Kedves Knox sajnalom es megertem hogy miutan csak 1o-en jossz nem tudunk talalkozni,dfogok en meg egy masodikat is csinalnmi valamikor.
Tibor agodtam miattad ,jo hogy jelentkeztel.A mi korunkban.....
Miota itt van a tavasz, nagyon ellettem foglalva.
Azert probalok neha benezni.
MickeyKnox, Keszul a foto album ?
Feltetlenul kuldok egy capa nelkuli
kepet magamrol.
Mumu sajnos en nemtudok elmenni
a talalkozora.
Hamarosan megy mail is, addig is: jo lenne, ha lenne hozza szoveg is, azt barmikor be tudom szerkeszteni a honlapba
2, 5mega a mailbox-om, de ugy kb 2.5-3 megat javasolnek maximum, mert lehet, hogy egyszerre kuldenek tobben is majd
Kedveseim,aki eltud es leakar jonni a velem valo(mar az 532.hozzaszolasnal emlitett)talalkozasra majus 5-en kerlek iratkozon be a torzsasztalon e celbol most nyitott topicon.Szeretettel varom jelenleteteket.
A képek szkennelését valamikor elkezdem, aztán elküldöm atacsban. Írjak hozzájuk valami szöveget, vagy úgysem lehet felrakni a kép alá/mellé/fölé??
Mekkora méretű levelet képes fogadni az Inboxod, Mickey? Csak azért kérdem, nehogy bedugítsam.
Kedveseim ,gondolom jo Knox otlete,csinalja meg a Ti segitsegetekkel az albumot.
A tallira persze hogy varlak benneteket.hogy milyen lesz azt nem tudom.NMeg azt sem hanyan leszunk mertb jovoheten nyitom a beiratkozasi topicot.Miutan minden topicomban olyanok irnak mint Te es en,akik tiszteklik a masikat,ervekel harcolnak es nem karomkodasal,odafigyelnek egymasra,nem szamit melyik topicbol jon hasonszoru velunk.
En hivlak neg benneteket mint irtam koromhoz illoen nagyi ozsira:persze Ti nem kell ilyen klaszikusan viselkednetek.A meghivas mindnyajatoknak szol.Az ido be van korlatozva mert ki vettem a termet,utana mar nincs hely.Errol majd a nyiotasnal.
Tiborom a francia nok...arabok,angolok,japanok szinesek.Angol songokat enekelnek,Mitterand forog a sirjaban.A varos legalabb is ahogy most ebben a negyedbe lattam(Passy,diplomata neghyed,ilyen)de ismerek en nagyon soksz9inu varost hiszen minden veben legalabb 3 vagyok ott.
Sziasztok, ismét itthonról, úgyhogy lassan nyithatok egy Mi Nektek Magyarország topicot, főleg annak a kevés "eszementnek" aki hazajön, de ez hosszú történet és nagyon OFF. Viszont New York és környéke meg vagyon örökítve, az utolső héten mást se csináltam, mint az új Mavicá-val végigjártam mégegyszer a kedvenc helyeket szóval küldök képeket és majd eldöntöd mi legyen benne. És nagyon örülök a Talinak, ez lesz az első, ahol néhány ismeretlen ismerőssel találkozhatok. Bele is ásom magam (ha lesz időm) Mumu többi topicjába. Gondolom azt is ilyen szépen gondozva érdekes témákra jő társaságra bukkanok. Bár nagyon OFF, de Mumu mit ajánlanál? Van-e kedvenced a sajátjaid közül?
Mivel a teljes index-re a fotoalbum erdeklodes hianyaban nem lesz, szerintem csinaljuk meg mi. Ha par napon belul megkapom a kepeket, akkor vallalom, hogy egy puritan kinezetu oldalat megcsinalok (ugyis a kepek a lenyeg).
a cimem: flatbeat@home.com
ja, gif, vagy jpg kellene, kb 600x400-as meretben (kb.ez az a meret, ami egy bal oldali menu mellett "belefer a kepernyobe")
ha gif vagy jpg=> tudomasom szerint ezek 256 szint tudnak, igy nem lesz tul nagy a kep (hasonlo oldalt csinaltam nemreg, ott 40-70kilobyte egy kep.)
Ki lenne az, aki kézbe venné a fotoalbum összeütését? Meg össze kellene írni, hogy ki milyen fotót, képet tud felajánlani. Mennyi kép lehet egy ilyen "albumban"? A sajátjaimat szkennelve el tudom küldeni a műszaki bonyolitónak, csak adja meg a formátumot (gondolom jpg) és a max fájlméretet, meg felbontást és egyéb technikai csemegéket.
Mumu Üdvözlünk újra itthon! Az említett tali milyen jellegű lenne?
Kedves tarsaim,visszaerkeztem utamrol,latom szepen fejlodik a topic,a leirasaitok kozvetlenek es nagyon jol tukrozok azt amit mi idegenek ott erezhetunk,felhasznalhatok azoknak is akik most keszulnek oda.Kerem a technikailag ertoket,probaljuk meg az albumot,valaki vegye at az iranyitast.
Mint topicgazda udvozlom whispert.Levert is de irjon tobbet.
Figyelmeztetem azokat akik majus 5-en Pesten lesznek,kedvuk van talalkozni,a honap kozepen megnyitom a Mumutalli topicot jelentkezesre.Leszunk egy paran..az osszes topicokbol de hasonjellemu tarsak.toileransak,kompetensek es jo lelkuek.Majdnem azt mondtam hogy kozoseg...
Szia mindenkinek. Regen jartam mar feletek bocsi. Viszont hetfon jottem vissza Amerikabol.
Latom hogy valami indezes fotoalbumot keszultok csinalni. Ha lehet en is szivesen adnek bele kepeket, foleg ha amerikarol van szo. Van egy ket nagyon jo fekete feherem tavalyrol meg most szineseim is. Mindegyik NY-rol van amugy. Illetve vannak a Greenfield Villagerol is Detroitbol. Szoljatok ha kuldhetek!
A fotóalbum jó ötlet! Tudnék felajánlani pár képet, be is szkennelném. Csak egyeztetni kellen a látnivalókat és városokat, hogy minél szélesebb legyen a spektrum. A zsebkiürítésről nekem a FehérHázi látogatás jut eszembe. Ott még a kistatyóban lévő üveges kólába is bele kellett innom, hogy bebizonytsam nem folyékony plasztikbomba.
Ma még benéztem ENSZ-ékhez, kiürítették rendesen a zsebem, no nem a belépő miatt, hanem állandóan csipogott a detektoruk. Egyébként lassan el is felejtjük ezt az intézményt, de az épület, főleg a parkja szép, a mögöte lévő szálloda meg impozáns. "Megragadott" egy szobor a parkban, mintha a Gellérthegy-i felszabadulási emlékmű egyik oldalhajtása lett volna. Közelebbről láttam, hogy a Szovjetúnió ajándéka. A Central Parkban is beindult a virágzás, fehérek, lilák, sárgák, főleg az aranyeső ragyogott. És a kacsás tavak mellett még zajlik a korcsolyaszezon is. Még el se indultam, de már kezd hiányozni. Azért nem semmi az 5. Ave-ről átmenni a Parkba, nem hittem volna, hogy egy nagyvárosi park ennyire klassz lehet. Most már a gépet is csomagolom, legközelebb otthonról. Lesz valami az indexes fotoalbumból?
A legjobb baratnom is pentken megy haza, csak o Washingtonbol indul es Londonban szall at.
Valoszinuleg nem fogtok talalkozni :)
Es kielvezed az utolso napokat itt?
MI megallas nelkul megyunk, estenkent pedig buli minden mennyisegben, most probaljuk behozni, ami eddig elmaradt.
Tegnap voltunk Alexandriaban a szabadkomuves-templomban. Nagyon erdekes volt, bar nem igazan ertettuk meg a rend felepiteset es lenyeget.
Azert lattuk pl. a frigyladat is.
Az egesz olyan tipikusan amerikai volt ::)
Syrius: jo utat haza!!!
Engem is meglepett, hogy már 7 óra az eltérés, itt szombaton lesz az átállás? Igaz nekem mindegy, mert pénteken repülök haza. Akkor most nyerek, vagy vesztek egy órát, hogy itt még nem ott meg már átálltak? Ez nekem magas. Holnap még megnézem a fákat a Central parkban, meg a madárházat. Készítek néhány fotót a remélem megvalósuló Indexes Amerikai fotóalbumhoz. A hétvégén a Delawar folyó völgyét jártuk végig. Az oldalágak televannak vízeséses patakokkal, gyönyörűek. Kevés, de lelkes túristával találkoztunk, még a tiszányi Delawar vize is kristálytiszta volt(hmmmm otthon meg a cián), és rengeteg kisebb nagyobb tó van erre, vadkacsákkal, hattyúkkal. Szinte üdítőleg hatott :-( mikor az egyik patakmederben egy rozsdásodó autókerékre bukkantunk. Ha maradnék, akkor az egyik programom biztos ennek a folyószakasznak a végighajókázása lenne, akik erre laknak és még nem tették érdemes kipróbálni. Pont Pennsylvania és New-Jersey határán van. Keressétek meg!
A Yosemite-ből is lassan kitiltják az autókat, ahogy a reggeli CNN-ben láttam, meg is érdemli az a paradicsom. Sajnos oda sem sikerült eljutnom, aki teheti tegye meg és írjon róla. Sziasztok, legközelebb már kívülállóként írok, otthonról.
Ki tudja, hogy miert van az, hogy otthon mar atallitottak az orat, mi meg csak jovo heten fogjuk?
Egyebkent ha valaki Washington kornyeken jar, a cseresznyefak meg szebbek, mint mult heten voltak :) ( a forgalom meg meg nagyobb).
Szóba kerültek a múzeumok, ezen (is) fellelkesülve végre benéztem a MOMA-ba (Museum of Modern Art). Sajnos pont le volt zárva a fele, (remélem a Guggenheimmel kárpótlódom), minden esetre fennkölt élmény volt a műalkotások közt bandukolni. Persze most nem a képekről írok, hanem a közönségről. Először is sokan voltak (naná) másodszor is jó érzés volt látni, hogy az érdeklődők igen széles skálán mozogtak. Voltak szemlátomást inyencek, akik hosszasan tanulmányozták, esetleg rajzolgattak egy-egy alkotást, de ott voltak a földön csücsülő tinik, akik igen hatásos előadásokat hallgathattak. Az előadó bevonta őket a kép felfedezésébe, együtt próbálgatták megmagyarázni a sokszor megmagyarázhatatlant. Általában elég nagy volt az "alapzaj", de ez nem volt zavaró sőt hangulatot adott az egésznek. FÉnyképezni lehetett, de videozni nem. Alighanem kevésbé a képeknek, mint a vendégeknek szólt a tilalom. Hazafelé a gyémántkereskedők utcájának kirakatai elől is széles gesztusokkal zavartak el, amikor rázoomoltam néhány karátnyi brilliánsra. Az idő sajnos elég borús volt, virágzó fák helyett azt figyeltem, ahogy a felhőkarcolók csúcsa tényleg el-eltűnt a felhőkben. Rossz tapasztalataim okán (én is autokáztam már órákat parkolóhely keresése miatt) Brooklynben hagytam az autóm és metróztam egy órát. Tanulságos volt Manhattan fényei mellett a szinte gettószerű házak sorát megfigyelni az itt még magasvasútként futó metro ablakából. Rengeteg ház 2-3. emeleti ablakába szinte be lehetne nyúlni a metróból. Sok volt bedeszkázva, téglázva. A lapostetőkön meg hónapos szeméthegyek, udvarokon roncskocsi halmok. A metro első kocsijának első ablakából mindez jól filmezhető, mert a vezetőfülke jobboldalt van. (Nem kell lyukat kapirgálni, mint otthon ) Szóval a fény mellett, ma az árnyékra is figyeltem. Ez a része NY-nak sokkal homogén módon feketébb és elhanyagoltabb, mint a hirhedt Harlem. Egyébként annál a Bronx spanyolok lakta része is ijesztőbbnek tűnt.
A nagy meleg utan ujra megjottek a fagypont alatti
ejszakak. Sajnalatos, hogy a kora tavaszi gyonyo-
rusegeknek rovid eletuk lesz.
En is lattam azokat az ornamental cseresznye fakat
viragozni, nehany evvel ezelot.Elfelejthetetlen
latvany. Ha jol emlekszem a Jappanok ajandeka.
Hamarossan a Dogwood viragzik Virginiaban; Nekem
van harom fam, ket feher meg egy rozsaszinu.
A Blue Ridge hegyekben kesob jon meg a tavasz.
Ezert nem fenyegeti fagy veszely a Dogwood virag-
jat.
Vegre valaki Magyar orszagrol aki nyitot szemmel
nezet korul az USA-ban.
Hat akkor ma kellett volna itt lenned.
Washingtonban most viragzik a cseresznyefa es annyi ember volt a belvarosban, hogy ezt mar tenyleg tomegnek hivnam!
Kb. 1 orat tekeregtem, mire sikerult egy nyomorult parkolohelyet talalnom, de a latvany megerte!!!!
Annnyira gyonyoruek a fak, hogy az elmondhatatlan es raadasul most ket hettel korabban viragoznak, mint altalaban.
Helyzetjelentes Washingtonbol :):)
Üdvözlet Mindenkinek!
Nem vagyok Amerika rajongó, DE:
Már 4x jártam ott, elég sok időt töltöttem el rokonoknál. Nekem jó benyomásom van onnan. Helyileg a keleti parton voltam, New Jersey és környéke, NY, Washongton DC, Princetown, Philadelphia, Atlantic City, Wildwood. A törzshelyem Trenton és Hamilton volt. Az ott egy kertváros-féleség. Nyugis emberek, tömeg nélkül, nagy távolságok. Ami furcsa volt, hogy kocsi nélkül nem lehetett megmozdulni, minden olyan messze esett. A járdákon sehol egy gyalogos, a boltokban nincs tömeg (még akciós vásárok esetén sem!!!!!), eladók, pincérek, hovatalnoko végtelenül kedvesek. Ez akkor igen megragadott, mert nálunk a fordítottja igaz. Mindenütt légkondi - ez nyáron király. Csak ha egy hosszabb körülnézésre érkezik az ember egy ilyen behűtött boltba abszlut nyáriasan öltözve, előfordulhat, hogy 20-30 perc múlva ogencsak fázni kezd.
Szombaton Nagy Parade lesz a varosban;
Saint Patrick's Day. Iris es Celtic nepi tanc
csoportok vesznek reszt az unnepsegen.
Lesz bagpip zene meg Iris sor is.
Minden amerikai varosban unneplik St.Patrik's
napot.
Biztos jol fogjuk erezni magunkat az unnepsegen.
Mindenki szereti az Iris nepi tancot.
Legalab egyszer egy honapban megyunk szinhazban.
A lanyaim es csaladjuk ugyan ezt teszik.
En szeretem a zenes, vidam dolgokat.
Mult heten lattuk a "Show Boat" cimu
szinhazi darabot.
Nekem tobszor voltak vendegeim UK.-bol, meg jo
Baratom Munchen-bol. Egy kis penzemben kerult,
de bemutattam nekik az igazi Amerikat.
Nemtudom megerteni ? Eljon valaki Amrikaban
hatszor es nem lat semmit!
Ezek szerint felesleges a penzt kolteni az
utazasra, ami nem olcso.