Keresés

Részletes keresés

tgabika11 Creative Commons License 2005.02.28 0 0 3048

És mennyit gondoltál érte?

Előzmény: kerekes1 (3046)
Chtka Creative Commons License 2005.02.28 0 0 3047
Ez szomorú. Ezzel a második negyedévvel éppen csak beleférnek a szerződésbe. Remélem, azért ezt tartani fogják.
Előzmény: Nőgyógyász (3044)
kerekes1 Creative Commons License 2005.02.27 0 0 3046

Sziasztok!

Eladó lakásom van a már meglévő épületben (E-A-8-2). Röviden a lakásról: 8. emeleti, 35nm-es egyszobás, 28nm-es terasz tartozik hozzá, panoráma a belvárosra és a budai hegyekre, D-i tájolás. További információért hívjatok: 70/454-1312 

agihuszar Creative Commons License 2005.02.26 0 0 3045
Ezen már nem is lepődünk meg :)))))))
Nőgyógyász Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3044
Ma kezdték az építkezést, de várhatóan csúszni fogtok ti is. Tavaly még 2005 végi átadásra mondták a B épületet, mostanság már 2006. II. negyedév áll a hirdetésekben.
Előzmény: Chtka (2987)
ebsik Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3043
Ja, liberalizált távközlési piac van, valóban, de a házon belül a comunique az úr. Tárgyalt már vele a matáv, mert sok lakó szeretne alternatívát, de nem sikerült megegyezniük. Fogalmam sincs, miért, hivatalos információnk erről semmi sincs.
Előzmény: dobákpeti (3042)
dobákpeti Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3042
Ezt nem vágom!

Van ugye egy liberalizált távközlési piacunk. A törvény szerint tudtommal nem korlátozható egy szolgáltató sem.
Ha egy társaság matáv vonalon szolgáltat (majdnem mind), akkor fizet a matávnak. Na most a Com.Unique is más vonalán szolgáltat, mert csak a kapun belül övé a hálózat. (gondolom ez a UPC-jé) Akkor már miért ne jöhetne be más? Próbálta már vki megrendelni? Szerintem ez úgy kéne, hogy működjön, hogy leszerződök egy társasággal, az meg a com.unique-al, aki nem tagadhatja ezt meg tőle, és tudtommal az általa szabható díjak is meg vannak szabva.
Egyébként a com.unique internet szolgáltatása szerintem elég vesenyképes. 512k föl is, le is, és mindez 8600 Ft. legkésőbb 05.15ig meg 1024re bővítenek, szintén egyenlő fel- és letöltési sebességgel... És semmi korlátozás, mint pl. a UPC-nél...
Előzmény: ebsik (3041)
ebsik Creative Commons License 2005.02.25 0 0 3041
Amire tudok válaszolni:

- Kábeltévében és telefonban csak a Comunique van bent, nem lehet más szolgáltatót választani. A comunique asszem upc-s csomagokat ad, de ezt úgyis elmondja majd valaki, aki kábeltévé előfizető :)
- A matáv, mint telefonszolgáltató házba engedésért elég sok kő meg lett már mozgatva, eddig sikertelenül.
- Az átadó iroda jó eséllyel azért költözött ki az E-ből, mert elfogytak az átadható lakások és nincs már rá szükség ;) A B és F épületeket egy teljesen más társaság fejleszti és értékesíti.
Előzmény: Cé-Pé (3040)
Cé-Pé Creative Commons License 2005.02.24 0 0 3040

Sziasztok!

Az alábbi kérdésekben szeretném a segítségeteket kérni. Meglévő Matáv számot vitt már át valaki a CP-be? Ha igen, simán ment? Vagy a Comuniqe esetleg meg tudja ugyanazt a régi számot adni? Kábeltévében és telefonban csak a Comunique van bent, vagy lehet más szolgáltatót is választani? Az ideiglenes CP-átadó iroda kiköltözött az E-ből. Miért? Mi volt a fő gond a közös képviselővel, amit Ági írt? Lehet akár mindhárom ház közös képviselete egyben?  Talán az lenne a legcélszerűbb, hiszen rengeteg "átfedés" lesz a működésben úgyis.  A "D"-ben volt már közgyűlés? Most csak ennyi...:-)) Köszi a segítséget.

mezoand Creative Commons License 2005.02.24 0 0 3039

Üdvözlök minden Centrál Park tulajdonos fórumozót!

Én Mező András vagyok, és papíron a Centrál Park Társasház jogi képviselője. Azért írom, hogy "papíron", mert eddig - egy-két, a közelmúltban történt esetet kivéve - nem túl sok megkeresés érkezett arra vonatkozóan, hogy a ház jogi ügyeiben eljárjak. A héten azonban felhívták a figyelmemet erre a fórumra, és ezért ragadom meg az alkalmat, hogy a tulajdonosokkal egy közvetlenebb beszélgetési lehetőséget alakítsak ki.

Várom a kérdéseket, és ha tudok, akkor szívesen válaszolok. Ha a kérdés - vagy a válasz - nem való erre a nyitott fórumra, akkor e-mailben is nyugodtan megkereshetnek.

Ha az egyeztetés/beszélgetés folyamatossá válik, akkor javasolnám, hogy egy zárt levelezőlistát indítson el a társasház internetes közössége. Ez a módszer már bevált több olyan új építésű háznál, ahol a jogi képviseletet én látom el. Van ilyen a Cézár-Házban és a Kleopátra-Házban is (ezeknek a társasházaknak a hivatalos ügyek megbeszélésére külön honlapja is van).

Üdvözlettel:

Mező András

Ui.: a Com.Unique Kft. szolgáltat telefont és internetet a Cézár-Házban is, ahol én lakom. Mi is meg vagyunk velük elégedve, ráadásul - ahogyan fentebb már elhangzott - hamarosan jön a sávbővítés.

tgabika11 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 3038

Egész jó, szerintem.

Majd bővítik április végétől!

Előzmény: bladesk (3036)
angyal111 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 3037

Sziasztok,

A konditermet és az uszodát mikor fogják megnyitni nálatok?

bladesk Creative Commons License 2005.02.23 0 0 3036

Sziasztok! Valaki beköttette már a comunique-s internetet? Milyen tapasztalatotok van a szolgáltatással kapcsolatban?

blade

agihuszar Creative Commons License 2005.02.23 0 0 3035
Sziasztok!

Keresnék a CP-ben kiadó kisgarzont vagy maximum 1,5 szobás lakást!
Aki tud valamit írjon nekem, lilububu@freemail.hu

Köszi szépen, Ági
Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2005.02.23 0 0 3034

Én este fél8 körül voltam ott, de nem találtam semmilyen gyanús foltot (egyelőre). Csöngettem nálatok is, de pont nem voltatok otthon. majd benézek holnap is, hogy átszivárgott-e bármi.

És mi volt amúgy? Falban törés, vagy összeeresztés elengedett? Sok minden elázott? Remélem nem komoly, szülők mesélték, hogy nagyon szép holmikkal költöztetek be.

Előzmény: csokelorant (3033)
csokelorant Creative Commons License 2005.02.22 0 0 3033

Ctrl+Alt+Del Piero!!!

Küld el nekem a telefonszámodat!! Csőtörés volt nálunk, és nagy valószínűséggel nálatok is feláztak a falak. (lorant@csoke.hu)

Ha valaki ismeri a D-3/9 lakóit, akkor nekik is szóljatok!! Valószínűleg áradás van náluk is, csak nem laknak bent, hogy tudnék velük beszélni.

agihuszar Creative Commons License 2005.02.22 0 0 3032
Szia!

Én vagyok talán a legelső vagy második lakó :) Első éjszakámon üres volt a ház :)

Szóval röviden:
-6,7,8. emelet szerintem nem zajos
-vannak szép nagy erkélyek ahová már ki lehet ülni de lévén, hogy nyáron még nem laktunk itt nem tudunk nyilatkozni :)
-jelenleg egy 49 nm-es lakás 14,5-15 millió körül van a B és az F épületben, az F-et most kezdték el értékesíteni! Ezek mind konyha nélkül vannak! Szerintem mindenképpen telefonálj be!
-a B-ét januári kezdéssel ígérték de még semmi.... ezen már nem csodálkozom :)
-mi összesen olyan 7-8 hónapot csúsztunk de ebben benne volt egy alvállalkozó váltás ami nem lett volna szükségszerű...
-megjegyzem,hogy szinte minden új építésű lakásnál erre kell számítani...
-belevághatsz akkor is mikor már állnak a falak de akkorra már nincs a megfelelő választék :( sajnos ebből a szempontból a vevő a saját maga ellensége...:(
-a lakás árához tegyél félre legalább fél de inkább 1 milliót :) kicsi változatás itt ott :) kicsi csempe, kicsi bordűr kicsi csinosítás és hipp hopp :)
-üzemeltetéssel vannak problémák de én szeretek itt lakni :) nem bántam meg :)

Remélem tudtam segíteni és gratula a kicsihez :)
Ági
tgabika11 Creative Commons License 2005.02.21 0 0 3031

Hello

Én lennék az egyik első, aki beköltözött ebbe a bizonyos CP-be.

Alapvetően nem rossz, sőt, a párom teljesen beleszeretett, pedig mi is Újlipótról jöttünk, és az egy kicsit közelebb van a belvároshoz.

A miénk is 3 szobás 6x nm-es. A lakások jó minőségűek (tisztelet a kivételnek, de nekünk nem volt sok problémánk), világosak, az 5. emeleten nem túl zajosak. Az erkély egész jó, de sajna eddig nem volt nyár és jó idő, hogy ki lehessen ülni rá. Hozzánk nem lát be a szomszéd, mert különálló erkély van.

Egy jó tanács...azért az új lakásokkal óvatossan! Ha szerettek sokat izgulni és idegeskedni, akkor vágjatok bele! Ez nem csak a CP-re vonatkozik! Ja, és a nm ár sem annyi, amennyiért megveszed. Kis módosítás itt, csempe ott, és hopsz, máris lesz a 270 -ből 310. Szóval nem minden annyi, mint amennyinek hirdetik!

Ja, a legnagyobb gond nem a garázs, hanem a képviselő, de már rajta vagyunk a projekten. Egyszóval, egyre jobb lesz, reméljük!

Eddig nincs megbánva a vétel!

Előzmény: tigrke (3030)
tigrke Creative Commons License 2005.02.21 0 0 3030

Amit nem értelmeznél, azt nem sértésnek szántam. Korábban egy barátunknak ott volt az alapítványi iskolája, és ő maga mesélte nekem, hogy azért kellett onnan elköltözniük, mert nappal is állandóan feltörték az autóját a tanároknak.

Igen az erkélyeknél én is láttam, hogy (ha jól emlékszem)  a két szobásoknál olyan az erkély, hogy plexi üveg választja el a szomszédtól. Mi most az újlipótvárosi részen lakunk, de eredetileg vidékiek vagyunk, már ha annak számít Esztergom. Mindkettőnknek szüksége van az erkélyre, mi itt sem tárolásra használjuk, hanem nyáron sokat szoktunk kiülni.  Bár itt is tény, hogy a legtöbb ember erkélye, vagy tök üres, vagy tele van lommal. Nagyon kevésnek van kint virág, és szék.

Mi a környéken, ami közel van még a belvároshoz nem találtunk jobb elosztású 3 szobás ingatlant. Ha meg messzebb van, és nem tudjuk a tömegközlekedést kihasználni, akkor már még messzebb is mehetünk akár ki a városból.

Na mindegy igazából csak magammal vitázok:) Még én sem tudom mi lenne a jó. A CP azért tetszett meg, mert tágas téren van, közel van a Béke tér, és ezzel együtt minden köz és egyéb szolgáltatás. Nem tervezünk hosszú távra, de szeretném, ha 6-7 évig olyan helyen laknánk, ahonnan nem kell órákat utaznunk a munkahelyünkre, nem sötét a lakás, és hát igen: a reggeli kávém az erkélyen:))))))))))) Na ezért tetszett meg a CP:) A párom még a mélygaris sztori ellenére is odavágyik, sőt mást is olvastam neki, de rendíthetetlen:). Sok lakást megnéztünk már a kerületben, de egyik sincs ilyen tágas téren. Azt hiszem alapvetően ez és a közlekedés együtt, ami mellette szól.

Mindenesetre köszönöm a hozzászólásodat.  Ha van még valami, szívesen olvasom:)

Ibolya

Előzmény: Ctrl+Alt+Del Pierro (3029)
Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2005.02.21 0 0 3029

Ezt a "nemzetiségi" dolgot inkább nem értelmezném... egyébként meg ebből a szempontból egész Budapest azonos, mitöbb a teljes járműpark, mert drága kocsit ugyanúgy piszkálnak, mint népautókat, utóbbiból alkatrész leszen.

A mélygari elég hasznos, a környéken egyre kényelmetlenebb a kintparkolás. A mélygariból feljövés bevált technikája az egylendületes, akkor semmi gond nincs a kuplunggal.

Liftek jól működnek, de szerintem bizonyos dolgok nem férnek bele, emiatt egyszeri költségben drágább lehet a beköltözés. Ami magasan van az persze eleve drágább is, de hát minél magasabban lakik valaki, annál nyugisabb, pormentesebb és szebb lehet neki, szerintem.

Szerintem az erkély mint fogalom eleve tévút, itt meg különösen körülményesnek érzem, hogy együtt köhögjek és csörömpöljek a szomszéddal reggelente, akitől egy plexifal választ el. De van aki szereti, szerintem sok értelme nincs. Meg lehet figyelni vidéken végigmenve mindenkinek minden fronton van erkélye, aztán más sincs ott csak gyerekbicikli, száradóruhák, felmosóvödör, döglött karácsonyfa. Intimitás nélkül egy erkély nem jó.

Ha meg jó környék kell, CP-hez képest kétharmad áron hasonló méretben sokkal nyugisabb helyen pár utcával északabbra meg nyugatabbra mindenféle ingatlan van, akár kertesház is, társasház is, szerintem akár még újépítésűek is, közelben játszótérrel, miegyébbel. A CP-t nem feltétlen tartom gyerekbarát körzetnek. Mert mire ott park lesz, addigra leérettségizik, másrészt az a 20-30 méternyi viakolor járda, meg a csenevész csutkasövény nem éppen park.

Előzmény: tigrke (3028)
tigrke Creative Commons License 2005.02.20 0 0 3028

Sziasztok!

Én még nagyon új vagyok vagyok, annyira hogy még az sem vagyok. De szeretnék az lenni.:) Lenne egy pár kérdésem, ha tudtok segíteni, örülnék. Aki most vesz ott lakást ahhoz, és aki már ott lakik attól is kérdeznék. Remélem van közöttetek olyan aki a 6. vagy 7. vagy 8. emeleten lakik. Mennyire zajos? Mennyire meleg? És visszaolvasgatva: működik a lift? Vagy inkább tegyek le a magaslati levegőről? És egyáltalán van valamilyen nagyon-nagyon hátránya az emeletnek?

Aki most foglal lakást, attól priviben kérdezném, hogy körülbelül milyen négyzetméter árak vannak? Mert ugye a honlapon semmi infó nincs ezzel a nem igazán elhanyagolható dologgal kapcsolatban. Aztán úgy tudom, hogy van a sarkon egy iskola, ahol a tanulók 80%-a nemzetiségi, és azt is olvastam, hogy a mélygarázs kuplung evő. Na mármost ezt a mélygarázsos sztorit inkább kihagynám, de nem tudom mennyire veszélyes az utcán hagyni az autót. Nem BMW:)), de azért nem örülnék, ha feltörnék.

És mennyit csúsztak az előző épület átadásával összesen? Kb mire tervezzünk, mert jön a bébi, hogy mekkora lesz mire költözhetünk. Kellene venni egy pár dolgot, de így nem igazán merek, hogy többen írták, hogy  nem pont azok a méretek lettek a lakásban amivel a beköltözés előtt számoltak.

Aztán kitudjátok használni az erkélyt? Mármint van akkora, hogy kényelmesen ki tudtok ülni, anélkül, hogy zavarná a másikat.

És egyáltalán szerettek ott lakni??

Na ez elég sok kérdés lett. Nagyon szépen kérek mindenkit, aki tud, segítsen nekem, mert a pici miatt elég sürgető lenne belevágni valami lakásba, ami saját. Mi beleszerettünk a környékbe (mert nincs messze a mostanitól), de a topicban olvasottak alapján, hááááááááát.....  Azért még bizakodunk:)

Köszi előre is, Ibolya

agihuszar Creative Commons License 2005.02.20 0 0 3027

CéPé!

Semmi gond :) Nem vagyok haragtartó :) A továbbiakban pedig természetesen segítek ott ahol tudok :) Csak őszintén szólva elszomorító néha a helyzet! :( 

A C-seknek annyit mondanék, hogy kicsit figyeljenek oda a garázsukban a világításra!

Nem igazán értem, hogy működik ez ott nálatok ugyanis ma reggel 6-kor álltam ki és teljes díszben égett az egész garázsorokban a villany... Elképzelhető, hogy volt lent épp valaki? Csak azért furcsa mert akárhányszor megyek ég.... Ha a véletlen műve akkor bocsi :) Csak ugyebár a villany nem olcsó :(

A tárolóban meg valaki MINDIG égve hagyja a villanyt...

Per pillanat még annyi jutott eszembe, hogy ne felejtsetek el szellőztetni néha! Hetente kétszer szoktam, a használati utasításban is tanácsolják a gyakori szellőztetést a száradás miatt! Kisebb az esély a penészre :)

Nálam az eddigi észrevételek: két nagy repedés a falon de ez a ,,természetes,, :)

Inkább azon aggódom kicsit, hogy 1 év múlva valóban megcsinálják-e gariban a festést :) De ez még a jövő zenéje :)

Mindenkinek jó pakolászást kívánok :)

Ági

Cé-Pé Creative Commons License 2005.02.19 0 0 3026
Ágika!!! Nagyon-nagyon félreértettél!!!!:-((( Abszolút pozitívan, jó szándékkal írtam, hogy "légy férfi " ott....  Arra értettem, hogy ha lakógyűlés lesz és van mód arra, hogy befolyásolható legyen az, hogy mennyi lesz a közös költség, Te bizti kiállsz a "nép" érdekéért!!! Az "ott" pedig éppen a lakógyűlést jelentette. Rengeteg hasznos tanácsot kaptunk már tőled, és számítunk Rád a jövőben is!!! Meggyőződésem, hogy mindannyian egy szekeret tolunk, és épp ezért is fontos az összetartás. És minden észrevétellel, tanáccsal csakis gyarapodunk. Úgyhogy, köszi az eddigiket is Ágiiiiiii, és köszi mindenkinek akik "kitaposták az utat" a később költözőknek!!! Cuppppp!!!
Előzmény: agihuszar (3023)
pobela Creative Commons License 2005.02.19 0 0 3025

Köszi! Bár még nem vettük át...

De ennek a fórumnak, és az itt olvasott infóknak köszönhetően megpróbáljuk már az elején megfogni a dolgokat.

No látjátok, EZT érdemes megköszönni :)

Előzmény: agihuszar (3024)
agihuszar Creative Commons License 2005.02.19 0 0 3024
Pobela!

Üdvözlünk az új lakók között :)

Ági
agihuszar Creative Commons License 2005.02.19 0 0 3023
CéPé!

"... De Te elég karakán Hölgynek tűnsz, úgyhogy "légy férfi" majd ott!!''

Ezzel kapcsolatban annyit mondanék el neked, hogy 100 szor többet tettem én már mint azt Te gondolnád.....
Azzal, hogy beírod mi a problémád még nem oldódik meg.... szóval kicsit erős volt ez nekem...

Az elsők között voltam akik átvették a lakásukat.... az hogy neked már nem 8 órás volt az átadás az többek között nekem is köszönhető....meg azoknak a lakóknak akik az első héten átvették a lakásukat.... Ne tudd meg milyen idegölő időszak volt és min mentünk keresztül....

Fél éve lakom itt és nagyon-nagyon sok a probléma sajnos.... fogalmad nincs róla....

De kívánom, hogy nektek C-seknek már könnyebb legyen!

Ági

pobela Creative Commons License 2005.02.18 0 0 3022
Lehetséges, hogy ez már paranoia nálam. Minden esetre köszönjük a tanácsokat, és talán egyszer együttműködési megállapodás is lesz belőle... bár azt nem szeretném, mert akkor ez egy önmagát beteljesítő paranoia lenne :)
loggan Creative Commons License 2005.02.18 0 0 3021

Tisztelt Pobela!

Nem értem a kirohanásod ravennel kapcsolatban... Ahogy elnézem, ezen a topicon is, mint a többi általad említetten is, jó információkat és hasznos dolgokat mondott, és nem kért semmit, senkitől. Szerintem inkább örülnöd kéne, hogy egy olyan valakitől kaphatsz tanácsot, aki kívülálló és ért is hozzá. Ne legyél hálátlan, és inkább köszönd meg neki...

Tibi

Előzmény: pobela (3013)
raven99 Creative Commons License 2005.02.18 0 0 3020

Kedves Béla!

Semmi gond, fátylat rá! Amiért konkrétan írok a topicokba, az egy részről segítő szándék, másrészről az, hogy az itt előforduló problémákból én is sokat tanulhatok, és nem ér váratlanul, ha az általam kezelt társasházakban is előfordul ilyesmi. 10 éve dolgozom az ingatlanszakmában, annak is különböző területein, de nekem is vannak olyan dolgok, amikkel csak mostanában találkozom. Sajnos a beruházók nagy többsége az elmúlt pár évben azt tapasztalta, hogy bármit épít, az el tudja adni, és ezt nagyon sok helyen ki is használják. És talán azokból a tanácsokból, amiket tapasztalataimból leírok, sok lakó tud olyan dolgokat kiszűrni, ami számára nézve fontos lehet.

Tőlem továbbra sem fogsz egy topicban sem olyannal találkozni, amelyben megbízásért kuncsorognék. Az általam vezetett Europea Ingatlan Kft (mint az az általad meglátogatott honlapból kiderül) csak és kizárólag új építésű ingatlanok kezelésével foglalkozik. Tehát ez azt jelenti, hogy mi szinte kizárólag a beruházótól vesszük át a házakat, és megbízásaink csak az alakuló közgyűlésig tartanak. Ha a lakóközösség úgy dönt, hogy a munkánkkal meg van elégedve, ezen a közgyűlésen újra megválasztanak minket. Tehát ezen topicok nem éppen egy piaci szegmens nekünk. Viszont azt ne kérd tőlem, hogy ha valaki felkér, hogy pályázzunk meg egy társasházat, azt elutasítsam. De hangsúlyozom, ez számomra sokkal nehezebb, a gyakran kusza könyvelés miatt, így sokszor nem vállalom el.

Jelen pillanatban a honlapunkon 3 társasházzal találkozol, de ennek a többszöröse az, amellyel együttműködési megállapodásunk van, csak még nem adták át. Remélem a közeljövőben ezekre is sor kerül, de nem rossz a helyzet egy közel egy éve alakult cégnél.

Még egy dolog! Az általad sérelmezett idézet, "lévén lakóparki társasházat üzemeltetek" mindössze azért íródott, hogy amennyiben kiderül, hogy valamit értek is hozzá, nem csak írok róla, talán megfontolandó tanácsot takar.

Üdv.

Ákos

Előzmény: pobela (3016)
Nőgyógyász Creative Commons License 2005.02.18 0 0 3019
"De hogy a CP-ben egy évi izzócsere az hány darab, meg mennyiért, arról sosem fogjuk megtudni, hogy reális szám van-e a beszámolóban."

Mivel két hét kevés volt az emeletünkön kiégett két izzó cseréjéhez, arra gondolok, hogy talán máris beindult a spórolás.
Előzmény: Ctrl+Alt+Del Pierro (3018)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!