nagyon szép képek.......már alig várjuk, hogy mehessünk, és Te mint kint élő ember, tudsz valamit mondani az időjárásról junius végén, meg hogy a tenger mennyire meleg? csak azért kérdezem, mert tavaly horvátban voltunk, Porecs-en, juni közepén, és ott eleinte elég hüvös volt a viz..
Sutto! azt olvastam lentebb itt a forumon,hogy Te már 5 éve Sartira jársz....nem semmi. Esetleg képeid nincsenek valahová feltöltve?belinkelhetnél párat....
Szia! Beach az kicsit messzebb van a falutól déli irányban, kb 1.2 km. A partja sekélyebb homokosabb és nem olyan zsufolt:-) nagyon jó hullámok vannak ott:-) Jogsi és utlevél kell a bérléshez ha jól emlékszem.
Sziasztok! Uj vagyok itt még, de lenne egy pár kérdésem azoktól, akik már jártak Sartin. Mi a párommal az idén először megyünk Sarti beach-re, a Grand Tours-sal junius utolsó hetében. A kérdésem az lenne,hogy van-e különbség Sarti, és Sarti beach tengerpartja között? Vagy egyformán szép mind a kettő? Junius végén milyen szokott lenni az időjárás? És egyenlőre az utolsó kérdésem, hogy a robogó bérléséhez kell-e jogsi, vagy elég a személyi? Köszi előre is a válaszokat!
2008-ban nem voltak meduzák, legalábbis mi nem találtunk a vízben és a parton sem, pedig több strandon is voltunk. Szerintem itt nem probléma, bár biztosan van azért. Én utóljára Bulgáriában hallottam meduzákról, ott a parttól kb. 100-150 m-re már csapatostól megjelentek, az egyik ismerősöm mondta, hogy nagyon zavarta az úszásban is.
„kojonó”:
Irigylem a barátodat biztosan nagyon szép dolgokat lát ilyen mélyen, de a szabály az szabály, „Mindent a szemnek, semmit a kéznek”. Horvátországban mondták egyszer nekem halászok, hogy a görögök és a rómaiak biztosan sok mindent tudtak, de hajózni azt nem, úgyanis ott is tele van a „part menti” rész amforákkal, de ezeket akkor sem szabad hazavinni…
”sutto”:
Remélem minél hamarabb, tudok Nektek 2009-es infókkal szolgálni… Ja, és nem fogok politizálni, már nem is politizálok belefáradtam...
„labaszatotto”:
Köszi.. DE tényleg nem ide való, csak hát tudod, az első felindulás..
Aki csak szabadtüdővel egy szál búvárszemüvegben esetleg uszonnyal próbálkozik a fenékről felhozni valamit, az minek minősül. Van olyan ismerősöm aki így merül akár 13-15m-t és, csodás dolgokat lel, akár 500m-re a parttól.
Köszönöm a gyors választ! A Kriaritsi búvárkodás érdekelne elsősorban a lányom akivel már kétszer merültünk a Sartitól északra lévő búvárcentrumban. Mivel ezt a merülést már sikrrel teljesítettük ezért szeretnénk valami mást is. Lehetőleg olyat ahol magyarúl beszélő oktató búvár van.
Amit megtudtam a Sarti kolléganőmtől az a következő: Sartitól délre hivatalosan két helyen lehet búvárkodi, Porto Carras 50 km-re van és Kriaritsi pedig 20 km-re, de azt sajnos még nem tudta megmondani, hogy 2009-ben is lesz-e búvárkodási lehetőség ezeken a helyeken. Azt mondta utánanéz, majd megírom mit tudott meg. Viszont amit Nekem mondtak búvárok 2008-ban, Görögországban nagyon szigorúan veszik a búvárkodást, minden engedéllyel rendelkezni kell, különben könnyen bajba kerülhet az ember. A tengerben lévő műkincsek miatt is nagy az ellenőrzés, ismerőseimet kb. a merülés megkezdése után 10-15 perccel, már körülvették a parton és a vízben is (mint egy akciófilmben) és mindent ellenőriztek.
Szai! A segítséged kérném immár 5 éve Sartin nyaralunk voltunk már 2 szer búvárkodni de azt hallattuk hogy Sartitól délre is van búvárkodási lehetőség. ebben tudsz segíteni? Üdv.
kincses72-nek. Nyáron mi is Sartira megyünk. Terveink szerint augusztus elején. Mi már harmadik alkalommal leszünk az idén, ha minden jól megy! Esetleg össze lehetne logisztikázni az utazást.
Remélem ezekből már Te is tudod, hogy engem nem az érdekel, hogy kivel utaztok. Örülök annak, hogy csak jó élményeitek vannak a nyaralással kapcsolatban, az pedig, hogy a „Keselyűt” ismered jelzi, hogy Te sem mai ember vagy, de talán ez nem is baj.
Remélem még sok-sok szép utazási élményeitek, lesznek sajnos a mai nap negatív szenzációja (Marian Cozma meggyilkolása) mellett a mi „vitánk” eltörpül. Szégyellem, hogy egy ilyen országban élek, remélem ezek a sajnálatos események egy olyan folyamatot indítanak el melynek eredménye képen MAGYARORSZÁG visszatalál arra az útra amit Nekünk több mint ezer évvel ezelőtt kijelöltek, mert a mai politikai vezetés az ország szégyene, és az egész eseményeknek a tragédiája pl.: Marian Cozma meggyilkolása. EZ SZÖRNYŰ..
De a lényeget kikerülted.Ha előveszel egy prosit,akkor premierplánban benne van a Holiday app. és a tenger illetve KÖZTE egy másik app.:) Én annyira nem vagyok jártas az utazási szektorban,mint valszeg Te,de a Keselyű aktív korától visszaszámolt években szinte mindig külföldön nyaraltunk és nagyon ritka volt,h ua-al az utazási irodával.A röhej,h a legnagyobbat a top5 egyikével koppantunk és a legjobb útunk egy azon a nyáron becsődölt utazási irodával volt.
Hunyi3-nak: Nem ismerem ezt a programot, holnap (hétfőn) utána nézek, de a Narancspart olyan közel van Sartihoz kb. 5-8 km., hogy nem hiszem jó ötlet egy szervezet program (,de mondom hétfőre tudom mi ez). Butraguenonak (Te ilyen idős vagy, hogy ismered Butraguenot, én is): Szóval, ez az eset pontosan az amikor a” fagyi visszanyal”… HA egy kicsit is ismernéd ezt a rendszer tudnád, hogy ezt a házat a GT csinálja, így én is velük dolgozom…. Lehet, hogy videó van fenn az oldalon, de akkor sem egyértelmű, hogy hol van a ház (mint látod), sőt biztos vagyok abban, hogy a térképpel jobban be lehet határolni a ház elhelyezkedését, mint a videóval. Egy dologban van igazad, tényleg egy nagyon korrekt utazási irodáról beszélünk, de szerintem sokkal több ilyen iroda van Magyarországon mint amit Te gondolsz, sőt bármilyen meglepő mi sokan azért dolgozunk, hogy az irodákat is elfogadják, tiszteljék, elismerjék..
Mindenkinek: Nem akarok ajánlatokat, szállásokat „reklámozni” ezen a fórumon (a mi oldalunknak 2-3 nap alatt több látogatója van, mint itt az összes beírás), de azt gondolom, hogy én is ismerem Sartit és a környékét és azoknak akik nem voltak még Sartiban lehet, hogy jobban tudok segíteni egyes témákban, kérdésekben, mint a fórum törzstagjai (egyébként elég gyenge a fórum látogatottsága a Horvátországi fórumon kb.hússzor ennyi a beírás, szóval itt a változás ideje).
Marziónak: Te ne is törődj velem, már a horvát fórumon is elmondtam, hogy nem kell mindenkinek velünk utazni, vagy elolvasni amit beírok ide…
bopatnak: Nem írtál az észrevételemre (válaszomra)…
Talán egyszerűbb lett volna megnézni a témában leginkább érintett Grand Torus ezévi prosiját.Ugyanis a 37. oldall,- de a 36. oldalon is jól látható,- két legalsó képe alapján egyértelmű,h a Holiday és a tengerpart között van egy másik épület.Bár az az 50 méter nem számottevő.Viszont az mindenképpen megnyugtató az appartman megbízható- sága tekintetében,a GT. kínálja,mert szerintem a legmegbízhatóbb utazási iroda. Nem nagyon van olyan másik iroda,akik ennyire részletesen ismerteti az áruját,sőt videó is megtekinthető azokról.
Lenne egy kérdésem: Narancspartra van fakultatív program 7 EUR/fő-ért! Narancspart melyik részére visznek? Ahol a kemping van, vagy a nudistás vagy máshova?Köszönöm előre is a választ!
Szerintem ezek a térképen nem házak, hanem tömbök amiben több ház is lehet. Amúgy telefonon is egyeztettem a témáról és azt erősítették meg nekem, hogy előtte nincs ház, csak inkább belóg egy-két ház a teljes panorámába. Sajnos 2008-ban elfelejtettem elmenni megnézni ezt a házat személyesen így csak annyit tudok róla amit nekem is elmondanak, de idén mindenképpen megnézem személyesen is. Ami nekem Sarti Beachen nagyon tetszett, hogy nem hirtelen méllyül a víz, de sorozatban jönnek a szép hullámok, de pár km.-re pl. a Narancsparton az öbölben teljesen áll a víz, mint egy tónál. Szóval változatos az biztos...
Sarti Holiday Apartman:
Fekvése:
Sarti Beachen, a tengerparttól 50 m-re, a központtól 1600 m-re található.
Nos az említett apartmannál az egyik legilletékesebb hölgyet kérdeztem meg Nektek, íme a tények: A Sarti Holoday Apartman a műúton van 1600 m-re Sarti központjától, gyalogosan a parton sokkal rövidebb és sokkal szebb is. Nem szoktak a vendégek a távolság miatt panaszkodni. A partig pedig gyakorlatilag nincs is ház a Sarti Holiday Ap. előtt. Csatolva küldök egy térképet, amin megpróbáltam bejelölni X-el kb. hol van a ház.
Ez még nem riasztott el annyira,mert az utazási irodában mondták,h főleg görögök ruccanak le ide és ugyebár ők hétköznap nem nagyon mozognak,mi meg ekkor megyünk.A tűz is a félsziget végén volt úgy,h még reménykedek,csak nem lesz rossz.
Hazafele jövet körbeautóztam a Kassandrát. HAT óráig tartott ez a kis kiruccanás, olyan dugó volt végig. Saloniki közelsége miatt megszállás alatt tartották a görögök. Ez 2006 Júli végén volt szombaton. A Sithonia nekünk sokkal jobban tetszett. A Kassandra félszigeten 2007-ben komoly tüzek is voltak. Sokminden leégett ott akkor.
picit off,de vki nem járt véletlenül Siviriben? Igaz az alsó félszigeten,a Kassadrán van,de hátha? Kifejezetten jó áron találtunk AI-s 3+*-os hotelt. Csak a neten se lehet sok infót összeszedni erről a helyről.