A tájjelegű kiállításon a kiadandó cím a város, helység ill. táj szépe. Nem adnak ki ország championátusára javaslatot, azaz CAC és HPJ címeket. Tehát lehet pl.: "Karcag szépe, bajnoka a kutya. Egyéb kérdéssel a rendezőket érdemes megkeresni.
Elkészült weblapunk galériája:)))) Még nem teljes a fényképtárunk, de 255 képet már lehet látni. Ha szeretnétek megismerni a Fekete Pandákat megtisztelő számomra, ha beléptek oldalunkra)) Van itt kócos, fésült, nyírt, fürdetett, de ami tuti: BOLDOG fundik))) Valamennyi kutyus Panda ill. a kennel kutyája.
....aki ezt a kutyát le ír vizispánielezte vagy afgán agarazta annak kellene elgondolkodni...a kutyusod szerintem fundi a javából. Ha ez nem nagy szőr rajta akkor bizony kövér, nekem annak tűnik. Gondolom ezt a terhelt mellső mancsaiból és a homorú hátából. A táp mellé nem kell vitamin pluszban, inkább adj neki zöldséget. Javaslom főzz neki zöldséglevest és abba tedd a 2x20dkg adag tápját. Jön a nyár, nem kellene ennyire gombóci legyen, nehezen bírják a nagy meleget, jót teszel vele, ha csöppet lefogyasztod:))
Jinuka, nagyon szépek a kutyusaid, igazán jól fésültek:).
Bagirám általában nem az, imád a sárban feküdni!
Majd holnap lesz fürdetés!
Rég jártam erre, teszek fel egy 9 hónapos Bagit.Éppen a kutyaropi megszerzésén ügyködött. Nemrég mértük, 36 kg, a doktor bácsija nagyon megdícsérte. Szerintem is szép, de én elfogult vagyok....
24%-os a fehérje 10%-os a zsir a tápnak de nemtudom ha 40dkg-ot kap mennyi vitamint kell potolni.egyébként nincs egyedül van egy fiú barátja bömbike 17honapos
Jinuka:)) Tedd azokat a képeket! Fogyókúrához: ha egy kutyás állatorvos azt mondta szalonnás akkor sajnos az is. Elég a 40 deka, nem is tudom miért kapott 70-et, hacsak nem 18%-os tápot adsz. És sok szeretettel köszöntelek a fórumban:)) Boldog nucckó napot mindenkinek mégegyszer!!!!
Szerintem a küllem főleg egy kiállítási kutyánál fontos. Ahogy írod ti nem annak szánjátok, így inkább másodlagos. A lényeg, hogy kedves, aranyos, ... kutya legyen. Persze egy újfoundlandi nem baj, ha annak is néz ki, de nyílván látszik rajta, különben nem szólt volna oda hozzátok a tenyésztő. Innentől kezdve meg az a fontos, hogy neked tessen.
Látatlanban nem nagyon lehet megmondani, mennyit kell még fogyózni a kutyusnak. Mert ehhez nem elég a súly, hanem attól függ, hogy kövér-e. (egy szuka is könnyen lehet akár 60 kg.) Ezt meg fundinál leginkább tapintással lehet megmondani. Nekem volt kutyám, akire mindenki egyből azt mondta, hogy hű de dagi, pedig csak nagyon tömött volt a szőre. (Aztán vedlés után meg megkérdezték, hogy beteg-e, hogy ilyen sokat fogyott.) Szóval jól meg kell fogdosni, úgy lehet eldönteni. Mondjuk így kölyökkorban ritkán fogyóztatnak, általában max. a súly tartása a cél, mert ilyenkor azért még inkább növögetni szoktak a kutyusok, elég, ha az alkat átalakul. No persze nem akarlak lebeszélni a diétáról, mert én nem láttam, fogtam a kutyust. De ha nagyon éhenkórász megpróbálkozhatsz nála egy kis zöldség-gyümölccsel, a legtöbb kutya szereti, és ettől nem kell félteni az alakjukat.
üdv minenkinek! megpropálok csatlakozni én is a forumhoz.egy kicsit hadi lábon állok az irással előre is bocs hanem mindig irom jól. háát lenne egy-két sztorim nekem .márc31-én lessz a kutyám 14hónapos,fogyókúrán van már le is fogyott 2kg igy most 58kg elvittem érdre az állatorvoshoz azt mondta szalonnás.70dkg táp helyett 40dkg tápot kaphat "szegény" már 6hetesen10kg volt de én nem gondoltam volnahogy sokat kap. na most a sztori nem tudom mással is elöfordult-e de velem igen. 4honapos volt mikor megkérdezték ez az Ir vizi spániel.összel velencén voltunk.egy högy kérdezte milyen fajta mikor megmondtam neki azt válaszolta azt hittem afgán agár/48-50kg között volt a súlya/.és azt is mondta nem baj ha fürdik csak bele ne akadjon a damilba mert akkor annyi neki./nemakartam mondani neki persze nevetve hogy elviszi bottal eggyütt/ afgán agár: biztos nagyon ért a kutyafajtákhoz egyébként nem értem az embereket én nem szoktam más kutyáját leszólni. nem lehet mindenkinek csúcs kutyája. kint voltam a kiálitáson /csak sétáltunk/oda jött hozánk egy "ujfoundlandi tenyésztő" megkérdezte cinikusan
nem azért de nem tudja eldőnteni hogy tibeti terrier vagy ujfoundlandi válaszoltam neki szépen :afgán agár nemlátja 55kg volt a kutya,hát röviden ennyi várom a véleményeteket majd leszüröm belöle a lényeget ja lány kutyám van. még valami vajon meddig kell szegénykémnek fogyozni. ha tudok teszek fle képeket.
Köszönjük a választ mindenkinek! A törzskönyv rendben van, a nevünkön van a kutyus. Annyi a gond, hogy mi Szlovákiából hoztuk Áfit és szovák nyelvű a törzskönyve. Úgy tudjuk, hogy export pedigree-re is szükség van, valamint a honosításra. Ezeket hogy tudjuk elintézni? Valakinek valami tapasztalata ezügyben? Dadly gazdi? mivel mi egy tőről fakadunk :)
Utána néztem a dolgoknak, igazad volt, mert vagy két kitünő, vagy tenyésszemle a tenyészthetőség feltétele itt idézem:
Az NKSZ teljes mértékben megköveteli a MEOE és az FCI tenyésztési szabályzatában foglaltakat. Ezek szerint tenyésztésbe azok a fajtatiszta, törzskönyvvel rendelkező egyedek foghatók, melyek:
- A tenyészállat betöltötte a 18 hónapos kort. Az egyes fajták ettől magasabb életkort is meghatározhatnak. - Egy szuka után két naptári évenként csak maximum három alom törzskönyvezhető. - Tenyésztésbe vonni fajtatiszta kutyát csak akkor lehet, ha a kutya már legalább kér CAC kiállításon két "kitűnő" minősítést kapott nyílt, vagy munka osztályban; vagy tenyésszemlén legalább "Tenyészthető" minősítést szerzett. - Munkavizsgára kötelezett fajták esetén a kiállítási eredményen kívül a tenyésszemlén legalább "Tenyészthető" minősítést megszerzése is kötelező. A fentiek a MEOE Általános Tenyésztési Szabályzata alapján íródtak.
Ki ki választhat én a két kiállitást választanám, mert, ha valóban szép és megfelelően felkészitett a kutya CACIB, CAC-ot , sőt még magasabb dijakat is nyerhet a kutya, én úgy érzem nem szégyen egy világgyöztes kutya mőgött a RESCACIB cim megszerzése.