Keresés

Részletes keresés

Dr. Turóczy Gergely Creative Commons License 2005.05.17 0 0 91
Vannak azért vény nélkül kapható szerek is...... :-)
Előzmény: Deibler úr (88)
Mr. Tajfel Creative Commons License 2005.05.17 0 0 90
Megvan.
Előzmény: pimpa51 (89)
pimpa51 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 89
Kedves moderátor,
Légyszíves töröld a UPC topikból a 84-es hozzászólásomat!
Köszönöm!
Deibler úr Creative Commons License 2005.05.17 0 0 88
Ebben biztos vagyok. Ehhez tudni kellene, hogy az orvoslátogató nevében benne van, neki a célcsoportja az orvos és a gyógyszerész (és ő maga is orvos). Ő itt minek is mondana bármit. Ismerni kellene a piacot.
Előzmény: Dr. Turóczy Gergely (86)
RTH41 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 87
Bocs, közbe szólok:
"egy eszköz használatához adok tanácsot,"
Egyetlen egy szót nem írtál az eszköz használatáról!
pl: Hogy, mikor, mennyi ideig, milyen távolságból, naponta hányszor, milyen szűrővel, stb.
Illetve rendszeres emlegeted a GYÓGYULÁST a psorival kapcsolatban és nem TÜNETMENTESSÉG-ről írtál.
Csak tud: ebből a betegségből - jelenleg - nincs gyógyulás, hosszabb-rövidebb ideig tartó tünetmentesség igen, akár minden kezelés nélkül is. Ha valahogy tünetmentes lennék életem végéig is, a betegséget okozó hibás gént tovább örökítettem és több generáció után újból előjöhet.
Gyógyszer: én mint beteg, kimondottan erre a betegségre orvosilag felírt törzskönyvezett gyógyszer szedéséről írok, úgy hogy egy fillér anyagi hasznom nincs abból.
...és nem ócsárolom azt, aki mást szed vagy más készítményt használ.
Előzmény: mármegintén (82)
Dr. Turóczy Gergely Creative Commons License 2005.05.17 0 0 86
Kedves mármegintén, ha egy gyógyszergyár képviselője (vagy annak magát beállító nick) egyértelmű marketingszöveggel jön, azt hiszem, pont úgy lesz elhajtva a fenébe, mint ahogy most te.

A szólás szabadsága nincs korlátozva - ha valaki kérdez, szerintem nyugodtan válaszolj a technikai kérdésekre. De az orvosi javallatokat, ha kérhetlek, hagyd meg az orvosoknak. :-)
Előzmény: mármegintén (85)
mármegintén Creative Commons License 2005.05.17 0 0 85

Bizonyára a gyógyszerek nevét emlegető hozzászóloktól is kértek engedélyt! Ja, és mi van a szólás szabadságával? Ez csak nálam van korlátozva?

Nem tanácsos ujjat húzni a nagyhatalmu moderátorokkal. A korrekt párbeszéd, és nem a pitizés az elvem. Ugy tünik, ez itt nem érvényesülhet.

Dr. Turóczy Gergely Creative Commons License 2005.05.17 0 0 84

Kedves mármegintén, az, hogy te egy eszköz használatához adsz tanácsot, megítélésem szerint akkor állna meg, ha valaki feltenné a kérdést: "figyeljetek, itt ez a kütyü, hogy a fenébe használjam?".

A helyzet nem ez.

Deibler úr Creative Commons License 2005.05.16 0 0 83
Fel tudod mutatni az Index írásos engedélyét?
mármegintén Creative Commons License 2005.05.16 0 0 82

Na, akkor még1x.

Amikor a Bioptron fényterápiás rendszerről, (bioptron lámpáról) beszélek, nem gyógyító tevékenységet folytatok, hanem egy eszköz használatához adok tanácsot, nem terméket reklámozok, hanem egy ismert termék használata során eddig elért nemzetközi és hazai tapasztalatokról tájékoztatom az embereket.  

Tudomásom szerint ez nem ütközik az általad felsorolt jogszabályokkal, és egyéb elveket sem sért.

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.15 0 0 81

Köszönöm a gyors intézkedést! Remélem a jövőben már nem kell sort kerítenünk mégegyszer valami hasonlóra.

Köszönettel:

ikri

Előzmény: Deibler úr (80)
Deibler úr Creative Commons License 2005.05.15 0 0 80
Takarítottam.
Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.15 0 0 79

Tisztelt Moderátorok!

Szeretném, ha az általam nyitott "Játékszenvedélyről, családtagoknak is..." fórumból törölnének néhány oda nem illő hozzászólást.

Sajnálatos, hogy ilyen eszközökhöz kell folyamodnom, de néhány topiktársunk provokativ hozzászólásai melett egyszerűen már nem lehetett szó nélkül elmenni.

Kérem töröljék onnan a topik szellemiségével ellentétes hozzászólásokat, melyek megtekinthetőek itt.  (a 186 os hozzászólástól kezdődően a legutolsó beírásig nem történt érdemi hozzászólás a témához)

Köszönettel:

ikri

RTH41 Creative Commons License 2005.05.14 0 0 78
Kedves panellakó nyuszitap!
Személyesen érintve vagyok a témában, amiben erről itt beszéltek.
Míg nyuszitap-ként is gyanús volt, hogy milyen vehemenciával ajánlgatod a lámpát, most már egyértelmű számomra is, hogy forgalmazó vagy, tehát bizniszelsz vele.
Leírtam – törölve lett – kipróbáltam a lámpát – INGYEN (egy forgalmazótól kaptam kölcsön) és nem használt a psorira. Írtuk egy páran, hogy nem vált be. De Te ennek ellenére csak erősködtél, hogy igenis – csak vegyük meg és kétségbevontad a több, mint 20 éve praktizáló bőrgyógyász főorvosom véleményét.
Azóta még egyszer rákérdeztem az orvosomnál: napi rutinban használja a lámpát különböző bőrbetegségek, bőrsérülések kezelésére – INGYEN rendelési időben. Tehát, ha akarom bármikor kipróbálhatom. Személy szerint meg van győződve róla, hogy ellenjavalt a használata psori esetén, mivel sejtnövekedés serkentő hatása van és a psori pontosan ez.
Ne menjünk bele szakszövegek (főleg marketing anyagokban találhatók) beírásával. Szerintem az orvosi, biokémiai, sejtbiológiai szakzsargont mellőzd, bízd a szakemberekre.
Tudod, 20 éve kezel és eddig még nem csalódtam benne, ellenben a sok hozzád hasonlóban, kik felelőtlenül árulnak mindent, ami jobb esetekben nem árt. Kb. 1,5 milliót költöttem már rátok 20 év alatt – elég volt!
Drágállottad gyógyszereket, kenőcsöket és holmi spekulációt képzeltél mögé. Én jelenleg havi 980 Ft-ot költök a betegségemre 4 hónapig és képzeld el meg tünetmentes leszek - egy darabig.
Ha már a gyógyszert drágállod, a lámpa 100 eFt-os ára nem?
Miért nem úgy indítottál a topic-ban:
Sziasztok, próbáltátok már a B-lámpát?
Igen? Nem vált be? Hogy-hogy… na figyeljetek ide, én odaadom kipróbálásra 1-2 embernek INGYEN – megfelelő garanciákkal (pl. szerződés) – és az én instrukcióim szerint használva valszeg tudok segíteni.
Biztos lett volna jelentkező – ha meg beválik, akkor esetleg vevő is.
Olvass vissza, hány, de hány természetgyógyász módszert kipróbáltunk kemény pénzekért, a semmit kaptuk vissza.
Még csak tőled hallottam először, hogy erre is jó a lámpa és állítólag ettől gyógyultak meg psoris ismerőseid. Érdekes, én még egyet nem hallottam…

Remélem, nem törölnek ki...
Deibler úr Creative Commons License 2005.05.14 0 0 77
De. A http://www.ett.hu/LAPOK/allasfoglalas.htm#termgyogy oldalon találod meg a "Az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) állásfoglalása a természetgyógyászati ténykedésről és eljárásokról, valamint a nem bizonyított gyógyhatású, gyógyszerként el nem fogadott szerek orvosi alkalmazásáról." című állásfoglalást.

Ez részletesen foglalkozik a gyógyító tevékenységgel. Megemlíti a természetgyógyászatot is. Idézem: "Orvosi diplomával nem rendelkező személy orvosi tevékenységet nem folytathat, a jelenlegi jogszabály azt kuruzslásnak minősíti, de mint természetgyógyász segítőtársa lehet az orvosoknak."

A kuruzslás tényállását a BTK szabályozza.

A természetgyógyászati tevékenység is szabályozva van. Erre a jog a Természettudományi Módszertani Központot jelölte ki. Az interneten számos információt találsz erről is.

Ami ebbe nem fér bele, az a fenti idézet szerint kuruzslásnak minősülhet. Nem a termék eladásával van a baj, mert egy felnőtt arra költi a pénzét amire csak akarja, hanem a hozzátartozó marketing tevékenység az, ami gyógyító tevékenységként értékelhető.

Ha van a fenti kategóriákba tartozó végzettséged és azt igazolni tudod, akkor te is kaphatsz egy ident nicket, mint azt pár orvos és természetgyógyász már kapott.

Mivel te terméket szeretnél marketingelni, ekkor már csak az Index írásos engedélyére van szükséged (ld. Szabályzat).
Előzmény: panellakó (76)
panellakó Creative Commons License 2005.05.14 0 0 76
hali, akkor most már szóba sem állsz velem?
Előzmény: Deibler úr (58)
_mirasorvino_ Creative Commons License 2005.05.13 0 0 75

törölted a nem odavaló megjegyzéseket.

ez szerintem elég lett volna.

a tegnap éjjel a topikban mindenről szólt, csak nem politikáról.

bizonyos emberileg komoly helyzetekben lehetne kicsit felnőttebben viselkednetek, és nem a nagyhatalmú delgombvezér szerpéhez ragaszkodni.

de te tudod.

én nem értek vele egyet.

szabad ország. szabad egyet nem érteni. 

Előzmény: Törölt nick (70)
Mr. Tajfel Creative Commons License 2005.05.13 0 0 74
Rendben.
Előzmény: Törölt nick (72)
Mr. Tajfel Creative Commons License 2005.05.13 0 0 73
Igen, kösz.
Előzmény: panellakó (71)
panellakó Creative Commons License 2005.05.13 0 0 71

CE 0124

Mr. Tajfel, erre gondoltál?

_mirasorvino_ Creative Commons License 2005.05.13 0 0 69

tisztelt moderátorok!

kérlek benneteket, hogy a mától nem iszom topikot nézzétek át. a személyeskedő megjegyzéseket töröljétek, (mers) és engedjétek vissza muntefloaret, aki az ég világon semmilyen vétséget nem követett el. sőt.  (végig követtem az eseményeket még a moderálás előtt is)

ha látjátok a topikban folyó komoly emberi küzdelmeket, inkább drukkoljatok, és örüljetek annak, hogy egy fórum ilyen komoly segítséget tud adni bizonyos nehéz helyzetekben. az ilyen igazságtalan kitiltásokkal inkább ártotok, semmint szolgáljátok azok gyógyulását akik ehhez az eszközhöz fordulnak.

muntefloare jelenléte a mostani helyzetben nagyon fontos lenne. mert alighanem ő tud valamelyest hatni arra a topiktársunkra, aki bajban van.

mindamellett, hogy semmilyen okot nem adott arra, hogy kitiltsátok.

jó munkát

köszönettel

mirasorvino

Deibler úr Creative Commons License 2005.05.12 0 0 68
Jó. Majd egy hónap múlva folytassad.
Előzmény: Állományjavító (67)
Állományjavító Creative Commons License 2005.05.12 0 0 67
Úgyhogy vond vissza, szépcica. Máskor meg olvass és okulj.
Előzmény: Törölt nick (65)
Állományjavító Creative Commons License 2005.05.12 0 0 66

Muntefloare egy hétre kitiltva?

Átgondoltad te ezt a dolgot?

Mire?

Ha megerősítesz és lehetőség szerint indokolsz is, akkor természetesen nem fogok a renddel szembeszegülni. Azazhogy nem használok álnevet. Merthogy én úgy gondolom, hogy a szabadon választott közösségek szabályait köteletző betartani, legalábbis úriembereknek. És én az vagyok.

Szóval szerintem hülyeséget csináltál. És vissza kell vonnod. Mert azt gondolom, vagy valaki és nem csak egy kis delgombos senki vagy.

Vagy indokolj.

Előzmény: Törölt nick (65)
Mr. Tajfel Creative Commons License 2005.05.12 0 0 64
Nincs problémám: kérlek, fordíts meg egy általad forgalmazott szép lámpát, keresd meg rajta a CE jelzést, és az utána szereplő négy számot kérlek, írd be ide.
Előzmény: panellakó (62)
Állományjavító Creative Commons License 2005.05.12 0 0 63

Tisaztelt Moderátor!

Kérlek, látogass el az Addiktológia "Mától nem iszom" fórumába, és töröld a 2650-est és a rá feleselő 2657-est, mert  az alap-hozzászólás nem odaillő és fölösleges kíváncsiságokat gerjeszthet, a 2657-es meg reagál rá, tehát nyomát hagyja.

Köszönöm.

A hozzászólás szerzője - mint olvashatod - felhatalmazott a közbenjárásra.

Bízom benne, hogy teljesíted kérésemet, azaz kérésünket.

panellakó Creative Commons License 2005.05.12 0 0 62

somi, hogy Valakit hazugnak nevezz, ugy látszik itt etikus!

Mi az ami hazugság?

Tajfel, konkrétan mi a problémád?

Mr. Tajfel Creative Commons License 2005.05.12 0 0 61
Kedves panellakó, egyetlen dolgot adj csak meg, kérlek, amelyik a Bioptron-lámpára vonatkozik. Mi az a négy szám, ami a CE után szerepel?
Előzmény: panellakó (59)
somi Creative Commons License 2005.05.12 0 0 60
hogy koszorus koltonkkel szoljak: hazudni csak pontosan, szepen...
Előzmény: panellakó (59)
panellakó Creative Commons License 2005.05.12 0 0 59

Először is, ami egészségügyi tanácsot adtam, (méregtelenítés, immunerősítés, nem csak a külső tüneteket kezelni,  hanem a belső kiváltó okot is figyelembe kell venni, stb.) nem kell hozzá még egészségügyi végzettség sem, elég, ha tájékozott vagy. Egy olyan termék használatáról beszéltem. amit világszerte elismernek használnak, és folyamatosan bővül a használati területe.

Természetesen nem a Te hibád, ha nem ismered, ezért van rám szükség.

A Bioptron lámpa, engedélyeztetett orvostechnikai eszköz, az Unióban (93/42 EEC)

számos tanusítvánnyal rendelkezik:  minőségbiztosítési t.(DEKRA), minőség biztosítási rendszer t. SQS tanusítvány, IQNET t.

A használata, illetve tanácsadás, tájékoztatás, ismertetés területén nincs egészségügyi végzettséghez kötve, mivel mi nem gyógyítással foglalkozunk, hanem a termék használatának területeivel ismertetjük meg az embereket, de természetesen az  egészségügyben dolgozók is foglalkoznak a Bioptron lámpa értékesítésével. Tehát az eddig ismert nemzetközi és magyar orvosi tapasztalatokat adjuk tovább. Ami még fontos, a betegektől is sok hasznos visszajelzést kapunk, ami nekünk is segítség. Ami a végzettségem illeti, abban nincs hiány:).

Az orvosokkal kapcsolatban írt megjegyzéseddel vitatkoznék. Abban egyetértek, hogy az orvos ismeri legjobban a betegét, betegségét, Tehát az orvosé  a felelősség.

De elfogadható indok nélkül, általánosítva, hogy a psoris betegeknél a Bioptron lámpa használata ellenjavalt, na ez az, amivel nem értek egyet. Aki ismeri a Bioptron lámpa használatát, müködési elvét, tanult sejtbiológiát, diplomás orvos

az ilyet nem mond. Ha meg nem ismeri, akkor miért nem azt mondja, nem ismerem az eddigi tapasztalatokat, ezért én nem ajánlom. SZERINTEM IGY LENNE ETIKUS

Mit értesz azon, hogy valamit reklámozni csak írásos engedéllyel lehet? Amikor a gyógyszerekről írnak, az nem reklámozás? Azt honnan tudod, kit takar a nicknév? Én legalább egyenes vagyok. Felajánlom a segítségem. Itt a segítségen van a hangsúly. Tanácsot adok a használatához, és segítek, ha Valakinek szüksége lenne a termékre.

Ha elolvastad a hozzászólásokat, akkor láthatod, sok embernek van szüksége segítségre.

Sajnálom, hogy rossz tapasztalataid vannak, de most tévedtél.

Ha szeretnéd megismerni Te is a terméket, szívesen segítek.

Előzmény: Deibler úr (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!