Én is nagyon sajnálom, mert most vettem a májusi börzén és 2500 Ft volt. Én is a Madártetű Atkára gondoltam. De a hasmenés is attól van? Köszi az együttérzést.
Na erről pont most tanult a lányom. Azt mondja, hogy csináljunk madártetűatka-csapdát: egy valódi hullámkarton dobozból tépjünk le darabkákat, kicsit nedvesítsük be, és tegyük az ól sarkaiba. Állítólag nappal oda be fog mászni az atka, és így megállapítható, hogy van vagy nincs. Állítólag a magyar baromfiállomány legnagyobb része fertőzőtt. Én már csapdázgatok egy ideje, de nem találtam, talán mert ez egy eléggé elzárt kis település. Az atkáról a neten sok cikk van, apró, éppenhogy szabadszemmel látható piros kis bigyó.
Már 3 van 3 napos a legrégebbi a másik 2 pár órás:D! de ha nagyon kell akkor tok neked adni 5-6-7-8-9-10 naposat is csak azok nincsenek fedátumozva mert magamnak nem dátumozom hanem a tartóba úgy rakom be ahogy letojták őket!
A galandféregtől lehet sovány is, meg hasmenéses is, de úgy tudom, olyankor azért az étvágy megvan. Szerintem a Dísztyúkokban kérdezd a tapasztalt tenyésztőket.
Sürgős! Aki tud az segítsen. A pettyes cochin tyúkom nagyon rosz állapotban van. Hasmenése van és nagyon sovány. Én még életembe nem láttam ilyen sovány tyúkot, a szegycsontja jól kitapintható, nincs rajta semmi zsírréteg. Enni szokott és inni is, de keveset. Mit adjak neki? Mivel kell kezelni?
Köszi! Vannak eladó cochinjaim, aki érdekel az szóljon! Vagy, ha tudtok valakit , akinek kell, akkor is szóljatok! Örülnék neki, ha már minnél hamarább elkerülnének tőlem, mert már kell a hely a holland törpéknek, meg a gyöngyiknek. :)
Tapasztalat: tényleg nagyon könnyű tartani őket. A kakasok jól megférnek egymással, legalább is nálam igen. A hangjuk nem nagyobb egy japán kakasénál. Egyenlőre a kakasokkal van tapasztalatom, mert tyúkot csak most vettem nemrég Monoron. Volt azelött is tyúkom, csak az még fiatal volt és még nem tojt. Aztán valamiért elpusztult a tyúk, de a kakas megmaradt.