Nekem ilyen függőleges, egy lapátos van, a magvak szépen eloszlanak. Az alján picit sűrűbb lesz a kenyér, mint a tetején, de nem zavaró, mindenki nem is veszi észre. Ez nagyon függ a kenyértől is, van amelyik szép egyenletes, azt hiszem a sűrűbb, nehezebb tészták lesznek ilyenek.
Gépvásárlás előtt vagyok, és érdekelne a tapasztalatotok, hogy melyik gép hogy működik. Nem feltétlenül márkával kapcsolatos kérdésem van, inkább az, hogy két típusú sütőgép van a piacon: 1.az egyikben fektetve sül meg a kenyér (egy vagy két keverőlapáttal, a kenyér alja van alul), 2. a másikban pedig a akenyér oldala van alul (ezek egy keverőlapátosak, és kicsi alapterületű az aljuk, felfelé nyújtott a sütőforma). Elsősorban magvas kenyeret sütnék, és attól tartok, hogy a 2. típusúban a magok ottmaradnak a sütőforma alsó felében (lehúzódnak súlyúknálfogva alulra), és így a kész kenyér egyik felében lesznek csak. Tudnátok tapasztalatból tanácsot adni?
Mi sütünk könyvből is és netről is, márkát többnyire sehol nem ír
Nem is a márka névvel van a probléma, hanem a receptek amit adnak a gépekhez enyhén szólva nem jók. Ki kell kisérletezni melyik géppel milyen arányba kell adagolni a hozzávalókat. Két egyforma márkáju gép sem egyformán sűt. A programok viszont majdnem minden márkáju gépnél hasonló.
Sziasztok! Most találtam ide :) Nekem Bomann-klón AFK-m van, azzal sütögetünk már jóideje (nem is tudom, mióta van meg, de három éve biztos). Ma sütőliszttel sült benne kenyér, isteni finom lett! Ezért ajánlom a Sparban kapható, ABO-Mill liszteket, olcsók (fele árban jön ki egy kenyér a boltihoz képest!) és minden bennük van, kivéve a vizet :D Gyors kenyérmegoldáshoz ideális! Azért szoktunk ám mi is kotyvasztani, amikor több időnk van, vagy nincs ilyen liszt itthon.
Mi sütünk könyvből is és netről is, márkát többnyire sehol nem ír, de ha mégis akkor figyelmen kívül hagyjuk és ebből adódó problémákkal még nem találkoztunk. Noname gép.
Új vagyok itt a fórumon is, meg a kenyérsütésben is. Kaptunk egy Moulinex Home Bread XXL
minden géphez más recept kell, még tipuson belül is változik. Próbáld meg:
3,3dl langyos tej, 1 evőkanál méz,1evőkanál margarin,30 dkg kenyér liszt, 15 dkgfinom liszt, 1teás kanál só, egy csapott evőkanál sikér, 7gr. Oetker száritott élesztő. Ebben a sorrenben rakd a gépbe.Normál programon az nálam 3óra 20 perc közepes szín, kis adag. Nálam bevált kb 1 éve én így sütöm a kenyeret. Sokat kisérlrteztem vele, de ez vált be legjobban, a jelzésnél tehetsz bele magokat, sajtot. Jó étvégyat.
Ja még annyi a dagasztásnál a tésztának egy rugalmas gombócnak kell lenni. Üdv: István
Új vagyok itt a fórumon is, meg a kenyérsütésben is. Kaptunk egy Moulinex Home Bread XXL gépet, de ahogy olvasgattam a fórumokon, nem igazán váltak be a hozzá mellékelt receptek.
Nagyon kérem, ha valakinek van tapasztalata erről a gépről, illetve vannak bevált receptjei, az tegye fel, vagy adjon elérhetőséget, ahol ilyenekhez hozzájuthatok.
Kísérletezünk, vagy egyszerűen valamiből nincs elég, vagy egyáltalán nincs, ezért mással pótoljuk. Természetesen soha nem írjuk le mi módosult, ezért később már nem tudjuk mitől lett jó vagy rossz :-)
"Na majd holnap módosítok rajta, csak még nem tudom, hogy mit." Az ilyenekből születnek nálunk a fura kenyerek :-) Sajnos amelyik nagyon jó lesz azt sem tudjuk megismételni :-(
Egy picikét nedves belül. Tudom, hogy szivacsosnak kell lennie, de egy hangyányit lehetne kevésbé "nyirkosabb". Na majd holnap módosítok rajta, csak még nem tudom, hogy mit.
OFF Húú emberek! Elolvastam két és fél oldal hozzászólást, megtudtam hogyan topikoljak, mit szokás és mit nem szokás, közben felállt a szőr a hátamon a hangnemtől, csak annyi a gond, hogy nem ezért jöttem ide. Azért jöttem ide, mert a topic címe keltette fel az érdeklődésem, marhára kiváncsi voltam, hogy a kenyérsütőgép miért csuda klassz dolog. Erre kaptam az arcomba egy jó adag kioktatást, minősíthetetlen stílust, okoskodást, arcoskodást és bevallom: két és fél oldal ebből töményen...khm...besokalltam.
Két és fél oldal fröcsögés elolvasása után úgy döntöttem, inkább máshol kutatok tovább. De azért érezzétek jól magatokat!
Csak azt nem értem, miért nem a dühöngőben csináljátok ezt egymással?!
Arról nem is beszélve, hogy ha visszaolvas, akkor nem csak a kérdésére találhatja meg a választ, hanem sok olyan okosságot is felfedezhet, amit -esetleg- csak később kérdezett volna meg.
Nem szoktam és nem is fogok nevelni. Ha valaki tanul magától jó, ha nem, akkor maradjon olyan, amilyen, nem életcélom mások életének javítása. Ha valakinek megerőltető utánanézni valaminek, főleg ha eligazítják merre keresse, akkor így járt. Én nem látom értelmét, hogy egy valahol már meglévő információt átmásoljak egy újabb helyre, főleg ha az a másik hely az előzőhöz képest csak fél képernyőnyi távolságra van. Egyébként komolyan úgy gondolod, hogy jobb segítség az általad ajánlott "kérdezd meg egy másik topikban", mint az általam ajánlott "olvass vissza a topikban, mert lehet neked is jó az a válasz"? Az újabb kérdés biztos sok időt megspórol egy olyannak, akinek nincs "lehetősége arra, hogy naponta órákat üljön a gép előtt", és átolvasson 50 hozzászólást.