerem, 4 évig voltunk Aregno plage-n.