Keresés

Részletes keresés

ersekildiko Creative Commons License 2015.07.22 0 0 3641

Nekünk is ez a térképünk van és teljesen rendben volt. Nincs GPS, de "kérdeztük" a google útvonaltervezőjét, nohát az adott olyan utakat is, hogy a helyiek csak döbbenten néztek ránk, így óvatosan, ne hagyatkozzatok csak arra!

Előzmény: vin. (3640)
vin. Creative Commons License 2015.07.21 0 0 3640

Sziasztok!

Korábban, itt a fórumon linkelt valaki egy 2014-es BH autóstérképet, de nem találom azt a hsz-t, a neten viszont van egy használhatónak tűnő, 4 nyelvű.

Netán ez volt ide linkelve?

http://utikonyv.eu/spd/terkep_908177/Bosznia-Hercegovina-autoterkep---fb-AK-0712

Szerintetek jó lesz ez?

Alexanna71 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 3639

Húú! Ez nekem nagyon tetszik, elmentettem! Köszönöm szépen! :)

Előzmény: emojnarode (3637)
Szajci Creative Commons License 2015.07.21 0 0 3638

Változó. Bankkártya a legjobb

Előzmény: p.matyi (3628)
emojnarode Creative Commons License 2015.07.21 0 1 3637

Mivel az utat már mások leírták, én javaslok neked egy másik határátkelőt. Nem kell lemenned Ivanicáig, ugyanis ezt az átkelőt már minősítette Sfi és Slatka Vila. Leírásuk szerint ugyanaz a helyzet, mint Doljaninál. Úgyis Ljubinje felé mész, Ravno-nál fordulj Trebimlja felé /nem összetévesztendő Trebinjével/ . Itt van egy nemzetközi átkelő, amit kevesen ismernek. A horvát oldalon Čepikuće. Van ott még másik is, de azok a helyieknek szólnak. Erről a kevésbé ismert határátkelőről tavaly nyáron írtam, amit innen a fórumról egy utazó ki is próbált és nem volt rossz véleménnyel róla. Ezt azért minősítették többek között nemzetközivé, mert a közelében van /bosnyák oldalon/ a Vjetrenicai barlang, ami természeti látványosság. Ezzel az útvonallal megúszhatod a más átkelők dugóját. Le tudod ellenőrizni az utat a google sárga emberével, ha horvát oldalról indulsz és a bosnyák határig láthatod, milyen az út. Boszniában a sárga ember nem működik. Elő tehát egy részletes térkép és kalandra fel. Jó utat.

Előzmény: pupákdézi (3632)
Alexanna71 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 3636

Simán! a Kisszűz, mondta is, Anya, csak a Staraba menjünk jövőre :) Kérdeztem és Ada Bojana??

Ja!! :D najó oda is :D gyűjthetek! :)

Előzmény: SlatkaVila (3627)
Alexanna71 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 3635

Útközben Stolac, ott ha van időtök álljatok meg közvetlen az út mellett, pár márka a belépő Bogumil sírok, kb fél óra, de tavaly csak 15 óráig volt nyitva! Nme tudom idén mi a helyzet. De előtte mentek el, nézzetek be!

Na így mennek a kaminyonok :D

Alexanna71 Creative Commons License 2015.07.20 0 1 3634

Sziasztok, szia Dézi!

Ahogy Ildikó írta, simán leküzdhető, alig 21 éves kis twingóm, fullra pakolva, simán vitte! Tavaly is idén is, Mostar után van egy nagyobb emelkedő, meredek és hosszú, akkor van nagyobb szívás, ha elkapsz egy kamiont, előzni nem mindig lehet, meg ugye meredeken mész felfelé, kell a lendület, sebesség, erő... de a kaminyon is nyomja rendesen! Ráadásul az út egy helyen beszűkül, na ha ott van a teherautó, kell a mersz, szem becsuk, gázpedál nyom és mész mint állat :D kb ilyen az előzés :)

Utána pár kanyar egy helyen van egy élesebb 20-30 km-el bevehető kanyar, a rendszámtáblanézegető :) de sima ügy, több kanyar, viszont a táblákkal vigyázni, mérnek, villognak a szembejövők, de lehet, hogy csak a következő faluban van a jard. Óvatosan, lakott területeken kívűl 80-90nél többet nem nagyon tudsz menni, a sok kanyar miatt vagy folyamatosan fékezel. De simán járható.

A táj viszont gyönyörű!!

Előzmény: pupákdézi (3630)
ersekildiko Creative Commons License 2015.07.20 0 1 3633

Egy jó darabon mi is ezt tervezzük, de legjobban a határnál történő várakozástól félünk. A többi leküzdhető :)

pupákdézi Creative Commons License 2015.07.20 0 0 3632

Előzmény: pupákdézi (3631)
pupákdézi Creative Commons License 2015.07.20 0 0 3631

Hoppá kicsike lett a kép.

Előzmény: pupákdézi (3630)
pupákdézi Creative Commons License 2015.07.20 0 0 3630

Sziasztok!

A gyakorlott boszniai utazókat kérdezem, ez az útvonal mennyire nehéz? Gondolok itt szerpentinre, hegyre völgyre stb.

sfi Creative Commons License 2015.07.20 0 0 3629

Rád gondoltam ma délelőtt, mikor odaértünk Ivanicába. :) Bizony ma is a település elején állt a sor vége, a várakozás csak a kisboltosnak volt jó, mert rajtunk  kívül sokan ott vettek még sört és jégkrémet. 5 perc híján 2 órát vártunk...

A bosnyákok csak ránéztek az iratokra és engedtek tovább mindenkit, nem rajtuk múlt, hogy ennyit kellett várni. A horvátok viszont minden bosnyákot percekig néztek, vagyis az irataikat. Hogy mit tudnak ennyi ideig nézni egy útlevélen, fogalmam sincs. Akik uniós országból jöttek, azoknak a kézbevétel után rögtön adták is vissza az iratot, nekünk is erre a 2 másodpercre kellett várni 2 órát. :((

Viszont az orasaci kemping kiváló, a tenger már-már túl meleg, de a Karlovacko igen jó hideg. :)) Úgyhogy megérte a várakozás! Ja, visszafelé irányban nem volt várakozás, gondolom, az most van, amikor mennek vissza a fürdőzésből az emberek.

Előzmény: SlatkaVila (3614)
p.matyi Creative Commons License 2015.07.20 0 0 3628

Sziasztok!

Jövő hétvégén Omisba utazunk Bosznián keresztül és igénybe vesszük a Gradiska - Banja Luka autópályát. Azt már kiderítettem, hogy fizetős lett és hogyha jól tudom 2 KM a díj. Azt szeretném kérdezni, hogy az eurónak elfogadják a "fém" változatát is, vagy csak szigorúan a papír címleteket? Illetve ha benzinkúton vásárolunk szintén csak a papír címletű euró jöhet szóba?

Válaszokat előre is köszönöm!

SlatkaVila Creative Commons License 2015.07.20 0 0 3627

Majd jövőre bevetjük magunkat, talán még a vízesésbe is ( hátha Rozika is itt lesz, valami Jenőkével :)) ) 

Előzmény: Alexanna71 (3626)
Alexanna71 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 3626

Ugye-ugye? :) Az uccsó napon mi is álltunk oda-vissza vagy 2-2,5 órát! Mindezt pár üveg sörért, csak mert megígértem! :D

De a folyóban fürdés idén kimaradt, bár a szűzek pótolták helyettem is! :) :)

hoczat Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3625

Köszi a gyors választ, a másik tanácsot is megtaláltam.

üdv

Előzmény: SlatkaVila (3623)
sfi Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3624

Ez jobban hangzik! :)

Előzmény: SlatkaVila (3622)
SlatkaVila Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3623

Szia! :)

Útvonal - Samac-Doboj-Zenica ( én itt felmennék a pályára, 84 km összesen és 8,5 márka volt legutóbb az egész szakasz, kártyával, euróval, márkával tudsz fizetni, ha eurót adsz, adj minél kisebb címletet, csak papírt fogadnak el, márkában kapsz vissza ) elkerüli Sarajevo-t, majd Konjic- Jablanica-Mostar-Trebinje-Ivanica és Brgat a határ

Néhány hozzászólással előbb írtam, h hogyan lehet Mostar után Trebinje felé kb. 30 km-t spórolni

Előzmény: hoczat (3620)
SlatkaVila Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3622

Szerintem Mostar drágul ... Trebinje minden tekintetben sokkal olcsóbb :) Szerintem itt egy csapolt sör max 3 márka lehet, de akkor már puccos helyről beszélünk

Előzmény: sfi (3621)
sfi Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3621

Az árakkal kapcsolatban azt meg tudnád nekem mondani, hogy egész Bosznia lett nagyon drága, vagy csak Mostar? Mikor utoljára voltunk egész barátságos árakon ittunk, most 1 korsó sör 5 KM, az 2,5 euro. Eléggé elszaladtak az árak, talán is ezért vannak üres asztalok mindenhol... Több embert láttunk, aki megnézte az étlapot, aztán tovább ment.

Előzmény: SlatkaVila (3618)
hoczat Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3620

Sziasztok!

Július végén Cavtat a cél. Egyszer már voltunk ott, de mivel többen mentünk, nem jegyeztem meg az utat, csak követtem őket. Annyit tudok, hogy a horvát részen maradtunk az E73-on, utána Slavonski Šamac (határ), Doboj, Zenica jöttek. Na innen tudom, hogy nem mentünk rá az autópályára és el is tévedtünk egyszer, meg az utak kicsit rosszabbak voltak egy darabig, amíg vissza nem tértünk az E73-ra. Utána Mostar, Trebinje és ott is voltunk. A kérdésem, hogy egyáltalán érdemes-e kikerülni az autópályát, ha Zenica - Mostar az útvonal, illetve mennyibe kerül az a szakasz és lehet kártyával fizetni? Meg persze bármilyen jó tipp jöhet az úttal kapcsolatban. Köszi...

sfi Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3619

Nem csüggedhetek, mert holnap át kell jutnunk Horvátországba, lesz ami lesz! :)

Előzmény: SlatkaVila (3618)
SlatkaVila Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3618

Remélhetőleg csak a hétvége... :))) Ugye innen is ( Trebinje és környéke ) mindenki menne a tengerhez... + a turisták ( turnusváltásos napok a hétvége )

Szóval azért ne csüggedj! bár én nagyon mérges voltam :D

Előzmény: sfi (3617)
sfi Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3617

Csak azt tudnám, honnan van ott az a sok ember. Mostarig viszonylag gyér volt a forgalom, Mostarban szintén jóval kevesebben vannak, mint 3 éve, mikor utoljára itt voltunk. Az éttermekben csak közvetlen a híd mellett voltak többen, máshol csak üres asztalok és ember is kevés.

Előzmény: sfi (3616)
sfi Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3616

Ajjaj! Mostarig már eljutottunk, de akkor ezek szerint a holnap nem lesz egyszerű. :((

monobombola Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3615

Köszönöm. Mert augusztusig olyan nagy csodák már nem lesznek, hát keresem a "lehetőségeket.  (Mint látod ez az Ivanica sem tűnik jó megoldásnak.)

Előzmény: The_Rible (3612)
SlatkaVila Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3614

Ma reggel háromnegyed 8-kor elindultunk Ivanica irányába ( 20 km ) aztán a települést jelző táblánál visszafordultunk, ugyanis addig ért a sor!! ( szerény becslések szerint is 2 és fél, 3 óra várakozás )

aztán úgy hittük, hogy talán Herceg Novi felé jobb a helyzet, hát tévedtünk!! Most marad a ház előtti hűsölés, fürdőzés a folyóban :))) Szóval aki erre jön, alaposan készüljön fel sok-sok türelemmel, na meg hűtött italokkal, különös tekintettel a hétvégékre! ( nagyon remélem, hogy valaki 1x panaszt fog tenni valahol a tarthatatlan állapotok miatt )

Üdv Mindenkinek :)

emojnarode Creative Commons License 2015.07.19 0 0 3613

The Rible! A gubanc amiről tegnap írtál, egy rendes karambol volt, Buna és Žitomisliči között. Két autó ütközött, komoly sérülésekkel, írja a ma reggeli klix.ba.

Előzmény: The_Rible (3605)
The_Rible Creative Commons License 2015.07.18 0 0 3612

Igen,, ez volt a sorrend. Nem akartam Citluk felé menni, de a Mosztár-Metkovics bedugult. Nem tudom mi volt a gond, talán baleset. Mi Citluk felé kerültük ki.

Előzmény: monobombola (3610)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!